Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

CH house in Tel Aviv, ISRAEL by Domb architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Domb architects

A house in the periphery of Tel Aviv, ISRAEL.

The design is clean and very limited in architectural elements. Basic finish materials: white plaster, iron and glass.

The old house served the family while raising children. Now, when the children left home, it is home for the couple and serves for hosting the family and the grandchildren.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Domb architects
  • Project: CH house
  • Location: Tel Aviv, ISRAEL
  • Photography: Amit Geron, ISRAEL

80 Housings units in Bordeaux, France by Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

This project, located in the new Berge du Lac area in Bordeaux, includes four collective buildings and ten individual houses which form a block.

The dark shades and unbalanced silhouettes of the three tallest structures echo the tramway. On the other side, the individual houses and a building, covered in wood, are erected along the side of a linear park. Each of these architectural choices responds to the particular circumstances of these buildings.

Image Courtesy © Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

  • Architects: Nicolas Laisné Architecte Urbaniste &  Christophe Rousselle
  • Project: 80 housings units
  • Location: Bordeaux, France
  • Client: Bouygues lmmobilier
  • Surface: 8100m shon
  • Cost: 10 500 000 euros
  • Landscape Designer: Signe Ouest
  • Engineering: Betri, Morillon
  • Status: Under construction

Everybody finds somebody someplace in Akishima-shi, Tokyo by Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata 

Overview of the site

Many buildings stand side by side in the shopping district near the train station. There were many partitioned tenement-houses in this area, but currently rebuilding has been proceeding. There is a platform of the conventional lines on the north side of the site. And there is a municipal road that is parallel to the line on the south side of the site. This is a narrow site is surrounded by buildings which was built to site boundary close, on the east and west side. We designed the building in this narrow site.

Image Courtesy © DAICI ANO

  • Architects: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata 
  • Project: Everybody finds somebody someplace
  • Location: Akishima-shi, Tokyo
  • Photography: DAICI ANO, htmn
  • Structure design: Ryo Kuwako / Kuwako Architects and Engineers
  • Client: private
  • Use: clinic + office
  • Struture: steel
  • Site area: 39.80sqm
  • Building area: 29.24sqm
  • Total floor area: 79.29m2
  • Design period: ’10/4-’12/2
  • Construction period: ’12/2-’12/11

Villa K by ARCHITECTENCSK

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: ARCHITECTENCSK

Modern Villa floot on top of old dune.

Ground level three bedrooms with bathroom, office with seperate entrance, service block, ktichen, diningroom and livingroom with two fire places.

Basement technical room and garage, multi purpose room(archive, cinema etc.) , guest area.

Image Courtesy © ARCHITECTENCSK

Palermo Cultural Centre in Providencia, Chile by cCe arquitectos

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: cCe arquitectos

Our design proposal for the project `Palermo Cultural Centre´ is based on external factors such as weather, prevailing winds, sunlight, connecting roads, flows and internal movements of people, site location and orientation, existing infrastructure, green space and public areas. At the same time, it considers internal aspects such as occupation strategy and efficiency, building systems, spatial quality related to views, spatial connection, floor to ceiling height, common and public spaces inside and outside the building, allowing for each of the activities to be undertaken.

Image Courtesy © cCe arquitectos

  • Architects: cCe arquitectos
  • Project: Palermo Cultural Centre
  • Location: Providencia, Chile
  • Net internal area: 3.654 m2
  • Basements area: 1.232 m2
  • Total built area: 4.886 m2
  • Architecture Colaborators: “Yerko Jeria Veliz, Sergio Correa Guarachi, Oana Ghinea, Camila Tolorza”
  • Structural engineering: Enzo Valladares Ingenieros ( VPA)
  • Mechanical: Mater Clima
  • Lighting: Douglas Loenard Lighting (DLLA)
  • LEED Certification: Energy Arq
  • Landscaping: Bernardita de Corral
  • Electrical contractor: Propamat
  • Plumbing System: Jaime Verdugo
  • Waste management: Silvia Tello
  • Fire safety engineering: BASH
  • Vertical Transportation: Schindler
  • Curtain wall: Accura Systems
  • Independent reviewer: Arquigestion
  • Steel Manufacturer: Javier Delgado
  • Accoustic engineering: Mario Huaquin Accoustic projects              

State archive of the Evangelical Lutheran Church of Bavaria in Nuremberg by gmp · von Gerkan, Marg and Partners · Architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: gmp · von Gerkan, Marg and Partners · Architects

Today, the Evangelical Lutheran State Church of Bavaria is inaugurating its new archive in Nuremberg with a special ceremony. The new building, which was designed by architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp), took three years to build and is located on a former factory site in the direct vicinity of the existing main building.

The new State archive of the Evangelical Lutheran Church of Bavaria, Image Courtesy © Heiner Leiska

  • Architects: gmp · von Gerkan, Marg and Partners · Architects
  • Project: State archive of the Evangelical Lutheran Church of Bavaria
  • Location: Nuremberg
  • Photography: Heiner Leiska
  • Associated Partner: Dirk Heller
  • Project Leader: Karen Schroeder
  • Design Team: Christoph Berle, Katharina Traupe, Monika Braig
  • Implementation Team: Christoph Berle, Miriam Bamberg, Judith Saile, Alexander Schnieber, Sui Jinying
  • GFA: 9,327 square metres
  • Client: Evangelical Lutheran Church of Bavaria

GISELE Omotesando in Tokyo, Japan by msd-office

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: msd-office

A renewal project for the showroom that specializes in the garden furniture of the largest space in Japan. The supervision of the interior design was under the charge of the msd-office, represented by the architect – designer, Tadafumi Masuda.

The showroom is situated in Omotesando, the finest location in Tokyo with the flagship stores of the top-ranking brands lining the streets. More than 100 items of garden furniture are on display in a space of 200 square meters.

Image Courtesy © msd-office

  • Architects: msd-office
  • Project: GISELE Omotesando
  • Location: Tokyo, Japan

RESIDENCE AND DAY CENTER FOR PEOPLE WITH INTELLECTUAL DISHABILITIES AND TROUBLES OF BEHAVIOR in Barcelona, Spain by Onze04 Architecture

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Onze04 Architecture 

ADAPTATION TO ENVIRONMENT

Located on the northern slopes of the Park-mountain of Montjuic , the plot is characterized by dense vegetation and a very steep slope that is only interrupted by two large natural terraces.

The building is placed gently between them by rotating one of its wings to preserve the maximum masses of vegetation and to minimize the impact on the plot.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Onze04 Architecture
  • Project: RESIDENCE AND DAY CENTER FOR PEOPLE WITH INTELLECTUAL DISHABILITIES AND TROUBLES OF BEHAVIOR
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Author: Onze04 Architecture
  • Principal Architect: Gustavo Silva-Nicoletti
  • Team Architects: Gustavo Silva-Nicoletti, Joan Sagué, Joan Travé, Marina Tapia, Irene Graziano
  • Structural Engineering: Upuntsis S.L.
  • Installations Engineering: Ecoenginy S.L.L.
  • Budget: JCM i Associats S.L.
  • Promoter: Gestió d’Infraestructures S.A., GISA, Generalitat de Catalunya
  • General Contractor: PAI S.L
  • Competition: 2006
  • Project: 2007
  • Site construction: 2009-2012
  • Budget: 4.302.506 €
  • Area: building 2.307m², landscape 4.836m2

Seaside Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

An existing non-descript structure, perched above the crest of the dune between the ocean and bay, was thoroughly transformed. We utilized clearly defined volumes, simple, durable, yet elegant materials and details instilling a strong connection between the indoors and out.

Image Courtesy © Matthew Carbone

  • Architects: Stelle Lomont Rouhani Architects
  • Project: Seaside Residence
  • PhotographyMatthew Carbone
  • Design Team: Frederick Stelle, Michael Lomont, Jared London, John Whelan
  • Interior Design: Eleanor Donnelly, Stelle Lomont Rouhani Architects
  • Software used: Vectorworks 2013

Transformation K-flats Bijlmer in Amsterdam, Netherlands by Bastiaan Jongerius Architecten

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Bastiaan Jongerius Architecten

The reason for the transformation of Kralenbeek, Kempering, Klieverink, Kouwenoord at The Karspeldreef in Amsterdam Zuid – Oost is the renewal of K – neighborhood.  The lane has been reduced, the public area was redesigned and a comprehensive program is realized. The residential towers are standing proud to the karspeldreef and by the height of each tower of 20 floors; they are a marker in the plan of the Bijlmer.

Image Courtesy © Bastiaan Jongerius Architecten

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise