Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Platanenkubus Nagold in Germany by Ludwig.Schoenle

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Ludwig.Schoenle

The Plane-Tree-Cube was designed as a contribution for the Regional Horticultural Show in Nagold in 2012. It was conceptualized as a long-term Baubotanik experiment within an urban context. By the help of “Plan Addition” techniques, a green cube with an edge length of 10 meters was created that, right from the beginning, had the dimension of a full-grown tree. Initially, young plane trees are arranged in plant containers on six levels. They form green walls around a space open to the sky.

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

  • Architects: Ludwig.Schoenle
  • Project: Platanenkubus Nagold (Plane Tree Cube Nagold)
  • Location: Nagold, Germany
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop, Illustrator
  • Lead Architects: Ferdinand Ludwig, Daniel Schönle
  • Client: Landesgartenschau Nagold 2012 GmbH
  • Plants and plant maintenance: Helix Plant Systems
  • Engineering: Brocke Engineers, Stuttgart
  • Gross Built Area (square meters or square foot): ca. 100m²
  • Completion Year: 2012

(more…)

De Beers Ginza Building in Tokyo, Japan by Jun Mitsui & Associates Inc. Architects

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Jun Mitsui & Associates Inc. Architects 

Ginza is renowned around the world as a commercial hotspot in Tokyo. Marronnier street in Ginza is an especially bright street lined with great buildings each with their own individuality and architectural design. We felt that the De Beers Ginza Building should express the brightness and the glow of Ginza at the same time. For the design, what we imagined firstly was an image of gently curving streams of light. Like a light ribbon being held above the ground, or the aurora that changes its colour and shape continuously, we thought it should have a bright and graceful form with curved lines that look like a women’s beautiful silhouette. We decided to brighten the stainless steel to appear like a diamond glitter along the silhouette to give it a sensitive look. The building has been constructed with stainless steel being rolled out in a curved shape. Each stainless steel surface has a special finish, so the appearance reflects the light of the sky and the town sensitively and changes its appearance throughout the day with the movement of the sun. At the same time, the architectural expression shows infinite changes depending on the position it is seen from. Ginza has always been on the frontier of design, adopting changes over time to form the town. De Beers Ginza is a part of that tradition and our design is an expression of this ever changing town on the frontier of architectural design.

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

  • Architects: Jun Mitsui & Associates Inc. Architects
  • Project: De Beers Ginza Building
  • Location: 2-5-11, Ginza, Chuo-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Naoomi Kurozumi
  • Software used: Autocad
  • Total floor area: 3,997.3 m2
  • Completion: 2007

(more…)

Tre.3 in Legnago, Italy by Studio Athesis

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Studio Athesis

The building is adjacent to the historic city center of Legnago. The project includes a modern re-interpretation of the sixteenth and seventeenth-century buildings situated in the historic centers of our cities. The new volume fits into the already-existing buildings with such proportions as to mediate between the impressive volumes present in the rear part of the parcel and the relatively-small houses overlooking the perimeter. The main façade overlooking Via G. Martino, is marked by full and empty spaces with three full parts separated by two pillared loggias; the building is volumetrically symmetric with respect to the central axis of the main body. The vertical division is also tripartite according to ancient traditions: rustication on the lower part, plaster in the middle with a window-framed cornice at the top (skyline). In the main body are some embedded, proportioned red balconies that become the adornment of the façade. The building slopes down in the rear, this forming terraces at different levels, providing ample, exposed spaces available to users.

Image Courtesy © Studio Athesis

Image Courtesy © Studio Athesis

  • Architects: Studio Athesis (arch. Damiano Zerman)
  • Project: Tre.3
  • Location: Legnago, Italy
  • Software used: Autocad, 3dsMax + Vray
  • Customer: DMD s.r.l.
  • Architectural Project: Arch. Damiano Zerman
  • Collaborators: Arch. Alessandro Merigo, Arch. Gianpietro Rinaldi
  • Structural project: Ing. Giampiero Marchetti
  • Mechanical system project: Ing. Loris Bisighin
  • Work direction: Ing. Davide Osanni
  • Contractor: Osanni S.a.s.
  • Progress: Under costruction

(more…)

Astronomical Observatory YEPUN in Bío Bío Region, Chile by SUSANA HERRERA & FACTORIA

Sunday, December 25th, 2016

Article source: SUSANA HERRERA & FACTORIA

The ARCHITECTURE AS A TRANSFORMING AGENT

The reconciliation between tourism and communities has transformed Lake Lanalhue into a natural, economic and political resource. We are aware of being part of  our own time and place, in the Arauco province  where tense ancestral and  historical demands are taking place,  a complex period in many aspects, and instead of avoiding the implications that this entails, we decided to face this period by contributing from what we know best, and this is to act from within the territory with the architecture that makes us the most sense, that is the architecture whose action transforms and summons the encounter of worlds that at times seem so distant, but that share a specific place of the planet, a common place in the Cosmos.

Image Courtesy © SUSANA HERRERA & FACTORIA

Image Courtesy © SUSANA HERRERA & FACTORIA

  • Architects: SUSANA HERRERA & FACTORIA
  • Project: Astronomical Observatory YEPUN “A SITE SPECIFIC ARCHITECTURE FOR A UNIVERSE WHERE WE ALL FIT”.
  • Location: Region of Biobío, Lake Lanalhue QUELÉN Tourist Center, Chile
  • Software used: Autocad, 3dS Max, Rhino
  • Project Team: Rodrigo Troncoso, Diego Triviño, José Miguel Heras, Gonzalo Escudero
  • Graphic Design And Astronomical Management: Marcelo Cifuentes
  • Strucural Project: José Nicolás Durán
  • Owner: QUELEN CENTRO TURISTICO / YEPUN
  • Construction: Quelén Construction Limitda
  • Year: 2016

(more…)

PLVS VLTRA in Wageningen, Netherlands by Wiegerinck architectuur en stedenbouw

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: Wiegerinck architectuur en stedenbouw

Invitation to innovate

In the design for the new incubator and multi-tenant building on the university campus in Wageningen, start-ups and knowledge-intensive technological businesses in the agro and food sectors will have a place for research and open innovation.

‘Plus Ultra’ means ‘there will always be unchartered territory to be discovered and explored’ (see footnote) and symbolizes the commitment to continuous innovation.

Image Courtesy © Kim Zwarts

Image Courtesy © Kim Zwarts

  • Architects: Wiegerinck architectuur en stedenbouw
  • Project: PLVS VLTRA
  • Location: Wageningen university and research center, Netherlands
  • Photography: Kim Zwarts
  • Software used: SketchUp, Revit, Autocad, Photoshop, InDesign
  • Lead Architects: Bert Muijres, Roy Pype, Tim Loeters
  • Client: Kadans Science Partner
  • Contractor: Hendriks Bouwbedrijf
  • Constructions advisor: Archimedes
  • Advisor installations: Van Looy Group
  • Landscape architecture: Poelmans Reesink
  • Constructions: Goudstikker de Vries
  • Technical Installations: Schrijvers Electrotechniek
  • BEEAM advisor: C2N
  • Physics: Peutz
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 7600
  • Completion Year: 2016

(more…)

VILLA ASTRID in Gothenburg, Sweden by Wingårdh Arkitektkontor AB

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: Wingårdh Arkitektkontor AB 

I designed Villa Astrid in the summer of 2002 and Karin completed the details and made improvements throughout the autumn. The site was tucked between two houses and consisted mainly of rugged and fairly steep rock. The detailed plans specified eaves of maximum 3.5 metres high and a roof slope of 14 to 27 degrees. My client had a construction programme for a two-storey building. The answer was to sink the upper floor. That sounds easy, but it took several weeks to design.

Image Courtesy © James Silverman

Image Courtesy © James Silverman

  • Architects: Wingårdh Arkitektkontor AB
  • Project: VILLA ASTRID
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Photography: Gert Wingårdh, James Silverman
  • Software used: Autocad

(more…)

The French International School of Beijing in China by Jacques Ferrier Architecture with Sensual City Studio

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: Jacques Ferrier Architecture 

The French School of Beijing, designed by Jacques Ferrier Architecture and Sensual City Studio, has been imagined as a built landscape. It is being developed on a site in the “Orchard” neighbourhood, which takes its name from the old orchards which, until recently, were a defining feature of this stretch of land alongside the road to the airport. Since then, the development of high-end residential blocks and international schools has introduced a new urban character with collections of low rise buildings alongside generous green spaces.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Jacques Ferrier Architecture with Sensual City Studio (Jacques Ferrier and Pauline Marchetti)
  • Project: The French International School of Beijing
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Luc Boegly
  • Software used: Autocad
  • Client: The Agency for French Education Abroad (AEFE, Paris) with the French International School of Beijing (LFIP)
  • Architect in charge of the project: Aurélien Pasquier
  • Landscaper: Michel Hoessler, Agence TER
  • Project Manager: Design Institute CAG
  • Surface area: 19,000 m² Net Floor Area
  • Winning project: June 2009
  • Delivery: May 2016

(more…)

Maple Street School in Brooklyn, New York by BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

Saturday, December 17th, 2016

Article source: BARKER FREEMAN design office 

The new location for the Maple Street School Preschool in Prospect-Lefferts Gardens, Brooklyn is housed on the second floor of The Parkline, Hudson Companies Incorporated and Marvel Architects’ new LEED-GOLD mixed-use and mixed income complex on Flatbush Avenue. The school project is a joint venture between BFDO Architects and 4|Mativ Design Studio, both based in Brooklyn. Marvel Architects served as the architect of record and collaborated with BFDO and 4|Mativ to bring the project through construction. The design brief called for a program of three open, interconnected classrooms with a shared multi purpose space and roof play space. Maple flooring, surfaces and furniture throughout provide visual unity to the space. Touches of color at details and apertures frame openings between rooms in unexpected yet playful ways.

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

(more…)

Atlas Hotel in Quang Nam, Vietnam by Vo Trong Nghia Architects

Saturday, December 17th, 2016

Article source: Vo Trong Nghia Architects 

ATLAS HOTEL HOIAN is located in Hoi An’s “Old Town; an area which has rapidly grown since it was officially named by UNESCO as a World Heritage Site. Recently, most of the ancient houses have been converted into shops and restaurants that serve the daily influx of tourism. The neighborhood is well known for its beautiful tiled-roofscape and its internal courtyards that provide a layered spatial quality between the inner and outer spaces. This quality has been slowly eroded due to chaotic commercial flow. As a consequence,  Old Town has lost its charm of a calm and peaceful lifestyle.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects (Vo Trong Nghia, Tran Thi Hang)
  • Project: Atlas Hotel
  • Location: 30 Dao Duy Tu, Hoi An, Quang Nam, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: Autocad
  • Client: DANH Co., Ltd.
  • Design Team: Le Thanh Tung, Pham Huu Hoang, Nguyen Thi Ha Vi, Le Thanh Tan, Nguyen Ngoc Thien Chuong
  • Site Area: 1.348 m2
  • GFA: 3.115 m2
  • Status: Completed in May 2016

(more…)

De Bank in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

Thursday, December 15th, 2016

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has moved to a new office, marking a page-turn for the expanding architectural practice. The new location is in the heart of Rotterdam, situated along the Maas river, just a few meters from the iconic Erasmus bridge and the firm’s awardwinning project Education Center at Erasmus Medical Center University. The project has transformed 1.400 sqm of the former premises of De Nederlandsche Bank into KAAN’s new open-space headquarters, which encompasses more than 80 workspaces.

Image Courtesy © Simone Bossi

Image Courtesy © Simone Bossi

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: De Bank
  • Location: Boompjes 255, Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Simone Bossi and Casper Rila
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Project team: Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Giuseppe Mazzaglia
  • Contractor: Pleijsier Bouw
  • Construction advisor: Pieters Bouwtechniek
  • Water + Electrical installations: Van Panhuis
  • GFA: 1.400 sqm
  • Design phase: February – March 2016
  • Construction phase: April – September 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy