Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Apartments’ Category

Oulu Travel Centre in Finland by Architects Lahdelma & Mahlamäki + Architects m3

Sunday, February 5th, 2017

Article source: Architects Lahdelma & Mahlamäki

The design area is located by the railway, at the junction of City of Oulu’s urban fabric, where the low and small-scale district of Puu-Raksila meets with the more high-rising city centre. The design joins together these two different scales and construction methods, which, at the same time, creates an areal entity with a distinctive and attractive identity.

Image Courtesy © Brick Visual

  • Architects: Architects Lahdelma & Mahlamäki + Architects m3
  • Project: Oulu Travel Centre
  • Location: Oulu, Finland
  • Rendering: Brick Visual
  • Team: Ilmari Lahdelma,Rainer Mahlamäki, Janne Pihlajaniemi, Kari Nykänen, Jukka Savolainen, Petri Saarelainen, Teemu Seppälä, Laura Iivarinen, Heidi Siitonen, Taavi Henttonen, Joona Hulmi, Julius Seniunas, Cristian Stoian, Hanna Kosunen, Ville Rautiainen.
  • Landscape architecture:  Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
  • Traffic Planner: Plaana Oy
  • Cost Consultant and Real Estate: Rakennusinsinööritoimisto Rimako Oy
  • Gross floor areas:
    • Residential blocks: 65 000 m2
    • Office buildings: 10 000 m2
    • Travel Services Centre: 32 800 m2
  • Results: January 2017

(more…)

THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

Friday, February 3rd, 2017

Article source: Studioninedots

The tender for the end building on Stationsplein (Station square) in Delft was won by Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. Studioninedots was responsible for the architecture.

Centrally located in Nieuw Delft, this lively place creates space for meeting, knowledge exchange and innovation: the DNA of Delft. The strength of this robust complex called ‘Antoni’ lies in the physical connection of the dynamic surroundings with an urban, mixed-use function that incorporates exhibition and meeting spaces, a hotel with restaurant, workspaces, retail and apartments. Integrated underneath the building will be a new public parking facility for 2.400 bicycles.

The construction agreement between the development group and the municipal developer Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft was signed on 21 December 2016.

Image Courtesy © Studioninedots|WAX architectural visualisation

  • Architects: Studioninedots
  • Project: THE ANTONI BUILDING
  • Location: Stationsplein, Delft, Netherlands
  • Photography: Studioninedots|WAX architectural visualisation
  • Client: Municipality of Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Gerty Daniëls
  • Team: Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV | Amory+Jurriëns | Studioninedots
  • Consultants: Born2Brand | Pieters Bouwtechniek | NIBE | Hiensch Engineering
  • Plot: 2.000 m2
  • Size: 12,500m2 (GFA)
  • EPC: 0 (apartments), 0,49 (overall)
  • GPR: 8,3
  • Design-completion: 2016 – 2019
  • Status: Winning tender, in progress

(more…)

Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps by Philipp Kammerer Architekt

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Philipp Kammerer Architekt

In the project the attic apartment of an apartment house was expanded by an additional room. The apartment is conformed over 2 floors. On the upper floor there are the living-room and the kitchen, on the lower the bedrooms.

Due to the client’s whish that the  extension should meet several uses, this expansion was consciously left without precise function.

Image Courtesy © Philipp Kammerer Architekt

  • Architects: Philipp Kammerer Architekt
  • Project: Refurbishment of an Apartment in the Italian Alps
  • Location: Italian Alps, Italy

(more…)

Student Residence 179 rooms in La Verrière, France by ITAR architectures

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Metropolis Communication

The residence is the first apartment building on the site of the urban renewal program implemented around the station. It is perceived as a flagship project, intended to strengthen the town’s identity. Outlines, scales, volumes and materials, defined in particular during the studies carried out for this “pilot” building project, enabled the definition of urban rules that will shape future projects all around it. It is a compact building where the work on the composition of volumes made it possible to integrate it into the loose urban fabric while simultaneously restructuring the latter. The complex composition of the façades is rendered visible across the entire length of the building through the differentiation of volumes, setbacks and materials. The prow black enameled brick marks the corner of the two future streets. Splitting the two volumes creates a more diverse morphology in the existing cityscape, while also marking the linear rhythm of the façades through fractures of several stories and top floor setbacks creating a greater sense of lightness.

Image Courtesy © 11h45

  • Architects: ITAR architectures
  • Project: Student Residence 179 rooms
  • Location: La Verrière, France (78)
  • Photography: 11h45
  • Project Management: Linkcity, Buyer, Efidis
  • General contractor and Engineering firm: Bouygues Bâtiment Ile-de-France – Habitat social
  • Surface: 
    • 4 875 m² floor area
    • 3 476 m² gross surface area
  • Cost: 7,6 M€ excluding VAT
  • Calendar:
    • Permit obtained: August 2014
    • Construction launch: December 2014
  • Completion: July 2016

(more…)

Shantou Park Lane Manor III in Guangdong Province, China by Li Yizhong Interior Design

Tuesday, January 31st, 2017

Article source: Li Yizhong Interior Design

The design objective in creating this Shantou Park Lane Manor III was inspired by British style, mixing modern and metropolis design, combining Asian-inspired art with contemporary design to create a truly unique and elegant space.

The project is comprised of an open floor plan including a spacious living room, dining room and bar area, master suite, guest suite, two children’s rooms and a large outdoor space.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Helen Lee)
  • Project: Shantou Park Lane Manor III
  • Location: Shantou, Guangdong Province, China
  • Project Team: Li Yizhong, Fan Yihua, Xiong Can, Yu Xia, Ye Zenghui, Xiao Yikun, Hu Peng
  • Service: Interior Design and Consulting Service
  • Materials: Brown Marble, Grey Stone, Elegant Brown Marble, White Galaxy Marble, Masa Grey Marble, Snow White Marble, Wallcloth, Leather and Hard Fabric, Wallcloth and Hard Fabric, Wooden Flooring, Wood Finish, Baking Varnish Glass, Black Mirror, Copper Wire Drawing of Stainless Steel and Dark Wire Drawing of Stainless Steel
  • Area: 250 square meters

(more…)

Apartment Amsterdam in Netherlands by Robert Kolenik

Friday, January 27th, 2017

Article source: Robert Kolenik

Kolenik creates multifunctional luxury apartment in Amsterdam.

‘A typical Amsterdam apartment’ is how the interior designer Robert Kolenik describes this apartment in Amsterdam city centre, which comprises the upper three floors of a building. Having lived and worked abroad for years, the owner asked Kolenik to come up with an interior design for his apartment. ‘Homes in the city centre are limited in terms of size’, the designer explains, ‘so the challenge is to create functional space that retains a luxurious, homely feel.’

Image Courtesy © Robert Kolenik

  • Architects: Robert Kolenik
  • Project: Apartment Amsterdam
  • Location: Amsterdam, Netherlands

(more…)

The LRF Apartment in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

This old four bedroom apartment has been completely remodelled according to the wishes of a family with two kids who enjoy entertaining friends in an informal atmosphere. To accomplish this family had one wall in the kitchen area demolished, and to make it easier to maintain covered most of the others in wallpaper. Wooden pieces of furniture in the living room provide an air of cosiness to the property, and the coffee table was specially made out of a unique wooden tree trunk, bringing some rusticity to the room. The wallpaper used in the kitchen, in a citric green stripe pattern, adds a nice contrast to the neutral colours in the other rooms. A mirror was placed on one of the walls in order to create the illusion of a bigger kitchen. Glass sliding doors add a sense of privacy when necessary.

Image Courtesy © Pablo Nicolas

(more…)

The BWW Apartment in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: Paula Martins Arquitetura

Located in a very nice area in the city of Rio de Janeiro, Brazil, this 260 square meter apartment has a complete view of the Guanabara’s Bay. It was purchased by a young couple and fully remodelled according to their wishes and desires. The interior was conceived to create a pleasant atmosphere, in accordance to the owners’ style. The new finishes and pieces of furniture are mostly white and their elegant and contemporary look adorn the room. The BWW apartment is a project that is considerate of the couple’s gatherings during the weekends. It would be perfect for anyone looking to create new dishes and to watch movies with family and friends. In order to make room for those activities, one of the bedrooms was demolished so that the living room could be enlarged. Since the owners also needed a spacious kitchen, it was removed one of its walls to make room for a black quartz table which plays a central role in the room.

Image Courtesy © Pablo Nicolas

  • Architects: Paula Martins Arquitetura
  • Project: The BWW Apartment
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • Photography: Pablo Nicolas

(more…)

Residential – Disappearing Corridor in Hong Kong, China by Bean Buro

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Bean Buro 

Bean Buro has designed a 1,485sqft (138sqm) apartment for a young family of four in the south side of Hong Kong Island. Unchanged since the early 1990’s, the apartment featured closed off rooms accessed by a long corridor, and large windows looking over the ocean.

Retreating from Hong Kong’s busy lifestyle, the apartment’s entrance is a semi-enclosed foyer which marks the threshold between inside and outside.

Designed with a comfortable seat, playful hooks and concealed shoes and coat cabinet, it allows for a moment of pause and appreciation of the home.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Residential – Disappearing Corridor
  • Location: Hong Kong, China
  • Design directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Architectural designers & assistants: Pauline Paradis, Tommy Hui, Michelle Ho.
  • Contractor: R&C Engineering Co. Ltd

(more…)

KT Apartment in Taipei, Taiwan by Marty Chou Architecture

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Marty Chou Architecture 

This project is about designing a home for a young couple, their dog, and future child within a 70 M2  interior space, and how to make space within such a limited condition to create an unique living experience.

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

  • Architects: Marty Chou Architecture
  • Project: KT Apartment
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kyle Yu Photo Studio
  • Area: 70 M2
  • Year: 2015‐2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise