Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension in Barcelona, Spain by Pich-Aguilera Architects

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Pich-Aguilera Architects

The building, which takes in the Civic Centre Joan Oliver, was built in the late 90s. Their services are distributed on the ground floor and their spaces are articulated on both sides of a longitudinal corridor, where they are located, on one side, the classrooms and offices, and on the opposite side, the gym and the locker room.

Image Courtesy © Simón García

  • Architects: Pich-Aguilera Architects
  • Project: Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Simón García
  • Software used: Autocad

(more…)

Penghu Qingwan Cactus Park in Taiwan by CCL Architects & Planners

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: CCL Architects & Planners

Qingwan district is located at Penghu’s Fongguei Peninsula. Surrounded by sea, it is abundant in marine resources and natural wonders. The basaltic landscape, diverse vegetation, and forts remained from the military days make Qingwan the perfect place for tourism development.

Image Courtesy © LIN FU MING

  • Architects: CCL Architects & Planners
  • Project: Penghu Qingwan Cactus Park
  • Location: Peng Hu, Qingtian Xian, Lishui Shi, Zhejiang Sheng, Taiwan
  • Photography: LIN FU MING
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design teams: CCL Architects & Planners + Co-Forest Environment Design Association
  • Contributors: LIN  CHI CHIN、CHANG CHIEN LUNG CHIN、JIANG CHANG LIN、CHANG TSUNG JUI、KUNG CHENG TA、SHIH YU SHIN
  • Client: Penghu County Government
  • Area: 1,716㎡
  • Max. Height: 9.5 m
  • Completion date: August 2015

(more…)

Seegmuller Tower in Strasbourg, France by Weber + Keiling Architectes

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: Weber + Keiling Architectes

The rehabilitation of the Seegmuller Tower is part of the new masterplan of the André Malraux peninsula and the surrounding of the Austerliz docks in Strasbourg, France.

Two main axes guide the masterplan of the Austerlitz docks:
– The creation of a new destination for Strasbourg’s contemporary city life
– The preservation and conversion of old industrial buildings as well as the development of the Strasbourg’s harbour heritage

Image Courtesy © Weber + Keiling Architectes

(more…)

Educational Park for Reconciliation in Antioquia, Colombia by Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

Tuesday, March 28th, 2017

Article source: Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

This project is located in San Pedro de Urabá, a small town that belongs to a region in the northwest side of Antioquia and is 425 km from the city of Medellín, the capital. This town has been scarred due to violets conflicts, at first, related to the illegal extraction of their natural resources, and then related to the creation of illegal armed groups unleashed a wave of violence, leaving thousands of victims.

Image Courtesy © Sergio Gómez

  • Architects: Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez
  • Project: Educational Park for Reconciliation
  • Location: San Pedro de Urabá,  Antioquia, Colombia
  • Photography: Sergio Gómez
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Other Participants: Architect Teresa Tognetti Bottone, Arch. Carlos Andrés Palacio Mejía
  • Constructed area(m2): 775m2
  • Year: 2016

(more…)

Touguinhó III House in Vila do Conde, Portugal by Raulino Silva Arquitecto Unipessoal Lda

Tuesday, March 28th, 2017

Article source: Raulino Silva Arquitecto Unipessoal Lda 

On the site, that was being used as a planting field, we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site.

The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors, nevertheless it was sought that both floors had direct connection with the outside garden.

Image Courtesy © João Morgado – Fotografia de Arquitectura

  • Architects: Raulino Silva Arquitecto Unipessoal Lda
  • Project: Touguinhó III House
  • Location: Touguinhó, Vila do Conde, Portugal
  • Photography: João Morgado – Fotografia de Arquitectura
  • Software used: Autocad 2016 – Autodesk
  • Project area: 340,00 m2
  • Project year: 2012 – 2013
  • Construction year: 2014 – 2016

(more…)

Borgo Merlassino in Alessandria, Italy by deamicisarchitetti

Tuesday, March 28th, 2017

Article source: deamicisarchitetti 

Located amongst the Gavi vineyards, right in the heart of the La Raia farm, lies Borgo Merlassino. A rural resort combining traditional agricultural activity with new accommodation facilities: La Raia B&B, the La Raia Foundation headquarters, warehouses, laboratories for the Waldorf school and a reading hall. The genesis of the refurbishment and transformation of the former hamlet starts from the pre-existing structures. It was promptly decided that, rather than the actual buildings, it was the character and quality of the relevant spaces between the structures that needed ample renovation. The design statement envisaged contamination and contradiction as a strong structuring identity of the Site. The use of rammed-earth walls, the choice of traditional colours of buildings in Liguria and the reinterpretation of traditional building techniques have jointly attributed a new character to the hamlet. The senses of time, the scale, as well as the balance between old and new were the real motif of the design.

Image Courtesy © Luigi Bartoli, Gabriele Leo, Fondazione La Raia

  • Architects: deamicisarchitetti
  • Project: Borgo Merlassino
  • Location: Novi Ligure, Alessandria, Italia
  • Photography: Luigi Bartoli, Gabriele Leo, Fondazione La Raia
  • Software used: Autocad 2015
  • Client: società agricola “La Raia”
  • Area: 1000
  • Year: 2013-2014

(more…)

Orla Conde – Olympic Boulevard in Rio de Janeiro in Rio, Brazil by B+ABR Backheuser e Riera Arquitetura

Saturday, March 25th, 2017

Article source: B+ABR Backheuser e Riera Arquitetura

B + ABR – Backheuser and Riera Arquitetura is an architecture and urban planning firm founded in 2014 as a result of the partnership between the offices BlAC and ABR, which started in 2010.

As of the experience acquired by their partners, responsible amongst others for projects such as Olympic arenas, housing, schools, corporative, hotels and several urbanization projects, B + ABR aims at a collaborative and multidisciplinary future , seeking to leverage the exchange of experiences and the symbiosis between the Brazilian-Carioca and Spanish-Catalan cultures to the utmost.

Image Courtesy © Andre Sanches

  • Architects: B+ABR Backheuser e Riera Arquitetura
  • Project: Orla Conde – Olympic Boulevard
  • Location: Praça Mauá, 1. Rio de Janeiro. RJ, Brazil
  • Photography: Miguel Sa, André Sanches, Francis Figueiredo, PortoNovo/Prefeitura, Ignasi Riera, JoaoP Backheuser
  • Software used: Autocad, Photoshop, SketchUp, V-Ray
  • Authors: João Pedro Backheuser/ Ignasi Riera
  • Project leaders: Javier Zaldívar / Enrique Valiente
  • Team: Mikel Muñoz, Paolo Nadalin, Victor Pastor, Rosario Portillo, André Sanches, Antoni Soler, Pilar Tejero
  • Other clients and consultants: CDURP (Companhia de Desenvolvimento Urbano da Região do Porto de Rio de Janeiro-attached to Council),
  • PortoNovo (concessionary), PortoRio (contractor), RAIAR (architecture consultant), Engecorps (Structures and Installations), Lucia Costa e Francis
  • Soares (Softscaping)
  • Total area (m2): 252.000 m2 (25,2 Ha.)
  • Year finished: 2016

(more…)

Renovation for The New Headquarters in Málaga, Spain by GANA Arquitectura

Saturday, March 25th, 2017

Article source: GANA Arquitectura 

Anytime you have to design a place to work, able to communicate its company philosophy and foster its activity development, it is an atractive and difficult challenge; but if this office is going to be your new headquarters, this challenge gets huge and powerful.

For us, this project for GANA’s new headquarters emerged full of ideas and illusion, based on a place with great location and possibilities. Features as the traditional flooring tiles from the 30’s, views to Santiago’s church, or the access from Alcazabilla street, make of this project a valuable opportunity. Thus, the key of this design is to empower the existing elements, as an oposition to the contemporary elements required for the activity itself.

Image Courtesy © GANA Arquitectura

  • Architects: GANA Arquitectura (Antonio Galisteo, Álvaro Fernández Navarro, Francisco J. Camacho Gómez)
  • Project: Renovation for The New Headquarters
  • Location: Calle Alcazabilla 9, 1D. Málaga, Spain
  • Software used: Autocad
  • Collaborators: David Melero Herrera, María García Ostos, Marta Sevillano, Díez del Corral, Léa Delval, Augustyna Grzybowska, HERECU, KRITEC
  • Project Area: 95,00 m2
  • Project year: 2016

(more…)

Rock Creek House in Washington D.C. by NADAAA

Saturday, March 25th, 2017

Article source: NADAAA 

The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure that was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. This adaptation leverages the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size, while expanding its functions into the landscape.

Image Courtesy © John Horner

  • Architects: NADAAA
  • Project: Rock Creek House
  • Location: Washington D.C., USA
  • Photography: John Horner
  • Software used: Autocad, Rhino
  • Principals: Nader Tehrani; Katherine Faulkner, AIA
  • Project Manager: Harry Lowd
  • Project team: Sarah Dunbar, Remon Alberts, John Houser, Stephen Saude, Jonathan Palazzolo, Lisa Lostritto, Parke Macdowell, David Richmond, Dane Assmusen, Ghazal Abbasy-Asbagh,  Mehdi Alibakhshian, Sina Mesdaghi, Tom Beresford, Dan Gallagher
  • Structural Engineer: SGH
  • Mechanical Engineer: Allied Consulting Engineering

(more…)

Eiermuseum in Winden am See, Austria by gaupenraub+/-

Friday, March 24th, 2017

Article source: gaupenraub+/- 

The new building is developed more like an annex than as a singular object – its appearance is more linked to its place of location than to its function.

The existing vegetation at the site are only trees without any bushes so there is a horizontal level of about two meters free-view on the whole open-air-museum which we didn´t want to disturb with our work.

Finaly the clients received a showcase-extension on these groundfloor forming a new open public yard together with the existing buildings.

Image Courtesy © Patricia Weisskirchner

  • Architects: gaupenraub+/- (Alexander Hagner, Ulrike Schartner)
  • Project: Eiermuseum
  • Location: Gritsch Mühle 1, 7092 Winden am See, Austria
  • Photography: Patricia Weisskirchner, Abend Alexander, Anja Löffler, Birgit Dejaco, Aneta Klaus
  • Software used: Autocad und Rhino-3d
  • Client: Waltraud Bertoni, Wander Bertoni
  • Assistance: Anja Löffler
  • Structural Consultant: werkraum wien (DI Peter Bauer)
  • Site Area: 13.600 m²
  • Floor Area: 180 m²

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy