Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

HOUSE B in Zagreb, Croatia by SODAarhitekti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: SODAarhitekti 

Parcela The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope. The house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east. Cantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls. Gallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.

Image Courtesy © Ivan Dorotić

  • Architects: SODAarhitekti
  • Project: HOUSE B
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Ivan Dorotić
  • Software used: AutoCADRevit, Autodesk, Photoshop
  • Author: Vedran Jukić
  • Collborators: Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja Šnajdar
  • Budget: 250 000 €
  • Location area: 1630 m2
  • Gross area: 320 m2
  • Realized: 2015: 2016
  • Project year: 2012-2014

(more…)

Courthouse extension in Deutschlandsberg, Austria by Ederer+Haghirian

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: Ederer+Haghirian

The extension of the court house in Deutschlandsberg (Austria) sets a clear break with the existing historical building. A glass gap, which reflects the environment, forms a point of contact between the historical part and the addition of the court house.

Image Courtesy © Alexander Gebetsroither

  • Architects: Ederer+Haghirian
  • Project: Courthouse extension
  • Location: Deutschlandsberg, Austria
  • Photography: Alexander Gebetsroither
  • Software used: Autocad

(more…)

Casa Portobello in Rio de Janeiro, Brasil by Tripper Arquitetura

Monday, September 4th, 2017

Article source: Tripper Arquitetura 

The project starts from the interlocution between a topography that, concomitantly, shapes and is shaped by architecture. Conceived by the architect Marcelo Moura, from the Rio de Janeiro office Tripper Arquitetura, the residence is composed of a succession of overlapping plans, each one starting from the encounter with the ground to launch itself in cantilever, a fact that ends up establishing a double condition: The house is contiguous to the land, providing a perception of single-storey house on all floors, while the floors become slabs in suspension, that is, terraces in height. Through them, the architectural proposition approaches the tradition of the great Brazilian colonial house – the house surrounded by the generous porch. These solariums and balconies are the intermediation between the intimate spaces of the house and the exuberant natural landscape that surrounds it.

Image Courtesy © Denilson Machado – MCA Estudio

  • Architects: Tripper Arquitetura
  • Project: Casa Portobello
  • Location: Mangaratiba, Rio de Janeiro – Brasil
  • Photography: Denilson Machado – MCA Estudio
  • Software used: SketchUp, V-Ray,  Autocad
  • Team: Marcelo de Souza Moura (author), Fabio Barbosa (architect), Gabriela Perez Chaves (architect), Mariana Santiago (architecture intern – illustration)
  • Architect: Marcelo de Souza Moura (author)
  • Contractor: Driannus Engenharia

(more…)

ARPER BOOTHS AT MILANO SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE 2017 in Milano, Italy by MAIO

Thursday, August 31st, 2017

Article source: MAIO

MAIO’s spatial concept for Arper is defined by a set of geometric elements that can be freely assembled and recombined. A set of simple geometric frames allows an infinity of possibilities and spatial reconfigurations as well as using different finishings, textures and colors. The system, consisting of 5 basic elements, allows to create reusable, self-supporting and simple-to-build structures.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: MAIO
  • Project: ARPER BOOTHS AT MILANO SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE 2017
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: José Hevia
  • Software used: Autocad
  • Client: Arper SPA
  • Structural eng: Oriol Palou
  • Team: Anna Puigjaner, Maria Charneco, Guillermo López, Alfredo Lérida
  • Creative direction: Studio Altherr
  • Styling: Studio Bakker
  • Lighting Design: Cook & Associates
  • Collaborators: Miguel Bernat, Núria Ortigosa, Mariona Mayol
  • Total Area: 880 sqm, 200 sqm
  • Year Completed: 2017

(more…)

DORI CONCEPT STORE in Olgiate Olona, Italy by Archiplan Studio

Wednesday, August 30th, 2017

Article source: Archiplan Studio 

The concept store is characterized by the presence of a long display wall covered with oak herringbone that is shaped like the bottom of the exhibition space, a large skeletal desk made in oak sawn and a ceiling system consisting of bars that mark the extent of the space.

Image Courtesy © Martina Mambrin

  • Architects: Archiplan Studio
  • Project: DORI CONCEPT STORE
  • Location: Olgiate Olona, Italy
  • Photography: Martina Mambrin
  • Software used: Autocad
  • Designers: Archiplanstudio (Diego Cisi & Stefano Gorni Silvestrini)
  • Costs: 100.000 Euro
  • Surface: 300 mq
  • Completion: May 2014

(more…)

Commercial Axis in Guimarães, Portugal by Martins Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.

The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Martins Architecture Office
  • Project: Commercial Axis
  • Location: Guimarães, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop, InDesign, 3dS Max, V-Ray
  • Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
  • Size: 96,00 m2
  • Year: 2016-2017

(more…)

Pirogovka Apartment in Moscow, Russia by Le Atelier

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Le Atelier 

Our client spent her whole childhood in this apartment, and we were to make it Home for her and her husband. It makes a great difference between reconstructing an old apartment and working with a new one, where you should simply customize and personalize an empty box. In this project the space, originally, was not empty, but was full of memories and emotions. This is exactly the case when you are facing a dual task — you should keep the memories skipping some them and adding something new at the same time. A lot of our spatial decisions were based on this very idea of duality.

Image Courtesy © Le Atelier

  • Architects: Le Atelier
  • Project: Pirogovka Apartment
  • Location: Moscow, Russia
  • Software used: Autocad, SketchUp

(more…)

The Gatehouse Seoul, South Korea by Prime Architecture

Sunday, August 27th, 2017

Article source: Prime Architecture

The Gatehouse 

We have completed a ‘water well’ inspired building near Seoul, which is home to a family run Shabu-Shabu restaurant.

The form of the building was taken from a disused natural water well which was revealed on site.

The water well was further incorporated into the functionality, where it is used to provide water throughout the building, as well as irrigation for the restaurants micro-farm on site.

Image Courtesy © Byungchul Jeon

  • Architects: Prime Architecture
  • Project: The Gatehouse
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Byungchul Jeon 
  • Software used:  Autocad, Rhino, 3D modelling
  • Engineer: Dongyang Consulting Engineers

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

BC House in Leuven, Belgium by Vander Velpen Architects

Friday, August 25th, 2017

Article source: Vander Velpen Architects 

Dieter Vander Velpen Architects remodelled a 70’s house near the Belgian town of Leuven, to create a new kitchen and bathroom for the owners, with clean lines but a warm material palette including bronze, Walnut veneer, Travertine and Calacatta marble.

Image Courtesy © Thomas De Bruyne

  • Architects: Vander Velpen Architects
  • Project: BC House
  • Location: Leuven, Belgium
  • Photography: Thomas De Bruyne
  • Software used: Autocad, Vectorworks, SketchUp
  • Project Team: Dieter Vander Velpen, Hilke Baart, Hans Verelst
  • Completion: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise