Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

URBAN ECO HOUSE in București, Romania by Tecon Architecture

Monday, January 11th, 2016

Article source: Tecon Architecture

The selection of the site for the future dwelling was determined by the proximity to Herastrau Park, which also determined the small size of the lot which is surrounded by undesirable neighboring areas.  A direct consequence of these conditions was the vertical development of the spaces (ground floor garage, first floor living quarters, second floor for sleeping area and the third floor for relaxation terrace/ spa to make up for the small and shady yard from the yard level).

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: Tecon Architecture
  • Project: URBAN ECO HOUSE
  • Location: București, Romania 
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Authors – architects in charge : arch. Bogdan babici, phd.arch. Eliodor streza
  • Coauthors architecture: arch. Tudor iacob, arch. Anca paunescu, arch. Monica streza, arch. Dragos fodoreanu, arch. Paul lipan weber
  • Structure: inginerie civila, eng. Gheorghe drugea, eng. Cristi voicu
  • Equipment- mechanical: Proing grup, eng. Lucian luca
  • Builder: Atehenaeum construct
  • Software used: AutoCAD, 3d Studio Max

(more…)

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan, New Jersey by ikon.5 architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.   Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project. The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Monmouth Battlefield State Park Visitor Center
  • Location: Manalapan, New Jersey
  • Photography: James D’ Addio- interior; Jeffrey Totaro- exterior
  • Client: The State of New Jersey
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, electrical, Plumbing:  Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design: Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • Software used: AutoCad 

(more…)

Villa Marichulegui in San Sebastián, Spain by Estudio Beldarrain

Monday, January 11th, 2016

Article source: Estudio Beldarrain

The good orientation and the view across the city of San Sebastian make Marichulegui villa a privileged place to live.

The house places, almost instinctively, the main spaces oriented diagonally looking for the sights to the Concha bay which are encased between two neighbour villages. To place the maximum possible number of spaces whit this condition, leads to group, apparently in a disordered way, tightening in the narrow front of the plot, as if they were the heads of a children group that who want to look through a little window at the same time. So, the interior space keeping its fluid and unitary condition, creates various areas where the nearest references disappeared in favour of the far sight.

Image Courtesy © Jesus Martín

Image Courtesy © Jesus Martín

  • Architects: Estudio Beldarrain
  • Project: Villa Marichulegui
  • Location: San Sebastián, Spain
  • Photography: Jesus Martín
  • Collaborator architect: Marta Badiola
  • Executive management: Jesus Mari Salaberria
  • Installations: Inconor Ingenieros Consultores
  • Structure: NB 35
  • Surface constructed: 560 m²
  • Developer: Private client
  • Software used: Autocad (more…)

The Castlereagh in Sydney, Australia by Tony Owen Partners

Monday, January 11th, 2016

Article source: Tony Owen Partners

The Castlereagh by Tony Owen Partners is a 16 storey apartment building located in the bustling heart of Sydney’s CBD. It contains 55 luxury apartments, retail and office space..

Image Courtesy © Tony Owen Partners

Image Courtesy © Tony Owen Partners

  • Architects: Tony Owen Partners
  • Project: The Castlereagh
  • Location: Sydney,  Australia
  • Software used: Autocad, Maya, Rhino, 3_d studio

(more…)

Urban intervention in Azul, Argentine by +Arqs

Thursday, January 7th, 2016

Article source:  +Arqs

The public space:

The intervention seeks to redefine the disjointed fragments of the city center, where by the new contributions to be incorporated in the future, is promoted to greater socialization, where public space acted as a landscape of events, meetings and exchanges.

Image Courtesy © +Arqs

Image Courtesy © +Arqs

(more…)

Kuopio City Theatre in Finland by ALA Architects Ltd

Thursday, January 7th, 2016

Article source: ALA Architects Ltd

ALA Architects has now completed the renovation and expansion of the modernist Kuopio City Theatre designed in the 1960s by architects Helmer Stenros and Risto-VeikkoLuukkonen.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects Ltd
  • Project: Kuopio City Theatre
  • Location: Kuopio, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Architect: ALA Architects Ltd.: Partners Juho Grönholm, Antti Nousjoki, JanneTeräsvirta and Samuli Woolston with HeikkiRiitahuhta, Toni Laurila, Pekka Sivula, Harri Ahokas, Petra Grisova, Vladimir Ilic, AuvoLindroos and JyriTartia
  • Collaborators: Insinööritoimisto Tanskanen (structural engineering), Granlund Kuopio (HVAC), Insinööritoimisto Tauno Nissinen (electrical engineering), City of Kuopio Survey Division (geo planning), Blue Node (theater technics), NCC Construction (construction)
  • Client: City of Kuopio
  • Type: Commission, 2010
  • Program: Renovation of the 1960’s theater 8,025 m2, expansion including a new studio stage 3,467 m2
  • Status: Building handed in in June 2014, theater re-opened in September 2014
  • Software used: AutoCAD Architecture and Rhinoceros 3D

(more…)

NEW LAPPEENRANTA CITY THEATRE in Finland by ALA Architects

Thursday, January 7th, 2016

Article source: ALA Architects 

The concept for the Lappeenranta City Theatre is exceptional: the theater has been built on the top floor of a shopping center. The idea, however, is ancient as this is theater coming back to its roots, back to the marketplace, back to the people. Millions of people visiting the shopping center annually will be able to enjoy a variety of plays, while the restaurants cater for intermissions and the hotel offers accommodation.

large theater hall, Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

large theater hall, Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects
  • Project: NEW LAPPEENRANTA CITY THEATRE
  • Location: LAPPEENRANTA, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: AutoCAD Architecture, Tekla Bimsight, Rhinoceros 3D
  • Project Team: ALA Partners Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta and Samuli Woolston with Harri Ahokas, Auvo Lindroos, Tiina Juuti, Marlene Oberli-Räihä, Julius Kekoni, Pekka Sivula, Niklas Mahlberg, Tonny Jensen, Mikko Kilpeläinen, Martin Allen, Vladimir Ilic, Anders Jönsson, Sari Vesanen, Santtu Hyvärinen and Mirja Sillanpää
    Collaborators: Sweco PM (project management, implementation phase), ISS Proko (project management, sketch phase), Finnmap Consulting (structural design), L2 Fire Safety (fire safety), Insinööri Studio (HVAC), Pöyry Finland (electrical engineering), Akukon (acoustical engineering), Kokos (AV design), Akumek (stage mechanics), Cederqvist & Jäntti Architects (architect, shopping center) and Evälahti (contractor)
  • Client: City of Lappeenranta
  • Suppliers: Abloy (iron monger), Ecophon (acoustic materials), Elam (veneer walls), Jaatimet (stage scenery doors), Jakob (wire balustrade), Rica Auditoria (auditorium seating, acoustic wall installations), Rockfon (acoustic materials), SKS Mechatronics (stage mechanics), Sunotek (stage mechanics), Stöbich (fireproof stage curtain), Weber (foyer floor), Ypäjän metalli (catwalk bridges)
  • Program: 2 stages, rehearsal hall, foyer and back spaces, 5,300 m2 total
  • Status: Built, the opening night on the small stage was on November 21, 2015, the official opening reception will be held on
  • January: 15-16, 2016

(more…)

The Physic Garden at Novartis Campus in Basel, Switzerland by Sweco architects

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Sweco architects

The Physic Garden is a place to celebrate sensuous phenomena of all kinds. It is a place where mystic scents, changing colors, and seasonal variety can be enjoyed and studied. It is also a test bed for pharmacological research.

Image Courtesy © Sweco architects

Image Courtesy © Sweco architects

  • Architects: Sweco architects
  • Project: The Physic Garden at Novartis Campus
  • Location: Basel, Switzerland
  • Landscape architect: Thorbjörn Andersson with Sweco architects
  • Team: Pege Hillinge, Johan Krikström, Johnny Lindeberg, Emma Norrman (plants), Therese Egnor (plants), Alexander Cederroth (light),  Markus Moström (graphics), Pål Svensson (drinking fountains).
  • Client: Novartis Pharma
  • Consultants: Schönholzer + Staufer GmbH/ Beat Rösch, Basler + Partner (structural engineering).
  • Area: 2800 sqm
  • Opening: 2012
  • Software used: AutoCAD, sketch up, Illustrator and PhotoShop

(more…)

City Centre in Siliguri, India by Morphogenesis

Sunday, December 20th, 2015

Article source:  Morphogenesis

Located at the entrance of the 400-acre Uttorayon Township, the City Centre attempts to create a much-needed, organized commercial district for the city of Siliguri. It is positioned as an interface between the township and the city that envisages a new destination for the local community and emerges as an urban landscape in between the offices and commercial components of the master plan.

Image Courtesy © Morphogenesis

Image Courtesy © Morphogenesis

  • Architects: Morphogenesis
  • Project: City Centre
  • Location: Siliguri, India
  • Software used: AutoCAD and Sketch up

(more…)

Casa AA in Buenos Aires, Argentina by IR arquitectura

Sunday, December 20th, 2015

Article source: IR arquitectura

AA House is located in a neighborhood of villas in Tortuguitas, Buenos Aires. Its position in the lot guarantees the best solar incidence range on the north side, on which all the main rooms of the house are laid out. On the other hand, it provides a form of processional visual approach to its visitors.

Image Courtesy © Federico Cairoli

Image Courtesy © Federico Cairoli

  • Architects: IR arquitectura
  • Project: Casa AA
  • Location: Tortuguitas, Buenos Aires, Argentina.
  • Photography: Federico Cairoli
  • Project team: Luciano Intile, Andres Rogers, Martín Zlobec, Rodrigo Perez de Pedro, Enrico Cavaglia, Felipe Buigues, Fermin Indavere.
  • Structures: Jorge Barroso.
  • Energy management: Wulcon Energy.
  • Construction: Jorge Belardi.
  • Project year: 2014 – 2015
  • Software used: Autocad and 3ds max, Photoshop, Illustrator,Indesign

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy