Open side-bar Menu

Author Archive

Xieira House II in Leiria, Portugal by A2+ Arquitectos

Saturday, May 19th, 2012

Article source: A2+ Arquitectos

Implemented in a slender lot from north to south, the project born with the aim of building a dwelling with a single floor

The typology was defined according to the best sunlight, as this is one of the richest of this Mediterranean country. So all rooms are oriented to the east, the living room (place more permanent) to south, the kitchen to west and garage to north where the functionality is the symbiosis of the project

Image Courtesy FG + SG

  • Architects: A2+ Arquitectos
  • Project: Xieira House II
  • Location: Carsnguejelra, Leiria, Portugal
  • Project Architects: A2+ Arquitectos, Sara Oliveira + Marco Guarda
  • Area: 350 sq.m.
  • Construction: 2010/2011
  • Photography: FG + SG


ILÓ POLANCO in Mexico City by ARCO Arquitectura Contemporánea

Saturday, May 19th, 2012

Article source: ARCO Arquitectura Contemporánea

Balance between the new image and the concept, in a modern and innovative design, are also the elements for the interior design project for the Polanco store ILÓ. The idea comes from the use of the hank of yarn as the design element of a cozy, classic and very elegant space. Being a retail store that sells home high end products the color palette selected was earth, to harmonize and enhance the quality and warmth of the products.

Image Courtesy Jaime Navarro

  • Architects: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Project: ILÓ POLANCO
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Year: 2010
  • Interior design: Arq. José Lew Kirsch, Arq. Bernardo Lew Kirsch
  • Associates: Arq. Oscar Sarabia, Arq. Jonathan Herrejón, Arq. Adrián de Lucio, Beatriz Canuto
  • Photography: Jaime Navarro


Home-Office in Formentera, Spain by Marià Castelló Martínez

Saturday, May 19th, 2012

Article source: Marià Castelló Martínez


Es Pujol de s’Era is a fairly representative fragment of the inland landscape of the island of Formentera. It comprises 33,022 square metres of wheat and barley fields, a small wood of common and Phoenician juniper and rosemary, and dry-stone walls on a practically flat topography.

The intervention seeks refuge among the existing vegetation and a fragment of dry-stone wall. These two conditions draw out the dimensions, the orientation and the height of a construction of austere geometry that bears some relation to the architectural tradition of Formentera.

North Facade With Wood Panels Open

  • Architects: Marià Castelló Martínez
  • Project: Home-Office
  • Location: Camí Vell de la Mola km. 2,3. Formentera, Spain
  • Promoter: Marià Castelló Martínez
  • Building engineer: Agustí Yern Ribas + Albert Yern Ribas
  • Structure: Albert Yern Ribas, José Antonio Molina, Salvador Soteras y Agustí Yern


8×8 House in Formentera, Spain by Marià Castelló Martínez

Saturday, May 19th, 2012

Article source: Marià Castelló Martínez

The project is located on a plot of rustic nature at the Portossalè band on the island of Fomentera. This is an extension of an existing house formalized as a self-­‐serving refuge for a teacher. The volumetric project is highly conditioned by the existing building as well as native vegetation which needed to be retained. In this context arises the 8×8 sq meters floor, which is part of a basic program where public areas (living-­‐room and kitchen) act as distribution areas, thus getting larges rooms for the small scale of the building.

Image Courtesy Lourdes Grivé + EPDSE

  • Architects: Marià Castelló Martínez
  • Project: 8×8 House
  • Location: Vénda de Portossalè. Estany des Peix. Formentera. Spain
  • Promoter: Òscar Portas Juan
  • Building engineer: Albert Yern Ribas
  • Structure: Albert Yern Ribas
  • Collaborators: Sonia Iben Jellal, Albert Yern, Ferran Juan and Jesús Rodríguez
  • Builder: Julián Nieto, Ferrería Ferreret CB, Carpintería de aluminio “Tití” and Carpintería Carlos
  • Project: 2005
  • End of work: 2009
  • Surface: 64 m2
  • Photography: Lourdes Grivé + EPDSE



Hanjie Wanda Square in Wuhan, China by UNStudio

Saturday, May 19th, 2012

Article source: UNStudio

Hanjie Wanda Square is a new luxury shopping plaza located in the Wuhan Central Culture Centre, one of the most important areas of Wuhan City. The multifunctional organisation of the master plan – which includes cultural and tourist facilities as well as commercial, office and residential components – acts as an attractor to the area for visitors, inhabitants and commuters alike.
Following competitions with design entries from national and international architects, UNStudio’s overall design was selected by Wanda as the winning entry for the facade and interior of the Hanjie Wanda Square. Construction is currently underway and the Hanjie Wanda Square is expected to be completed in 2013. It will house international luxury brand stores, world-class boutiques, catering outlets and cinemas.

Shopping street

  • Architects: UNStudio
  • Project: Hanjie Wanda Square
  • Location: Wuhan, China
  • Client: Wuhan Wanda East Lake Real State Co., Ltd
  • Building surface: Facade 29.920 sqm
  • Interior: 22.630 sqm
  • Programme: Luxury shopping mall
  • Contribution UNStudio: Facade and interior design
  • Status: Under construction


Musée de la Romanitée Narbonne in Southern France by Foster + Partners

Friday, May 18th, 2012

Article source: Foster + Partners

Following an international competition, Foster + Partners, working with museum designer Adrien Gardere, is designing a new museum for Roman artefacts in the city of Narbonne, southern France.

As a vital Roman port, Narbonne has an impressive legacy of buildings, ancient relics and archaeological sites. The centrepiece of the museum is a collection of more than 1,000 ancient stone relief funerary blocks excavated nearby. Their display forms a natural barrier at the heart of the simple, rectilinear building, separating the public galleries from the more private restoration spaces. Visitors will be able to glimpse the work of the archaeologists and researchers through its mosaic of stone and light, and the flexible display framework allows the reliefs to be easily reconfigured and used as an active tool for learning.

Image Courtesy Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Musée de la Romanitée Narbonne
  • Location: Narbonne, Southern France


Vertical House in Paris, France by Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect

Friday, May 18th, 2012

Article source: Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect

On a plof of 3.80m*6m in a dead en in Paris we imagined a project made out of verticality and transparency while respecting urbanistic rules and integration in this quiet country side like place. After demolition of the existing small house we had to consolidate the underground quarry and we constructed a house of 10m high with very strong positions in terms of the way it was built, the functional aspect, the relationships between inside & outside and the esthetic ideas :

Image Courtesy Laurent Gueneau

  • Architects: Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect
  • Project: Vertical House in a dead end
  • Location: Paris, France
  • Photography: Laurent Gueneau


Lines & Color for a parisian flat in France by Aude Borromée Architecte

Friday, May 18th, 2012

Article source: Aude Borromée Architecte

A renovation project for an apartment in Paris. A project which is based on transitions between texture, colors, tints and transparencies. Living spaces are designed and drawn with lots of details including the made to measure furniture. Functionally the idea was to plan two bedrooms with their own bathroom in small spaces and to imagine a kind of “invisible” kitchen in a wide living room.


House in Senri in Osaka, Japan by Shogo Iwata Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architects

This house is planned for a family, husband, wife and their son. This small house has 8 levels of floor between entrance in the basement to the roof terrace in order to constitute every space not in concentrated way by big void but reciprocal relation of each space. This arrangement makes the notion of floor ambiguous and the continuity of space compatible with the hierarchy of space.

View of the north facade (Image Courtesy Nagaishi Hidehiko)

  • Architects: Shogo Iwata Architects
  • Project: House in Senri
  • Location: Suita, Osaka, Japan
  • Main use: Residence
  • Site area: 244.3㎡
  • Building area: 83.78㎡
  • Total floor area: 156.50㎡
  • Software used: Vectorworks for drawings, and Adove Illustrator, photoshop for other things


Dovecote Barn in Great Britain by Nicolas Tye Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Nicolas Tye Architects

Dovecote Barn is a contemporary rear extension project to a recently converted barn in Great Amwell, Hertfordshire. Our clients proposed to build a rear extension to the barn in order to create more practical living space for the family, by creating some depth to the long and narrow footprint of the existing barn. The rear extension becomes the new dining and informal social area, with direct access and visual connections to the living area and the children’s play area (former dining room). It was our objective to improve the existing barn into a more family friendly space as a whole, yet retaining the character and the linear nature of the barn.

Dovecote Barn


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy