Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

REHABILITACION EDIFICIO in Calle Conde Duque, Madrid by Carlos de Riaño Lozano

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Carlos de Riaño Lozano

In 1717, Pedro de Ribera drew the first project of the Conde Duque barracks in Madrid. It had to provide answers for an ambitious program to house the more than 600 men and 400 horses of the Royal Guard.

For almost three centuries the building has maintained the same structure, having overcome countless trials. The most significant ones were two fires in the second half of the 19th Century that almost required its demolition and rebuilding. The restoration was never complete.

Image Courtesy © Carlos de Riaño Lozano

  • Architects: Carlos de Riaño Lozano
  • Project: REHABILITACION EDIFICIO
  • Location: Calle Conde Duque, Madrid
  • Collaborators: Almudena Peralta Quintana, Rebeca HurtadoDíaz
  • Technical architects: María del Hierro, Luis García Cebadera
  • Promoter: Ayuntamiento de Madrid, Área de Las Artes
  • Area: 29.262 m2
  • Structure: OTEP INTERNACIONAL
  • Engineering facilities: JG Instalaciones, Alvaro Zamora
  • Constructor: EDHINOR, U.T.E.  F. MOLINA – GEOCISA, PECSA, F. MOLINA, CPA y VIAS
  • Lighting: INTERVENTO

Solar Atrium House by Studio Alfirevic

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Studio Alfirevic

Solar Atrium House is intended for periodic or permanent use and life in nature. The basic concept is to create a peaceful, safe and intimate retreat. The building is introverted type, with centrally positioned courtyard – atrium, around which all living quarters are arranged.

Image Courtesy © Studio Alfirevic

  • Architects: Studio Alfirevic
  • Project: Solar Atrium House
  • Authors: Djordje Alfirevic & Sanja Simonovic
  • Designed: 2013
  • Software used: Auto CAD, 3DMax, V-Ray

Vivi’s House in Urbanització Can Galvany, Vallromanes by Comas-pont arquitectes

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Comas-pont arquitectes

The house is placed on the ground to adapt to the existing slope, dividing the program on three different level steps. Due to this organization on different levels we can orientated all rooms to south and to pretty views. A waved ramp allows the access to the house, situated on intermediate level and lighted by central patio.

Image Courtesy © Jordi Comas

  • Architects: Comas-pont arquitectes
  • Project: Vivi’s House
  • Location: Urbanització Can Galvany, Vallromanes
  • Completion date: 2013
  • Client: Alejandro Marcos Verduque, Viviana Rivas Fernández
  • Site area: 380,05 m²
  • Constructed area: 514,21 m²

Havelwerke in Berlin by Pott Architects

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Pott Architects

The Havelwerke are a place for originals since over a hundred years. On the site of a former prussian powder factory the users have always produced, collected, preserved, presented their goods. The tradition of this special place is now the studio’s guideline. Pott Architects developed a masterplan to design the industrial park homogeneously.

Image Courtesy © Pott Architects

  • Architects: Pott Architects
  • Project: Havelwerke
  • Location: Berlin
  • Photography: Sebastian Treytnar

Central Station in Salzburg, Austria by kadawittfeldarchitektur

Friday, November 22nd, 2013

Article source: kadawittfeldarchitektur

Salzburg Central Station is one of two large-scale projects bringing the capital expenditure program of the ÖBB to completion. In the year 1999, the design of kadawittfeldarchitektur (Aachen/Graz) won a two-phase surveyed competition between 12 teams of architects. In order to integrate the station into the city, the task was not only to arrange the railway tracks anew. In particular, there was the task of integrating the historic train station from 1860 with its “authentic” appearance into a master plan that newly connects the boroughs on both sides of the tracks through several bridges and passageways.

Image Courtesy © Taufik Kenan, Angelo Kaunat

  • Architects: kadawittfeldarchitektur
  • Project: Central Station
  • Location: Salzburg, Austria
  • Photography: Taufik Kenan, Angelo Kaunat

Construction Volume

  • Alteration Central Station: 2.764m²
  • Extension under platform: 13.000m²
  • Construction volume: 57.500m³
  • Platform area: 19.000m²
  • Platform roofed area: 23.400m²
  • Roof area Schallmoos: 2.200m²
  • Realization: 10, 2009 – 2013, 2014
  • Client: ÖBB-Infrastruktur AG
  • Project Managment: Dipl.-Ing. Architekt Aldrik Lichtwark
  • Deputy Project Manager:  Dipl.-Ing. Architekt Dirk Lange, Dipl.-Ing. Architekt Holger Giesen
  • Project team: Benjamin Beckers, Frank Berners, Christina Delcour, Ursula Feld, Jochen Hansen, Lutz Langer, Max Schoeneich, Kilian Schuhmacher, Kerstin Tulke, Denise Venghaus, Stephan Völlings, Torsten zu Klampen
  • Project team competition: Dipl.-Ing. Architekt Patrick Müller-Langguth, Dipl.-Ing. Architekt Aldrik Lichtwark, Dipl.-Ing. Architekt Alexander Willems, Dipl.-Ing. Architekt Guido Schwark
  • Competition: Aldrik Lichtwark, Patrick Müller-Langguth, Guido Schwark, Alexander Willems
  • Structural Engineering: wernerconsult Ziviltechniker GmbH,  ZEMLER + RAUNICHER ZT-GmbH, wHERBRICH CONSULT Ziviltechniker m.b.H.

M HOUSE in La Nou de Gaià, Tarragona by MDBA & Guallart Architects

Friday, November 22nd, 2013

Article source: MDBA & Guallart Architects

The project of the house M, it is located in La Nou de Gaia, a small locality in the north of Tarragona, Spain.

It is a small village, but with an ancient very well kept center. The house is located in this ancient center, which rises on the plateau of the zone, with historical defensive character, so that the zone northwest of the village looks at “Els masos de Vespella“, with a very attractive sights and a fantastic sunset.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: MDBA & Guallart Architects
  • Project: M HOUSE
  • Location: La Nou de Gaià, Tarragona
  • Photography: Adrià Goula
  • Project date: 2013
  • Client: Private
  • Main architects: Maria Díaz
  • Collaborators: Esther Rovira, Andrea Imaz, Francesca Caffari, Cecilia Caffari

House at Komazawa, Setagaya Ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Friday, November 22nd, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The site is located on a town in which single-family houses and apartments mixed, and is hard to forecast the state of environment in the future.

Shape of the house is determined according to the height limit of the Building Standards Law.

Internal areas for two generations that have the different ceiling heights are stacked vertically, while sharing the entrance and bath area.

Shape of the house is determined according to the height limit of the Building Standards Law, Image Courtesy © Shinsuke Kera / Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House at Komazawa
  • Location: Setagaya Ward, Tokyo
  • Photography: Shinsuke Kera / Urban Arts
  • Architect: Yukinobu nanashima + Tomomi sano
  • Structural Engineer: Shin’itsu Hiraoka, Hiraoka
  • Constructor: Hirano kensetsu co.,ltd
  • Primary usage: Private residence for two generations
  • Structure: steel construction, basement floor and three stories above ground
  • Clients: couple and a child and their parents
  • Site area: 58.35 m2
  • Building area: 31.92 m2
  • Total floor space: 129.10 m2

Casa Montullà by HIDALGO HARTMANN

Friday, November 22nd, 2013

Article source: HIDALGO HARTMANN

We find ourselves on a horizontal ground, a corner plot raised on two large slopes like a vantage point from which to enjoy superb views towards the agricultural plain that stretches at his feet until reaching Salt and the city of Girona.

It is thus an exceptional setting that claims for an intervention that recognizes the attributes of the site and put them in value.

Image Courtesy © Jordi Hidalgo Tané

  • Architects: HIDALGO HARTMANN
  • Project: Casa MontullÃ
  • Photography: Jordi Hidalgo Tané
  • Technical Architect: Rafel Serra Torrent.
  • Colaborators: Ana Roque, arquitecto, Rafel Serra Torrent, arquitecto técnico, Julia Ferrandez Roldán, arquitecto.
  • Promoters: Carme Ferrer i Xavier Puig.
  • Surface: 340m2

New Headquarters for R & D Laboratories of Certest in Zaragoza, Spain by ACXT Arquitectos

Friday, November 22nd, 2013

Article source: ACXT Arquitectos

The main activity of Certest Biotec involves research, development and manufacturing of diagnostic tests. Due to its rapid growth, the company decided to move its premises from the business incubator at the European Business and Innovation Centre (BIC) in Aragon to a free 8,000 m2 plot with a dominant position in the San Mateo de Gállego estate.

Image Courtesy © Iñaki Bergera

  • Architects: ACXT Arquitectos
  • Project: New Headquarters for R & D Laboratories of Certest
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Photography: Iñaki Bergera
  • Custom Number or Bid (stated year): 15964
  • Geographic Area: ZAR
  • Technical Area (AE, II, etc.): AE
  • STATUS (place): San Mateo de Gallego, Zaragoza
  • CLIENT: CERTEST BIOTEC S.L.
  • Sector of work (class may be several): Office and Corporate Headquarters, Industrial and technological
  • Type of service: Integrated Full Mission
  • Type of intervention: Development
  • Project Director: Naya, Federico Browns Auber
  • Project Management: Naya, Federico Browns Auber
  • Costs: Puyuelo Nerea Martínez, Jesús Gil Finestra, Luis Mingarro Montori
  • Structures: Isabel Mats Emperor
  • Acoustics: Federico Browns Auber
  • Sustainability: Guillén Jorge Ferrer
  • Technical: Sergio Cubero Belenguer
  • Construction Management: Raymond Bamba Naya Frederick Browns Auber
  • Directorate for Execution of Work: Jesús Gil Finestra, Luis MIngarro Montori
  • Work Management: Raimundo Bambó Naya, Jesús Gil Finestra
  • INVERSION (PEC sin IVA): € 1,736,358.26

Oozora in Athens, Greece by K-studio

Thursday, November 21st, 2013

Article source: K-studio

The brief we were given called for an exclusive Japanese restaurant and bar in the northern suburbs of Athens. Within the extensive, open-plan space we needed to combine a sushi bar, a cocktail bar and seated dining areas with chic, polished design that would take diners seamlessly from intimate evening dining to more upbeat, late-night socialising.

Image Courtesy © George Messaritakis

  • Architects: K-studio
  • Project: Oozora
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: George Messaritakis.
  • Status: Completed 2012
  • Contractor: Themis Christakopoulos
  • Acoustic Engineer: Schubert
  • Lighting: Halo
  • Marble: Sotiris Bonitsis
  • MDF Panels: Pafos
  • Steel Structure: JVS Systems
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise