Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Pirogovka Apartment in Moscow, Russia by Le Atelier

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Le Atelier 

Our client spent her whole childhood in this apartment, and we were to make it Home for her and her husband. It makes a great difference between reconstructing an old apartment and working with a new one, where you should simply customize and personalize an empty box. In this project the space, originally, was not empty, but was full of memories and emotions. This is exactly the case when you are facing a dual task — you should keep the memories skipping some them and adding something new at the same time. A lot of our spatial decisions were based on this very idea of duality.

Image Courtesy © Le Atelier

  • Architects: Le Atelier
  • Project: Pirogovka Apartment
  • Location: Moscow, Russia
  • Software used: Autocad, SketchUp

(more…)

The Gatehouse Seoul, South Korea by Prime Architecture

Sunday, August 27th, 2017

Article source: Prime Architecture

The Gatehouse 

We have completed a ‘water well’ inspired building near Seoul, which is home to a family run Shabu-Shabu restaurant.

The form of the building was taken from a disused natural water well which was revealed on site.

The water well was further incorporated into the functionality, where it is used to provide water throughout the building, as well as irrigation for the restaurants micro-farm on site.

Image Courtesy © Byungchul Jeon

  • Architects: Prime Architecture
  • Project: The Gatehouse
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Byungchul Jeon 
  • Software used:  Autocad, Rhino, 3D modelling
  • Engineer: Dongyang Consulting Engineers

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

BC House in Leuven, Belgium by Vander Velpen Architects

Friday, August 25th, 2017

Article source: Vander Velpen Architects 

Dieter Vander Velpen Architects remodelled a 70’s house near the Belgian town of Leuven, to create a new kitchen and bathroom for the owners, with clean lines but a warm material palette including bronze, Walnut veneer, Travertine and Calacatta marble.

Image Courtesy © Thomas De Bruyne

  • Architects: Vander Velpen Architects
  • Project: BC House
  • Location: Leuven, Belgium
  • Photography: Thomas De Bruyne
  • Software used: Autocad, Vectorworks, SketchUp
  • Project Team: Dieter Vander Velpen, Hilke Baart, Hans Verelst
  • Completion: 2017

(more…)

325 WESTLAKE in Seattle, Washington by Graham Baba Architects

Friday, August 25th, 2017

Article source: Graham Baba Architects

Part arts initiative and part residential development, 325 Westlake merges old and new structures to create a building that preserves the character of the existing building and the site, while ensuring its continued usefulness. Rents from the residential development fund MadArt, an arts initiative focused on connecting emerging artists with the community in unexpected ways. MadArt, which runs the studio space occupying the storefront, makes it possible to engage with art and artists every day, making artists and residents richer through their programmatic partnership.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: Graham Baba Architects
  • Project: 325 WESTLAKE
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Software used: AutoCad, SketchUp, Adobe
  • Photography: Benjamin Benschneider, Tim Bies, James Harnois
  • Design Team: Brett Baba, Jim Graham, Leann Crist, Lauren Strang
  • Project Team: Graham Baba Architects (architecture), MA Wright Structural Engineers (structural engineering), PanGeo Geotechnical Engineers (geotechnical engineering), Lighting Designs, Inc. (lighting), JRS Engineering (building envelope), Sparling (acoustical), Brian Paquette Interiors (loft apartment styling), Electrical (design build), Inform Interiors (penthouse styling), Schuchart (contractor)

(more…)

Drawing School And Staff Entrance Building Of The Rijksmuseum in Amsterdam, Netherlands by Cruz y Ortiz Arquitectos

Thursday, August 24th, 2017

Article source: Cruz y Ortiz Arquitectos

It is the second new building we incorporate in the garden. This small building incorporates all logistical entries of the complex: museum staff, loading area, facilities and even access to the neighbour building, the Teekenschool.

Image Courtesy © Cruz y Ortiz Arquitectos

  • Architects: Cruz y Ortiz Arquitectos (ADP-architecten, Copijn Landschaps architecten)
  • Project: Drawing School And Staff Entrance Building Of The Rijksmuseum
  • Location: Hobbemastraat, 1. 1071 Amsterdam, Netherlands
  • Software used: Revit, Autocad
  • Client:  Programmadirectie Het Nieuwe Rijksmuseum
  • Collaborators: García de la Cámara, Marije Ter Steege, Alicia López, José Luis Mayén, Clara Hernández, Ana Vila, Victoria Bernícola, Jan Kolle, V. Breña, S. Gutiérrez, Marta Pelegrín, Iko Mennenga, Joaquín Pérez-Goicoechea, Luis Gutierrez, Carlos Arévalo, Juan Carlos Mulero, Miguel Velasco
  • Digital imaging: INDG
  • Structural engineering: OVE Arup

(more…)

House of Alain Hubert in Rhode-St-Genèse, Belgium by Philippe Samyn and Partners

Thursday, August 24th, 2017

Article source: Philippe Samyn and Partners

The Avenue Bel Horizon, typical of a number of residential districts located in the surroundings of Brussels, is bordered by houses, some isolated, some in small groups, arranged in narrow and deep plots. The one that interests us is no exception to the rule: 20 m wide along the road (to the North) and 73 m deep, with a building area limited to 11 m in width and 15 m in depth, 6 m away from the road.

Image Courtesy © Quentin OLBRECHTS

  • Architects: Philippe Samyn and Partners
  • Project: House of Alain Hubert
  • Location: Belgium, Avenue Bel Horizon, Commune of Rhode-Saint-Genèse
  • Software used: Autocad
  • Photography: M-F. Plissart, Quentin OLBRECHTS
  • Client: Alain Hubert
  • Design Partner: Philippe Samyn
  • Administrative Partners: Ghislain André and Jacques Ceyssens
  • Associates: Karim AMMOR, Ambroise CREVECOEUR
  • Building Services: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl, architects & engineers
  • Costs: 450 000 €
  • Gross Floor Area: 300 sqm
  • Completion: July 2014

(more…)

Riverside Villa in Kyoto, Japan by Atelier Boronski

Wednesday, August 23rd, 2017

Article source: Atelier Boronski

On a typically small site wedged between the road and the river this house in Kyoto is a kind of European canal-house in Japan. It is close to the city center but in a quiet street near cafes and restaurants, bakeries and a chocolatier. The museum district (with temples and shrines) is a short walk, and there are many cherry trees lining nearby streets.

Image Courtesy © atelier-boronski

  • Architects: Atelier Boronski
  • Project: Riverside Villa
  • Location: Kyoto, Japan
  • Software used: SketchUp, Autocad
  • Engineer: Jun Yanagimuro Structural Engineering
  • Main Contractor: Takahashi Komuten
  • Landscaping: Teiyu (Tomoatsu Sano)
  • Main Materials: Steel frame, concrete floors, lightweight hollow-core cement panel siding, galvanized steel-work.  Fire-proof timber siding, double glazing.  Double-layer plaster-board, paint finish.
  • Total Built Area: 230m2 (incl. Roof Garden)
  • Construction period: Eight months

(more…)

Fire Station Houten in The Netherlands by Philippe SAMYN and PARTNERS

Wednesday, August 16th, 2017

Article source: Samyn and Partners

The municipal authority in Houten (Netherlands) commisssioned the Samyn and Partners practice to build a small fire station on a site surrounded by lots of green space. The municipality of Houten has a hybrid fire fighting force : four professional firefighters, and around sixty volunteers. The building agenda set a requirement that there should be space to accommodate six fire engines.

Image Courtesy © Christian RICHTERS

  • Architects: Philippe SAMYN and PARTNERS (Ph. Samyn, N. Neuckermans, J. Ceyssens, R. Houben, B. Calcagno)
  • Project: Fire Station Houten
  • Location: Veerwagenweg (De Brug 2) 3991 LN – Houten, Netherlands
  • Photography: Christian RICHTERS
  • Software used: Autocad
  • Client: GEMEENTE HOUTEN
  • Project Manager: DHV AIB bv
  • Structural engineering: SAMYN and PARTNERS and SETESCO s.a, de Bondt Rijssen BV(execution)
  • Mechanical and electrical engineering: DHV AIB bv
  • Energy and environmental  engineering: ECOFYS
  • Main Contractor: NIJHUIS UTRECHT
  • Contractor services: INSTALLATIEBEDRIJF ANDRIESSEN

(more…)

Casa di Luce in Dallas, Texas by Morrison Dilworth + Walls

Wednesday, August 16th, 2017

Article source: Morrison Dilworth + Walls

Casa di Luce is a single-family house located in the Turtle Creek section of Dallas and comprises 3,226 air-conditioned square feet on two levels. The house is constructed on an irregularly-shaped, 8,075 square foot site with significant topography.

The size and shape of the site, as well as the presence of grand oak tree, presented challenges that greatly influenced the design of the house and its surroundings.

Image Courtesy © Morrison Dilworth + Walls

  • Architects: Morrison Dilworth + Walls
  • Project: Casa di Luce
  • Location: Dallas, Texas, USA
  • Software used: AutoCAD, SketchUp

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise