Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

District heating plant Chiusa in Italy by Roland Baldi architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: Roland Baldi architects

The new district heating plant of chiusa looks like a big copper wing that comes out of the terrain.

The skewed roof surfaces create one dynamic volume, which seems like a shim between the viaduct and the old Gröden´s train line carriage house. From the main building’s entry you arrive directly to the visitors area, where a big glass wall gives visitors the view into the boiler house. To the west there is a wood-chips storage, to the east the main co-generation units; one stair goes to the first floor and creates a connection to the administration and toilet facilities.

Image Courtesy © Oskar Da Riz

  • Architects: Roland Baldi architects (Roland Bald)
  • Project: District heating plant Chiusa
  • Location: Chiusa, Italy
  • Photography: Oskar Da Riz
  • Software used: AUTOCAD

Redevelopment of the New Waterfront in Thessaloniki, Greece by nikiforidis-cuomo architects

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: nikiforidis-cuomo architects

In 2000, the Municipality of Thessaloniki launched an International Architectural Competition for the redevelopment of the New Waterfront and in 2006 the construction of the 1st prize begun. The first part (around 75800m2) was completed in 2008 and the second part (around 163000m2) started in 2011 and was completed in 2014. The total length of the New Waterfront is 3km. There are 2.353 new trees, 118.432 new plants, 58,75 acres of green spaces and 11.557m2 of playgrounds.

The waterfront with the sculpture of G.Zoggolopoulos, Image Courtesy © Prodromos Nikiforidis

  • Architects: nikiforidis-cuomo architects
  • Project: Redevelopment of the New Waterfront
  • Location: Thessaloniki, Greece
  • Photography: Bernard Cuomo, Prodromos Nikiforidis, Ionnis Kaktsis.
  • Software used: AutoCad
  • Date of completion: 2014
  • Developer: Municipality ofThessaloniki
  • Area: 238.800 m2
  • Special collaborators: P. Tarani, E. Karioti
  • Collaborators: I. Dova, E. Zografou, N. Karakosta, N. Biskos, S. Nikolakaki, D. Pavlopoulou, G. Skiadopoulos, F. Valsami, E. Konstantara
  • Acoustic consultant (for the competition): N. Barkas
  • SUPERVISION OF THE STUDIES: K. Belibasakis, M. Zourna, K. Bletsa, E. Fountoulidou, S. Laftsidou, D. Katirtzoglou, D. Sotiriadis
  • SUPERVISION OF THE CONSTRUCTION: A. Spiliopoulos, D. Tzioras, N. Mourouzidis, I. Karagianni, S. Paraskeva

95 King Street East Arts Centre and Lofts in Hamilton, Canada by TCA / Their + Curran Architects Inc.

Thursday, March 20th, 2014

Article source: TCA / Their + Curran Architects Inc.

The City of Hamilton Housing Division engaged TCA to adaptively reuse this high visibility historic building and former strip club into an arts centre with a multipurpose gallery/event space, 8 artist studios, a meeting room and 12 loft apartments. Intended to contribute to the burgeoning downtown renewal well established nearby, this is intended as a catalyst for renewal of the Gore Park area, a triangular park that is at the heart of downtown Hamilton.

Image Courtesy © DoubleSpace Photography and Kevin Patrick Robbins Photography

  • Architects: TCA / Their + Curran Architects Inc.
  • Project: 95 King Street East Arts Centre and Lofts
  • Location: Hamilton, Canada
  • Photography: DoubleSpace Photography and Kevin Patrick Robbins Photography
  • Software used: ACAD
  • Structural: Maitland Spencer Engineering
  • Mechanical: CoPa Engineering
  • Electrical: Fortech Engineering
  • Construction: Porteous-Hardcastle Ltd
  • Building Area: 489m2
  • Total Floor Area: 1955.4m2
  • No. of Floors: 3 + Basement
  • Construction Period: 2012.October〜2013.October
  • Primary use: Gallery / Studios (Ground Floor), Residential (Upper Floors)
  • Client: CityHousing Hamilton
  • Design Team: Bill Curran, Stevan Gacesa, Kyle Slote

Renovating a former school as community centre in Woesten, Belgium by atelier tom vanhee

Saturday, March 15th, 2014

Article source: atelier tom vanhee

The building is accessible by a central binding public domain, the playground of the former school (built in the 19th century). By opening some windows further down we reinforce the relationship between interior spaces and this square. By doing the same at the other site of the building, the back area is activated as a green semi-public space linked with the meeting hall. The closed functions, the storeroom, the technical areas and the sanitary facilities are grouped in a partially extended volume. It is a rejuvenation of the building, where the recent sanitair extension gave rise to.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: atelier tom vanhee
  • Project: Renovating a former school as community centre
  • Location: Woesten, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: Autocadlt, Sketchup, Photoshop & indesign, Microsoft office
  • Client: Gemeentebestuur Vleteren
  • Contractor: Monument Vandekerckhove
  • STUDY OF STABILITY: S.C.E.S. , Brugge
  • BRUTO SURFACE: 629 m²
  • CONCEPT: 2009 – 2010
  • EXECUTION: 2011 – 2012

Monique Corriveau-Library in 1100 route de l’Église, Québec by Dan Hanganu + Côté Leahy Cardas architects

Saturday, March 15th, 2014

Article source: Dan Hanganu + Côté Leahy Cardas architects

The Monique-Corriveau Library, housed in the Saint-Denys-du-Plateau church, is an exception, and in a rather unusual way. It is a tribute to the career—exceptional for her time—of the Quebec writer whose name it honours. This mother of 10 children, to each of whom she dedicated a book, was the author of numerous children’s books and winner of several literary awards.

Image Courtesy © Nikolas Koenig

  • Architects: Dan Hanganu + Côté Leahy Cardas architects
  • Project: Monique Corriveau-Library
  • Location: 1100 route de l’Église, Québec
  • Photography: Nikolas Koenig
  • Software used: Autocad and Sketch-up.
  • Name of client: Ville de Québec, arrondissement Sainte-Foy – Sillery – Cap-Rouge
  • Architecte of the church Saint-Denys-du-Plateau (1964): Jean-Marie Roy
  • Architect in charge: Jacques Côté, Sébastien Laberge,
  • Design Team: Dan S. Hanganu, Gilles Prud’homme, Diana Cardas, Sébastien Laberge
  • Team: Pascal Gobeil, Martin Girard, Marie-Andrée Goyette (CLC), Olivier Grenier, Martine Walsh, Anne-Catherine Richard, Marc Despaties (DHA)
  • Engineers: Civil / Structure
  • Project size: 4400m2 (3 levels)
  • Cost: $14.7 millions
  • Date of completion: Occupation autumn 2013

Kalevala Koru Jewelry Flagship Store in Helsinki, Finland by Happimaa Oy

Saturday, March 15th, 2014

Article source: Happimaa Oy

Kalevala Koru, with Happimaa, opened their flagship store on Helsinki’s central esplanade at the end of 2012. The well-known Finnish jeweler was looking for a new type of jewelry store that would showcase their brands in a new and more innovate way. Working within a very tight schedule, the designers proposed a radical idea of bringing the customer into direct contact with the jewelry.

Image Courtesy © Antti Ahtiluoto

  • Architects: Happimaa Oy (Jay Magnusson, Ioana Maftei, Liisa Heino and Tero Helenius)
  • Project: Kalevala Koru Jewelry Flagship Store
  • Location: Helsinki, Finland
  • Photography: Antti Ahtiluoto
  • Software used: AutoCAD and SketchUp Pro
  • Total area: 77.5 m2
  • Sales area: 74,5 m2
  • Open: 30.11.2012

VIVIENDA UNIFAMILIAR “CASA DG” in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The project consists on a family house in a residential area in the region of Pamplona, Navarra. The adjacent houses, constructed on divers materials and different design lines, motivated an initial approach based on the abstraction, with an outright definition of the volumes made in sandstone.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Project: VIVIENDA UNIFAMILIAR “CASA DG”
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Software used: Autocad 2012
  • Authors: Iñigo Esparza, M. Asun Oses, Calle Yanguas y Miranda
  • Collaborators: Jesús Corera Gutiérrez, Mikel Cañadas Tanco
  • Constructor: PROCOVI A5 GRUPO EMPRESAS, S.L
  • Presupuesto Ejecución Material: 268.043,33 euros
  • Area: 361.0 sqm
  • Year: 2012

Black Desert House in Los Angeles, California by Oller & Pejic Architecture

Sunday, February 23rd, 2014

Article source: Oller & Pejic Architecture

This project began with an e-mail and a meeting in fall of 2008 for a house in Yucca Valley, which is located near Palm Springs, east of Los Angeles in the high desert near the Joshua Tree National Park.

Image Courtesy © Marc Angeles

  • Architects: Oller & Pejic Architecture
  • Project: Black Desert House
  • Location: Los Angeles, California
  • Photography: Marc Angeles
  • Software used: AutoCAD.
  • Owner: Marc & Michele Atlan
  • Contractor: Avian Rogers / Moderne Builders
  • Construction Timeline: Design 2009-2010
  • Design: 2009-2010
  • Construction: 2010-2012

Family house Palkovice in Frýdek-Místek, Czech Republic by QARTA ARCHITEKTURA

Saturday, February 22nd, 2014

Article source: QARTA ARCHITEKTURA

The house is situated in the periphery of Palkovice, nearby Frýdek Místek. From this site is the view of the Beskydy mountains. The first idea was to reconstruct the old house on this parcel. The original house was situated in the middle of the garden and the architecture of the house was a product of the nineties of the 20th century. After a long effort to modify the old house and to adapt it for the new requirements, we have find out, this is not the right way. So we have decided to build a new house.

Image Courtesy © Ivan Bárta

  • Architects: QARTA ARCHITEKTURA
  • Project: Family house Palkovice
  • Location: Frýdek-Místek, Czech Republic
  • Photography: Ivan Bárta
  • Software used: Autocad.
  • Area: 310,5 sqm
  • Build up area: 385 sqm
  • Site area: 1778 sqm

House in the woods near King’s Forest in Potsdam (near Berlin), Germany by claim

Friday, February 21st, 2014

Article source: claim

Small spaciousness

The house in the woods is a residence for a couple and their guests. Despite the very limited area available for construction and the users’ requirements regarding the number of beds and rooms, a residence with a perceptible spaciousness arose. Starting from the ‘bungalow’ stereotype, the design sets openness against seclusion, introduces smooth transitions in contrast to set boundaries, emphasizes the correlation of surface and volume and, in this way, overlays the familiar with the new.

Image Courtesy © claim and g.jankowski

  • Architects: claim
  • Project: House in the woods near King’s Forest
  • Location: Potsdam (near Berlin)
  • Photography: claim and g.jankowski
  • Software used: Sketchup and Autocad LT
  • Size (usable floor area): 113m2
  • Size (total floor area): 162m2
  • Client: Private
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy