Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Tbilisi Public Service Hall in Georgia by Studio Fuksas

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Studio Fuksas 

The Tbilisi Public Service Hall is situated in the central area of the city and it overlooks the Kura river.

The building is made up of 7 volumes that contain offices (each volume is made up of 4 floors located on different levels). These volumes are placed around a “central public square”, which is the core of the project,  where there is the front office services. Offices are connected to each other by internal footbridges that stretches on different levels.

Image Courtesy © Moreno Maggi

Image Courtesy © Moreno Maggi

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: Tbilisi Public Service Hall
  • Location: Sanapiro Street 2, Tbilisi, Georgia
  • Photography: Moreno Maggi
  • Client: LEPL Civil Registry Agency – LEPL National Public Registry Agency
  • Engineering: Studio Sarti, AI Engineering
  • General Contractor: Huachuan Georgia Company LTD
  • Cost: $ 54.000.000
  • Surface:

    • Gross Area: 42 000 m²
    • Built Area: 265.000 cubic meter
    • Main hall surface: 4 385 m²
    • “Leaves” surface: 24 800 m²
    • Structural glass (enclosure): 2 390 m²
    • Facade: 11 800 m²
    • Parking Plots: 838 (426 coperti)
  • Period: 2010-2012

(more…)

Waitpinga Retreat in Australia by Mountford Williamson Architecture

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Mountford Williamson Architecture

This house provides a retreat from the city, allowing its owners to enjoy the magnificent coastal bushland setting and time with family and friends. This is a true holiday home providing casual and informal living within flexible spaces, and reflects the owner’s desire to live as sustainably as possible.

The house needed to be flexible, at times a single bedroom retreat and other times expanding to house larger groups of family and friends.

Image Courtesy © Mountford Williamson Architecture

Image Courtesy © Mountford Williamson Architecture

(more…)

Suite for Ten in Barcelona, Spain by Egue y Seta

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Egue y Seta

There are those who travel to escape and those who do it to meet again. Those who gather with family for vacation thousands of kilometers away from home and those who like to host even when in a foreign country. For customers like them we have created ” Suite for 10 ” a privately owned residence designed to accommodate a family of ten used to vacation ” in style” , combining the comfort of the best “urban chic”  hotels with the flexibility of one´s own home. It is finally time to say goodbye to suppletory beds and undercounter fridges!

Image Courtesy © VICUGO FOTO

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Architects: Egue y Seta (Daniel Pérez, Felipe Araujo, Gaia Trotta, Szymon Keller and Covadonga Díaz)
  • Project: Suite for Ten
  • Location: Eixample, Barcelona, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Decoration: Egue y Seta in collaboration with Camila e Mariana Lellis
  • Woodworks: Disseny9Evo
  • Area: 172m2
  • Completed date: 2016

(more…)

A prototype of a family house in Posazavi, Czech Republic by A69 – architekti

Saturday, July 30th, 2016

Article source: A69 – architekti 

A prototype of a family house is built in a former granite quarry in Posázaví.

The purpose of this built project is to check structural, typological, and user qualities of the prototype.

Image Courtesy © Tomáš Rasl

Image Courtesy © Tomáš Rasl

  • Architects: A69 – architekti (Boris Redčenkov, Prokop Tomášek, Jaroslav Wertig)
  • Project: A prototype of a family house
  • Location: Posazavi, Czech Republic
  • Photography: Tomáš Rasl
  • Collaboration: Michal Nohejl
  • Technical Design, Collaboration: OMEGA project s.r.o. – Jan Škopek, Miroslav Fejfar, construction – Radek Brandejs
  • Main Contractor: (DIY), carpenters – Jiří Kotík, windows – Nevšímal a.s.
  • Visualization: Michal Nohejl
  • Year: 2015

(more…)

Serlachius Museum Gösta Extension Competition Entry in Mänttää, Finland by MCKNHM Architects and Juliane Demel

Saturday, July 30th, 2016

Article source: MCKNHM Architects and Juliane Demel\

A simple concept of an architectural heart surrounded by radial arranged building wings, results in a design that minimizes the impact on a very delicate site for a museum extension in Mänttää Finland.

MCKNHM Architects main objective was to reduce the impact of the volume on the delicate site and to intertwine the building with the beautiful environment. Through the “heart and wings” concept the large building mass of 4700sqm is scattered around a central heart. The new building is split up into a number of squares that form a dialectic relationship towards the site and the existing Museum building. These square like building wings are arranged in a circle to form the central space, “the Heart” of the new Museum Extension. Joenniemi Manor, the existing museum building, is a very particular one of these wings as the tallest and oldest, its sublime presence is still untouched and engages in an interesting dialogue with the new clustered building addition that is cautiously connected by a barely visible underground passageway.

Image Courtesy © MCKNHM Architects and Juliane Demel

Image Courtesy © MCKNHM Architects and Juliane Demel

  • Architects: MCKNHM Architects and Juliane Demel
  • Project: Serlachius Museum Gösta Extension Competition Entry
  • Location: Mänttää, Finland
  • Model: Anikó Krén
  • Team: Mark Mueckenheim, Juliane Demel
  • Building’s scope information: Useable floor area 4497sqm, gross floor area: 4961sqm, net area: 3146sqm

(more…)

“Naïve” sparkling wine bar in Kiev, Ukraine by AKZ Architectura

Friday, July 29th, 2016

Article source: AKZ Architectura

Zuieva Katya and Olga Malyshenko (AKZ Architectura, Kiev, Ukraine) were requested to design a new bar in Kiev. The task was very interesting: create a space that fundamentally different from all the Kiev bars that include bricks, wood and rusty metal. Designers feel absolutely free in their creative decisions. So they take the conception of Naïve bar about sparkling wine and try to show in interior the essence of this drink – the lightness and a sense of celebration. The bright and in the same time gentle colors with the returning 70th style that displayed in furniture with “Art Deco” style bathroom create the space where you whant to forget everything and “just drink sparkling wines and cocktails and feel happy”.

Image Courtesy © Lesha Yanchenkov

Image Courtesy © Lesha Yanchenkov

  • Architects: AKZ Architectura (Zuieva Katya, Olga Malyshenko)
  • Project: “Naïve” sparkling wine bar
  • Location: Kiev. Basseina street 1/2, Ukraine
  • Photography: Lesha Yanchenkov
  • Area: 80 m2
  • Realization: 2016

(more…)

Two Courtyards House + Bridge 130 Café in Hadong, South Korea by Lee.haan.architects

Friday, July 29th, 2016

Article source: Lee.haan.architects

To the west, the site is accessed by the famous road as known as the ‘Road to the Ssanggyesa Temple’ or the ‘Simni (10 ri) Cherry Blossom Avenue, Hadong.’ To the east, it is overlooking the Hwagaegol Valley and provides the view towards the distant tips of Jirisan Mountain, wild tea plantation, and the village.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

  • Architects: Lee.haan.architects (Hoseok Lee, Boyoung Han)
  • Project: Two Courtyards House + Bridge 130 Café
  • Location: Hwagae, Hadong, South Korea
  • Photography: Joonhwan Yoon
  • Area: 390.09 m2 (House 183.5 m2, Cafe 206.59 m2)
  • Project Year: 2016

(more…)

CupOne cafe in Beijing, China by Latitude

Friday, July 29th, 2016

Article source: Latitude

Cafés, restaurants, libraries and the likes have become indubitable extensions of our own homes. In this particular occasion, LATITUDE was commissioned to explore the possibilities of extending the public realm into a standard café organized into two floors and a terrace.

By removing the entrance façade, the first floor was opened up, thus becoming an extension of the outside space. Inside, visitors can find two areas: the fast (come-and-go) area and the relaxed (sitting down) area. The first one features high tables and chairs next to the service desk –a longitudinal lighting box wrapped in white glass–. The second area portrays low tables, chairs and a bench zone. These two areas are divided by steel made longitudinal furniture that incorporates an orchestrated disposition of mirrors and projectors to create a visual illusion.

Image Courtesy © Youtao Cao, Shannon Fagan

Image Courtesy © Youtao Cao, Shannon Fagan

  • Architects: Latitude
  • Project: CupOne cafe
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Youtao Cao, Shannon Fagan
  • Client: CupOne Co., Limited
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Project Manager: Lihui Sim
  • Team: Bo Liu, Cherry Fan, Frank Zhan, Jorge Cortes de Castro, Lucia Bravo Guinea
  • Budget: 300,000€
  • Program: 700 m2
  • Year: 2013 – 2016
  • Status: Completed

(more…)

Beachyhead in Plettenberg Bay, South Africa by SAOTA

Friday, July 29th, 2016

Article source: SAOTA

“The clients approached SAOTA to design a family holiday home that responded to the site, especially the views. They wanted a relaxing, yet elegant home that would be comfortable when entertaining many guests whilst also feeling intimate and cosy when it’s only one or two of them in the house,” said director and project leader Phillippe Fouché.  Other factors that drove the conceptual organisation of the building were the views, sunlight, prevailing wind direction and the zoning parameters.

Entrance view from the road: A strong horizontality is articulated in the entrance canopy which is planted with indigenous shrubs cascading over the slab edge, Image Courtesy © Adam Letch

Entrance view from the road: A strong horizontality is articulated in the entrance canopy which is planted with indigenous shrubs cascading over the slab edge, Image Courtesy © Adam Letch

  • Architects: SAOTA
  • Project: Beachyhead
  • Location: Plettenberg Bay, South Africa
  • Photography: Adam Letch
  • Project Leader: Phillippe Fouché
  • Project Team: Stefan Antoni, Greg Truen & Mias Claassens
  • Interior Design: Cécile & Boyd
  • Site Area: 1447m²
  • Building Area: 1176 m2
  • Completion Date: 2014

(more…)

La casa della zia in Bergamo, Italy by dep studio

Friday, July 29th, 2016

Article source: dep studio

The project concerns the restructuring of three independent units positioned in the historic center of Sarnico joined by a common architectural approach: the stone walls were recovered by freeing them from the plaster layer that covered and new architectural elements are perfectly identifiable with respect to pre-existing but with them they relate without conflict.

Image Courtesy © dep studio

Image Courtesy © dep studio

  • Architects: dep studio
  • Project: La casa della zia
  • Location: Bergamo, Italy

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy