Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Glenhope House in Melbourne, Australia by JOH Architects

Friday, January 20th, 2012

The house is a family weekender located on approximately 100 acres in the granite belt roughly one hours drive north of Melbourne.

DESIGN
The obvious site for the house has panoramic views of the surrounding hills with the existing site access road approaching from the south. We created a circular driveway at the head of this road leading to covered car spaces, which radiate off the driveway, and provide sheltered access directly through the boots room or laundry on either side of the main entry door. The dwelling has three wings built around this central circular drive, bedroom / study wings along the east & west sides, with the main living, kitchen, dining and decks along the north. A gallery connects the three wings and main entry. The bedroom wings are mirrored geometric compressed cement sheet boxes with deep reveal windows providing shade and weather shelter. The main living, kitchen, dining and decks facing due north are under one long blade corrugated roof structure supported by high rustic timber trusses which are supported of a rammed earth blade wall. The rammed earth wall also separates these areas from the gallery walkway, which links all three wings and the building entries.

Image Courtesy Dianna Snape

  • Architects: JOH Architects
  • Project: Glenhope House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Credits: JOH Architects
  • Year: Completed 2009
  • Builder: David Tucker
  • Architect Design: Christian O’Halloran
  • Area: 355m2
  • Photography: Dianna Snape
  • Software used: Designed and documented using AutoCAD

(more…)

Paichai University Appenzeller Memorial Hall in Daejon, South Korea by iArc Architects (designed with Rhino and AutoCAD)

Wednesday, January 18th, 2012

Article source: iArc Architects

The Appenzeller Memorial Hall of Paichai University is located in the most significant spot in the campus by facing to the main entrance. It represents the university along with the International Hall and Arts Hall which are known as the example of educational buildings. Many foreign universities have their churches at the center of the campus and now Paichai University became one of them by having their worship space within the campus.

Image Courtesy Youngchae Park

  • Architects: iArc Architects
  • Project: Paichai University Appenzeller Memorial Hall
  • Location: Daejon, South Korea
  • Architect Design: YooKerl+Seunghyeon Shin
  • Project team: Sunhun Kim, Umi Lee, Jingu Kim, Yeohyeon Kim, Jeongsam Kim,
  • Construction: KSBJ
  • Structure: I’st
  • Electrical: DASAN ENG
  • Project Area: 9883 m2 (Building), :214,138 m2(Site)
  • Project Year: Completed 2005
  • Materials: Reinforced Concrete, Steel curtain wall, AL sheet standing seam
  • Photographs: Youngchae Park
  • Software used: AutoCAD and Rhino

(more…)

Ruth Lilly Visitors Pavilion in Indianapolis, Indiana by Marlon Blackwell Architect

Wednesday, January 18th, 2012

Article source: Marlon Blackwell Architect

The Ruth Lilly Visitors Pavilion is the result of a studied relationship between building, land and art, and serves as both a threshold to and a destination within the 100 Acres Art & Nature Park at the Indianapolis Museum of Art.

Night View (Images Courtesy © Timothy Hursley)

  • Architect: Marlon Blackwell Architect
  • Name of Project: Ruth Lilly Visitors Pavilion
  • Location: Indianapolis, Indiana
  • Owner: Indianapolis Museum of Art
  • Engineer: Guy Nordenson & Associates; L’Acquis Consulting Engineers; Cripe Architects & Engineers
  • General Contractor: Geupel DeMars Hagerman
  • Landscape Design: The Landscape Studio; NINebark
  • Photo Credit: © Timothy Hursley
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Water House in Coastal Connecticut by Newick Architects

Wednesday, January 18th, 2012

Article source: Newick Architects
Photographs: Robert Benson Photography

Located on an extraordinary coastal Connecticut site, this house sits at the edge of Long Island Sound. A four bedroom, simple plan, 1950’s ranch existed on the site when the project began. Its proximity to the water would not have been replicable if not for the existing condition. A sixty foot long window wall, eight feet high now offers an unobstructed view of the Sound. The colors and materials of the interior range from grey to white and have surface reflectivity that ranges from matte to reflective.

 

Water House Coastal Connecticut

  • Architect: Newick Architects
  • Name of Project: Water House
  • Location: Coastal Connecticut, United States
  • Software used: AutoCad and 3D Studio Max

(more…)

Gyesan Church in Incheon, South Korea by iArc Architects (designed with Rhino and AutoCAD)

Tuesday, January 17th, 2012

Article source: iArc Architects

The site of the Gyesan Church, located in close proximity to an expressway interchange, is positioned at the center of the local transportation network. As the site extends along the expressway in a curved line, the positioning of the building was planned in accordance with the configuration of the site. In order to show the symbolism of a church, a tower was erected alongside the church, facing the expressway, and acting as a local landmark. In consideration for future expansion, the levels above ground were developed in a limited manner, while the educational and service facilities and a parking space were situated on the two basement levels. Above ground, a parking lot and an outdoor square are located, providing a place where buildings will be constructed in the future expansion. It is planned that during expansion, educational facilities will be relocated and the space will be changed into a parking space.

Night View (Images Courtesy Youngchae Park)

  • Architect: YooKer – iArc Architects
  • Name of Project: Gyesan Church
  • Location: Incheon, South Korea
  • Project team: Seowon Oh, SeongYumi, Hun Lee, YeongminMok, Jingu Kim
  • Project Area: 16,042 ㎡(Total Floor), 10,360㎡(Site)
  • Project Year: Completed 2005
  • Materials: R.C., Steel, Kalwall, Panel
  • Photographs: Youngchae Park
  • Software used: AutoCAD and Rhino

(more…)

Biodiversity Center in Loja, Spain by Tomas Garcia Piriz (CUAC.arquitectura) + Jose Luis Muñoz Muñoz

Sunday, January 15th, 2012

Article source: Tomas Garcia Piriz (CUAC.arquitectura) + Jose Luis Muñoz Muñoz

“Architecture and landscape joined together in the shade of a great pre-existing tree”.

The building is located on the outskirts of Loja town in marked agricultural character. This project relates to a beautiful plot of cultivated land served by an irrigation ditch and a leafy mass. This building is thought to be very suitable for a new program based on consciousness, protection and publicity of the agricultural beliefs in Loja.

Image Courtesy Javier Callejas Sevilla

  • Architects: Tomas Garcia Piriz (CUAC.arquitectura) + Jose Luis Muñoz Muñoz
  • Project: Biodiversity Center
  • Location: Loja, Granada,  Spain
  • Date of ending: January 2011
  • Built Surface: 430,40 m2
  • Cost: 425.297,73 € = 587.889,05 $
  • Constructor: CONSTRUCCIONES MELLADO ROMERO S.L.
  • Promotor: AYUNTAMIENTO DE LOJA
  • Photographs: JAVIER CALLEJAS SEVILLA
  • Tomás García Píriz (1978). Architect. Asociate Professor at Granada School of Architecture.
  • Jose Luís Múñoz Múñoz (1978). Architect.
  • Software used: AUTOCAD for Drawings; 3D STUDIO Max for 3d Models; PRESTO for Economical studies; CYPECAD for Structure Designing

(more…)

Home for Life in Lystrup, Denmark by AART Architects (designed using AutoCAD and Revit)

Saturday, January 14th, 2012

Article source: AART Architects

Home for Life is located in Lystrup outside Denmark’s second-largest city, Aarhus, and leads the way to the next generation of climate-neutral buildings. It is designed as the world’s first Active House and is a result of a research and design development aimed at ensuring a necessary foothold in architecture in an anticipated low-carbon future. The 200m2 single family house is a CO2-neutral demonstration project, which systematically uses the energy from the sun. 7m2 solar collectors, 50m2 solar cells and a solar heat pump contribute to reduce the demand for energy, while strategically placed solar-cell operated roof windows offer a balanced amount of daylight to the bedrooms and the kitchen-dining room area. Furthermore, all roof windows have dynamic, solar-cell operated blinds on the inside and awnings on the outside.

Image Courtesy Adam Mørk

  • Architects: AART Architects
  • Project: Home for Life
  • Location:Elmehaven 1, 8520 Lystrup, Denmark
  • Client: VELFAC, VELUX
  • Landscape architect: AART Architects
  • Engineer: Esbensen Rådgivende Ingeniører
  • Year: 2008 – 2009
  • Size: 200m2
  • Photographer: Adam Mørk
  • Software used: AutoCAD, Revit and Daylight Visualizer

(more…)

Fraser Residence in Westboro Village, Canada by Christopher Simmonds Architect Inc.

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Christopher Simmonds Architect Inc.

Juxtaposed volumes define the exterior appearance of this modern home while interweaving spacial volumes define the expansive interior.  A generous transparency floods the living spaces with natural light and connects the home with compact yet effective outdoor living spaces.

Front view (Image Courtesy Peter Fritz)

  • Architects: Christopher Simmonds Architect Inc.
  • Project: Fraser Residence
  • Location: Westboro Village, Ottawa, Ontario, Canada
  • Project Type: Urban Infill – Single Family Home
  • Completion Date: January 2011
  • Photography: Peter Fritz Photography
  • Software used: Sketchup, AutoCAD 2009, Photoshop

(more…)

Unusual Store in Venafro, Italy by Luigi valente

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Luigi valente

HOME / unusual store /

“Here is a song from the wrong side of town. Where I’m bound to the ground by the loneliest sound, And it pounds from within and is pinning me down” (Home – Depeche Mode).

Images Courtesy Stefano Pedretti

  • Architect: Luigi valente
  • Name of project: Unusual Store
  • Place: Venafro, Italy
  • Year: 2011
  • Design Team: Cristian Farinella, Lorena Greco
  • Lighting Plan: Luigi valente, Cristian Farinella, Lorena Greco
  • Photo: Stefano Pedretti
  • Client: Salvatore Gagliane
  • Software used: Autocad and 3d Studio Max

(more…)

Park Shops Adaptive Reuse in Raleigh, North Carolina by Clark Nexsen

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Clark Nexsen

A three-story, 51,000-square-foot classroom and research building at North Carolina State University, with lecture halls, laboratories, advising offices, a television production studio, video editing suites, and an internet café. The L-shaped structure defines a new campus plaza. This project received a 2011 National AIA CAE Facility Design Merit Award.

Plaza view of exterior (Images Courtesy JWest Productions)

  • Architect: Clark Nexsen (formerly Pearce Brinkley Cease + Lee)
  • Project: Park Shops Adaptive Reuse
  • Location: Raleigh, North Carolina
  • Client: North Carolina State University
  • Project Team: Donna Francis, Don Kranbuehl, Clymer Cease, Irvin Pearce, Rob Harkey
  • Size: 51,000 SF
  • Completion: 2009
  • Photographs: JWest Productions
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, and Revit

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy