Open side-bar Menu

Author Archive

High School Classroom Building in Bogotá, Colombia by Daniel Bonilla Arquitectos

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Daniel Bonilla Arquitectos

The High School building completes the group of classroom-buildings; therefore it resumes the usual typology of the existing buildings, a central open space and peripheral classrooms. It’s also chosen to use brick walls, the prevailing material in the school. The particular variation consists in developing a sinuous atrium with an internal garden. The exterior is defined by two closed sides facing the large green extensions, and by two glass facades with vertical sun shields where the classrooms operate.

Image Courtesy Rodrigo Dávila

  • Architects: Daniel Bonilla Arquitectos
  • Project: High School Classroom Building – Colegio Los Nogales
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Client: Corporación colegio Los Nogales
  • Area: 2.286 m2
  • Date of construction: Noviembre 2009 – Agosto 2010
  • Photographer: Rodrigo Dávila
  • Design team: Daniel Bonilla, Andres Gutierrez , Melissa Betancourt, Juan Felipe Herrera, + Oficina de Proyectos Arquitectónicos /OPA


Fire Station in Girona, Spain by MIZIEN

Thursday, May 24th, 2012

Article source: MIZIEN

The fire station occupies the old train sheds of the Girona-Olot carrilet narrow-gauge railway line. Before the project to remodel and extend the facilities, the station was operating but its installations were obsolete. The project consisted in adapting it to present-day needs and repairing the constructive pathologies and deficiencies of a building which, though not listed architectural heritage, is unique and forms part of a railway complex that has an important historic and cultural value.

Fire Station

  • Architects: MIZIEN
  • Project: Fire Station
  • Location: Amer, Girona, Spain
  • Client: GISA, Generalitat de Catalunya (Regional Government)
  • Design date: 2008
  • Completion date: 2011
  • Area: 935 m2
  • Cost: 1.875.000 €


City Centre in Nieuwegein, The Netherlands by Bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture

In its earliest phase, at the start of the 1970s, construction activity in ‘new town’ Nieuwegein concentrated on its residential areas. Around when the city centre was about to have its turn, the economic climate offered little space for financing. The result was an introverted, cheap-looking shopping mall. Like many other ‘new towns’, Nieuwegein now faces the task of transforming the old shopping mall into a new vibrant heart. The structure inherited from the 1970s is to be subjected to a comprehensive revision.

Floral pattern and green islands


Maidstone Museum East Wing by Kent, UK by Hugh Broughton Architects

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Hugh Broughton Architects

Maidstone Museum & Bentlif Art Gallery has re-opened following an extensive £3 million refurbishment and the addition of a new East Wing by Hugh Broughton Architects.

Clad with ‘gold’ shingles which hint at the museum’s collection of ‘treasures’ on display inside, the new wing provides the museum with a reinvigorated look making it the cultural focus for the town centre.

Image Courtesy Hufton+Crow

  • Architects: Hugh Broughton Architects
  • Project: Maidstone Museum East Wing
  • Location: Maidstone, Kent, UK
  • Construction value: £3m (including a £2m grant from Heritage Lottery Fund)
  • Gross internal area: 1150 sq m (470 sq m new build / 680 sq m refurbishment)
  • Client: Maidstone Borough Council
  • Project director: Hugh Broughton
  • Project architect: Gianluca Rendina


Kindergarten Dandelion Clock in Buchen, Germany by Ecker Architekten

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Ecker Architekten

The kindergarten ‘Dandelion Clock’ educates children with physical or developmental handicaps. Four similar modules form the building, three of which contain two classrooms and a therapy room. Overhangs shade façades and permit outdoor play in poor weather. The units are radially distributed about an atrium, which serves as a traffic zone, an indoor playing field, and a dining hall. This center is naturally lit and ventilated by four roof monitors.

Perspective view (Image Courtesy Constantin Mayer, Köln)

  • Architects: Ecker Architekten
  • Project: Kindergarten Dandelion Clock
  • Location: Buchen, Germany
  • Photography: Constantin Mayer, Köln


Evergreen La Florida in Mexico City by ROW Studio

Thursday, May 24th, 2012

Article source: ROW Studio

The project is located in a heavily wooded 86,111 sq. ft. (8000 sq. mts) plot in the Florida neighborhood in southern Mexico City. The brief required the construction of a luxury apartments complex and the headquarters for the foundation that finances the project.

Evergreen La Florida

  • Architects: ROW Studio – Álvaro Hernández Félix, Nadia Hernández Félix, Alfonso Maldonado Ochoa.
  • Project: Evergreen La Florida
  • Location: Mexico City
  • Use: Luxury Apartments Complex and Offices.
  • Client: Fundacion Acapulco
  • Architect of Record: INMOSUR SA de CV – Arch. Álvaro Hernández Cabada.
  • Contributors: Alejandro Maldonado, Ana Mancera, An­tonio Scheffler, Ildefonso Navarro, Gloria Maldonado, Patricia Suárez.
  • Project Date: August 2009


Twin Tree Pavilion in Suzhou, China by Atelier Archmixing

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Atelier Archmixing

Twin Trees Pavilion by Atelier Archmixing  Shanghai based Atelier Archmixing has recently changed a former pigpen into a cozy pavilion in a small traditional town located in Yangtze Delta area. It is a supplement for two traditional style residences, providing an extra place for meeting and recreation, just nearby a hill planted with orange trees.  Two big trees, a 20-year-old neem and a 15-year-old orange dominate the site and lend inspiration to the design as well as the name.

Image Courtesy TANG Yu

  • Architects: Atelier Archmixing
  • Project: Twin Tree Pavilion
  • Location: Suzhou, Jiangsu Province, China
  • Program: meeting and recreation
  • Gross Floor Area: 56 sqm
  • Design/Completion: 2012
  • Client: ZHANG Hong
  • Design Team: ZHUANG Shen, TIAN Danni
  • Main Contractor: WANG Zikui
  • Photographer: TANG Yu
  • Software used: Sketchup and AutoCAD


Thompson House in Isle of Wight, UK by Manser Practice Architects

Thursday, May 24th, 2012

Article source: Manser Practice Architects

The Clients brief was for their weekend and holiday house, a compact 1960’s bungalow, to be enlarged, giving more living accommodation and enhancing the views of the sea to the north and west. Maintaining the private/secret nature of the site was also a requirement.

An initial proposal to simply add a glass pavilion living room to the existing house appeared to fulfil the brief.  Keeping the house single storey kept the building low enough not to have a view of nearby houses but adding the new space to the north of the existing house located the main living space in a position with a more commanding view over the woods below to the Solent beyond.

Image Courtesy Morley Von Sternberg

  • Architects: Manser Practice Architects
  • Project: Thompson House
  • Location: Isle of Wight, UK
  • Contractor: John Peck Construction Ltd
  • Glazing: Fineline Aluminium
  • Steel Frame: DMR Engineering (I.W) Limited
  • Structural Engineer: Elliot Wood Partnership
  • Ground Stability: Malcolm Woodruff Associates
  • Landscape Architect: John Brookes Landscape Designer
  • Timber Cladding: Alan Bright Timber Merchant


House Near The Source in Tbilisi, Georgia by BB studio

Wednesday, May 23rd, 2012

Article source: BB studio

The project is located in Tbilisi, Vazisubani. The design had to be carried out on two roads. With one of access from the project area, falls a small source, which contributed to such an interesting type of solution. We decided to make project of a small car bridge, what would be the way to enter the car in the garage. The summer side of the verandah which is slightly separated from the street with the construction fence. In accordance with the customer there are: Garage for one car, living room, kitchen – dining room, bathrooms, wine cellar, bedrooms and an open summer verandas.

House Near The Source

  • Architects: BB studio
  • Project: House Near The Source
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Period of Design: 2010
  • Software used: Modeled in Archicad and rendered in V-ray


Casa C in Madesimo, Italy by Enrico Scaramellini Architetto

Wednesday, May 23rd, 2012

Article source: ESarch

Interior renovation: composition of flaps

The project developed itself recognizing characteristic elements which become immediately binding.

First of all it’s established the existing distribution. The project starts from a “no project act”; the choice move attention on a different project level.

The new floor, made with oak boards, becomes the form generative element. It goes up on walls, folds itself and fills some parts of ceiling. New geometries, in an almost independent form, redefine the perception of interior spaces. A new element, the red color, is introduced as a clue, as a bond. Hollow parts of furniture or colored bands in movement on the wardrobe door, become direct connection element with exterior.

Image Courtesy Marcello Mariana

  • Architects: ES-arch – Enrico Scaramellini Architetto
  • Project: Casa C
  • Location: Madesimo (SO) – Italy
  • Client: Private
  • Date: Project and construction 2011
  • Budget: 35.000 €
  • Façade Area: 350 m2
  • Project team: Arch. Luca Trussoni, Arch. Vanessa Villa
  • Photographer: Marcello Mariana


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy