Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Apartments’ Category

Residential Building Ex Berardi Area in Brescia, Italy by Camillo Botticini Architects

Friday, February 17th, 2017

Article source: Camillo Botticini Architects 

The planning process identifies an architecture that interprets the urban condition in which it appears, taking as generative condition, the new relationship with the southern part of the park Tarello here that the south end towards the street Lamarmora to continue north to street Sostegno. In a context of macro-isolated objects, many with clear vertical characterization, there is the recent intervention by the Forum and Banca Lombarda, which together with the park Tarello, while building a partial urban identity. To strengthen this condition, it is proposed that a fundamental principle the idea of continuity space, where the measure proposed architecture, space and structure compliant reference. The building does not look like an object suspended within a batch but an element that builds the site, integrating coherently open spaces, built spaces and relationships spaces. The extensive scale of the intervention allows, despite its bias, to identify a mode of urban construction that exceeds the factionalism of the atopic background. The architecture is contextualizes alone, in the sense thatarchitecture builds the site, opposing dispersion and peripheralization, extent and identity, without falling into a historicist interpretation of regressive.

Image Courtesy © Alessandra Bello E Gianni Botticini

  • Architects: Camillo Botticini Architects [arch. Camillo botticini con abdarchitetti botticini – de appolonia e associati with Paolo pasquini (Europa risorse) (Coordination: arch. Camillo botticini, arch. Giulia de appolonia)]
  • Project: Residential Building Ex Berardi Area
  • Location: Area Ex Berardi, Brescia, Italy
  • Photography: Alessandra Bello E Gianni Botticini
  • Client: Europa Risorse Srl
  • Collaborators: arch. Eleonora zucchelli, arch. Francesca bignardi, arch. Michela cibaldi, arch. Marzia mainardi, arch. Federica mometto, arch. Cristina sipolo, geom. Ignazio marchetti, arch. Alessandro alberti, arch. Alessandro galperti
  • Structural Engineering: Tecne Srl
  • Mep Engineering: Tesis s.r.l. – ing. Marco Pinchetti, ing. Angelo Zanotti, ing Giampiero Perrotta
  • Landscape Design: Abdarchitetti Botticini – De Appolonia E Associati
  • Construction Company: Carsana
  • Cost: 18.500.000,00 euro
  • Area: Outdoor Spaces 20.143 M2, Building 13.250 M2, Underground Area 12.000 M2
  • Date: 2007
  • Construction: 2009-2010

(more…)

Dafundo Apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Friday, February 17th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Built with tabique (traditional wooden partitions), this building situated on the river bank of the Dafundo area, develops a privileged relationship with the river.

The future residence of a couple who are marine biologists, the intervention had as its main premise the perusal of this relation with the water, in a way to allow its visibility in as many as possible points of the house.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Dafundo Apartment
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Software used: Autocad, Word, Excel
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Sílvia Amaral
  • Builder: Oficina Dos Sonhos
  • Surface Area: 140m2
  • Built Area: 140m2
  • Project: 2010/2011

(more…)

Yakuin Condominium Renovation in Fukuoka, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

Thursday, February 16th, 2017

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

This renovation of a condominium in a complex built in 1982 in the city of Fukuoka comprises the second stage of the “Ever Design Project,” which aims to fully renovate and resell previously occupied condominiums. The design makes optimal use of the compact 50 m2 space, while also ensuring the marketability of the unit by providing future occupants with three possible layouts to choose from and significantly improving thermal performance.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: Yusaku Matsuoka architects and associates (Yusaku Matsuoka)
  • Project: Yakuin Condominium Renovation [Ever Design Project 002]
  • Location: Fukuoka-city, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Material Information:

    • Floor: Solid-wood, tile
    • Wall: stainless, galvanized-steal, vinyl Cross
    • Ceiling: Rigid PVC sheet, Vinyl cross
  • Total Floor Area: 49.57m2
  • Date of Completion: December 2016

(more…)

Av.Roma Apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

The apartment was too compartmentalized in the social areas.

There was only one common bathroom, since the other was conditioned to the maid’s room, only accessible from the kitchen.

The main idea was to bring together living-room, entrance hall and kitchen in an uninterrupted space, giving access to other compartments through a single indoor hall. The elimination of the maid’s room also enabled increasing the kitchen and the reorganization of the bathrooms.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Av.Roma Apartment
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA
  • Software used: Autocad, Word, Excel
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ruben Mateus, João Nery Morais, André Barreiros Silva
  • Builder: A Renovadora Construções, Lda.
  • Surface Area: 180m2
  • Built Area: 180m2
  • Project: 2014/2015

(more…)

Fenix I – Loft apartments on top of a warehouse in Rotterdam, Netherlands by mei architects and planners

Thursday, February 16th, 2017

Article source: mei architects and planners 

In the summer of 2013 Mei architects and planners won the architect selection procedure for the design of the new volume and the redevelopment of the Fenix I warehouse..

The Fenix warehouses, located opposite Hotel New York and the Rijnhaven Bridge, were built in 1922 in Katendrecht, Rotterdam. Previously called the San Francisco warehouse, the structure has two levels with floor heights of six metres, and was originally 360 metres in length.

Image Courtesy © Mei & WAX

  • Architects: mei architects and planners
  • Project: Fenix I – Loft apartments on top of a warehouse
  • Location: Veerlaan / Rijnhaven Rotterdam NL
  • Photography:  Mei & WAX
  • Client: Heijmans Vastgoed
  • Team Mei architects and planners: Robert Winkel, Menno van der Woude, Michiel van Loon, Robert Platje, Roy Wijte, Riemer Postma, Ruben Aalbersberg, Kasia Domachowska, Adriaan Smidt, Rutger Kuipers, Rob reintjes, Danijel Gavranovic, King Chaichana, Johan van Es
  • Area: 8.500 m2 commercial, cultural & culinary / ca. 9.000 m2 parking / ca. 23.000 m2 loft apartments

(more…)

Lagos’s Wooden Tower in Nigeria by Hermann Kamte & Associates

Wednesday, February 15th, 2017

Article source: Hermann Kamte & Associates

Lagos is the most populate city in Africa and represents a big deal for architects. City consists of 16 million inhabitants. Situated in the heart of Ikory, the most popular and the richest residential site of Nigeria, Lagos’s tower is the unique wooden structure which is designed to be a smart and sustainable building.

Image Courtesy © Hermann Kamte & Associates

  • Architects: Hermann Kamte & Associates
  • Project: Lagos’s Wooden Tower
  • Location: Lagos, Nigeria
  • Designer: Hermann Kamte
  • Status: Shortlisted (Plan B: The City Above The City)

(more…)

Breeze Moolooolaba in Queensland, Australia by TONY OWEN PARTNERS

Sunday, February 12th, 2017

Article source: TONY OWEN PARTNERS 

Mooloolaba is a resort town on the southern coast of Queensland. It has expansive beaches and a laid back feel. The Breeze Apartments are located on the main beachfront promenade. The Breeze contains 33 apartments all with Oceanfront views. It contains a pool, gym and gardens. The building was designed to maximise views to the ocean, with wide living areas and sweeping balconies. The units have a light and open feel consistent with the area.

Image Courtesy © TONY OWEN PARTNERS

  • Architects: TONY OWEN PARTNERS
  • Project: Breeze Moolooolaba
  • Location: Moolooolaba, Queensland, Australia

(more…)

Sakura in Wien, Austria by NERMA LINSBERGER ZTGMBH

Sunday, February 12th, 2017

Article source: v2com

The property is located on a very busy intersection. An intervention in the existing building use class made possible better light and sun exposure conditions. In order to defuse the “T”-point, a V-shaped courtyard has been cut into the building. The paths to the access balcony and the ancillary areas are concentrated around the courtyard.

A passage in the East creates a pedestrian connection between Brünnerstraße and a park in the West.

Image Courtesy © Andreas Buchberger

  • Architects: NERMA LINSBERGER ZTGMBH
  • Project: Sakura
  • Location: Wien, Austria
  • Photography: Andreas Buchberger, Daniel Hawelka and Thomas Hennerbichler

(more…)

PATCH22 in Amsterdam, Netherlands by FRANTZEN et al

Sunday, February 12th, 2017

Article source: v2com

Patch22, designed by FRANTZEN et al, was awarded the WAN 2016 residential award on January 10th 2017 and was also given a Green Award a day earlier. In December the project was runner-up to the Amsterdam Zuiderkerk award for the best housing project of 2016 while in November Patch22 was runner-up for the ARC2016 innovation awards.

South west view, Image Courtesy © Luuk Kramer

  • Architects: FRANTZEN et al
  • Project: PATCH22
  • Location: Johan van Hasseltkade 202-306, 1032 LP Amsterdam
  • Photography: Luuk Kramer
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Lemniskade Projects, Amsterdam (Tom Frantzen and Claus Oussoren)
  • Project team: Tom Frantzen, Karel van Eijken, Laura Reinders
  • MEP consultant: H20 installation consultancy & building management
  • Building management: H20 installation consultancy & building management
  • Structural engineer: Pieters Bouwtechniek, Amsterdam
  • Contractor: Hillen and Roosen, Amsterdam
  • Area: 5400 m2
  • Budget (building costs): €6.400.000
  • Design: 2009-2014
  • Completed: 2016

(more…)

Shepherdess Walk in London, England by Inhabit Homes

Thursday, February 9th, 2017

Article source: Inhabit Homes

At Shepherdess Walk you have the character of a period property, coupled with the feeling of space, huge windows to bring in lots of light and an extremely environmentally friendly home with the advantage of low bills.

If you enjoy modern art and modern living, you want a home that reflects your contemporary taste, not another run of the mill Victorian terrace house; if you want design that adapts to your lifestyle, not the other way round; a space that you can live, work, eat and play in; a home that you can grow old in – then Shepherdess Walk is for you.

Image Courtesy © Inhabit Homes

  • Architects: Inhabit Homes
  • Project: Shepherdess Walk
  • Location: London, England

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise