Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Restaurant La Tratto St. Lucia in Parque de Santa Lucia, Mexico by DOX Architects

Thursday, January 30th, 2014

Article source: DOX Architects

Image Courtesy © David Emir Cervera Castro

  • Architects: DOX Architects
  • Project: Restaurant La Tratto St. Lucia
  • Location: Parque de Santa Lucia, Mexico
  • Photography: David Emir Cervera Castro
  • Contributors: Arch Mézquita Sandra Hoyos and Arch Abraham Padilla Basto
  • Area: 415m2 of land, 338 m2 of construction.
  • Biennial Category: Restoration.
  • Year: 2013

Fries Museum in Leeuwarden, Netherlands by Bierman Henket architecten

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Bierman Henket architecten

The Wilhelminaplein in Leeuwarden, also known as het Zaailand, has undergone a radical transformation. The enormous square has been re-duced considerably by the addition of the new Fries Museum on the east side and a street front of housing and shops on the north side. The existing Zaailand shopping centre has been given a facelift. This combination of commercial and cultural functions creates a lively, urban atmosphere.

Image Courtesy © Michel Kievits

  • Architects: Bierman Henket architecten
  • Project: Fries Museum
  • Location: Leeuwarden, Netherlands
  • Photography: Michel Kievits
  • Design: 2002 – 2007
  • Completion: 2012
  • Opening: 13 september 2013
  • Client: Fries Museum
  • Consultants: Grontmij (structural engineer), Huisman &, Van Muijen (services engineer), Adviesbureau P, eutz en associés bv (building physics), IPMMC (project management)
  • Contractor: BAM Friso

Cultural Center of EU Space Technologies in Vitanje, Slovenia by dekleva gregoric arhitekti

Thursday, January 30th, 2014

Article source: dekleva gregoric arhitekti

The Cultural Center of European Space Technologies (KSEVT) will substantially supplement and emphasize the local cultural and social activities of the former Community Center in Vitanje, the town in Slovenia that was family home to Herman Potocnik Noordung, the first theoretician of space. The program includes additional cultural (exhibitions, events) and scientific activities (research, conferences) strongly connected to the phenomena of ‘culturalisation of the space’. The building features a series of interlocking rings that lie on top of each other to create a continuous ramped structure.

Image Courtesy © Tomaz Gregoric

  • Architects: dekleva gregoric arhitektibevk perović arhitektiSadar + Vuga arhitektiOFIS arhitekti
  • Project: Cultural Center of EU Space Technologies
  • Location: Vitanje, Slovenia
  • Photography: TOMAZ GREGORIC, MIRAN KAMBIC
  • Bevk Perovic Project team:Matija Bevk, Vasa Perovic, Gerrit Neumann, Andreja Pikelj, Gonzalo Piqueras, Josef Kalcik
  • Dekleva Gregoric project team:Aljosa Dekleva, Tina Gregoric, Daniel Schwartz
  • OFIS architects project team: Rok Oman, Špela Videcnik, Andrej Gregoric, christian gheorghe, Rastislav Udzan, Kiki Marien, Janez Martincic, Janja Del Linz
  • Sadar+Vuga project team: Jurij Sadar, Bostjan Vuga, Vanja Gortnar, Sven Kalim, Siim Johan Alexander.
  • Overall Building Geometry Realization & Project Execution: Josip Konstantinovic.
  • Façade details Execution: Rok Gerbec.
  • Structural engineering: Sector inzeniring d.o.o.
  • Mechanical engineering: I.S.P. Kamnik d.o.o.
  • Electrical engineering: Jelen & Zavasnik Bambi d.n.o.
  • Traffic engineering: Tega d.o.o.
  • Acoustic engineering: Sasa Galonja
  • Noordung Space Technologies Center Concept & Producer: Dragan Zivadinov, Miha Tursic
  • Graphic design: Atelje Balant
  • Client: KSEVT, Vitanje Community and Ministery of Culture, Slovenia

Indautxu Square in SPAIN by JAAM sociedad de arquitectura

Thursday, January 30th, 2014

Article source: JAAM sociedad de arquitectura

Before this project the Indautxu Square was a deprived space that the residents avoided, split by a vehicular road. It was necessary to replace vehicles with pedestrians as the centre of the proposal, so two of the three roads that crossed the square were removed, leaving the other only for public transport.

Image Courtesy © Elker Azqueta

  • Architects: JAAM sociedad de arquitectura
  • Project: Indautxu Square
  • Location: SPAIN
  • Photography: Elker Azqueta
  • Building surveyor: Juncal Aldamizechevarría
  • Collaborators: Nicolás Espinosa, Aritza Astiz, Hernán Martín
  • Engineering: Idom
  • Constructor: Balzola construcciones
  • Area: 18.500m2
  • Budget: 5.120.765 E
  • Project year: 2004
  • Construction year: 2006

BioPartner in Leiden, Netherlands by JHK Architecten

Thursday, January 30th, 2014

Article source: JHK Architecten

BioPartner Accelerator & Incubator are two buildings that were developed within a Design & Build construction for BioPartner Center Leiden by Dura Vermeer Bouw in partnership with JHK Architecten.

Together the buildings provide 11,500 m² of office and laboratory space for starting or restarting entrepreneurs in the bio-technology industry. Flexible work areas have been realized that offer space and opportunities to companies involved in research into medicines and vaccines. BioPartner Center Leiden Nederland is the largest centre for starters in the life sciences in the Netherlands.

Image Courtesy © Arthur Meerloo

  • Architects: JHK Architecten
  • Project: BioPartner
  • Location: Leiden, Netherlands
  • Photography: Palladium Photodesign, Arthur Meerloo
  • Software used: Autocad and Revit.
  • Client Design and Build: Dura Vermeer Bouw Leidschendam
  • User: BioPartner Center Leiden
  • Project start: 2009
  • Completion: 2012
  • Accelerator: ca 6,500 m²
  • Incubator: ca 5,000 m²
  • Contractor: Dura Vermeer Bouw Leidschendam
  • Structural engineer: Adviesbureau Kaskon
  • Building services adviser W: Wolter en Dros
  • Building services adviser E: Croon TBI
  • Building physics adviser: Bureau Nieman

Novo Museu dos Coches in Lisbon, Portugal by Ricardo Bak Gordon & Paulo Mendes da Rocha

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Ricardo Bak Gordon & Paulo Mendes da Rocha

Image Courtesy © Armenio Teixeira

  • Architects: Ricardo Bak Gordon, Paulo Mendes da Rocha (MMBB)
  • Project: Novo Museu dos Coches
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Armenio Teixeira
  • Client: Frente Tejo
  • Design phase: 2008-2009
  • Constrution phase: 2009-2011
  • Collaborators: Edison Hiroyama, Giovanni Meirelles, José Paulo Gouvêa, Luís Pedro Pinto, Pedro Serrazina, Marina  Sabino, Nuno Velhinho, Rui Cancela, Sónia Silva, Vera Higino, Walter Perdigão.
  • Architecture project coordinator: Nuno Costa

Technical consultans

  • AFA Consult: foundation, Strutures, Hidraulics, Electrical, Telecomunications, Gas, Thermal, Acoustics, Security.
  • Landscape design: Nuno Sampaio, arquitecto
  • Exposition design: António Queirós Design.
  • SIGNALETIQUE: Coordenação Projecto डे Execução Especialidades
  • Engineering project coordinator: Armando Vale
  • Plot surface: 16.170 m2
  • Built surface: 12.605 m2

Museumkwartier’s-Hertogenbosch in Netherlands by Bierman Henket architecten

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Bierman Henket architecten 

Combining the new development for the StedelijkMuseum in ’s-Hertogenbosch  with the renovation and extension of Het Noordbrabants Museum has created an continuous museum district in the historical city centre. Contemporary art is merged with regional art, culture and history round the monumental garden of the former provincial government.

Image Courtesy © Joep Jacobs

  • Architects: Bierman Henket architecten
  • Project: Museumkwartier’s-Hertogenbosch
  • Location: Netherlands
  • Photography: Joep Jacobs
  • Design: 2005 – 2008
  • Completion: 2012
  • Opening: 24 May 2013
  • Consultants: ABT adviesbureau voor bouwtechniek bv, Grontmij technical management, DGMR bouw bv Wil M. Ummels bouwconsultancy
  • Landscape architect: MTD Landschapsarchitecten
  • Contractor: Bouwcombinatie De Bonth van Hulten and Stam + de Koning

Clients:

  • Noordbrabants Museum: Provincie Noord-Brabant
  • Stedelijk Museum: Gemeente ’s-Hertogenbosch
  • Museumwoningen: Bouwcombinatie De Bonth van Hulten and Stam + de Koning

Honeycomb RESORT in Bahamas by Bjarke Ingels Group

Thursday, January 30th, 2014

Article source: Bjarke Ingels Group 

Albany is a modern paradise-like beach and golf resort community, located on the south coast of New Providence Island. The Honeycomb will be the tallest structure in Albany, making it a landmark in the resort, and a beacon from the ocean.

Image Courtesy © Bjarke Ingels Group

  • Architects: Bjarke Ingels Group
  • Project: Honeycomb RESORT
  • Location: Bahamas
  • Partner in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Sören Grünert
  • Team: Benzi Rodman, David Spittler, Jenny Shen, Karen Shiue, Lujac Desautel, Romea Muryn, Brian Foster
  • Client: Tavistock Group,  New Valley LLC
  • Collaborators: HKS architects (local architect), Michael Diggiss Architects (executive architect)

Aurlandsvangen in Aurland, Norway by SAUNDERS ARCHITECTURE

Thursday, January 30th, 2014

Article source:  SAUNDERS ARCHITECTURE

This large, multi-functional structure is located on the waterfront in Aurland, down the valley from the Aurland Lookout on a site that overlooks the expanse of the Aurland Fjord, a World Heritage Site. The brief was for a competence center for the local environmental think tank, including business and conference space, publicly accessible areas, as well as an exhibition area for the UNESCO World Heritage Sites. As a result, Saunders’ building represents a departure from the residential scale that had hitherto been the focus of the office, especially with regards to the extremely varied program.

Image Courtesy © SAUNDERS ARCHITECTURE

  • Architects: SAUNDERS ARCHITECTURE
  • Project: Aurlandsvangen
  • Location: Aurland, Norway
  • Planned completion: 2014

Image Courtesy © SAUNDERS ARCHITECTURE

The resulting design has been governed by five key elements, beginning with the need to give something back to the local community. The building had to be wooden yet also anchored in contemporary architecture; it had to relate closely to the local architectural style; it had to contain inspirational office spaces; and it had to be a welcoming public space. To this end it is not just a standalone building, but an object that knits the community together.

As part of the design, a nearby traffic roundabout will be removed and replaced with a new park and promenade. In addition, the building plays with the notion of a “fifth facade,” with a fully accessible roof that doubles as an extension of the public realm. Saunders traces his interest in functional roofspaces back to a visit to Agra, India, where the multi-functional domestic roof acts as “a whole new surface for the town.” The three-story Center is clad in wood, with staircases “cut” into the plank-clad roof slope to form a path that is threaded up from ground level to a terrace. This path lifts and turns as one ascends, culminating in a rooftop landscape that places one at the heart of the wider landscape (and even reveals the Aurland Lookout in the far distance).

Self-consciously designed without “an ugly side,” the Center must address the water’s edge as well as the row of traditional fishermen’s houses that make up the water frontage. It is intended as a piece of large-scale sculpture perched on the edge of this very small town. The surrounding park helps integrate the design even further, with a set of small-scale jetties reaching out over the water to provide spots where fishermen can catch the rich mix of sea trout and salmon common in these waters.

GA ON JAI in Bundang-gu, Sungnam-si, Gyeonggi-do, Korea by IROJE KHM Architects

Thursday, January 30th, 2014

Article source: IROJE KHM Architects 

MONUMENTAL SITE

About 20 years ago, government held “the house expo” in GangNam and constructed this “expo town” of low-rise residences, and every site of this town were designed by selected architects who had been famous in Korea at that time.

The site of “GaOnJai” was one of this monumental town, but the owner of this house who purchased house of this site, has built, newly, after tearing down the old house of this site.

Image Courtesy © Jeong Sik Mun

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: GA ON JAI
  • Location: Bundang-gu, Sungnam-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Jeong Sik Mun, Sergio pirrone & Jong Oh Kim
  • Design team: Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, SuKyung-Jang, JiYeon-Kim, EunJin-Sin,HyeJin-Kim, WooSin-Sim
  • Contractor: JEHYO
  • Site area: 643.5 ㎡
  • Bldg. area: 319.96 ㎡
  • Gross floor area: 329.35 ㎡
  • Structure: Concrete rahmen
  • Exterior finishing: Black zinc plate, white stucco, exposed concrete
  • Interior finishing: Lacquer, Wood flooring, perforated steel plate
Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise