Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Las Naves Courthouse in Bolívar Province, Ecuador by Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Arquitectura x

CAPABILITY TO RESPOND

During the emergency process for commissioning new Courthouses, as part of the restructuring of the Judicial System defined by the National Government of Ecuador, the consulting company Hospiplan is invited to participate in the design of new buildings that would ¨guarantee all citizens an opportune, efficient and quality access to justice¨. This emergency commissioning implied the radical reduction of time allocated for the development of the projects, and a necessary reorganization of the processes normally followed.

Image Courtesy © Sebastián Crespo

Image Courtesy © Sebastián Crespo

  • Architects: Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda. (Arq. Adrian Moreno Núñez, Arq. José Miguel Mantilla Salgado, Arq. Kenny Espinoza Carvajal)
  • Project: Las Naves Courthouse
  • Location: Canton Las Naves, Bolívar Province, Ecuador
  • Photography: Sebastián Crespo
  • Software used: Autocad
  • Main design team: Arq. Milagros Pesantez, Arq. María Samaniego, Arq. Mario Cueva, Arq. Cristina Bueno, Arq. Santiago Espinoza, Arq. Omar Chamorro, Arq. Julio Burbano, Arq. Juan Pablo Freire, Arq. Andrés Calderón, Arq. Andrés Velasteguí, Arq. Nicolás López, Arq. Cristhian Puebla
  • Structural engineering: Ing. Cesar Izurieta, Ing. Franklin Quisalema
  • Mechanical engineering: Ing. René Acosta
  • Electrical and electronic engineering: Ing. Marco Ortiz
  • Hydraulic engineering: Ing. Guillermo Cruz, Ing. Gonzalo Suquillo
  • Promotion and construction: Consejo Nacional de la Judicatura
  • Built area: 2,051.40 m2
  • Open area: 394.55 m2
  • Construction: 2014

(more…)

VertU health bar in Québec, Canada by Issa design

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Issa design 

To bring nature inside the VertU health bar was at the heart of our ideation, and this, from our first meeting with the client. The space represents different aspects of nature, formally or informally.

Image Courtesy © Adrien William

Image Courtesy © Adrien William

  • Architects: Issa design
  • Project: VertU health bar
  • Location: 125 St-Viateur street, Montréal, Québec, Canada
  • Photography: Adrien William
  • Software used: Autocad, Revit and 3Dstudiomax
  • Area: 110 m2
  • Design period: January to april 2016
  • Completion time: May 2016

(more…)

Sorrento House 1 in Victoria, Australia by Vibe Design Group

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Vibe Design Group

Sorrento House 1, the latest coastal project from Vibe Design Group, is the Australian Beach house reborn. The building presents a modest, yet sinuous face to passers by. A well-honed palette of materials is introduced, their application modulated masterfully and subtly; the mark of an experienced hand. Timber battening twists to become shuttering for windows behind. A cast concrete wall articulates the point of entry. A low-slung, angular roof constructed from 18m sheets of custom Colorbond is punctuated by a cast concrete chimney; stylish protection from any seaward weather.

Image Courtesy © Grant Kennedy

Image Courtesy © Grant Kennedy

  • Architects: Vibe Design Group (Kathryn O’Sullivan)
  • Project: Sorrento House 1
  • Location: Sorrento, Victoria, Australia
  • Photography: Grant Kennedy, Luke Boyle

(more…)

Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility in Victoria, Australia by k20 Architecture

Friday, September 16th, 2016

Article source: k20 Architecture

Port Melbourne Football Club (PMFC) has a proud history spanning 140 years, which makes it one of the oldest sporting clubs in Australia.

Completed in 2015, the new facility stands at the edge of the playing pitch, taking advantage of the elevated aspect of the site. This elevation and siting is natural, and allows a corporate, ‘private style’ approach to be incorporated into the design and function of the building that ensures a direct line of sight of the game on the field. The project focus was to deliver a new typology in sporting and community facility design that would enable the cultural and financial success of the club.

Image Courtesy © k20 Architecture

Image Courtesy © k20 Architecture

  • Architects: k20 Architecture
  • Project: Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility
  • Location: Victoria, Australia
  • Completed: 2015

(more…)

Previsul Seguradora in Porto Alegre, Brazil by Flavio lembert architecture

Friday, September 16th, 2016

Article source: Flavio lembert architecture

This project is the firm headquarters of an insurance company, specifically the directors two floors.

The main concepts used in the project were visual permeability, use of recycled and natural materials mixed with green pots.

The total area of this two floors is about 550 square meters and it was concluded in 2014.

Image Courtesy © Eduardo Liotti

Image Courtesy © Eduardo Liotti

(more…)

Nidera in Rotterdam, Netherland by Fokkema & Partners Architecten BV

Friday, September 16th, 2016

Article source: Fokkema & Partners Architecten BV

At the 5th floor of the new skyscraper ‘De Rotterdam’, Fokkema & Partners designed a new office for the international trade company Nidera. The interior celebrates the scale and character of the building, but above all it identifies with the characteristics of the company, where ‘bold’ and ‘corporate’ meet.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten BV
  • Project: Nidera
  • Location: Wilhelminakade 177, 3072 AP Rotterdam, the Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Architect Exterior O.M.A.
  • Client: Nidera
  • Size: 4.500 m2
  • Start Date: January 2015
  • Completion Date: November 2015

(more…)

Hua Hin Penthouse – HHP in Prachuap Khiri Khan, Thailand by Ayutt and Associates design (AAd)

Friday, September 16th, 2016

Article source: Ayutt and Associates design (AAd)

This Luxury Penthouse is located on the top floor of low-rise condominium in Hua Hin, The coastal resort town by the Gulf of Thailand. The apartment is designed as a vacation house for a single family, an escape from the crowded capital city. The client’s brief is for a flexible and open-plan living space in combination with a series of sea-view bedrooms that reflect modern living standards. Ayutt and Associates design (AAd) is trying to create a harmonious meeting point between sky and sea, overlooking the breathtaking infinity beach.

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

  • Architects: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Project: Hua Hin Penthouse – HHP
  • Location: Penthouse, level 8th, Hua Hin condominium, Prachuap Khiri Khan, Thailand
  • Photography: Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom
  • Software used: AutoCAD, 3D Max, Photoshop, Sketch up
  • Lighting designer: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Lead designer: Ayutt Mahasom
  • Area: 350 sq.m.
  • Project Year: 2016

(more…)

Deckweiß in Berlin, Germany by brandt + simon Architekten

Friday, September 16th, 2016

Article source: brandt + simon Architekten

A large Berlin block of flats in Bötzow district, built in 1905, with a representative front building, side wing and rear wing was extensively refurbished in a partially inhabited state.

The originally rich stucco facade of the front building had mostly dropped off and the remaining elements were irredeemably dilapidated.

Image Courtesy © brandt + simon architekten

Image Courtesy © brandt + simon architekten

  • Architects: brandt + simon Architekten
  • Project: Deckweiß – Refurbishment and new build attic of a block of flats
  • Location: Berlin, Germany
  • Planning of structural framework: Dr.-Ing Christian Müller, Frank Niehues
  • Work stages: 1-9
  • Gross floor space: 4400 m2
  • Living space: 3030 m2
  • Construction phase 1: 2001/2002
  • Construction phase 2: 2011 – 2013
  • Completion: 2013

(more…)

Life Science Centre of Vilnius University in Lithuania by Architektūros linija

Friday, September 16th, 2016

Article source: Architektūros linija

The key idea of the Life Science Centre architecture are the science and teaching complex modules forming the public space layout and comprising the integral whole like different cells of the matter. Cube-shaped volumes in open spaces of Saulėtekis, reiterating the natural context and building a humanist, traditional urban structure characteristic of the city of Vilnius, resemble a feature of the historical Vilnius University ensemble – a cosy inner courtyard. The volumes comprising the square perimeter and the entrance to the building are moved out over the glass vestibule and the merging space unites the areas of the main lobby, the courtyard and the passage, seamlessly linking them with the environment.

Image Courtesy © Tadas Černiauskas

Image Courtesy © Tadas Černiauskas

  • Architects: Architektūros linija
  • Project: Life Science Centre of Vilnius University
  • Location: Saulėtekio al. 9, Vilnius, Lithuania
  • Photography: Martynas Slapšys, Tadas Černiauskas (Tadao Cern)
  • Software used: AutoCad
  • Engineers: UAB Ekoprojektas, Viltekta
  • Project authors: architects Gintaras Čaikauskas, Miroslav Šejnicki, Virginija Venckūnienė, Vytenis Raugala
  • Building volume: 137 000 m³
  • Total building area: 24 084 m²
  • Parking places: 317
  • Project year: 2015
  • Realization: 2016

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy