Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

The Depot in Adelaide, Australia by Grieve gillett

Tuesday, June 25th, 2013

Article source: Grieve gillett

The Depot is a major installation and venue that has been built primarily for the 2013 Adelaide Fringe Festival with the intention of becoming a long term facility. It is located on land previously used as Adelaide’s main bus station (intrastate and interstate). The Depot has been designed to invigorate the City’s West End precinct at a time when much of the Adelaide Fringe focus is at the East End of the city.

Image Courtesy © Grieve gillett

  • Architects: Grieve gillett
  • Project: The Depot
  • Location: Adelaide, Australia
  • Software used: Sketchup and AutoCad

San Giustino Umbro Industrial building in Perugia, Italy by Mauro Alpini

Monday, June 24th, 2013

Article source:  Mauro Alpini

Image Courtesy © Mauro Alpini

  • Architect: Mauro Alpini
  • Project: San Giustino Umbro Industrial building
  • Location: Perugia, Italy
  • Photography: Mauro Alpini
  • Year: 2010-2012
  • Collaborators: Slaven Penovic, Revital Bitan, Marino Presenti
  • Software used:  Autocad 2007, Cinema 4D

Restoration of the house“El Bosquet” in La Garrotxa, Spain by Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Thursday, June 20th, 2013

Article source: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

The project consisted of the restoration of the house “El Bosquet”, which is inside the neighbourhood of “Can Gustí”, located in “La Vall de Riu”. The objective was to set the house up as a short-stage refugee. Thus, the restoration entailed the reinforcement of the stony walls, the change in the house layout turning it into a main space which encompassed the dining room and the living room, and the relocation of the services (kitchen and bathroom).

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

  • Architects: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa
  • Project: Restoration of the house“El Bosquet”
  • Location: Montagut, La Garrotxa, Spain
  • Software used: AUTOCAD 2012

The night area was in the lower level, in an enclosed space. Moreover, the facade composition was developed offering new windows as view frames which valued the astonishing landscape of the valley. At the same time, another layer was gained in the walls and the roof with a great deal of isolation and wood plaques, so that they improved the thermal conditions of the interior. On the whole, we were seeking a seclusion atmosphere in order to observe and enjoy this privileged spot.

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Gretel House by Simon Gill Architects

Sunday, June 16th, 2013

Article source: Simon Gill Architects

Gretel (a wire-haired miniature dachshund) found her existing conservatory cold and poorly related to her garden.  This scheme therefore replaces the conservatory with a new extension that fully opens out to her grounds. Her requirement for the possibility of being fed tit-bits of grilled sausages led to the design including a barbeque, which becomes an extension of the side wall to the kitchen/ living area.

Image Courtesy © simon gill architects

There is an adjacent seat where her owners can sit and pamper her in the sun. The main opening to the extension containing the sliding doors has an outside “raincoat” of brick with a smooth inner lining expressing  the cavity wall and creating a sense of interior comfort.  Bespoke cast stone forms a masonry course over the lintel which resolves the weight of the wall above and emphasizes the openings of the weep holes.  The floor is resin with underfloor heating, providing a comfortable lounging surface that pleasantly warms her tummy.

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Politiecommissariaat Brugge in Belgium by Beel & Achtergael Architecten

Saturday, June 15th, 2013

Article source: Beel & Achtergael Architecten

The relocation of the police station to the edge of the city will give a strong impulse to the future development of the harbour site. The judicious positioning and dimensioning of its compact, floating office volume ensures that it fits in with the structure and scale of the former harbour area.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Beel & Achtergael Architecten
  • Project: Politiecommissariaat Brugge
  • Location: Brugge, Belgium
  • Team: Lieven Achtergael, Isabelle Dierickx, Pietter Lansens, Tom Mockett, Jeffrey Berghman, Rein Bultynck, Sofie Philips, Kris Broidioi, Steve Salembier, Vincent De Keyser, Ida Lievens
  • Structural, MEP and acoustical engineering: Technum
  • Contractors: Wyckaert, Wycor
  • Client: City council of Brugge
  • Procedure: competition
  • Date: 2010-2013
  • Surface: 11.500m²
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: AutoCAD, SketchUp  (more…)

Shenyang International Automobile City in China by SBA International

Saturday, June 15th, 2013

Article source: SBA International

The German architectural office SBA in Stuttgart wins the first prize for the new City Cluster of the future. The new multipolar city with the “International Automobile City”, which incorporates the existing BMW plant (Tiexi factory) into the landscape, is organized in several theme areas.

Image Courtesy © SBA International

  • Architects: SBA International
  • Project: Shenyang International Automobile City
  • Location: Shenyang, China
  • Design team: Cathrin Fischer, Markus Meissner, Reinhard Braun, Hans Hellmann, Tan Dongyue, Mareen Brinkmann,Qi Yijun, Zhou Jie, Zuo Fei, Wang Hui
  • Energy concept: Clean City Concept
  • Client: Economic Development Zone Sub-office of Shenyang Bureau of Planning and Land Resource
  • Planning target: New Town with a network of center structures
  • Total area: 91 km2
  • Water area: 9 km2
  • GFA: 92 Mio. m2
  • Software used: AutoCad, InDesign, Photoshop, 3ds max, SketchUp

(more…)

Chan Chan Visitor Center in Trujillo, Peru by Utopus studio

Sunday, June 9th, 2013

Article source: Utopus studio

The visitors’ center serves as an entry and educational center for the archaeological site of Chan Chan, an ancient city that was once the capital of the Chimor Kingdom (4th to 11th century) that existed along the north coast of South America. The visitors’ center is located at the entrance of the Tschudi Palace, the only palace open to visitors among the other eight palaces of the ancient city of Chan Chan.

Image Courtesy © Utopus studio

  • Architects: Utopus studio
  • Project: Chan Chan
  • Location: Chan-Chan Ruins, Trujillo, Peru
  • Date: 1998
  • Client: National Institute of Culture (Instituto Nacional de Cultura)
  • Area: 625 sqm
  • Materials: adobe, wood, cane, earth, brick, gravel and ceramic
  • Program: ramps, courtyard, tickets booth, exhibition galleries, cafeteria, and shops
  • Software used: CAD and free hand drawings

(more…)

TWIN BLADE in Amsterdam by NIO architecten

Sunday, June 9th, 2013

Article source: NIO architecten

It’s a well-known adage that the knife cuts both ways. What this means is that each advantage has its disadvantage, that there’s a drawback to everything. This makes it an unanswerable platitude that results in a great deal of apathy. Better than a knife that cuts both ways is a knife with two blades, which share the same handle and where each blade has a single cutting edge. This is known as a twin blade. It allows you to cut two different things at a single stroke or to facilitate two dissimilar functions – or characters – at one and the same time. And that’s the idea behind the houseboat.

Image Courtesy © NIO Architect

  • Architects: NIO architecten
  • Project: TWIN BLADE
  • Location: Amsterdam
  • Address: Jaagpad 17, Amsterdam
  • Design: NIO Architects
  • Client: Private
  • Contractors: Het Waterhuys (basic structure)
  • Design team: Maurice Nio and Arek Seredyn
  • Start design: September 2009
  • Completion: 2012
  • Construction costs: €400,000
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Dutch 1930’s house in Haarlem, Netherlands by Van Ommeren-Architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Van Ommeren-Architects

Remarkable renovation Dutch 1930’s house

Van Ommeren-Architects made the plans and supervised the renovation of a 1930’s house in Haarlem(NL). The design is completed with the placement of a unique extension. Hidden in a common designed 1930s residential district a remarkable extension is made. On the contours of the old extension a lightweight construction realized a healthier relationship with the garden. The volume is divided into segments with opposite slopes, which optically reduce the scale. Between the different slopes, triangular windows are placed. In this way the interior is lit from above is without compromising to intimacy.

Image Courtesy © Van Ommeren-Architects

  • Architects: Van Ommeren-Architects
  • Project: Dutch 1930’s house
  • Location: Haarlem, Netherlands
  • Software used: Autocad and sketchup

(more…)

Research and Design Center in Hebei Province, China by Latitude Studio

Friday, June 7th, 2013

Article source: Latitude Studio  

In large industry structures, the construction of the industrial building is based on logistic, distribution and volumetric requirements determined by the production. It is one of the few building types whose value is measured more in terms of equipment assets than how it performs as social infrastructure.

Image Courtesy Latitude Studio

  • Architects: Latitude Studio
  • Project: Research and Design Center
  • Location: Hebei Province, China
  • Year: 2013
  • Type: Commission
  • Status: On-going
  • Client: N/A
  • Chief Designer: Manuel Navarro
  • Project Manager: Lihui Sim
  • Team: Jorge Cortes, Wang Heyi, Carrie Xun, Lin Yiye
  • Software used: Adobe Illustrator CS6, Autodesk Revit Architecture 2013, AutoCad 2010
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy