Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Auditorium’ Category

The Perelman Center in New York by REX architecture

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: REX architecture

The board of directors of the Ronald O. Perelman Performing Arts Center (The Perelman Center) and President & Director Maggie Boepple today unveiled the design for the new performing arts center, located at the World Trade Center site. Set to open in 2020, The Perelman Center will produce and premiere theater, dance, music, film, opera, and multidisciplinary works while offering a range of amenities for visitors and residents in the Lower Manhattan community.

FRONTAL DAY RENDER , Image Courtesy © LUXIGON

FRONTAL DAY RENDER , Image Courtesy © LUXIGON

  • Architects: REX architecture
  • Project: The Perelman Center
  • Location: New York, USA
  • Photography: CHRIS JANJIC
  • Rendering: LUXIGON, FRONT and DBOX
  • Client: Ronald O. Perelman Performing Arts Center at the World Trade Center
  • Personnel: Adam Chizmar (PL), Maur Dessauvage, Alysen Hiller Fiore (PL), Sebastian Hofmeister, Suemin Jeon, Claire Kuang, Kirby Liu, Weronika Marciniak, Joshua Prince-Ramus, Vaidotas Vaiciulis
  • Competition Team: Giannantonio Bongiorno, Adam Chizmar (PL), Alberto Cumerlato, Mahasti Fakourbayat, Alysen Hiller Fiore (PL), Gabriel Jewell-Vitale, Min Kim, Dominyka Mineikyte, Elizabeth Nichols, Joshua Prince-Ramus, Raul Rodriguez, Michal Sapko, Emma Silverblatt, Elina Spruza, Michele Tonizzo, Vaidotas Vaiciulis, Michael Volk, Cristina Webb
  • Executive Architect: Davis Brody Bond
  • Consultants: Arup, CCI, Charcoalblue, Cost Plus, Ducibella Venter & Santore, Front, Jaros Baum & Bolles, Jenkins & Huntington, Magnusson Klemencic, RWDI, Sciame, Silman, Thornton Tomasetti / Weidlinger, Threshold, Wilson Ihrig
  • Area: 8,400 m2 (90,000 sf)
  • Status: Invited competition 2014, first prize 2015, commenced Schematic Design 2016, completion expected 2020

(more…)

Cafetería Colegio Los Nogales in Bogotá, Colombia by Taller Arquitectura De Bogota

Saturday, August 27th, 2016

Article source: Taller Arquitectura De Bogota

Under the idea of ​​making an expressive and seismically efficient structure, the pavilion is designed with a single type V column which gradually rotates and reverses, generating an apparently random sequence. As a result, the building simulates movement creating static movement architecture. As well, the resulting shape is very efficient to resist seismic forces.

Image Courtesy © Rodrigo Dávila

Image Courtesy © Rodrigo Dávila

  • Architects: Taller Arquitectura De Bogota (Daniel Bonilla)
  • Project: Cafetería Colegio Los Nogales
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Photography: Rodrigo Dávila
  • Client: Colegio Los Nogales
  • Design Team: Daniel Bonilla, Eduardo Varela, Sebastián Chica, Mauricio Méndez, María Paula González
  • Interns: Juan Camilo Arango, Cesar Grisales
  • General Direction: Luis Guillermo Vallejo, Juan Carlos Henao
  • Structural design: I.P.I. Ingeniería y Proyectos de Infraestructura
  • Electric design: CZ Ingeniería
  • Structured cabling: Sajicom Ltda
  • Acousctic design: ADT – Acústica diseño y tecnología ltda
  • Bioclimatic advice: Jorge Ramirez – Arquitectura y bioclimática
  • Landscaping: Plantamos Ltda
  • Area: 1.624,92 m2
  • Date: March 2011 – May 2012

(more…)

Krona Knowledge And Cultural Centre in Kongsberg, Norway by Mecanoo architecten

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: Mecanoo architecten

Synergy

The KRONA Knowledge and Cultural Centre enhances Kongsberg’s cultural institutions and stimulates interaction between diverse communities and disciplines. Comprised of a variety of functions, KRONA houses new teaching and technical laboratory facilities for Buskerud University College and Tinius Olsen Technical Vocational College, as well as a technical university library. The complex also includes a public library, cinemas, municipal offices and a theatre auditorium. Its functions are organised around a central void with shared functions, enhancing flexibility and reducing programme redundancy. Using subtle landscape elevations and strategically locating programme access points, visitors intuitively gravitate towards the Centre. Throughout the interior spaces, strong visual connections to public functions further enhance the liveliness of the complex.

Image Courtesy © Mecanoo architecten

Image Courtesy © Mecanoo architecten

  • Architects: Mecanoo architecten
  • Project: Krona Knowledge And Cultural Centre
  • Location: Kongsberg, Norway
  • Client: Kongsberg Kommune, Bolten Eiendom AS
  • Local architect: Code Arkitektur
  • Structural engineer: Rambøll Norge AS
  • ME engineer: EM Teknikk – Energi AS
  • Fire safety consultant: Rambøll Norge AS
  • Main contractor: Strøm Gundersen AS
  • Area: 24,000 m2
  • Design: 2012 – 2013
  • Realisation: 2013 – 2015

(more…)

Le Quatro in Baud, France by Studio 02 Architectes

Saturday, May 28th, 2016

Article source: Studio 02 Architectes 

The confines of the topographical site were decisive. As on the Portuguese and Genoese coasts, it was important to design a project that could marry the rugged topography of the terrain, and give rise to a building in its slope.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Studio 02 Architectes
  • Project: Le Quatro
  • Location: Baud, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Software used: Archicad
  • Client: City of Baud (France)
  • Budget: €3.4m excluding VAT
  • Surface area: 1500 m² Usable Surface
  • Calendar: Delivered in 2016

(more…)

German School Auditorium in Seoul, South Korea by Daniel Valle Architects

Friday, January 29th, 2016

Article source: Daniel Valle Architects 

The design proposal is composed of three main features that configure an overall vision for the Auditorium Room. This vision is built up around the idea of flexibility, creativity, safety, and comfort.

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: German School Auditorium
  • Location: Hannam-dong, Seoul, South Korea
  • Client: German School Seoul
  • Area: 150m²

(more…)

International Congress Centre Katowice in Poland by JEMS Architekci

Wednesday, January 6th, 2016

Article source: JEMS Architekci 

The Katowice International Conference Centre project situated nearby the Spodek arena erected in 1962 posed a challenge in both urban planning and architectural terms.

Image Courtesy © Wojciech Radwański

Image Courtesy © Wojciech Radwański

  • Architects: JEMS Architekci 
  • Project: International Congress Centre Katowice
  • Location:  Katowice, Poland
  • Photography: Juliusz Sokołowski, Jacek Mroczkowski, Wojciech Radwański
  • Basic Architect Team: Olgierd Jagiełło, Wojciech Kotecki, Paweł Majkusiak, Maciej Miłobędzki, Jacek Mroczkowski, Marcin Sadowski, Jerzy Szczepanik-Dzikowski
  • Client: The City of Katowice
  • Basic functions:
    • Multifunctional hall: ca. 8 000 m2, up to 12 000 pers.
    • Banquet hall: ca 1 200 m2, up to 1 000 pers.
    • Auditorium: ca 600 m2, 600 seats.
    • Conference rooms: 18 rooms, ca 1 650 m2 total, up to 1 200 pers.
  • Total area: 37 902 m2
  • Usable area: 33962 m2
  • Cubic volume: 378 069m2 (more…)

La Grande Escale in Segangan, Morocco by ERIK GIUDICE ARCHITECTURE

Thursday, December 24th, 2015

Article source: ERIK GIUDICE ARCHITECTURE

The aim of the Museum and Cultural center is to invent a cultural center of new type without duplicating existing models, to create a hybrid space that takes into account the realities of the cultural Moroccan context, to provide different content and reach a diverse audience. The shape of the traditional nomadic tent provides the starting point for the architectural concept.

Image Courtesy © ERIK GIUDICE ARCHITECTURE

Image Courtesy © ERIK GIUDICE ARCHITECTURE

  • Architects: ERIK GIUDICE ARCHITECTURE
  • Project: La Grande Escale
  • Location: Segangan, Morocco
  • Client: Kingdom of Morocco
  • Team: Omar Kobbité Architecture (Representative architect), Erik Giudice Architecture (Associate architect), Federico Mannella (Associate architect)
  • Assignment: Public commission, basic assignment
  • Surface: 4 056 m²
  • Dates: January 2014, In Progress

(more…)

Unilever Aguaí in São Paulo, Brazil by GCP Arquitetos

Saturday, November 14th, 2015

Article source: GCP Arquitetos

The architectural party adopted in the new Unilever Aguaí Site project, meets three important needs, typical of contemporary industrial compounds: flexibility, rationalization and sustainability, becoming a twenty first century industrial site model for Unilever.

Image Courtesy © GCP Arquitetos

Image Courtesy © GCP Arquitetos

  • Architects: GCP Arquitetos
  • Project: Unilever Aguaí
  • Location: : Aguaí, São Paulo, Brazil
  • Software used: AutoCAD and SketchUp
  • Team: Sérgio Coelho (author),  Daniel Mariano (co-author), Nilton Rossi, Gabriela Garcia, Dalmary Rubio, Babara Gasco, Marília Neves e Marysol Brito
  • Project Coordination and Sustainability: Alessandra Araujo
  • LEED Consultant: Cushmamn & Wakefield
  • Site Area: Total: 980,000 sqm2 – Phase 1: 170,000 sqm2
  • Built Area: 24,500 sqm2
  • Year of the design: 2012/13
  • Construction finished: 2015

(more…)

Moreschi Walking Pleasure in Milan, Italy by Migliore+Servetto Architects

Sunday, November 8th, 2015

Article source: Migliore+Servetto Architects

The exhibit Walking Pleasure at Triennale di Milano is a tribute to the 70 years  anniversary of the brand Moreschi and the project is conceived by Migliore+Servetto Architects as a multy-sensory experience.  Within Triennale Impluvium, the guest is asked to reflect on the concepts of  walking and motion from different points of view.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

(more…)

Auditorium of AZ Groeninge in Kortrijk, Belgium by Dehullu Architects

Thursday, October 1st, 2015

Article source: Dehullu Architects

The auditorium is part of a meeting centre that is situated on the site of the general hospital of AZ Groeninge in Kortrijk, Belgium. The hospital itself and all of the infrastructure is designed on a strict cartesian grid. Compared to the hospital the auditorium is only a tiny building, it is located in a corner of the site. It was the intension of the architects to design a building with its own identity, a building on which the cartesian grid was not imposed. It is a hide-out for the staff of the hospital, a place to be away from professional obligations, well integrated in the green surroundings. The building is distinct, has a gracious and optimistic elegance.

Image Courtesy © Dehullu Architects

Image Courtesy © Dehullu Architects

  • Architects: Dehullu Architects
  • Project: Auditorium of AZ Groeninge
  • Location: Kortrijk, Belgium
  • Client: AZ Groeninge VZW, Pres. Kennedylaan 4 , 8500 Kortrijk
  • Acoustic study: Avitech Acoustics BVBA, Zwinstraat 17 , 8340 Damme
  • Study stability: Lieven Vangeluwe , ir ., Bilkenstraat 13 , 8540 Deerlijk
  • Study technical facilities: Studiebureau Freddy Clauwaert BVBA, Saint Catherine Polderstraat 24 , 8400 Oostende
  • Main contractor Closed Structural work : AO Chris Vuylsteke, Pittemstraat 56, 8760 Meulebeke
  • General contractor Interior: Novo IB, Industrial Park 15, 9820 Merelbek
  • Area: 2300 m²
  • Implementation: 2012-2013

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy