Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Transmitting Concrete in floor application, London, United Kingdom by LUCEM Lichtbeton

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: LUCEM Lichtbeton

First floor finished in entrance lobby of a London City office building

Light transmitting concrete is known since more then 80 years now and provides – still mostly in the stage of an idea – a lot of attraction to architects, designers and building owners all over the world.

Due to thousands of optical fibers embedded into the concrete, daylight or artificial light pass easily through the concrete panels in any thickness.

Image Courtesy © LUCEM Lichtbeton

  • Architects: LUCEM Lichtbeton
  • Project: Transmitting Concrete in floor application
  • Location: London, United Kingdom
  • Owner: London & Oriental c/o Lai Sun Development Co. Ltd
  • Year of installation: 2013
  • Material: LUCEM LINE
  • Surface area: 40 qm
  • Mounting system (Wall): Undercut anchor
  • Light sources: LED Panel
  • Installation: James Johnson & Co. Ltd

BRASSEUR DE MONTRÉAL in GRIFFINTOWN, Canada by BONE Structure®

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: BONE Structure® 

With the inauguration of its new space, the restaurant-bar Brasseur de Montréal becomes the Montreal showcase for a commercial application of the BONE Structure® light steel construction system.

Using BONE Structure technology, part of Brasseur de Montréal’s outdoor terrace was closed in to expand the restaurant by 2,000 square feet, doubling its capacity with seating for 85 extra diners. “Our new space is superb,” notes Marc-André Gauvreau, vice-president and founder of Brasseur de Montréal, “with lots of light and an industrial feel that fits with the restaurant’s ambience. And it was all built in just two days, with no dust or waste.

Image Courtesy © BONE Structure®

  • Architects: BONE Structure®
  • Project:  BRASSEUR DE MONTRÉAL
  • Location: GRIFFINTOWN, Canada

Quai 417 shop in Fête – Vieux-Montréal unveil the stunning works, Canada by Zïlon

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: ZÏLON

It is in the context of the event Shopping en Fête – Vieux-Montréal which will take place Saturday, December 14th 2013, the Quai 417 shop unveil the stunning works by Montreal artist renowned Zïlon.

Image Courtesy © Pierre Bélanger

  • Architects: ZÏLON
  • Project: Quai 417 shop
  • Location: Canada
  • Photography: Pierre Bélanger

T HOUSE in Sutton, Quebec, Canada by Natalie Dionne Architecture

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Natalie Dionne Architecture

T HOUSE, a country retreat in Quebec’s Eastern Townships was designed by NDA for a busy urban Montreal family. It is inspired from the writings of Pliny the Younger, whose sensual descriptions of two large Italian villas dating back to antiquity stimulate the imagination and compels us to contemplate one’s place in the surrounding landscape.

Image Courtesy © Marc Cramer

  • Architects: Natalie Dionne Architecture
  • Project: T HOUSE
  • Location: Sutton, Quebec, Canada
  • Photography: Marc Cramer
  • Clients Name: Not available – Owners encourage the use of Quebec made products, furniture and art.
  • Design team: Natalie Dionne and Martin Laneuville
  • Contributors: Claude Lafrance and Marie -Andrée Larivière
  • Structural Engineering: Alain Mousseau -Calculatec consulting engineers Inc.
  • Landscape Horticulturist: Jocelyn Lussier Topia Garden Solutions
  • Green Building Consultant: Jean -Philippe Beaulieu, engineer synAIRgis
  • General Contractor: Roger Elijah
  • Cabinetmaker: Stéphane Bilodeau

The craftsmanship of a retail pavilion in Haarlem, The Netherlands by Powerhouse Company

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Powerhouse Company

At the train station of Haarlem, The Netherlands, underneath the historical roofed gallery, Powerhouse Company designed two retail pavilions, one for Starbucks and one for Broodzaak, a Dutch chain for take-away sandwiches, coffee and snacks. With the arrival of the pavilions the site retrieves its original function as an area for meeting and waiting.

Image Courtesy © Christian van der Kooy.

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

Ardmore Residence in Singapore by UNStudio

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: UNStudio

The Ardmore Residence at 7 Ardmore Park in Singapore is located in a prime location close to the Orchard Road luxury shopping district and enjoys both expansive views of the panoramic cityscape of Singapore City and the vast green areas of its immediate western and eastern surroundings.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Ardmore Residence
  • Location: Singapore
  • Photography: Iwan Baan
  • Interior design show suite: Terry Hunziker
  • Client: Pontiac Land Group
  • Building surface: 15.666 m² of apartments, plus 4.400 m² carpark
  • Building site: 5.625 m²
  • Programme: 36 storey residential tower
  • Status: Construction completed
  • UNStudio: Ben van Berkel  with Wouter de Jonge andHolger Hoffmann, Imola Berczi, Christian Bergmann, Aurelie Hsiao, Juergen Heinzel,Derrick Diporedjo, Nanang Santoso, Joerg Petri, Kristin Sandner, Katrin Zauner, Arne Nielsen,
  • Local architects: Architects A61, Singapore
  • Structure: Webstructures, Singapore
  • Mechanical & Electrical Consulting Engineers: J Roger Preston, Singapore
  • Façade: Ove Arup, Singapore

BLÅVAND BUNKER MUSEUM in Varde, Denmark by BIG-Bjarke Ingels Group

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group

Museum Center Blåvand integrates 4 independent institutions – a bunker museum, an amber museum, a histolarium and a special exhibitions gallery – in an exhibition landscape embedded in the dunes. As the antithesis to the heavy volume of the bunker, the museum appears as the intersection between a series of precise cuts in the landscape. A block in the landscape – and a corresponding absence of the dune.

Image Courtesy © BIG-Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Project: BLÅVAND BUNKER MUSEUM
  • Location: Varde, Denmark
  • Code: MCB
  • Date: 09/05/2012
  • Program: Culture
  • Status: In Progress
  • Size in m2: 2500
  • Project type: Commission
  • Client: The Museum of Varde City and Vicinity
  • Collaborators: AKT

PROJECT  TEAM

  • Partner in charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange, David Zahle, Andreas Klok Pedersen
  • Project leader: Brian Yang
  • Team members: Michael Schønemann, Alina Tamosiunaite, Katarzyna Siedlecka, Ryohei Koike

Paule Chemical Headquarters and Laboratories in Alicante, Spain by ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS 

Given the nature of today’s work processes, how can the workplace better support the employee and the company’s image? How can the workplace support all of the different activities involved with knowledge work – things like collaboration, creativity, innovation, deep thinking and mentorship? These are the questions this project tries to answer.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS
  • Project: Paule Chemical Headquarters and Laboratories
  • Location: Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Typology: Office building, Laboratories
  • Site of the building: Polígono Industrial Tres Hermanas II. Aspe, Alicante. Spain
  • Total area in square meters: 1.349 m2
  • End of construction: April 2013
  • Quantity surveyorsJosé Vicente Carpena + Elena Rogel
  • Industrial EngineeringAv Ingenieros, María Amorós + José María Vidal
  • Telecommunications EngineerSantiago Varela Rizo.
  • Software used: AllPlan 2013

Office Conversion in Stockholm, Sweden by C.F. MØlLLER Architects

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: C.F. MØlLLER Architects

A mix of new-built and a transformation of an existing brick office building, formerly occupied by TekniskaNämdhuset, part of the City of Stockholm, the idea behind the proposal is to retain a large proportion of the existing structure, and add a slab building and two smaller point blocks between the former office wings – a solution which, together with the jetty and new terraced stairs facing the water, opens up the buildings  to their surroundings and creates a new, recreational meeting place in central Stockholm.

Image Courtesy © C.F. MØlLLER Architects

  • Architects: C.F. MØlLLER Architects
  • Project: Office Conversion
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Size: 29.000 m² (9.450 m² new-built)
  • Client: HSB Stockholm
  • Competition year: 2013
  • Prizes: 1st Prize in competition
  • Collaborators:  Tyréns, Transsolar, AKT II, DeBrand
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise