Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

THE TALES PAVILION STORY in Beijing, China by NICHETTO&PARTNERS S.A.S.

Thursday, October 24th, 2013

Article source: NICHETTO&PARTNERS S.A.S.

If one had to describe the relationship between Venetian designer Luca Nichetto and the Tales enterprise in only one word, it would be “emotion.” What brought these two lovers of design together is nothing short of a cocktail of right timing, trust, a twist of luck, and the mutual notion that emotion is at the core of design.

Image Courtesy © Jonathan Leijonhufvud

  • Architects: NICHETTO&PARTNERS S.A.S.
  • Project: THE TALES PAVILION STORY
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Jonathan Leijonhufvud

Het Arresthuis Hotel in Roermond, The Netherlands by Engelman Architecten

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Engelman Architecten

Originally built around 1850, the Arresthuis prison building underwent various renovations and expansions until the end of the 20th century. This monumental former prison complex extends over almost an entire city block in the historic centre of Roermond. When the prison facilities moved away from the historic complex and left the city centre of Roermond, the buildings were left unoccupied.

Image Courtesy © Engelman Architecten

  • Architects: Engelman Architecten
  • Project: Het Arresthuis Hotel
  • Location: Roermond, The Netherlands

Gross floor surface

  • Hotel: 4570 m2
  • Apartments: 3696 m2
  • Car park: 1226 m2

CARRERA’S FARMHOUSE BARN in La Vall d’en Bas, Spain by Arnau Estudi d’Arquitectura

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Arnau Estudi d’Arquitectura

La Carrera is a farmhouse dating from the seventeenth century. It consists of a different buildings collection with the house and the cottage as the most representative.

The task of solving the project required the creation of a new home at the farm house barn for the young generation of the Carrera’s family, but our intervention also sought to dignify around the farm and its access.

Image Courtesy © Arnau Estudi d’Arquitectura

  • Architects: Arnau Estudi d’Arquitectura
  • Project: CARRERA’S FARMHOUSE BARN
  • Location: La Vall d’en Bas, Spain
  • Photography: Arnau Estudi d’Arquitectura
  • Construction years: 2011

AEROVILLE in Charles de Gaulle Airport, France by Philippe Chiambaretta / PCA

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Philippe Chiambaretta / PCA

A LONG WAITED MIXED-USE AND ENTERTAINMENT COMPLEX BY THE AEROPORTS DE PARIS

The Paris area airport – Charles de Gaulle – has become the first airport hub in continental Europe because of its advanced technology, its flux of freight and travelers, and its inestimable potential for growth.

Image Courtesy © Jean-Phileppe Mesguen

  • Architects: Philippe Chiambaretta / PCA
  • Project: AEROVILLE
  • Location: Charles de Gaulle Airport, France
  • Photography: Jean-Phileppe Mesguen, Philippe Chiambaretta / PCA
  • Planning authority: Aéroports de Paris
  • Client: Unibail-Rodamco
  • Site: Roissy-en-France, Le Tremblay-en-France
  • Program: shopping and leisure center, concept multiplex movie theater by EuropaCorp
  • Commission: to completion
  • Area: 110 000 sqm
  • GLA: 84 000 sqm
  • Budget: 355 M€ (excluding tax)
  • Completion: October 17, 2013

Mulhouse in France by Paul Le Quernec

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Paul Le Quernec

This new socio-cultural centre is part of a larger development programme in a disadvantaged area in Mulhouse. The plot allocated to the cultural centre is tight, and requires a rigorous construction which should not infringe on the new urban structure formed by the elements which are yet to come:apartments, square, park, children’s play area, etc.

Image Courtesy © 11h45

  • Architects: Paul Le Quernec
  • Project: Mulhouse
  • Location: France
  • Photography: 11h45
  • Contractor: Ville de Mulhouse, M2A
  • Project management: Paul le Quernec (architect), Fabrice Wianni & Benjamin Ringeisen (execution),
  • Surface area: 1, 250 sq. m
  • Cost of works: €2.4 M before taxes

House in Shimomaruko, Oota ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Thursday, October 24th, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The narrow site is located facing the small alley that people only go through almost.

Internal areas that have the different ceiling heights are stacked vertically, and are linked by spiral stair directly.

The site is located facing the small alley that people only go through almost. Facade formed by lines of the roof, eave, railings, eaves ceiling and wall made In different angles is designed to look different shapes in response to pedestrian’s position. photo © atelier flor

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House in Shimomaruko
  • Location: Oota ward, Tokyo
  • Photography: atelier flor
  • Architect: Yukinobu nanashima + Tomomi sano
  • Structural engineer: Shin’itsu hiraoka, Hiraoka structural engineers
  • Project manager: zaus co.,ltd
  • Completion: march 2012
  • Primary usage: private residence
  • Structure: wooden construction, two stories above ground
  • Clients: couple
  • Site area: 54.89 m2
  • Building area: 32.84 m2
  • Total floor space: 63.03 m2

House in Mayfair, England by Squire and Partners

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Squire and Partners

Squire and Partners approached their commission to design a private house as a crafted building, sensitive to its Mayfair Conservation Area context but with a unique contemporary presence. Sited at a junction of streets and views, and being physically linked to a listed Georgian wall at the termination of Chesterfi eld Mews facing Curzon Street, the building responds to a variety of contexts and viewpoints.

Image Courtesy © Squire and Partners

  • Architects: Squire and Partners
  • Project: House
  • Location: Mayfair, England
  • Client: Central Investment Properties
  • M&E: Wallace Whittle UK Ltd
  • Structure: Heyne Tillett Steel
  • Quantity Surveyor: Rider Hunt
  • Planning Consultant: The London Planning
  • Contractor: GPF Lewis Ltd
  • Interior Designer: Bill Bennette
  • Landscaping: Haynes Design

CRISTAL RIVIERA in ZAC EURORENNES, RENNES by a/LTA architectes

Thursday, October 24th, 2013

Article source: a/LTA architectes

The Féval city-block is a significant part of the renovation program performed around the Rennes rail-station. The urban project is developed by FGP and Territores. The project suggests to develop a new territory to connect the two sides of the city involving changes in landscape and topography. The railway road passes through urban structures like a river would pass through giant tectonic monuments in a form of large crystals.

Image Courtesy © a/LTA architectes

  • Architects: a/LTA architectes
  • Project: CRISTAL RIVIERA
  • Location: ZAC EURORENNES, RENNES
  • Architect: Périphériques ArchitectesHamonic&Masson
  • Client: Groupe Brémond
  • Program: Bureaux, cinema, commerces, restauration.
  • Cost: 30 M € including VAT (value June 2013)
  • Competition: June 2013 / Competition Entry

Area

  • SP totale: 21 640 m²
  • SP bureaux: 16 820 m²
  • SP cinéma: 3 530 m²
  • SP commerce, restauration: 1 290 m²

CITY VIEW HOUSE by RUSSIAN FOR FISH

Thursday, October 24th, 2013

Article source: RUSSIAN FOR FISH 

Pereend’Avoine of RUSSIAN FOR FISH and Mathew Witts, also an architect, bought 107 in 2010. Although the plan was flawed, with a limited amount of natural light, the studio had great potential. The space is 84 sq.m, nearly 3.5 metres tall and 11 metres deep.

Image Courtesy © Peter Landers

  • Architects: RUSSIAN FOR FISH
  • Project: CITY VIEW HOUSE
  • Photography: Peter Landers
  • CONTRACTOR: Black Olive Tree
  • CLIENT: Mathew Witts

Walsh Bay in Harbour Bridge, Australia by Minosa

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Minosa

Description of the House, its local & occupants

Situated in the amazing location of Walsh Bay underneath the iconic Harbour Bridge this 80’s apartment block was tired and past it’s used by date. The client was wanting to take this to a very modern tip with the hi end finishes and products.

The family consisted of professional couple & their young child. The clients were searching for a fresh contemporary space that better utilised their small bathing space.

Image Courtesy © Minosa

  • Architects: Minosa
  • Project: Award Winning bathroom
  • Location: Harbour Bridge, Australia
  • Software used: ArchiCAD, Pytha 3D Modeller & RadioLAB for rendering
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise