Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

villa921 in Okinawa, Japan by Harunatsu-arch

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Harunatsu-arch

It takes 40 minutes by ferry from the nearest island with an airport to reach Iriomote-Island, which is a part of Okinawa in the south of Japan. With an area of over 90% covered by subtropical virgin forest, the entire island is designated as a national park. The client had lived on Iriomote- Island for 14 years. Now he wanted to build his own house.While sitting snug against a hill, at the front of the house a luxorious vision opens up overlooking the farmlands that spread around the site.

Image Courtesy Kai Nakamura

  • Architects: Harunatsu-arch
  • Project: villa92
  • Location: Okinawa, Iriomote-Jima, Japan
  • Architects: Shoko Murakaji, Naoto Murakaji / harunatsu-arch
  • Type of use: Residential
  • Size: single storey
  • Total floor space: 73.44 square meters
  • Construction: Reinforced concrete
  • Statics: Terado Tatsumi Kozokeikaku Kobo / Terado Tashumi
  • Year of construction: 2012
  • Photo: Kai Nakamura
  • Software used: MicroStation

(more…)

D1 Canopy Design in Dubai creek, UAE by Innovarchi

Tuesday, September 25th, 2012

Article source:  Innovarchi

D1 is an 80 storey & residential tower on the shore of Dubai Creek in the UAE. It is to be one of the showpieces of a new development area called “the Culture Village”. There are two main components of the development, the glass tower itself and an elegant timber canopy screen at the base. For the overall tower design Sunland was inspired by the Sydney Olympic Torch and the Q1 tower on the Gold Coast in Australia. Innovarchi was asked to re-design the facades to emphasise the sheer nature of the layered glass curtain wall. Like the petals of a rose, the primary façades are conceived as a series of delicate layers to protect against the harsh environment. The façade layers are continuous, monolithic, smooth and seamless, without texture.

d1 tower render (© Iinnovarchi)

  • Architects: Innovarchi
  • Project: D1 Canopy Design
  • Location:  Dubai creek, United Arab Emirates (UAE)
  • Client: Emirates Sunland Group
  • Developer: Emirates Sunland
  • Specialist Design Architects: Innovarchi
  • Documentation Architects: Holfords
  • Software used: CANOPY – concept design: Cinema 4D; design development and documenting: ArchiCAD; TOWER – all stages ArchiCAD

(more…)

Altaya Etc Wine Shops in Hong Kong, China by Kokaistudios

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Kokaistudios

Kokaistudios designed the two thematic Etc Wine Shops, a new brand created by high end wine distributor Altaya in Hong Kong, China. The intent of the brand is to create an innovative way to support wine culture in Asia where the fast rising interest in wine has led to a proliferation of wine retailers characterized by very traditional cliché designs.

Image Courtesy © Etc, New & Old Studios

  • Architects: Kokaistudios
  • Project: Altaya Etc Wine Shops
  • Location: Hong Kong, China
  • Designed by: Kokaistudios
  • Interior: Filippo Gabbiani, Zoe Lee, Mark Shen, David Liu
  • Client: Altaya Wines Limited
  • Area: 240 sqm
  • Completion: May, 2012
  • Photograph: Etc, New & Old Studios,

(more…)

Egedal Town Hall and Health Center in Demark by Henning Larsen Architects

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Henning Larsen Architects

Egedal Town Hall and Health Centre will be the uniting centre of the new Municipality of Egedal north of Copenhagen. Egedal Town Hall and Health Centre will be one of the first buildings in the new planned urban area around Egedal Station. It will thus spearhead the development of the new district.

The Town Hall and Health Centre form part of the same entity. The Health Centre is designed as a village with courtyards and green, internal walkways connecting to the central square of the building. Thus, the Health Centre will become an active part of the Town Hall, while at the same time offering citizens the opportunity to use the area outside town hall opening hours. The roof of the Health Centre is shaped as a large roof garden with green recreational spaces.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Egedal Town Hall and Health Center
  • Location: Egedal, Demark
  • Client: Egedal Municipality
  • Landscape Architect: SLA
  • Consulting Engineers: Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma and Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører
  • Contractor: Züblin
  • Gross floor area: 18,000 m2
  • Construction period: 2012-2014
  • Type of assignment: Turnkey contract, 1st prize in invited competition
  • Team from Henning Larsen Architects: Troels Troelsen, Maria Sommer, Mette Kynne Frandse, Peer Teglgaard Jeppesen, Mette Lorentzen, Mads Reinau, Christian Schjøll, Jakob Strømann-Andersen, Erik Holm-Hansson, Ina Borup Nørlev, Ingela Larsson, Martin Stenberg and Andrea Hoepfner.

(more…)

La Luge in Quebec, Canada by Yh2 Architecture

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Yh2 Architecture

Mostly dedicated to the enjoyment of Quebec’s winter, La Luge is a secondary home lying in the midst of the forest. Nestled on its site, surrounded by dense vegetation preserving the house’s privacy, La Luge integrates a private spa which occupies almost a third of the useable area, adding on to the traditional countryside living spaces.

Image Courtesy Francis Pelletier

  • Architects: Yh2 Architecture
  • Project: La Luge
  • Location: La Conception, Laurentides, Québec, Canada
  • Area: 120 m²
  • Construction year: 2011
  • YH2 Conception team: François Bélanger, Marie-Claude Hamelin, Loukas Yiacouvakis
  • Construction : Emmanuel Yiacouvakis and associates, Ébénisterie La Fabrik.
  • Photographer: Francis Pelletier

(more…)

Niu in Nara, Japan by Yoshihiro Yamamoto Architect Atlier | YYAA

Sunday, September 23rd, 2012

Article source: Yoshihiro Yamamoto Architect Atlier | YYAA

The site is located at the very end of the residential section developed in the 1970s in Nara, Japan. There are homogeneous prefabricated houses in one side, and ancient Japanese-styled houses and rich nature spread in another side. It is the typical site of Nara. We planned a new residence for young husband and wife.

Image Courtesy Yohei Sasakura

  • Architects: Yoshihiro Yamamoto | YYAA
  • Project: Niu
  • Location: Ikoma city, Nara, JAPAN
  • Construction: Nov 2011, May 2012
  • Structure: Wooden Structure
  • Site Area: 220.36 m2
  • Building Area: 76.77 m2
  • Floor Area: 89.53 m2 | 1F 76.77m2, 2F 12.76m2
  • Typology: House
  • Photographer: Yohei Sasakura

(more…)

IES Cap Norfeu extension in Girona, Spain by javier de las heras solé arquitecte

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: javier de las heras solé arquitecte

The aim of this project is the alteration and extension of IES Cap Norfeu in Roses. The intervention involves the enlargement of the school complex in the site’s north region with two small buildings on the ground floor that surround one of the existing buildings in operation.

Image Courtesy Adrià Goula

  • Architects: javier de las heras solé arquitecte
  • Project: IES Cap Norfeu extension
  • Location: Carrer Ponent 11  17480 (Girona), Roses, Spain
  • Region: Alt Empordà
  • Project: November 2007
  • Construction date: December 2010 / October 2011
  • Arquitecture contributors: Mercedes Sánchez Hernández, Asunción Belda Esteban
  • Contributors: Blàzquez-Guanter arquitectes consultors d’estructures Proisotec, enginyeria Jordi Roig Fontseca, arquitecto técnico
  • Site Management : Javier de las Heras Solé, arquitecto
  • Executive management: Sònia Cuevas, arquitecto técnico  ( Summa,sa )
  • Promoter: Gestió d’infraestructures SAU GISA
  • Contractor: Arcadi Pla, SA
  • Photography: Adrià Goula

(more…)

Jiaxing University Library & Media Center in China by LYCS Architecture

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: LYCS Architecture

With the new winning competition entry for the Jiaxing University Library & Media Center, LYCS seeks to break antiquated design conventions by intelligently negotiating contemporary architectural design into the traditional Chinese campus. Surrounded by rich woods and luscious water, the 42000m2 library plays with hierarchy – the hierarchy of multiple, increasingly private spaces; the hierarchy of the pace of spatial experience; and the hierarchy of introversion and extroversion.

Image Courtesy LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Jiaxing University Library & Media Center
  • Location: Jiaxing, China
  • Architect of Record: Architectural Planning Design & Research Institute of Zhejiang University ofTechnology
  • Project Leader: RUAN Hao, Devin Jernigan, ZHAN Yuan
  • Project Team: VedranaPuhalo, JIN Shanliang, Max Peterschmidt, LI Yan, CHEN Rong
  • Project Period: 2012-2014
  • Size: 42,000 sqm
  • Images: Courtesy of LYCS Architecture

(more…)

Visitors center in Atapuerca, Burgos, Spain by a3gm + Mata y asociados

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: a3gm + Mata y asociados

The purpose of the project is the definition of the Visitors Center of Atapuerca paleoanthropological site and the rearrangement of the environment with service and relationship areas with the existing archaeological park.

The proposal starts off from a double reading of the building: from its presence in the landscape and its inner functions. In between proposed a relationship of a certain lack of boundaries in the band between the inner chamber and the outer shell is a space that expands on the main access and allowing expansion of the cafeteria and an extension of the exhibition area.

Image Courtesy a3gm + Mata y asociados

(more…)

House Ber in Midrand, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Ber has come to life in response to the client’s request for a contemporary, iconic house with no opportunity for unnecessary space, whilst featuring open plans and airy characteristics. And right in response to that and to the rules of the estate, which bans burglar bars, the architects presented a plan inspired with random steel bars used around the house, which could possibly keep flying elephants out!

Image Courtesy David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: House Ber
  • Location: Midrand, South Africa
  • Photography: David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher
  • Software used: Revit Architecture

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy