Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Muelle Kay Restaurant in Yucatán, México by Workshop

Sunday, November 24th, 2013

Article source: Workshop 

Muelle Kay is a new seafood restaurant, located in the city of Merida, Yucatan in southeastern Mexico.  The word Muelle means dock or pier in Spanish and Kay comes from the Mayan word fish. The goal of this project was to create a space that felt like a homey restaurant along the pier, so we decide to use materials that are commonly seen and accessible in local ports such as crates for exhibiting fish, wooden planks , ropes and sailcloth among others in a re interpretative way, achieving a modern yet casual style.

Image Courtesy © Workshop

  • Architects: Workshop
  • Project: Muelle Kay Restaurant
  • Location: Yucatán, México
  • DIMENSION: 220 m2
  • YEAR: 2013
  • Software used: autocad 2013, 3ds Max 2009

Miss Dimanche Headquarters in Corlu, Turkey by Plan 9 Architecture

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Plan 9 Architecture

Miss Dimanche is a new local woman fashion brand which describe itself “modern and local”. The brand is pretty new and they wants to make design a HQ building from Plan 9 Architecture. The area is located in Corlu which is a town in the north west part of Turkey. The brand owners also wants a showroom for to reachable every time close to HQ’s. Thats why the idea is appear. The building is designed two neighbor and circulated blocks which they are offices and showroom.

Image Courtesy © Plan 9 Architecture

  • Architects: Plan 9 Architecture
  • Project: Miss Dimanche Headquarters
  • Location: Corlu, Turkey
  • Software used: Autocad, 3D s Max, Adobe Photoshop 

Residence in Chelsea by Gage/Clemenceau Architects

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Gage/Clemenceau Architects

This renovation project, for a small apartment renovation in Manhattan came with numerous challenges. The greatest, perhaps was an extremely limited space. In any small space the walls and furnishings are close together— and, Gage / Clemenceau Architects capitalized on this fact by recognizing that if things are close together –they can be easily touched.

Image Courtesy © Gage/Clemenceau Architects

Solar Atrium House by Studio Alfirevic

Friday, November 22nd, 2013

Article source: Studio Alfirevic

Solar Atrium House is intended for periodic or permanent use and life in nature. The basic concept is to create a peaceful, safe and intimate retreat. The building is introverted type, with centrally positioned courtyard – atrium, around which all living quarters are arranged.

Image Courtesy © Studio Alfirevic

  • Architects: Studio Alfirevic
  • Project: Solar Atrium House
  • Authors: Djordje Alfirevic & Sanja Simonovic
  • Designed: 2013
  • Software used: Auto CAD, 3DMax, V-Ray

Alpine Street in Pasadena, California by E4 Architects_studio

Friday, November 22nd, 2013

Article source:  E4 Architects_studio

Ned Engs, principal and founder of Los Angeles-based E4 Architects, recently completed a renovation and addition for a light post and beam mid-century modern house originally designed in 1954 by Pasadena firm Nyberg &Bissner Architecture & Engineering. Originally known as the Sechler House, the open and airy cruciform plan and design presented E4 with the unique opportunity to work with a mid-century classic.

Image Courtesy © Susanne Hayek

  • Architects: E4 Architects_studio
  • Project: Alpine Street
  • Location: Pasadena, California, U.S.A
  • Photography: Susanne Hayek
  • Principal: Ned Engs (M.Arch. 89)
  • Status: Built
  • Area: 3,779 sqf
  • Software used: autocad 2013, sketch up

Image Courtesy © Susanne Hayek

By taking advantage of the existing design language E4 was able to create a design that is  contemporary and adventurous yet sensitive to context. This was important for the historical character of the original house and the neighborhood—there is a Green & Green home right across the street.

Image Courtesy © Susanne Hayek

E4’s extensive renovation and second story addition sought to highlight and complement the original home’s clean and efficient spaces, structure, and finishes. The primary strategy for the added second floor was to highlight the cruciform layout of the house and the dramatic sweeping roof gables. The light-filled addition, a painting studio for the client, was thus conceived of as the fifth “living gable” to complement the original design’s four prominent clerestory gables. With the original Nyberg &Bissner design, the dramatic sweeping roof seems to fly above the house. In similar fashion, E4’s addition, utilizing a light tube steel structure and glass, appears to float above the original house. “It’s a light touch,” says Engs. “We wanted to do something that would be more than just a matching addition.

Image Courtesy © Susanne Hayek

The result is a singular house that, while retaining the spirit and character of the original, also builds upon it and adds new layers with up-to-date systems, materials, and spaces. The original clerestories became the inspiration to enhance the intrinsic Los Angeles indoor-outdoor aesthetic and functionality. A sliding glass wall seemingly dematerializes the house on its garden side. The front door was widened and hung on off-center pivots to complement an existing large picture window in the living room. The second story addition presents seamless butt-joined corner glazing and brings in natural light to illuminate the new floating” steel and wood stairs.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Through an interesting sequence of events, this also became the story of how two architects, spanning different generations, came to be connected through their experiences with one house and the continuing legacy of mid-century Los Angeles modernism and its relevance to contemporary architectural practice.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Soon after E4’s redesign was complete, the son of Harold Bissner, Jr., partner on the original 1954 design, saw the photographs of Susanne Hayek online and emailed her: “Wonderful photography and nice updating on the part of Mr. Engs. I’ll pass this onto my dad who continues to practice at age 87! Nice to see some homes modernized as opposed to torn down.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Once the connection was made, Ned Engs, principal and founder of E4, reached out to Mr. Bissner and they arranged to meet. As they walked the house together in March Mr. Bissner turned to Engs and said, “You did a very nice job.”

I realized he hadn’t seen the home in decades,” said Engs. “He shared thoughts on his design and memories of his career. It was truly enlightening.

Image Courtesy © Susanne Hayek

Nesher Memorial in Israel by SO Architecture

Thursday, November 21st, 2013

Article source: SO Architecture

Nesher Memorial was built on a basis of an historic preservation building that was used in the past as a guarding position. In ’48 war the position’s used as protection to the residents of Giv’at Nesher. The building is located in the heart of a quiet neighborhood, on a hilltop, surrounded by a large square and a children’s playground.

Image Courtesy © Shai Epstein

  • Architects: SO Architecture
  • Project: Nesher Memorial
  • Location: Israel
  • Photography: Shai Epstein
  • Planning team: Shachar Lulav , Oded Rozenkier , Alejandro Fajnerman , Tomer Nahshon, Samer Hakim.
  • Site Area: 1100 Sqm
  • Building Area: 118 Sqm
  • Year: 2013
  • Software used: Sketchup and Autocad

Kindergarten in Doha, Qatar by Ark-Kassam Architects

Thursday, November 21st, 2013

Article source: Ark-Kassam Architects

Site & Location:

This project is situated in the heart of Doha city; the capital of the State of Qatar which is taking its leap towards being one of the most internationally recognized and active economical hub attracting many professionals form around the world in addition to local citizens who are taking their places in such development. The site is located in Al-Wakir, East Hilal area presenting an active space between several important streets and highways and commercial buildings.

Image Courtesy © Ark-Kassam Architects

  • Architects: Ark-Kassam Architects
  • Project: Kindergarten
  • Location: Doha, Qatar
  • Architect: Abdalrahim Kassam
  • Client: Ebla Co, Hilal Arnaoot
  • Year: 2014-2015
  • TotalBuilt area: 2370 Sq. M
  • Software used: AutoCAD, Max. Photoshop.

Zaryadye Park in Moscow, Russia by Maxwan architects + urbanists

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Maxwan architects + urbanists

Our goal for this project is simply the creation of a timeless park that has great value for centuries to come. This is an informal and dynamic park that can adopt future trends and changes of use. We deny a formal, static, trendy and ’wow!’ oriented park that only relates to current circumstances and stays ‘hip’ for a short while.

Image Courtesy © Maxwan architects + urbanists

  • Architects: Maxwan architects + urbanists
  • Project: Zaryadye Park
  • Location: Moscow, Russia
  • Awards: 2nd prize
  • Client: Open Joint-Stock Company “Rossiya”
  • Promoter: State-owned unitary enterprise “NIiPI for the General Plan of the City ofMoscow”
  • Consultant: Strelka Institute for Media, Architecture and Design
  • Program: Park, buildings, and underground car parking
  • Site area: 14.5 ha
  • Total floor area: 10,000m2 (buildings) & 504 car parking
  • End of project: 10, 2013
  • Design Team: TPO RESERVE (Vladimir Plotkin, RU), Latz+Partner landscape architects (Tilman Latz,DE), MAXWAN architects + urbanists (Hiroki Matsuura, NL)
  • Software used: Autodesk Autocad 2012, Autodesk 3DSMax 2012, 2014, Adobe After Effect, Adobe Premire, Photoshop, Illustrator

Consultants & Collaborators:

  • Traffic engineer: Buro Happold (Rod Manson, William Hoare,UK)
  • Lighting designe: Pfarré Lighting Design (Gerd Pfarré,DE)
  • Sociologist, Anthropologist: Natalya Ikonikova (HigherSchoolofEconomics, RU)
  • Cost management specialist: Ruperti project (Daria Fitina, RU)
  • Park management consultant: Geschäftsführer der Grün Berlin GmbH (Christoph Schmidt,DE)
  • Ecologist, Dendrologist: Prof. Dr. Stephan Pauleit, TU Munich (DE)
  • Model builder: Rob Gijsbers & Vincent de Rijk (NL)
  • Movie production: MAXWAN architects + urbanists

Sunnyslope Sustainable Office in Phoenix, Arizona by Marlene Imirzian & Associates Architects

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Marlene Imirzian & Associates Architects 

Through simple sustainable design, the Sunnyslope Sustainable Office shows the potential to shift the paradigm of ubiquitous small Phoenix commercial lots from asphalt covered parking to a sustainable, urban place.  Combining repurposed, recycled materials with native desert landscaping the modest 1950s building was renovated for the Architect’s office.  At the entrance a courtyard of translucent panels is a welcoming entry and provides usable outdoor space.

Image Courtesy © Bill Timmerman

Ur.2 House in Aspen, Colorado by Willis Pember Architects, Inc

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Willis Pember Architects, Inc

PROGRAM: Ur.2 House, or urban|rural|duplex is a duplex development for an ‘empty nest’ couple. The couple occupies the owner‘s unit while the second unit was sold to support the project’s financing. The client hosted an invited design competition as part of the selection process to choose the Architect. Project goals included reexamining the typical developer duplex typology that mirrors units regardless of situation.

Image Courtesy © Willis Pember Architects, Inc

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy