Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

The museum garden at the National Gallery of Art in Copenhagen, Denmark by POLYFORM

Friday, November 14th, 2014

Article source: POLYFORM 

The new landscape in front of The National Gallery of Denmark is designed as a melting pot – where art can mix with urban life. The urban space is created by Danish POLYFORM Architects and Dutch landscape architects Karres en Brands and has received a warm welcome from the Copenhageners. At the opening event the museum set a new visitor record as almost 8.000 people celebrated the city’s new artsy urban space.

Courtesy © Wichmann+Bendtsen

Courtesy © Wichmann+Bendtsen

  • Architects: POLYFORM
  • Project: The museum garden at the National Gallery of Art
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Wichmann+Bendtsen, Helle Kristiansen
  • Software used: Autocad and for renderings Photoshop, Rhino and Illustrator.
  • Client: The National Gallery of Denmark/ City of Copenhagen/ Annie og Otto Johs. Detlefs Foundation
  • Area: 10.000 square meters
  • Budget: 2,7 million euros
  • Team: Thomas Kock, Jonas Sangberg, Sylvia Karres, Bart Brands, Signe Hertzum, Nikolaj Frølund Thomsen, Henrik Thomas Faurskov, Sofie Mandrup, Sofia Bergman, Tomas Degenaar, Elke Krausmann, Sander Vedder, Marianne Weeke Borup og Julie Thorsø Hansen

(more…)

O House in Bucharest, Romania by SYAA

Friday, November 14th, 2014

Article source: SYAA 

The particularity of this project is the very small (116sqm), plot and the desire of two friends to build together their urban apartments, each of them with its own appendix functioning as a professional space – a wine bar and a recording studio respectively. These special additions, along with the reduced imprint of the house, dictated a vertical spatial layout: the wine bar and duplex belonging to one of the clients were placed on the underground, ground floor and first floor, thus also enjoying the presence of a small courtyard, whereas the recording studio and the other duplex were placed on the terraced attic, the second and the third floors. The result was a five-level building with four functional units. The height – unusual for a house – as well as the owners’ lifestyle and requests led to the design of four different access ways and a semi-open exterior staircase, integrated in the building’s envelope. The wine bar, located on the underground level and open to the public, communicates directly with the street through a buffer space on the ground floor.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: SYAA
  • Project: O House
  • Location: Bucharest, Romania
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Software used: Autodesk’s AutoCAD and 3ds Max
  • Client: V.Damboviceanu & C. Stefanescu
  • Structural Engineering: eng. Simona Paraschiv;
  • MEP Engineering: eng. Florentina Radu, eng. Mirela Neculai, eng. Florin Potera
  • Sound & acoustic consultant: eng. Flavius Oros
  • Plot area: 116sqm
  • Built area: 390sqm
  • Height: U+GF+3F+A

(more…)

Bum Shack by UMA

Friday, November 14th, 2014

Article source: UMA

Our shelter was designed to be interactive with its visitors in a playful way, with a front facade shingled with bum sliders and a backside that consists of a big pile of snow.

Image Courtesy © UMA

Image Courtesy © UMA

  • Architects: UMA
  • Project: Bum Shack
  •  Software used: Autocad, SketchUp, Keyshot and Photoshop

(more…)

DCS House in Ragusa, Italy by Giuseppe Gurrieri & Valentina Giampiccolo

Wednesday, November 12th, 2014

Article source: Giuseppe Gurrieri & Valentina Giampiccolo

The closely-knit urban fabric of the upper section of the oldest part of Ragusa has a clear 19th-century feel, with longitudinal streets running parallel at different levels, following the natural slope of the land and tied together by a criss-cross of steps.

Image Courtesy © Filippo Poli

Image Courtesy © Filippo Poli

  • Architects: Giuseppe Gurrieri & Valentina Giampiccolo
  • Project: DCS House
  • Location: Ragusa, Italy
  • Photography: Filippo Poli
  • Software used: Autocad
  • Client: Private
  • Team: Valentina Giampiccolo
  • Design Team: Valentina Occhipinti, Dario Gulino, Giulia Filetti
  • Contractor: Angelo Ferraro  (more…)

Ozadi Tavira Hotel in Portugal by Campos Costa Arquitectos

Wednesday, November 12th, 2014

Article source: Campos Costa Arquitectos

Rehabilitation is a medical term that refers to the dynamic global process oriented to physical and psychological regeneration of the human being. In architecture is associated with the critical process to find the essential elements which are to remain, those that must be removed and new ones, prostheses, which may be added. This intervention follows two options: the archaeological recovery by mimesis with the past and the contemporary statement by comparison with present realities. The goal was to search for a balance between existing and contemporary. The building was designed in the 70s and has features that I was interested in keeping and which influenced the design of the new elements. I perceive the buildings not as static elements but as living structures that interact over us and that are part of the experience both at the program level or its aesthetic expression.

Here there isn’t a dreamlike inspiration. The process is little linear and the final design is the result of several moments of the project with several intersections with the client.

Image Courtesy © José Campos

Image Courtesy © José Campos

  • Architects: Campos Costa Arquitectos
  • Project: Ozadi Tavira Hotel
  • Location: Tavira, Portugal
  • Photography: José Campos
  • Software used: Autocad
  • Coordenation: Pedro Campos Costa
  • Team: Pedro Campos Costa, Verónica de Mello, Silvia Bechi, Giulia Castelarin, Werner Peruzzo, Nuno Pereira , Ana Isabel Fernandes, Gonçalo Pacheco, Katarzyna Augustyniak e Daniela Figueiredo
  • Interior Design: Lara Matos e Verónica de Mello
  • Structural engineers: Miguel Lourenço JSJ estruturas
  • Lighting design: Paula Rainha
  • Client: Gracer, SA

(more…)

Sarah Hairstyling by Enrico Bellotti Architects

Wednesday, November 12th, 2014

Article source: Enrico Bellotti Architects

This project concerns a small hair salon that has just been completely renovated with the use of different materials combined to create contrasts pleasantly unexpected and to give an elegant, stylish and sophisticated tone to this shop.

Image Courtesy © Enrico Bellotti Architects

Image Courtesy © Enrico Bellotti Architects

(more…)

Albi Grand Theatre in France by Dominique Perrault Architecture

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Dominique Perrault Architecture

The Albi Grand Theatre is going to transform the texture of the city as well as its cultural influence.

This building appears as an outstanding architectural symbol, on the outskirts of the historic centre.

We have given priority to the presence of the Grand Theatre instead of the cinemas, in order to organize around it a network of public spaces and of cultural facilities. The Grand Theatre will be its centre.

Image Courtesy © Georges Fessy / DPA / Adagp

Image Courtesy © Georges Fessy / DPA / Adagp

  • Architects: Dominique Perrault Architecture
  • Project: Albi Grand Theatre
  • Location: Place de l’Amitié entre les Peuples, 81000, Albi, France
  • Photography: Georges Fessy, DPA, Adagp, Vincent Boutin
  • Software used: Autocad
  • Client: Albi Town Council
  • Local architect: Christian Astruc Architects, Gaillac, France
    • Engineering VP GREEN (structure), ETCO (mechanical engineering), RPO (economist), Changement à vue (scenograph), Jean-Paul Lamoureux (acoustics)
  • Site area: 34 000 m²
  • Built area: Grand Theatre 10 200 m² (GFA), Cinemas 7 800 m² (GFA) / independant underground parking 12 800 m² (SHON)

(more…)

Building Culture in Vienna by heri&salli / miss_vdr architektur

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: heri&salli / miss_vdr architektur

The architecture offices heri&salli and miss_vdr architektur /Vienna conceived an exhibition design for the exhibition “Building Culture-think your city different” in the planning workshop in Vienna. The graphic design was supplied by zunder zwo/Vienna.

By means of simply piled up square timbers a kind of “shelf-system” was created. On the one hand it functions as storage area on the other hand it can be used as interactive space.

Image Courtesy © c.fuerthner/MA19

Image Courtesy © c.fuerthner/MA19

  • Architects: heri&salli / miss_vdr architektur
  • Project: Building Culture
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: c.fuerthner/MA19
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Team: Alexandra Tiligadi, Klaus Molterer
  • Exhibition grafics: ZunderZwo
  • Exhibition: from september 2014 till december 2014
  • Client: city of Vienna / MA19
  • Building company: StahlundForm / Vienna
  • Curators: Volker Dienst, Barbara Feller, Antje Lehn, Robert Temel
  • Concept: Sibylle Bader – Wanderklasse-Verein für BauKulturVermittlung, Sabine Gstöttner – inspirin, Theresia Frass und Nikola Winkler – Raumschule
  • Exhibitionsatellite and concept photo contest: feld72, nonconform, inspirin
  • Illustration: Fraukes Welt
  • Documentation and editorial: Manuela Hötzl

(more…)

Güemes Building in Rosario, Argentina by Gerardo Caballero | Maite Fernández arquitectos

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Gerardo Caballero | Maite Fernández arquitectos

The building is placed in a typical party wall urban lot, in a block with an open expanse of train tracks in front. From the building you can see this magnificent industrial landscape and behind it, the river and its islands.

Image Courtesy © Gustavo Frittegotto

Image Courtesy © Gustavo Frittegotto

  • Architects: Gerardo Caballero | Maite Fernández arquitectos, Orlando Alloatti
  • Project: Güemes Building
  • Location: Güemes 2969. Rosario, Argentina
  • Photography: Gustavo Frittegotto
  • Software used: AutoCAD
  • Engineering: Eng.José R. Orengo
  • Collaborators: Juan Fonseca
  • General constructor: MR Sudamericana, constructora s.r.l.
  • Structure: INGEN s.a.
  • Site area: 286 m2
  • Built area: 1400 m2 / 332 m2
  • Project date: 2006

(more…)

PARK GROOT SCHIJN, ZONE BOTERLAAR SILSBURG in Antwerp, Belgium by Maxwan architects + urbanists

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Maxwan architects + urbanists

Is the first detailed design of the Ruggeveld master plan. The planning area covers 6.5 hectares and is located south of the E313 highway. The program includes park design (the blueprint for the “green seams” throughout the entire master plan, landscape design (a qualitative improvement of de Koude Beek Valley), 172 community gardens and a reservation of about 30 additional gardens and a parking for about 50 cars.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Maxwan architects + urbanists
  • Project: PARK GROOT SCHIJN, ZONE BOTERLAAR SILSBURG
  • Location: Antwerp, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: Adobe Design Standard CS5.5, Adobe Master Collection CS5.5, Autodesk 3ds Max Design 2014, AutoCAD 2014 – English Microsoft Office ThumbsPlus 7
  • Client: AG Stadsplanning Antwerpen.
  • Project leader: Steven Geeraert
  • Program: Landscape, park, community gardens, parking
  • Site area: 6.5 ha
  • Start of project: 2011
  • End of project: 2013
  • Collaborators: Maxwan architects + urbanists, 1010 architecture+urban design, Antea Group
  • Partner in charge: Rients Dijkstra
  • Team leader: Martijn Anhalt
  • Team: Rene Heijne, Aleksandar Hrib, Harm te Velde

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy