Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Talstation in Baiersbronn, Germany by Partnerundpartner-architekten

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: Partnerundpartner-architekten

The Talstation’s main features are characterized strongly by its geographic situation between the stream and the road. Driving south-west from Baiersbronn, the valley opens up and the Talstation is located on one of the elevated fields. Just like a stone or a piece of drift wood, the environment seems to have left its mark. Towards the south the building opens widely by using a deeply-placed post and beam facade forming a roofed terrace. The fully-glassed front of the structure offers a view of the amazing panorama of the valley, soon also of the WaldLoft Hotel which will be situated 220 metres higher, at 770 metres.

Image Courtesy Partnerundpartner-architekten

(more…)

Farm Building Renovation in Alsace, France by Loïc Picquet Architecte

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: Loïc Picquet Architecte

The project created 4 lodging rooms in a farm building in Alsace. A new wood construction was added as a natural and fluid extension of the old farm, not only renovating it but mostly honoring it by the use of its history and details. There by, niches were built in the walls and double doors were chosen over the regular ones, so that a special interaction between the bathroom and the room could be created. The room set is illuminated by Velux windows, drilling in an almost artificial way the old building envelop.

Image Courtesy © Stéphane Spach 

  • Architects: Loïc Picquet Architecte
  • Project: Farm Building Renovation
  • Location: Obermorschwiller, Alsace, France
  • Photography: Stéphane Spach
  • Area: 110 sqm
  • Year: 2012

Samaná Hotel in Samana Peninsula, Dominican Republic by Estudio betsabe

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: Estudio betsabe

Surge the initiative of a group of investors to build a project of a \”unique design hotel\”, located on the Samana Peninsula, Dominican Republic. The game idea is to study the behavior of \”a leaf\”, its structure and growth through a repeating sequence, hence links the development of the first draft.

Image courtesy Estudio betsabe 

  • Architects: Estudio betsabe
  • Project: Samaná Hotel
  • Location: Samana Peninsula, Dominican Republic

Unquera Parish Center – Church of the Holy Martyrs in Cantabria, Spain by Fernandez-Abascal y Muruzabal + Ortiz y Barrientos

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Fernandez-Abascal y Muruzabal + Ortiz y Barrientos

The center, located in the extension of Unquera, is aligned to a road in the base of the mountain which characterizes and darkens the plot. We projected and elementary volume slightly elevated from the land, like a palafito. Its abstraction and scale facilitate its implantation as primary element in the heterogenous and little qualified urban fabric. Its distance against the ground level avoids the damages caused by the swellings of the Deva river.

Image Courtesy © Pablo Ausucua García and Office Images 

  • Architects: Fernandez-Abascal y Muruzabal + Ortiz y Barrientos
  • Project: Unquera Parish Center – Church of the Holy Martyrs
  • Location: Unquera, Cantabria, Spain
  • Photography: Pablo Ausucua García and Office Images
  • Architects In Charge: Luís Alberto Alonso Ortiz, Joaquín Barrientos Barquín, Eduardo Fdez.-Abascal Teira, Florentina Muruzábal Sitges
  • Collaborating Architect: Carlos Alberto Gómez Santos
  • Area: 444 sqm
  • Year: 2013
  • Structural Engineering: Miguel Terán Garrido
  • Me Engineering: Juan Carcedo Haya
  • Contractor: Juncalmar
  • Technical Architect: Raquel Gómez Gregorio
  • Client: Obispado de Santander
  • Budget: 643,303 €

The National Library in Jerusalem, Israel by Baer, Shifman-Nathan Architects

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Baer, Shifman-Nathan Architects

The new Master Plan for the Ben-Gurion Campus 101-0661176, clearly marks a conceptual shift which is intended to gradually transform Rupin Road into the main axis of the Government Compound of Giv’at Ram. This new vision radically transforms the approach of scattering architectural landmark buildings within a large urban “park”, so as to create a vibrant urban fabric.

Image courtesy Baer, Shifman-Nathan Architects 

  • Architects: Baer, Shifman-Nathan Architects
  • Project: The National Library
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Photography: Baer, Shifman-Nathan Architects
  • Area: 45,000 m2
  • Client: The National Library
  • Software used: AutoCAD and 3dS Max

DLZ Nautilus, Bern in Switzerland by Lindner Group

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Lindner Group

In summer 2011, Lindner Group was commissioned to provide the facade of a new service centre for the company Losinger Marazzi AG. Installation began in November and was completed in April 2012. The total area of Lindner facades installed on this office building is 4,800 m².

Image Courtesy © Pascal Meyer 

  • Architects: Lindner Group
  • Project: DLZ Nautilus, Bern
  • Location: Bern, Switzerland
  • Photography: Pascal Meyer
  • Client: Losinger Marazzi AG Project
  • Architect: Mlzd, Bienne
  • Facade planning: Reba Fassadentechnik AG, Chur
  • Completion date: 2012

Embedded Interferences in Pordenone, Italy by Disguincio&co

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Disguincio&co

E.I. is the new facade of a series of warehouses dated back to the ’80s, situated at the east gate of Pordenone. The expansion is designed to accommodate new offices and give a unified appearance to the complex, currently fragmented both in terms of color and shape. The particular geometry solves organically these dissonant moments: tectonic components (pillars, beams, etc..) and programmatic exigencies (openings, entrances, etc..) have been integrated into a single body, in fact, the mass of the building is stretched to generate ground supports and tears to open the interior to natural light.

Image courtesy Disguincio&co 

  • Architects: Disguincio&co
  • Project: Embedded Interferences
  • Location: Pordenone, Italy
  • Uperficie intervention: 1820 sqm

Japanese Cultural Center of D.R. Congo in Kinshasa, Congo by Keio University SFC Hironori Matsubara Laboratory

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Keio University SFC Hironori Matsubara Laboratory

This building has built by “grass-root grant aid fund” of Ministry of Foreign Affairs(Japan) in area of Gombe Institute of Pedagogique, the center part of Kinshasa city, D.R. Congo. The plan is 19m×19m and single story building. Semi-exterior penetrates the building and connects different rooms– training hall, classroom, office, tea ceremony room etc.

Image Courtesy © Tokyo Matsubara and Architects 

  • Architects: Hironori Matsubara,  Keio University SFC Hironori Matsubara Laboratory
  • Project: Japanese Cultural Center of D.R. Congo
  • Location: North area of Gombe Institute of Pedagogigue, Pere Bokaavenue, area of Gombe, Kinshasa city, D.R. Congo
  • Photography: Tokyo Matsubara and Architects
  • Total floor area: 271.3 sq. m
  • Design period: Dec 2011 – Mar 2012
  • Construction period: Mar 2012 –Mar 2013
  • Completion: Mar 2013
  • Construction: ACADEX local volunteer’s construction team
  • Client: Ministry of Foreign Affairs, Government of Japan

Armadillo Crèche in Johannesburg, South Africa by Cornell University Sustainable Design

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Cornell University Sustainable Design

Armadillo Crèche is the design for an early childhood development (ECD) center in Johannesburg, South Africa. It accommodates 80 children and houses a teacher-training center. Standing on an elevated site, the ECD center is a beacon for education.

Image courtesy Cornell University Sustainable Design 

W-House in Oita, Japan by Uchida Architect Design Office

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Uchida Architect Design Office

This building is a weekend residence for a husband and a wife who loves to go climbing. It stands on east facing slope inside a national park, where grand nature can be viewed in all directions. I designed this building by a concept to divide required indoor spaces from the collection of perpendicularly crossing independent walls.

Image Courtesy © Hiroyuki Kawano 

  • Architects: Uchida Architect Design Office
  • Project: W-House (W means Weekend, Walls, Wood)
  • Location: Kokonoe, Oita, JAPAN
  • Photography: Hiroyuki Kawano
  • Function: weekend house
  • Site area: 5,323 m2
  • Building area: 78 m2
  • Total Floor Area: 60 m2
  • Stories: 1
  • Structure (materials): wooden structure
  • Finish: (exterior) cedar board
  • Finish: (interior) cedar board
  • Completed date: November 2008
  • Client: mayumi sato
  • Constructional engineer: Hashimoto kensetsu
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy