Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Apartments’ Category

Villa Sundrops in Tilburg, The Netherlands by Joris Verhoeven Architectuur

Friday, February 16th, 2018

Article source: Joris Verhoeven Architectuur 

This modest villa is located at the Teunisbloem (sundrops) street in the middle of Udenhout, a village nearby the city of Tilburg. The beautiful location gives a view of the church in the heart of this village, while the back is located at a rustic orchard and an inner village meadow.

Image Courtesy © John van Groenedaal

(more…)

Art and Light Apartment in New York by Andrew Mikhael Architect

Friday, February 16th, 2018

Article source: Andrew Mikhael Architect 

Imagined as a gallery for the client’s artwork and lifestyle – colorful and social.

The apartment, in a building that was originally a factory, looked like a regular old rental when we started: home depot finishes, awkward walls, a tiny master bath and a powder room. My clients brightened it up with their colorful art collection, and I wanted to design a home for them that would inspire and freshen their palate and complement the artwork for their frequent home parties.

Living-Room, Image Courtesy © Brad Dickson

  • Architects: Andrew Mikhael Architect
  • Project: Art and Light Apartment
  • Location: New York, USA
  • Photography: Brad Dickson
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Contractor: King Rose and Associates
  • Size: 920 square feet

(more…)

Apartment with Partitions in São Paulo, Brazil by Casa100 Arquitetura

Thursday, February 15th, 2018

Article source: Casa100 Arquitetura

The first request made by the resident of this apartment, was to have a minimalist environment, with references to Scandinavian architecture. She did not want many colors and not much information in the apartment. Architecture should speak for itself. The apartment originally had 2 bedrooms, and two bathrooms. With the changes made in the project, the master suite got bigger, and where the 2nd bedroom was, it turned into a large closet, which is a kind of entrance hall of the suite, and where the restroom is located. In the bathroom the idea was to join the 2 shower cabins turning into just one larger, for the suite, since the smaller one now turned into a restroom. The open kitchen to the living room has received a support counter which also serves as a dining space for 2 people. The air conditioning machine on the terrace was hidden by a perforated metal plate, and on it, the wooden shelf receives some plants for everyday uses. To maintain clarity throughout the apartment, and not visually diminish the room, the division between social and intimate wing was done with a dotted glass, allowing the good use of the natural light but also maintaining the privacy of the enclosed environment. The materials follow a more sober line, so we have plenty of white, wood in American oak leaves, and copper tubes that are shelf structures in the kitchen, living room and bedroom.

Image Courtesy © Casa100 Arquitetura

  • Architects: Casa100 Arquitetura
  • Project: Apartment with Partitions
  • Location: São Paulo, Brazil

(more…)

Grid Apartment in Rome, Italy by Brain Factory – Architecture & Design

Sunday, February 11th, 2018

Article source: Brain Factory – Architecture & Design 

The renovation of this bright apartment located in the Prati district of Rome represents a perfect blend between the customer needs and the design intentions: in fact, even though it is 80 square meters, it was designed by favoring a displacement of the spaces in favor of a large openspace, environment most lived by homeowners, and reducing to the maximum, but always in line with urban parameters, the sleeping area and the bathrooms. Contextual to a wide architectural requirement, there was a desire to separate the kitchen environment from the living room through a glazed system divided by a regular square mesh grille and with a very industrial aspect: it was made into galvanized iron profiles with micaceous finishing and artisanally assembled on site and completed with stratified glazing. The mood of the apartment prefers the total white combined with the warm tones of the oak parquet floor. On the theme of the grid also plays the espalier of the bedroom: in drawing the wall there are dense parallel wooden profiles that have also the function as shelves that can be placed at various heights. To exalt the pure formal minimalism, there are wall-wire wardrobes and a very linear and rigorous technical lighting.

Image Courtesy © marco marotto

(more…)

Nelson Road in London by MOCT Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: MOCT Studio

Crouch End sits in a hollow between the sharp ridge of Crouch Hill to the south and Muswell Hill to the north. Between the dialogue of views from Crouch Hill to the iconic Alexandra Palace the topography steeply descends along residential streets of terrace housing. The house forms part of the final group of four early Edwardian terrace properties on this path.

Image Courtesy © Valerie Bennett

  • Architects: MOCT Studio
  • Project: Nelson Road
  • Location: London, England
  • Photography: Valerie Bennett

(more…)

Looping Towers in Utrecht, Netherlands by PETER PICHLER ARCHITECTURE

Tuesday, February 6th, 2018

Article source: PETER PICHLER ARCHITECTURE 

Peter Pichler Architecture won an international invited competition for the design of a new residential tower complex of 35.000m² in Maarssen, Netherlands.

The new complex consists of approx. 260 apartments, parking garages, public facilities, gym and a running track on the roof. It is located on a main axis between Amsterdam and Utrecht and should act as a social “engine” in the area, which will undergo some major developments within the next years.

Image Courtesy © PETER PICHLER ARCHITECTURE

  • Architects: PETER PICHLER ARCHITECTURE
  • Project: Looping Towers
  • Location: Maarssen, Utrecht, Netherlands
  • Size: 35.000m²
  • Developer / Client: Winter Trust BV
  • Year: July 2017 1st Prize Invited International Competition, 2020 Finish Construction

(more…)

Maisonette P155 in Stuttgart, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Monday, February 5th, 2018

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH 

An architect and a textile designer have created a sanctuary in a listed Wilhelminian building in a sought-after location on the edge of Stuttgart’s city centre. Their new apartment stretches over two floors with an unusual tapering floor plan that resembles a slice of cake. The 290 m² have been transformed into a vibrant cabinet of curiosities, filled with mementos and inspirational pieces, which they have collected or sourced on their travels.

Image Courtesy © Eric Laignel

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Maisonette P155
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Photography: Eric Laignel, Zooey Braun
  • Team: Kim Angenendt, Hanna Drechsel, Gunter Fleitz, Lena Hainzinger, Peter Ippolito, Masafumi Oshiro, Verena Schiffl, Markus Schmidt
  • Size: 290 m²
  • Year: 2015

(more…)

Marina One in Singapore by ingenhoven architects

Monday, February 5th, 2018

Article source: ingenhoven architects 

Marina One in the centre of Singapore is ingenhoven architects largest project and will open early 2018. As an international role model for living and working, Marina One makes an innovative contribution to the discourse on mega-cities, especially in tropical regions, which, in the context of increasing population and climate change, face enormous challenges. The high-density building complex with its mix of uses extends to over 400,000 square meters and, with its group of four high-rise buildings, defines the „Green Heart“—a public space extending over several stories. This three-dimensional green oasis reflects the diversity of tropical flora.

Image Courtesy © HGEsch

  • Architects: ingenhoven architects
  • Project: Marina One
  • Location: Singapore
  • Photography: DarrenSoh, HGEsch
  • Client: M+S Pte Ltd. Singapore, a company owned by Khazanah Nasional Berhad, Kuala Lumpur, Malaysia and Temasek Holdings, Singapur
  • Project Management: UEM Sunrise Berhad, Malaysia / Mapletree Investments Pte Ltd., Singapore
  • Design architect: ingenhoven architects, Düsseldorf, Germany / ingenhoven LLP, Singapore
  • Project architect: architects61, Singapore
  • Landscape Architecture: Gustafson Porter + Bowman, London, UK
  • Local Landscape Consultant: ICN Design International Pte Ltd , Singapore
  • Structural and M&E Engineers: BECA Carter Hollings & Ferner, Singapore
  • Facade consultant: Arup, Singapore

(more…)

Jefferson Park Apartments in Louisville, Kentucky by Mindel Scott & Associates

Monday, February 5th, 2018

Article source: Mindel Scott & Associates

The Jefferson Park Apartments in Louisville, KY, is a new multi-family residential development equipped with 29,120 total sq. ft. of Everlast® Advanced Composite Siding by Chelsea Building Products.

Jefferson Park Apartments is comprised of two buildings — a two-story with 16 units and a three-story with 24 units — in addition to parking garages built for residents. The owners chose Everlast® in three rich colors – Chestnut, Flagstone, and Sand Dune – providing a harmonious blend of natural, cool, and warm tones.

The multiple colors complement each other and give the apartments a diverse aesthetic. The project team was able to choose their colors and – since Everlast® requires no caulking or painting – have it delivered and ready to install.

Image Courtesy © Steve Scott

  • Architects: Mindel Scott & Associates
  • Project: Jefferson Park Apartments
  • Location: Louisville, Kentucky, USA
  • Photography: Steve Scott

(more…)

Ennismore Gardens in London, England by ÜberRaum Architects

Monday, February 5th, 2018

Article source: ÜberRaum Architects

ÜberRaum Architects’ Ennismore Gardens project is located in a Grade ll listed Victorian terrace in the Knightsbridge Conservation Area. The ground floor apartment was refurbished and a one storey rear extension added. With a basement and six storeys, a Doric entryway and stucco façade marks the property’s historic significance. Leaving this untouched emulates the architects’ intentions – accentuating period details alongside contemporary features.

Image Courtesy © Lyndon Douglas

  • Architects: ÜberRaum Architects
  • Project: Ennismore Gardens
  • Location: Westminster, London, UK
  • Photography: Lyndon Douglas
  • Software used: Microstation

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise