Open side-bar Menu

Archive for the ‘Apartments’ Category


Saturday, April 27th, 2013

Article source: WY-TO architects

WY-TO’s proposal focuses on leveraging the view and natural light that enters from the north. The objective is to create a different space for each usage whilst at the same time maintaining visual continuity. To do so, storage space and bathrooms are re-organised behind a full-height technical fat wall stretching from one end of the flat to the other, from the entrance to the most
intimate part. This additional technical thickness is covered with full-height vertical aluminium structure according to a cutting-edge graphic layout. The aluminium work integrates seamlessly with the architecture of the flat, adding a vertical rhythm.

Image courtesy Cyrus Cornut

  • Architects: WY-TO architects
  • Location: Paris, France
  • Photography: Cyrus Cornut
  • Code: CLO
  • Type: apartment
  • Status: completed
  • Timeline: 06/2009-11/2009
  • Surface: 28 m2
  • Cost estimate: 28 000 €
  • Contractor: BBF Belghali-Favrot

Logements Marnes-la-Coquette in Saint-Cloud, France by LEM+ architectes

Thursday, April 25th, 2013

Article source: LEM+ architectes

Located on the edge of the Saint-Cloud national park, the project by architects Pierre Lépinay and Bertrand Meurice for the I3F social housing development group is set in a particularly green area enclosed by the Garches-Marnes railway station and the A13 motorway.

Image Courtesy © Julien Lanoo 

  • Architects: LEM+ architectes
  • Project: Logements Marnes-la-Coquette
  • Location: Saint-Cloud, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client: Immobilière 3F
  • Engineers: Scoping
  • Contractor: TMCR
  • Label: Habitat and Environment Certification, VHEP 2005
  • Surface: 3,338 m2 net plan area
  • Cost of works: €6,209,673 excl. VAT

Terrace in Mumbai, India by Shroffleon

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Shroffleon

The three hundred and fifty square foot project, a moon deck overlooking the Arabian Sea, introduces into the semi open space a program previously conspicuously absent within the large urban apartment. The brief demanded a flexible multi functional out door deck that can accommodate for early morning sea side yoga practice, hosting lunches and dinners, in addition to an evening time party cum entertainment area amongst other usages. Of utmost importance was the retention of the ambivalent nature of the space, allowing for a maximum of programmatic and usage flexibility. The concerned project boundaries spill over the primary living area of the apartment, serving both as the extension of, as well as an alternate to the large semi public leisure space of the living unit. As such the inner confines of the target area are provided with illumination from the overspill of the indoor space, with the outer edges seeking lighting from elsewhere.

Image Courtesy Shroffleon

  • Architects: Shroffleon
  • Project: Terrace
  • Location: Mumbai, Maharastra, India
  • Team: Kayzad Shroff, Maria I J León
  • Project Area: 300 sq ft
  • Materials Used: Wooden Slats, ¼” thick LED lighting


Sørenga 3 in Oslo, Norway by JVA

Saturday, April 20th, 2013

Article source: JVA

The project is part of an 8 block / 900 unit development named Sørenga in the harbor area of Oslo. The Sørenga project is located at its own peninsula, and is part of the large Bjørvika development, that also includes the New Norwegian Opera building.

Image Courtesy © Nils Petter Dale

  • Architects: JVA
  • Project: Sørenga 3
  • Location: Sørenga, Oslo, Norway
  • Photography: Nils Petter Dale, Knut Bry
  • Building type: Multiple Housing
  • Client: Sørenga Utvikling AS
  • Size: 127 apartments, kinder garden, aprox.14.500 m2 including Parking etc.
  • Primary Architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Anders Granli, Kazuhiko Yamada, Claes Cho Heske Ekornås, Jeanette Alvestad
  • Collaborating Architects: 4B Arkitekter AS, Context AS
  • Schedule: Completed 2012


Amsterdam Block in Qingdao, China by CONTEXTURE ARCHITECTS

Wednesday, April 17th, 2013


Living between city and park: the best of both worlds.

Here on plot A6 there has been created the perfect combination of the liveliness of the city  with its nice small boutiques and terraces on the one hand, and the relaxation of the national park with its beautiful trees and immense green area for strolling, on the other hand. Therefore two urban blocks have been formed around green courtyards which are attached to the mountain park.


  • Project: Amsterdam Block
  • Location: Qingdao, China
  • Team: Wouter Bolsius, architect, Onno van Welzen, architect, Pearl Huang, architect, Angela van der Hoek, architect, Wang Yajie, architect
  • Client: China Vanke Qingdao
  • Program: 385 apartments ; 35.000 m2 + about 5,000 m2 retail

Residencial Building – Reserva da Mata in Bertioga, Brazil by JAA arquitetos

Tuesday, April 9th, 2013

Article source: JAA arquitetos

To develop a residential building in a space resulting from the unification of three lots in Module 8 in Riviera de Sao Lourenco, Bertioga, SP, Brazil. With 189 apartments and 6,631m² of leisure space, the project was developed to privilege the view of the native forest of Serra do Mar, as well as the leisure areas located on the ground floor, mezzanine and penthouse.

Image Courtesy © Maira Acayaba 

  • Architects: JAA arquitetos
  • Project: Residencial Building – Reserva da Mata
  • Location: Riviera de São Lourenço, Bertioga, SP
  • Photography: Maira Acayaba
  • Partnership: H2C Arquitetura
  • Construction concluded: December 2010
  • Total area: 34,300 m²
  • Construction by: PGC/Solbrasil e Zenithal
  • Collaborator: Maraisa Ramos

Apartment Building in Chailly, Switzerland by Personeni Raffaele Schärer Architectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Personeni Raffaele Schärer Architectes

This building participates to the densification of the northern neighborhoods of Lausanne. Its tectonic derives from the site’s shape and a strict compliance with the building code. It addresses the various conditions around it: the street facing elevation underlines the gentle curve of Temple Avenue while the opposite one follows the waving course of the river Vuachere lined by trees. It is simply organized on three levels. Each apartment has a unique open layout extending out with its own private exterior space (garden, balcony and terrace).

Image Courtesy © Tonatiuh Ambrosetti

  • Architects: Personeni Raffaele Schärer Architectes
  • Project: Apartment Building in Chailly, Lausanne
  • Location: Av. du Temple 41, 1012 Lausanne, Switzerland
  • Photography: Tonatiuh Ambrosetti
  • Client: Françoise et Eric Hubert-Martinet
  • Civil Engineer: SD ingénierie Lausanne SA
  • Environmental Engineer: Planair SA
  • Completed in: 2011-2012
  • Total area: 600m2
  • Volume SIA 116: 2600m3
  • Usage coefficient: 0.5
  •  Levels: 3 + Basement
  •  Apartments: 6


CB30 in Mexico City, Mexico by Dellekamp Arquitectos

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Dellekamp Arquitectos

This building has 3 apartments looking unto the street as well as a 2 stories house in the back that lives to an interior patio. Due to the different needs of each client, the apartments have different floor plans. However the public areas concentrate in the front allowing it to become one single space, creating continuity with the exterior. There is a spectacular tree in front of the building, which became an object of design for the interior, as well as for the façade. By working with structural geometry, we managed to support the 15mt span with no columns that would obstruct the view to the exterior; we then sharpened the floor slabs and walls to the minimum, disappearing their edges in the façade.

Image Courtesy © Dante Busquets 

  • Architects: Dellekamp Arquitectos + FRENTE arquitectura
  • Project: CB 30 Apartment Building
  • Location: Calderon de la Barca 30, Polanco. Mexico, D.F.
  • Photography: Dante Busquets, Oscar Necoechea
  • Architectural Project: Dellekamp arquitectos / Derek Dellekamp + FRENTE / Juan Pablo Maza
  • Project Manager: Aisha Ballesteros
  • Team: Alin Vazquez, Arais Reyes, Sandra Ortiz y Verónica Alatorre
  • Ground area: 420 sqm
  • Total built area: 1310 sqm
  • Software used: ZWCAD, Photoshop, Illustrator, Sketchup

Cardinet Quintessence in Paris, France by Périphériques Architectes

Saturday, March 30th, 2013

Article source: Périphériques Architectes 

In order to meet the ambitious requirements in terms of comfort, of performance (low energy consumption building  – 50 kWh/m2 per year not including produced photovoltaic energy), and of economy, we have imagined a building in an innovative form, use and function.

Image Courtesy © Sergio Grazia 

Apartment Rotterdam in The Netherlands by WHIM architecture

Wednesday, March 20th, 2013

Article source: WHIM architecture

For an apartment in Rotterdam WHIM architecture designed a new interior. The design results in a more open floor plan and a higher efficiency in the use of the available volume. One of the new elements is a multifunctional closet, that has the same finishing as the floor. The work was completed at the end of January 2012.

Image courtesy WHIM architecture 

  • Architects: WHIM architecture
  • Project: Apartment Rotterdam
  • Location: Rotterdam, the Netherlands
  • Program: Living, dining, kitchen, kids room, study, bedroom, playroom, loggia, shower and toilet.
  • M2: 60m2 floor area
  • Period: 2011-2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy