Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Pass Museum in North Tyrolean, Austria by Timmelsjoch

Friday, March 2nd, 2012

Article source: Timmelsjoch

The new Pass Museum on the North Tyrolean side juts out like an erratic boulder into the South Tyrolean side, underlining the cross-border nature of the Timmelsjoch Experience. The “Ice Cave” inside the museum pays tribute to the pioneers of the High Alpine Road and their remarkable accomplishment.

Discover all about…

…the history of the Timmelsjoch High Alpine Road.
…the name Timmelsjoch.
…a brooch dating back to the pre-Christian era.

 

Exterior View

  • Architect: Timmelsjoch
  • Name of Project: Pass Museum
  • Location: North Tyrolean, Austria
  • Software used: Autocad architecture 2008

(more…)

Mill City Museum in Minneapolis, MN by MS&R Architecture

Friday, March 2nd, 2012

Article source: MS&R Architecture

The Mississippi River is an unbroken thread running through the history of the City of Minneapolisand the Northern Plains region. Saint Anthony Falls—the only waterfall on the Mississippi—has attracted people to the region for thousands of years. By 1880, the falls’ massive power was harnessed to drive the turbines in Minneapolis’ monster flour mills, grinding wheat from the vast western plains into flour.

Mill City Museum

 

  • Architects: MS&R Architecture
  • Project: Mill City Museum
  • Location: Minneapolis, MN
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Quinta Do Vallado Winery in Peso da Régua, Portugal by Francisco Vieira de Campos

Thursday, March 1st, 2012

Article source: Francisco Vieira de Campos

In a landscape as unique and astonishing as Douro, any intervention must be very precise. That’s why the first challenge was to underline the distinctive identity of the project while carefully respecting the landscape. Each gesture had to be incisive, adapting itself to the given programme while conquering an expressiveness that could value both the built complex and the surrounding landscape. The expansion project for Quinta do Vallado included two areas of intervention – production and leisure – and a supplemental challenge: to maintain and to integrate the per-existing buildings in a new complex with a clearly contemporary vocabulary. The unification of all these purposes needed great technical precision and resulted in great simplicity, both in the use of material and in the creation of forms. This assured minimal impact to the landscape but the same economy of means was used to create very seductive spaces. Seduction of the visitor was always part of the game.

Overall view of the winery (Image Courtesy Alberto Plácido 2010)

  • Architects: Francisco Vieira de Campos, Guedes + DeCampos
  • Project: Quinta Do Vallado Winery
  • Location: Peso da Régua, Portugal
  • CLIENT: Quinta do Vallado, Sociedade Agrícola, Lda
  • AUTHOR: Francisco Vieira de Campos
  • COORDINATOR: Francisco Vieira de Campos
  • PROJECT TEAM: Mariana Sendas, Cristina Maximino, Inês Mesquita, Luís Campos, Adalgisa Lopes, Francisco Lencastre, Joana Miguel, Tiago Souto e Castro, Ana Leite Fernandes, João Pontes, Miguel Brochado
  • Software used: AutoCAD

(more…)

La Boyita in Punta del Este, Uruguay by Estudio Martin Gomez Arquitectos

Thursday, March 1st, 2012

Article source: Estudio Martin Gomez Arquitectos

WITH A SINGLE LOT FOR YOUR SIZE, LOCATION AND VIEW, YOU ASKED FOR A RELAXED HOLIDAY HOUSE TO MAXIMIZE THE OFFER BUT HAVING PROTECTED AREAS OUTSIDE.

Image Courtesy Ezekiel Escalante

  • ARCHITECTS: Estudio Martin Gomez Arquitectos
  • PROJECT: La Boyita
  • LOCATION: THE Boyita, PUNTA DEL ESTE, URUGUAY
  • ARCHITECTS PARTNERS: FEDERICO RODRIGUEZ, MIRANDA DOMINGO, RODRIGUEZ FLORENCE, FLORENCE Rippa
  • AREA: 600 M2
  • YEAR: 2007
  • ADVISORY: PLUMBING AMARAL, MENDEZ STRUCTURES
  • MANUFACTURER: PLANIX CONSTRUCTION
  • WORK ADDRESS: MARTIN TORTEROLA
  • FIND MUCH WORK IN THE PROJECT: STAFF PERMANENT STUDIO ARCHITECTS MARTIN GOMEZ
  • LONG HELD IN THE PROJECT: 60 DAYS AND 10 MONTHS OF PROJECT EXECUTION
  • CLIENT: PRIVATE – RESERVED
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Administrative headquarters of the ‘Groupe e’ in Fribourg, Switzerland by IPAS Architectes SA

Thursday, March 1st, 2012

Article source: IPAS Architectes SA

The ‘Groupe e’ poster goals against the current, luckily, he asked the architects to imagine living spaces always becoming, places that re-qualify the individual and collective work: communication, transparency, fun at work, exchange , adaptation. Intentions infinitely precious, simple as water that nourishes life and a contemporary design because it goes against the trends of our time. On the site there – in touch – the campaign and its houses clustered, rural – on the edge – the village of Granges-Paccot and scattered houses – finally – a direct communication with the city of Fribourg.

Administrative headquarters of the 'Groupe e'

  • Architects: IPAS Architectes SA
  • Project: Administrative headquarters of the ‘Groupe e’
  • Location: Fribourg, Switzerland
  • Architect Design: Salvatore Chillati, Eric Ott, Michel Egger, Gilles Batista, Delphine Jeanneret-Gris, Michael Desaules, David Lombard, Sabrina Pais, Pauline Chevrier, Céline Lachelin
  • Software used: AutoCAD

(more…)

HDM House in Lisbon, Portugal by Sara Antunes Mário Ferreira Arquitectos (designed using AutoCAD and Revit)

Thursday, March 1st, 2012

Article source: Sara Antunes Mário Ferreira Arquitectos

This house is located in a privileged area of Lisbon, at the southern end of a row of houses. This neighbourhood, built in the 1950’s by the state as social housing, in a “nationalistic” style, has a homogenous character, with the repetition of a type with slight variations, and cohesive public space, which promotes a strong sense of community that, is so hard to find in the more fragmented contemporary city.

Image Courtesy Daniel Malhão (DMF Lisboa)

  • Architects: Sara Antunes Mário Ferreira Arquitectos
  • Project: HDM House
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Architect Design: Mário Ferreira
  • Plot area: 462m2
  • Construction area: 484m2
  • Construction: 2010
  • Collaborator: Ana Xavier
  • Photography: © Daniel Malhão (DMF Lisboa)
  • Software used: Autocad and Revit

(more…)

Office Building E in Prague, Czech Republic by Aulík Fišer Architects

Wednesday, February 29th, 2012

Article source: Aulík Fišer Architects

The office building E is the very last piece of development completing the northern part of the BB Center complex along Vyskocilova (street) and a ramp to 5.května (street). So, towards the city centre the bldg. E closes the planned “protection shield” against the negative impact of city highway traffic on residential houses planned for the second phase of development. This part of the Prague-Michle district has now been revitalized, reintroducing the urban environment with multiple functions and restoring it the way it was before the highway – 5.května street – completely destroyed it.

Image Courtesy AulikFiserarchitekti, s.r.o.

  • Architects: Aulík Fišer Architects
  • Project Name: Office Building E
  • Location: Prague, Czech Republic
  • Project: BB Centrum, Praha 4 – Michle,  U Pomniku
  • Investor: BBC – building E, a.s
  • Developer:  Passerinvest Group, a.s.
  • Architects Team: AulikFiserarchitekti, s.r.o.-ing. arch. Jan Aulik, ing. arch. Jakub Fiser, ing. arch. TadeasMatousek, ing. arch.VeronikaMüllerova
  • Collaborators: Jan Kucera, ing. arch. Adela Stredova, ing. arch. Monika Cizkova, ing. arch. Petr Vacek, ing. Martin Zelenka
  • Software used: The building was drawn in Autocad and its statics in Nemetschek

(more…)

Building for the Underground Laboratory in Huesca, Spain by Basilio Tobias Architect

Wednesday, February 29th, 2012

Article source: Basilio Tobias Architect

The building is crossed by a transverse axis with two main entrances: one from the west at the level of Ayerbe’s walkway (through the second floor) and the other from the east (through the ground floor). From this axis, including the staircase and the lift, start, in the three upper floors, corridors parallel to the façade.

Image Courtesy Pedro Pegenaute

  • Architects: Basilio Tobias Architect
  • Project: Building for the Underground Laboratory
  • Location: Paseo de los Ayerbe s/n. 22880 Canfranc-Estación. Huesca, Spain
  • Collaborators: Daniel Fuertes, Susan Valdivia, Francisco Corbalán Ateco (structure), JG Ingenieros (installations)
  • Quantity surveyor: Gabriel López
  • Developer: Consorcio para el Laboratorio Subterráneo de Canfranc
  • Builder: Sacyr
  • Project Date: December 2008
  • Work: December 2010
  • Budget: 2.189.467,33 €
  • Floor area: 2.115,46 m2
  • Photographer: Pedro Pegenaute
  • Software used: AutoCAD, arq+, Cinema 4D

(more…)

apbcOffices at The Pavilion Tower in Kuala Lumpur, Malaysia by Asylum

Wednesday, February 29th, 2012

Article source: Asylum

Redefining the conventional office space, apbcOffices were designed to create a calming and tranquil environment; inspired by nature and tinged with an element of surprise. Located in the bustling city’s main shopping, entertainment and tourism district, the new serviced office occupies the 16th floor of The Pavilion Tower at 10,473 square feet, incorporating natural materials to provide a comforting yet conducive working environment.

Boardroom (Image Courtesy apbcOffices)

  • Architects: Asylum
  • Project: apbcOffices at The Pavilion Tower
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Creative Director: Chris Lee
  • Design Director: Cara Ang
  • Interior Designer: Dymitr Malcew
  • Photography: apbcOffices
  • Year of completion: 2011
  • Area: 10,473 square feet
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Diagonal Passage in Greenport, New York by Studio a/b Architects

Tuesday, February 28th, 2012

Article source: Studio a/b Architects

Awarded AIA Peconic  Jurors Award for Architecture 2009
Platinum rating in the LEED for Homes program 2011

Responding to a long skinny lot (50 ft wide x 166 ft deep) in a village, this project explores the openness between inside/outside spaces using a linear format.  A diagonal wall running from the southwest to the northeast divides the site into “dwelling” and “garden” zones.  The interior space uses the widest possible width at the western end.  The larger, backyard garden is on the eastern end.

South elevation viewed from southwest (Image Courtesy Tony Holmes)

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Diagonal Passage
  • Location: Greenport, New York
  • Contractor: Chris Kyprianou
  • Structure: SIP
  • Exterior Wall: White Cedar shingles prestained, Red Cedar siding stained
  • Interior Wall: GWB painted, Pine plywood factory stained
  • Interior Floor: Stranded Bamboo flooring
  • Site Area: 8,310 sq. ft.
  • Floor Area: 2,380 sq. ft.
  • Bibliography: Design through Dialogue, John Wiley & Sons, 2010
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy