Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Glass House in Winchester, England by AR Design Studio

Sunday, September 1st, 2013

Article source: AR Design Studio

It is not every day that a body is found buried on your building site, but on a summer’s morning in 2012 this is exactly what happened while builders were laying foundations for RIBA award-winning architects AR Design Studio’s latest project. By 6pm they had found another 2.

After the initial astonishment, the Police and later a team of Archaeologists were brought in who thankfully identified the remains as being of Roman origin. After a period of intense excavation, it was confirmed as a site of Archaeological importance when further evidence of Roman burials and defensive fortifications were uncovered, including the discovery of a rare Roman burial urn. Once the site was cleared of artefacts and the bodies taken to the local museum for research, work on the building could continue.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: Glass House
  • Location: Winchester, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Architectural Team: Andy Ramus, Mike Ford, Stephen Osborn, AR Design Studio, Winchester, UK www.ardesignstudio.co.uk
  • Completion: October 2012
  • Awards: City of Winchester Trust Design Awards 2013, shortlisted, AJ Retrofit Awards 2013, shortlisted

Elm Court in North London, Greater London by AR Design Studio

Sunday, September 1st, 2013

Article source: AR Design Studio

AR Design Studio transforms dark north London house with light, open modern extension AR Design Studio, an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice based in Winchester, Hampshire, recently completed a highly innovative single-storey modern extension to a 3-bedroom house in North London. The finished property, Elm Court, retains its humble street appearance, yet is completely transformed from its previous gloomy atmosphere, with the new modern extension creating a light, airy and open living environment.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: Elm Court
  • Location: North London, Greater London
  • Photography: Martin Gardner
  • Completion: November 2012

JGC HOUSE by MDBA

Sunday, September 1st, 2013

Article source: MDBA

THE FORM AND THE POSITION OF THE HOUSE IS A REPONSE TO THE SHAPE AND ASPECT OF THE PLOT, CLOSED ON THE STREET SIDE AND OPENTO THE CITY LANDSCAPE. EACH LEVEL HAS ITS OWN RELATIONSHIP WITH THE EXTERNAL SPACE. VERTICAL COMMUNICATION IS A BACKBONE THAT CONNECTS SPACES ON EITHER SIDE, IT IS CLOSED AT THE ENTRANCE AND IT OPENS ITSELF TO THE LANDSCAPEIN THE UPPER FLOOR. WINDOWS ON THE STREET DEFINE THE LANDSCAPEINSIDE WALL MASSIVITY AND TOWARDS INTERIOR GARDEN, THE HOUSE OPENS ITSELF LOOKING TO THE CITY, MASSIVITY DISAPPEARS AND PREVAILS THE VOLUME THAT LOOKS FOR THE LANDSCAPE.

Image Courtesy © ADRIÀ GOULA

  • Architects: MDBA
  • Project: JGC HOUSE
  • Photography: ADRIÀ GOULA

Red Hill Rise in Prague, Czech Republic by Maxwan + MS architekti

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Maxwan + MS architekti

Red Hill Rise, a mixed use building on top of a metro station, consists of offices and retail located along one of the major spine road connecting airport and historical city centre of Prague. Backdrop of the project is a dramatically steep slope (max. 14m height difference), the site being located in a tranquil residential area while required program is purely commercial and requires expressive architecture. Furthermore, there is a lack of sufficient public space in the neighborhood.

Image Courtesy © Maxwan

  • ArchitectsMaxwan + MS architekti
  • Project: Red Hill Rise
  • Location: Prague, Czech Republic
  • Client: KKCG Real Estate a.s.
  • Site area: 1.2 ha
  • Total GFA: 41,000 m2
  • Service, Retail: 12,250 m2 gfa
  • Offices: 28,750 m2 gfa
  • Parking: 700 spaces
  • Estimated building cost: €55M
  • Partner in charge: Hiroki Matsuura
  • Team leader: Jason Hilgefort, Rene Sangers
  • Team:  Artur Borejszo, Veronika Komova, Valentina Chiappa Nunez, Aleksandar Hrib, Nobuki Ogasahara, Ignas Uogintas, Janneke Earl
  • Collaborator: MS architekti s.r.o. (Michal Sourek, Pavel Hrebecky, Tomas Filgas, Martin Studnicka, Thomas Zagdoun, Idan Zveibil), ABT bv (Engineering Structures & Installations), Ebben Nurseries (Horticulture), ACTM Netherlands bv (Commercial consultancy for shopping centres & high traffic locations), Peter Brogt Traffic Advice (Traffic & Parking),, Search Engineering bv (Sustainability), Energysim s.r.o. (Energy, Sustainability and Engineering), Scheldebouw bv (Façade engineering), Buro Happold (Sustainability & Engineering), HEVO bv (Office market &”Het Nieuwe Werken”), Jaroslav Pasek (Geology & Foundations), &H Real Estate bv (Real estate, Retail development)
  • Software used: AutoCAD, 3DS Max, Illustrator, Photoshop

Musée des Confluences in Lyon, France by Coop Himmelb(l)au

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Coop Himmelb(l)au

 Crystal Cloud of Knowledge 

The future society will be a society of knowledge. However this knowledge can hardly be split into clearly defined fields.

Innovations develop within interspaces, within indistinctness, within the overlapping and hybridising. Questions regarding the future will be decided within transitional fields situated between technology, biology and ethics that are the central themes of the Musée des Confluences.

Image Courtesy © Hubert Canet, Balloïde Photo

  • Architects: Coop Himmelb(l)au
  • Project: Musée des Confluences
  • Location: Lyon, France
  • Photography: Markus Pillhofer, Hubert Canet, Balloïde Photo
  • Planning: COOP HIMMELB(L)AU Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky + Partner
  • Project Partner: Markus Prossnigg
  • Project Architects: Mona Bayr, Angus Schoenberger
  • Project Coordination: Thomas Margaretha, Peter Grell
  • Project Team Vienna: Christopher Beccone, Guy Bébié, Lorenz Bürgi, Wolfgang Fiel, Kai Hellat, Robert Haranza, Alex Jackson, Georg Kolmayr, Daniel Kerbler, Lucas Kulnig, Andreas Mieling, Marianna Milioni, Andrea Schöning, Mario Schwary, Markus Schwarz, Oliver Tessmann, Dionicio Valdez, Philipp Vogt, Markus Wings, Tom Wiscombe, Christoph Ziegler, Jutta Schädler
  • Project Team Lyon: Francois Texier, Philippe Folliasson, Etienne Champenois, Alexandru Gheorghe, Niels Hiller, Emanuele Iacono, Pierre-Yves Six
  • Client: Département du Rhône, Lyon, France, Represented by SERL, Lyon, France
  • Planning: Patriarche & Co, Chambéry/Lyon, France
  • Execution: MESA Workshop, Lyon, France
  • Project Managerment: Chabanne & Partenaires, Lyon, France
  • Construction Survey Lyon: Jean Pierre Debray
  • Costs: Mazet & Associés, Paris, France, CUBIC, Lyon, France

Îlot Saint-Jean in Bordeaux, France by Leibar-Seigneurin

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Leibar-Seigneurin

In scale with the neighbourhood, our proposal fits in with a general policy of creating closed blocks with buildings running continuously alongside the roads and featuring huge private central areas. The guidelines and recommendations thus fixed are clearly consistent with the idea of creating streets and lead to the conception of buildings which fit in with this project. This kind of urban development makes it possible to phase out the building work and the demolition work, both characteristic of this sort of project, in a coherent fashion.

Image Courtesy © Martin y Zentol et Patrick Miara

  • Architects: Leibar-Seigneurin
  • Project: Îlot Saint-Jean
  • Location: Bordeaux, France
  • Photography: Martin y Zentol et Patrick Miara
  • Type : Residential collective housing. First phase : 34 units, Second phase: 92 units.
  • Contractor: Domofrance.
  • Completion: First phase : 2007, second phase: 2012.
  • Cost (tax free): 12 700 000 €

CASA CL in Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina by BAM! arquitectura

Sunday, September 1st, 2013

Article source: BAM! arquitectura

The project arises from the premise of the client to expand and modernize an existing country house, thus allowing him to invite over all of his family and friends.

The starting point was to reinterpret architecture in rural areas, generating a proposal of simple lines and intricate details.

Image Courtesy © PerdoUrruti

  • Architects: BAM! arquitectura
  • Project: CASA CL
  • Location: Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina
  • Photography: PerdoUrruti
  • Project team: Gonzalo Bardach ,MatíasMosquera
  • Area: 160m2
  • Year: 2013
  • Software used: Rhino and AutoCad

Claro-Grossetete House in Colina, Santiago by Juan Carlos Sabbagh Arquitectos

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Juan Carlos Sabbagh Arquitectos

The project consists of a single family house located in Chicureo, a very hot zone in summer, which is why the starting point of the project was to take over the climate issue.

Because of this, the house was designed in only one level and is based in courtyards to protect it with the shadows of the trees and being close to the soil moisture.

View from north, Image Courtesy © Francisca Polanco

  • Architects: Juan Carlos Sabbagh Arquitectos
  • Project: Claro-Grossetete House
  • Location: Hacienda Chicureo, Colina, Santiago
  • Photography: Francisca Polanco
  • Structural Engineer: INGEVSA (Eduardo Valenzuela)
  • Builder: Constructora Alcoy
  • Heating Engineer: Nat Clima
  • Electrical Engineer: Concha & Gana
  • Lighting Design: Oriana Ponzini
  • Domotics: Home Control S.A.
  • Landscape Design: Piera Sartori
  • Soil mechanics: GEOFUN

Sunny Side House in Serangoon, Singapore by Wallflower Architecture + Design

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Wallflower Architecture + Design 

The site would not appeal to most local homebuyer as it immediately ticks several negative boxes for what are deemed liabilities in a residential semi-detached plot. It is long and narrow, with both the long side and front facing the western afternoon sun. The plot lies a metre below a public road that bounds the front and the ‘sunny’ side. In the local context, there would be environmental, layout and cultural issues to overcome.

Image Courtesy © Marc Tey

  • Architects: Wallflower Architecture + Design
  • Project: Sunny Side House
  • Location: Serangoon, Singapore
  • Photography: Marc Tey
  • Design Team: Robin Tan, Cecil Chee, Sean Zheng, Shirley Tan & Eileen Kok
  • Project Completion: Early 2013
  • Site Area: 367 m2
  • GFA: 436 m2

Lagere School Sint-Gillis in Belgium by LENS°ASS ARCHITECTEN

Sunday, September 1st, 2013

Article source: LENS°ASS ARCHITECTEN

Integration

The streetscape shows a school building that takes up two building lots. This is reflected in the dual building design of the facade. The elongated windows accentuate the vertical rhythm of the street. The building integrates easily into the formal vocabulary of its surroundings.

Image Courtesy © Philippe van Gelooven

  • Architects: LENS°ASS ARCHITECTEN
  • Project: Lagere School Sint-Gillis
  • Location: Belgium
  • Photography: Philippe van Gelooven
  • Surface: 1.035,80 m² bruto
  • Budget: 2.272.924,35€
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise