Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Greenbrook Nature Center by TEK Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: TEK Architects

Commissioned by The Greenbrook Nature Sanctuary, exhibitions within this visitors’ center building primarily focus on the human and geological history of the New Jersey Palisades region, and follow a linear, chronological arrangement. The building was constructed of natural, maintenance-free materials found on site, while natural light is the primary source of illumination. The construction cost was $275,000, and is an early example of sustainable design in a ground-up building.

Image Courtesy © TEK Architects

TECHNICAL AND INDUSTRIAL VOCATIONAL HIGH SCHOOL in Bursa-Nilüfer, Turkey by M artı D Mimarlık

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: M artı D Mimarlık

PROJECT BACKGROUND

As its corporate social responsibility project, the Automotive Industry Exporters Union has targeted at establishment of a school to encounter the need for qualified employees in the sector and the initials steps for this school to be registered under the Ministry of Education have been taken in 2008.

Image Courtesy © Cemal Emden

  • Architects: M artı D Mimarlık
  • Project: TECHNICAL AND INDUSTRIAL VOCATIONAL HIGH SCHOOL
  • Location: Bursa-Nilüfer, Turkey
  • Photography: Cemal Emden

Project Design Phase

  • Date of start – Date of Completion: 11. 2008 -02. 2009

Construction Phase

  • Date of Start – Date of Completion:06. 2009 – 08. 2010
  • Employer: UİB Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları, Birliği (UIB Automotive Industry Exporters Union)
  • Architectural Group: Metin Kılıç, Dürrin Süer
  • Supervisor: Deniz Güner

Other Project Groups

  • Static Project: Tamer Paker
  • Electrical Project: Namık Onmu
  • Mechanical Project: Ekrem Evren
  • Total area of Construction: 32.000 m2
  • Size of Covered Area (m2): 32.000 m2
  • Type of Construction: Mixed steel and reinforced concrete system

ReForm of Garden in Ikoma, Nara by SPACESPACE

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: SPACESPACE

This site is situated at a residential area in Ikoma-city, Nara where is little colder in winter compared to the inner-city of Osaka. But it shares a border with Osaka and the residents can commute in only 30 minutes, so it functions as a bedroom suburb of both Osaka and Nara. This area is a typical suburban residential area of Japan and designed to satisfy the orthodox practices of city planning. The inner road and the building distance are wide enough and each house has the southern garden.

Image Courtesy © SPACESPACE

  • Architects: SPACESPACE
  • Project: ReForm of Garden
  • Location: Ikoma, Nara
  • Principal use: residence
  • Site area: 211.58 m2
  • Building area: 83.14m2
  • Total floor area: 124.39 m2
  • Structure: LGS
  • Number of stories: +2
  • Completion: January, 2012

Moor House in Fitzroy, VIC, Australia by Andrew Maynard Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Andrew Maynard Architects

How do you create a home in 4.5m?

It’s tricky, but a lot of fun. A family of four had lived in this modest, ageing house for almost eight years. As the children neared their teenage years something had to be done. Abandoning their home and moving elsewhere was not an option as the family was an important part of a thriving community.

Image Courtesy © Peter Bennets

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Moor House
  • Location: Fitzroy, VIC, Australia
  • Photography: Peter Bennets
  • AMA Team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Engineer: Coulthard Shim P/L
  • Date of completion: March 2012

M4-house in Nagasaki, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

This house is located in a quiet residential area of Nagasaki Prefecture.

The M4-house, was designed on the concept that to achieve both the design and improvement of living environment while ensuring the privacy and security performance.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: M4-house
  • Location: Nagasaki, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: Kamiyamara constructionCo.,Ltd.
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area: 195.15
  • Bldg.Area: 120.61
  • Gross Floor Area: 135.13
  • Bldg.RCaotvioe rage: 61.80
  • Gross Floor Ratio: 69.24
  • Bldg.scale: 2 stories above ground
  • Structure: Wooden
  • Max.Height: 7.8 m
  • Parking Lot: Three cars
  • Exterior Finish: Siding Wood panel
  • Complete year: 4,2013
  • Client: Mr.Mori

Central Mosque in Prishtina, Kosovo by Dürig AG

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Dürig AG

Idea.

The project for the new mosque in Prishtina takes the interplay of the single religious believer and the community of believers as the starting point for its design. The mosque is a place for worship for the Islamic community, where the single believing individual meets within the community for the common worship and praying which thus becomes an expression of the ceremonial act within the community.

Image Courtesy © Dürig AG

  • Architects: Dürig AG
  • Project: Central Mosque
  • Location: Prishtina, Kosovo

Sejong Center for Performing Arts in South Korea by Asymptote Architecture

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Asymptote Architecture

Asymptote’s design for a new Center of Performing Arts for the city of Sejong in South Korea celebrates the cities emergence and growth as a place of stature and culture. The proposal calls for an architecture centered around notions of contemporary urbanism as expressed through a distinctive and unique envelope and object-bulling perched on an open site that connects the city, a park and nearby waterway.

Image Courtesy © Asymptote Architecture

  • Architects: Asymptote Architecture
  • Project: Sejong Center for Performing Arts
  • Location: Sejong, South Korea
  • Design Partners: Hani Rashid, Lise Anne Couture
  • Project Director: John Guida
  • Design Team: Danny Abalos, Bika Rebek, Du Ho Choi, Hong Min Kim,
  • Project Team: Matthew Slattery, Valentina Soana, Mu Jung Kang,
  • Client: Multifunctional Administrative City Construction Agency (MACCA)
  • Local Architect: EGA Seoul
  • Structural Engineer: Knippers Helbig Stuttgart- New York
  • Environmental Design: Transsolar Inc. New York

24 LINES in Montpellier, France by 1024 Architecture

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: 1024 Architecture

1024 architecture (Pierre Schneider and François Wunschel), has designed 24 Lines, an art installation serving as the entrance hall and café for the art centre La Panacée that opened on 22nd June in the middle of Montpellier, on the site of the former Royal College of Medicine. Comprising an oxidized metal structure, bichromated assembly collars, wood and flexible neon lights, 24 Lines is an original work of art, a luminous and organic sculpture, bordering the different areas and functions of the art centre as well as offering a friendly environment conducive to meeting, discussion or a break.

Image Courtesy © Brice Pelleschi

  • Architects: 1024 Architecture
  • Project: 24 LINES
  • Location: Montpellier, France
  • Photography: Brice Pelleschi
  • Artistic designers: Pierre Schneider and François Wunschel
  • Associated architect: Stéphanie Grimard
  • Project management: Alban Mallet

Businesses

  • Structure – lighting – bar furniture: SIRC
  • Room furniture: Ciguë
  • Upholstery: Sidonie Lelièvre
  • Production: La Panacée, centre for art and contemporary culture – Ville de

CAIXA ONTINYENT CULTURAL CENTRE by Ramon Esteve

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Ramon Esteve

The main purpose of this project is to conceive a building that contains the cultural activity such as exhibitions, performances, concerts, conferences… and at the same time it represents the enterprising spirit of the entity.

Image Courtesy © Xavier Mollà

  • Architects: Ramon Esteve
  • Project: CAIXA ONTINYENT CULTURAL CENTRE
  • Photography: Xavier Mollà
  • Collaborator Architects: María Daroz, Rubén Navarro, Olga Badía Anna Boscà
  • Collaborators: Silvia M. Martínez, Patricia Campos, Rafael Codina
  • Building Engineer: Antonio Morales
  • Promoter: Caixa Ontinyent. La caixa de les Comarques
  • Construction company: Construcciones Francés SL
  • Works manager: Gonzalo Llin
  • Building Gross Area: 1.855,83 m2
  • Project: 2007
  • Completion date: 2010

Designed for Designer in Tel Aviv, Israel by Herszage&Sternberg Architects

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Herszage&Sternberg Architects

The intersection of two streets in the center area of Tel Aviv, creates a particular site with a triangular shape.

The building, from the early 60’s, includes 6 floors, having one apartment on each floor.

The particular shape of the site was reflected on the original design of the building, creating a semi circular plan with only 3 round big columns.

Image Courtesy © Shay Epstein

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise