Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Administrative Center in Jesenice, Slovenia by Studio Kalamar

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Studio Kalamar

Jesenice Administrative Centre is part of the Ministry of Public Administration project which aims to combine all state administrative functions (administrative unit, tax administration, surveying and mapping authority, inspectors and examination centre) in a single building. The Centre is situated at a central location of Jesenice, next to the municipality building, directly addressing a large roundabout with a steel worker memorial at its centre.

Image Courtesy Miran Kambič & Studio Kalamar

  • Architects: Studio Kalamar
  • Project: Administrative Center Jesenice
  • Location: Jesenice, Slovenia
  • Architect: Andrej Kalamar, Studio Kalamar
  • Area: 2.980 m2
  • Client: Ministry of Public Administration
  • Type: office
  • Completed: 2012
  • Photographs: Miran Kambič & Studio Kalamar
  • Software used: AutoCAD and Rhino

(more…)

Aalta in Cenon, France By Debarre Duplantiers Associés Architecture & Paysage

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: Debarre Duplantiers Associés Architecture & Paysage

What if we stopped zoning? And what if we projected an office building in the middle of a social housing district? The building Aalta in Cenon takes advantage of different economic incentives and of the development of the Bordeaux tramway to densify and create an active interface between Palmer social district and a quiet neighborhood made of small houses.

Image Courtesy Arthur Péquin

  • Architects: Debarre Duplantiers Associés Architecture & Paysage
  • Project: Aalta
  • Location: 1 rue Louis Lagorgette – Cenon, France
  • Program: Approximately 12 offices
  • Client: SCCV Aalta (Martin Duplantier, Laurent Duplantier, Anouk Debarre)
  • Management: Martin Lawrence Duplantier and architects Duplantier
  • Company: Eiffage (GO), Carpenters Meilhanais, AirFroid, Davitec, Daly, MAP
  • Mission: Design and construction
  • Dates: 2007 – 2012 (delivery)
  • Area: 1117 m²
  • Construction system: Post-beams on 5 floors. Raft foundations. Prefabricated molded façade.
  • Materials:
    • Exterior Walls precast concrete. Aluminum exterior joinery.
    • Current concrete floor upstairs, parquet wood R +5. Wooden terrace (acacia) in R 5.
  • Cost: 950 € / m² S.U is € 1,060,000
  • Energy Performance: Building respecting the RT2005. CAP air-conditioning.
  • Software used: The graphics elements of Aalta project have been made with Autocad

(more…)

Londres Pied-À-Terre in London, United Kingdom By Daniel Hopwood

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: Daniel Hopwood

Interior designer Daniel Hopwood reconfigured a bijou London apartment to create space where his bons vivants clients could entertain lavishly, designing it with a sleek, creamy oak envelope and a hint of Halston ‘70s chic.

Image Courtesy Matt Chung

  • Architects: Daniel Hopwood
  • Project: Londres Pied-À-Terre
  • Location: London, United Kingdom
  • Project completion date: July 2012
  • Software used: AutoCAD, SketchUp

(more…)

Metropolitan District Hotel in Dubai, United Arab Emirates by Klingmann Architects + Brand Consultants

Saturday, November 17th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

Hotel Overlooks Al Maktoum Plaza : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

Metropolitan District is the new urban standard, a catalyst for change to shape the future of Dubai. Bound by the energy of the city and the serenity of Zabeel Park, it is a complete rental mix-use community with a focus on not only where you live but also how you live.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Metropolitan District Hotel
  • Location: Dubai, United Arab Emirates
  • Project Area: 49,658 m
  • Project Scope: Brand Strategy, Architectural Design, Landscape Design
  • Project Type: Hotel
  • Client: Confidential
  • Awards: 2009 Cityscape Awards Environmental Category, Nominated
  • Software used: Autocad, Adobe Suite, 3DS Max

Metropolitan District Streetscape in Dubai, United Arab Emirates by Klingmann Architects + Brand Consultants

Saturday, November 17th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

The Attractive, Inviting, Al Maktoum River Walk Connects Six Distinct Districts : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

Metropolitan District is designed as a healthy, eco-friendly green environment with tree-lined streets, shaded public spaces, and cooling water fea­tures away from noise and traffic pollution. This focus on the pedes­trian results in streets where people walk and spend time out of choice—not just necessity—but because its streets are memorable, engaging, safe, accessible, healthy, attractive, fun, and convenient.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Metropolitan District Streetscape
  • Location: Dubai, United Arab Emirates
  • Project Area: 734,708 m
  • Project Scope: Urban Design, Place Making, Landscape Design, Wayfinding, Street Signage
  • Project Type: Mixed-Use
  • Client: Confidential
  • Awards: 2010 Cityscape Awards Environmental Category, Nominated
  • Software used: Autocad, Adobe Suite, 3DS Max

KANGAROO POINT HOUSE in Sydney , South Australia by dmj Design Studio

Friday, November 16th, 2012

Article source: Diego Jaime

Situated in Sydney South (Australia) and enjoying of great western views to the Georges River and eastern views to Oyster Bay this house has been erected to enjoy of the natural surroundings and at the same time to offer a high level of privacy to its occupants from the neighbors.

Image Courtesy IMAGEination & C. Ocampo

  • Architects: DMJ Design Studio
  • Project: KANGAROO POINT HOUSE
  • Location: Oyster Bay, Sydney, Australia
  • Architectural design director: Diego Jaime
  • Landscape Design: Site Design
  • Year of completion: 2010
  • Builder: MIB
  • Built area: 550m2
  • Photography: IMAGEination & C. Ocampo
  • Software used: Autocad and SketchUp
    (more…)

Brock University CFHBRC: Daylighting / Layers of Transparency

Thursday, November 15th, 2012

Article source: Payette

Glass was once a rare and limiting material, used very sparingly in older buildings. Now, with technological advancements in the manufacturing and performance of glass, a building’s entire enclosure can be constructed with glass – and large expanses of glass are often used for interior partitions.

Courtesy of Payette

  • Architects: Payette and architectsAlliance
  • Project: Brock University CFHBRC: Daylighting / Layers of Transparency
  • Software used: ArchiCad and AutoCAD

Courtesy of Payette

For the Brock University Cairns Family Health and Biosciences Research Complex (CFHBRC), a series of glass “layers” allow daylight to penetrate deep into the building. There are also surface treatments on the glass, as well as an exterior screen wall that controls the light entering the building. The various types of glass and screens provide transparency, illumination, light filtration and privacy.

Courtesy of Payette

On the upper two laboratory floors, the continuous wall of transparent glass has a screen-printed pattern applied to it which filters the light and reduces solar heat gain. While a high degree of transparency exists with this technique, the plane of glass clearly defines a boundary and a screen between the interior and exterior of the building.

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

On the south façade, the uninterrupted glass wall has a solar screen 3 feet in front of it, which is an aluminum hexagonal frame supporting a closely spaced series of aluminum rods. The hexagon motif is meant to be symbolic of molecular structure. This screen serves as a “veil” to filter sunlight and control glare, but also exists as a much larger architectural expression of surface. From within the building, the views out through the “screen” are maintained, yet there is a perceived reduction in glare. When viewing the building’s exterior from the south, this screen wall appears to have various degrees of transparency which changes depending on the angle of light and viewing distance. There are moments in time when the wall seems to be almost solid, with a reflective metallic sheen that is reminiscent of a brushed stainless steel. At other times, the screen wall seems as though it is a very light veil, elegantly filtering the light.

Courtesy of Payette

With the two upper floors of laboratory space and faculty offices, the goal was to bring natural light deep into the labs, and to illuminate the main corridor with as much natural daylight as possible. The northern wall of this long corridor is a continuous, floor-to-ceiling acid etched glass wall, which actually presents itself as more of a luminous surface. The borrowed daylight from the offices along the north façade becomes a diffuse glow once it reaches the corridor. By contrast, the southern wall of the corridor is more solid, with entrances into the labs marked by a series of recesses and display boards set within bamboo clad entry portals. The sliding display boards also act to conceal the many electrical panels that line the corridor.

Courtesy of Payette

The write-up desks for the researchers are located in an open office zone along the southern edge of the lab floors. This space is separated from the main laboratory by a fully glazed wall with a series of bamboo clad entry portals, echoing the design of the main corridor lab entrances. Southern light is filtered by the exterior screen wall and allowed to pass through the write-up space and deep into the research labs.

Courtesy of Payette

Brock University celebrated the official grand opening of the CFHBRC with a ribbon cutting ceremony on September 14, 2012. The project is striving for a LEED Silver certification, and has been designed in collaboration with the Toronto based firm architectsAlliance.

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

 

Design Of Blue Communications’ Office Space in Montreal, Canada

Saturday, November 10th, 2012

Article source: Anne Sophie Goneau

The task was to create a new office space for BLUE Communications, an interactive agency based in Montreal. Founded in 1998, the company specializes in web development, branding, content creation, ecommerce, social media, mobile apps and databases. Their 2750 sq.ft. corporate space is located in Montreal, on the 8th floor of the Carrefour d’Innovation INGO, previously serving as the brewing tower of the famous Dow Brewery.

Image Courtesy Stéphane Groleau

  • Architects: Jean Guy Chabauty and Anne Sophie Goneau
  • Project: Design Of Blue Communications’ Office Space
  • Location: Montreal, Canada
  • Software used: plans using Autocad but the design was first made by hand sketching and drawings.

(more…)

Qualico Family Centre in Winnipeg, Canada by Number Ten Architectural Group

Thursday, November 8th, 2012

Article source: Number Ten Architectural Group

The towering elm trees and gentle meadows of Winnipeg’s Assiniboine Park have for generations formed an inspiring backdrop to the city’s collective memory. The Qualico Family Centre connects to the temporality of this landscape, evolving, growing and decaying in harmony with the natural rhythms of its surroundings.

Image Courtesy Brent Bellamy

  • Architects: Number Ten Architectural Group
  • Project: Qualico Family Centre
  • Location: Winnipeg, Canada
  • Photography: Brent Bellamy
  • Engineering Consultants: Crosier Kilgour & Partners, MCW/AGE Engineers
  • Landscape Architecture: Scatliff+Miller+Murray
  • Year: 2011
  • Area: 1000 sq.m.
  • Software used: Autocad and 3ds Max

(more…)

JPGN House in Brasília, Brazil by MGS – Macedo, Gomes & Sobreira

Tuesday, November 6th, 2012

Article source: MGS – Macedo, Gomes & Sobreira

The owner of this house, at the South Lake residential district in Brasilia, had grown up on that same street. The window of his bedroom was opened to the view of the Paranoá Lake towards northwest, with the monumental zone of Brasília right at the opposite bank.  He had witnessed the evolution of that landscape, and intended to keep living together with it. The house was almost fully elevated on piloti, on the edge of the height allowed by urban regulations, opening the view above the neighbors’ roofs.

Image Courtesy Joana França

  • Architects: MGS – Macedo, Gomes & Sobreira
  • Project: JPGN House
  • Location: Brasília – DF – Brazil
  • Work: JPGN House
  • Place: Brasília – DF – Brazil
  • Design year: 2007
  • Building conclusion: 2012
  • Lot area: 800 sq.mt
  • Built area: 355 sq. mt
  • Architectural Design: Danilo Matoso Macedo [MGS]
  • Collaboration: Angela Nemer, Simone Fonseca and Viviane Berlim
  • Structure: Marcello Usai
  • Electric and Hydraulic Design: Vanderlei Barbosa de Freitas – Projet
  • Contractor: Cláudio B. Medeiros. Collaboration: Genicio Menezes F. da Silva
  • Photographs: Joana França
  • Software used: AutoCAD 2006-2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy