Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Sotra Arena in Bergen, Norway by LONGVA ARKITEKTER

Friday, January 10th, 2014

Article source: LONGVA ARKITEKTER

The new sports hall is located next to an existing sports field on the outskirts of Straume, a small town near Bergen.

The brief was to create two sports halls that could accommodate a variety of events and scenarios. The main hall has seating for 3000 spectators and can be used for international handball and basketball tournaments. The building also contains weight training facilities, communal rooms and offices for the local sports clubs.

Image Courtesy © Ivan Brodey

  • Architects: LONGVA ARKITEKTER
  • Project: Sotra Arena
  • Location: Bergen, Norway
  • Photography: Ivan Brodey
  • Client: Fjell County
  • Date of completion: 2013
  • Area: 9200 m2.
  • Cost: 19MillEuro

MATERIALS / PRODUCTS

  • Façade: Balextermsandwich panels, Rheinzinkpanelling and flashings, Wood cladding, Schücowindows
  • Sports flooring: Boflex / Pulastic
  • Arena seating: Kerkofiorina
  • Software used: Revit

Los Bosques House in Chicureo, Santiago de Chile, Chile by MasFernandez Arquitectos

Friday, January 10th, 2014

Article source: MasFernandez Arquitectos

Located on the outskirts of the city of Santiago de Chile, in the Valley of Chicureo, “Los Bosques house” belongs to a young family who previously lived in an apartment in a high density area of the district of Las Condes, Downtown Santiago.
For them the expression of contemporary house played a key role in the project. Simple lines, flexible spaces, outside-inside connection and a central courtyard were part of their duties.

Image Courtesy © Marcos Mendizabal

  • Architects: MasFernandez Arquitectos (Cristóbal Fernández)
  • Project: Los Bosques House
  • Location: Chicureo, Santiago de Chile, Chile
  • Photography: Marcos Mendizabal
  • Structural Engineer: Eduardo Valenzuela
  • Area: 368 m2
  • Year: 2010

Aesop Kawaramachi, Kyoto, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, January 10th, 2014

Article source: TORAFU ARCHITECTS

For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store in Kawaramachi, Kyoto. The store is located on the 1st floor of a building on a busy shopping street.  A narrow 3.2m width, 19.7m depth with a spatial height of 6.2m vaulted ceiling. We approached the project by making the most out of the original building structure with the addition of careful alteration.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop Kawaramachi
  • Location: Kawaramachi, Kyoto, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Facility design: ENDO-Lighting, maxray(Lightings)
  • Production: &S
  • Total floor area: 86m2
  • Design period: 2013.09-2013.11
  • Construction period: 2013.11-12

DIGITAL MUSEUM in Pecica, Arad County, Romania by Claudiu IONESCU

Thursday, January 9th, 2014

Article source: Claudiu IONESCU

“Inspired by Constantin BRANCUSI’s „Miracle” sculpture, the building rises naturally from the ground through golden spirals (the Fibonacci spirals) and crystallizes in a shape that, just like its muse, tries to set itself free from „the past burdens”, striving to rise high. Its shape offers the visitor a feeling of aspiration, an aspiration not only of the building, but of life itself.” – Claudiu IONESCU – architect

Image Courtesy © Bogdan IORGOVAN

  • Architects: Claudiu IONESCU
  • Project: DIGITAL MUSEUM
  • Location: Pecica, Arad County, Romani
  • Photography: Bogdan IORGOVAN
  • Design Team: Claudiu IONESCU, Dragos MILOTIN, Gabriel TAKACS, Calin SEBARCHIEVICI
  • Constructor: S.C. START S.R.L.
  • Area: 125.75 mp
  • Year: 2013
  • Software used: Rhinoceros 5.0, Grasshopper, Autocad, Photoshop and Dialux.

CASA VEINTIUNO in GUADALAJARA, MEXICO by HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

Thursday, January 9th, 2014

Article source: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

The house is located in a conventional land inside a gated community, west of Guadalajara’s metropolitan area. Is has a north orientation towards the street and south on the back, leaving a free area on the side facing west.

The project begins at the idea of making a house with the minimum ofwalls to feel it completely transparent and openfrom the entry. We decided to make a big hole inside that takes back the old spanish patio, being the protagonist of the residence.

Image Courtesy © CARLOS DÍAZ CORONA

  • Architects: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS
  • Project: CASA VEINTIUNO
  • Location: GUADALAJARA, MEXICO
  • Photography: CARLOS DÍAZ CORONA
  • PROJECT YEAR: 2009
  • CONSTRUCTION YEAR: 2010-2012
  • TEAM: ARQ. ALEJANDRO APONTE GÓMEZ, ARQ. ROBERTO PEÑA RODRÍGUEZ
  • AREA: 541 M2
  • Software used: Sketchup, Autocad and 3DS max.

Residência MG in São Paulo, Brasil by Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Thursday, January 9th, 2014

Article source: Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Image Courtesy © Nelson Kon

  • Architects: Mendonça Arquitetos Associados
  • Project: Residência MG
  • Location: São Paulo, Brasil
  • Photography: Nelson Kon
  • Design Years: 03/2008
  • Construction Years: 10/2012
  • Site Areao: 1.029m²
  • Building Area: 1.350m²
  • Principal in Charge: Henrique Reinach and Maurício Mendonça
  • Project Team: Marcelo Zahr, Frederico Zara Chiarelli, Luciana Maki, Humberto Buso, Tony Chen, Flora Fujii, Lucas Padovani, Mauricio Metello, Maíra Cordeiro, Flávia Henriques, Natália Campos, Ana Júlia Sprovieri, Natasha Villaça

Consultants:

  • Air Condicioning: JMT Projetos
  • General Constractor: JZM Planejamento Imobiliário e Construções
  • Structural engoneer: SVS Projetos Estruturais
  • Mechanical engineer: Rewald Engenharia
  • Photographer: Nelson Kon
  • Interior Design: RAP Arquitetura
  • Lightining Architect: Mingrone Iluminação
  • Landscape Architect: Martha Gavião Arquitetura Paisagística

Restaurante Deliqatê in São Paulo, Brasil by FGMF Arquitetos

Thursday, January 9th, 2014

Article source: FGMF Arquitetos

Occupying a lot at Alameda Jaú in the Jardins district, São Paulo, Deliqatê is a restaurant specialized in gourmet sandwiches and is the first enterprise from this group of investors whose intention is to take it to other capital cities in the country.

Image Courtesy © Rafaela Netto

  • Architects: FGMF Arquitetos
  • Project: Restaurante Deliqatê
  • Location: São Paulo, Brasil
  • Photography: Rafaela Netto
  • Type of Construction: Comercial
  • Site área: 148,00 m²
  • Building area: 275,22 m²
  • Project Beginning: 2012
  • Construction completion: 2013
  • Builder: FOZ Engenharia
  • Structural Engineer: Stec do Brasil
  • Electrical and Plumbing Engineer: Ramoska & Castellani
  • Lighting Designer: Marcos Castilha
  • Landscape Designer: Cali Paisagismo

Wilhelm-Leuschner-Platz station in Leipzig, Germany by MAX DUDLER

Thursday, January 9th, 2014

Article source: MAX DUDLER

The station concourse, with a rectangular section and a slight longitudinal curve, is situated 20 metres below ground. Walls and ceilings of the elongated, column-free hall are clad with large, backlit prefabricated glass blocks set into a framework of fair-faced precast concrete. This gives the station concourse a bright and spacious feel. Extreme repetition of one and the same motif makes its actual dimensions almost intangible for passengers.

Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: MAX DUDLER
  • Project: Wilhelm-Leuschner-Platz station
  • Location: Leipzig, Germany
  • Photography: Stefan Müller
  • Developers: Deutsche Bahn AG together with the Free State of Saxony
  • Occupant: DB Station & Service AG

Construction volume

  • Net floor area: 3,900 m²
  • Gross floor area: 5,678.5 m²
  • Gross building volume: 77,280 m³

Station concourse dimensions

  • Height: 15 metres
  • Length: 141 metres
  • Width: 21 metres
  • Planning and construction period: 1997 until December 2012
  • Gross construction costs: EUR 17.5 million (building shell)
  • Project managers: Ilko-M. Mauruschat, Christof Berkenhoff, Max Rein
  • Construction Supervision: Arge BOL/BÜ
  • Structural Engineers: Pichler Ingenieure GmbH
  • Building services: Planungsgemeinschaft Winter-Graner
  • Fire protection: Brandschutz Consult, Ingenieurgesellschaft mbH Leipzig

Sports Hall ‘De Smeltkroes’ in Liessel, The Netherlands by Slangen+Koenis Architects

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Slangen+Koenis Architects

The sports hall was commissioned by a group of sports clubs; a football club, a netball club and a volleyball club. The combined effort of this group – for example with volunteering construction workers – made it possible to construct this building on a very tight budget. For us the challenge was to design a building that would house all the clubs, could be used both separately and simultaneously by the different users and still be a notable landmark for the small community of Liessel. By combining parts of the functions of the original program and the newly designed flexible spaces, we were able to reduce the total gross floor area and thereby the total building cost.

Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: Slangen+Koenis Architects
  • Project: Sports Hall ‘De Smeltkroes’
  • Location: Liessel, The Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg
  • Project size: 1.400m²
  • Duration: dec 2011 – dec 2012
  • Chief Designers: Erik Slangen, Jakko Koenis
  • Team: Sander Laheij, Bart Solinger

LIBRARY AND ENTITIES HOTEL in Barcelona, Spain by santamaria . arquitectes

Tuesday, January 7th, 2014

Article source:  santamaria . arquitectes

The3.773 m²plot, is depressed in relation to the streets that configure it. The remaining part of the block is occupied by the Auditorium-Theatre and School of Music, located in a two storey building built in 2003.

The Cultural Center extension is concentrated in a 3 storey compact volume and it contains a public library on the ground floor, entities hotel in first and second floors, and theatre spaces extension on the second floor.

Image Courtesy © Francesc Rubí

  • Architects: santamaria . arquitectes
  • Project: LIBRARY AND ENTITIES HOTEL
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Francesc Rubí
  • Partners: Mireia Palomas, Pilar Toll, Gemma Torras
  • Consultants: JSS Enginyeria i arquitectura (instalaciones), Manuel Arguijo y Asociados (cálculo esctructura)
  • Client: Diputació de Barcelona, Navarcles Town Council
  • Area: 2.072’54 m2
  • Budget: 2.919.482 €
  • Software used:Archicad14
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise