Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building Campus’ Category

AXIOM TOWN HEADQUARTER COMPLEX IN DUBAI SILICON OASIS, UAE BY MBAD ARQUITECTOS+X ARCHITECTS

Tuesday, October 7th, 2014

Article source: MBAD ARQUITECTOS+X ARCHITECTS

THE SITE IS LOCATED IN DUBAI SILICON OASIS, WHICH IS A 7.2 KM.SQ FREE ZONE IN DUBAI. IT HAS A FINISHED NETWORK OF ROADS ALLOWING QUICK ACCESS TO DUBAI’S MAJOR HIGHWAYS. ALTHOUGH THE AREA IS AN ARID, UNBOUND AREA THAT IS STILL DEVELOPING, ANY NEW CONSTRUCTION SHOULD RELATE TO THIS CONTEXT.

Image Courtesy © MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

Image Courtesy © MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

  • Architects: MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS
  • Project: AXIOM TOWN HEADQUARTER COMPLEX
  • Location: DUBAI SILICON OASIS, UAE
  • Collaborators: Paolo Russi, Marcelo Benvenutto
  • Site area: 410000 sqf (38090 mts2)
  • Project area: 178141 sqf (16257 mts2)

(more…)

1028 Natoma Street in CA, USA by Stanley Saitowitz / Natoma Architects

Thursday, July 24th, 2014

Article source: Stanley Saitowitz / Natoma Architects

This project, on a twenty-five-by-eighty-foot lot next to 1022 Natoma Street, continues the investigation of San Francisco infill buildings. At the street level are parking and entrance lobby; above are four stacked units. One thickened party wall provides vertical access and a light court. The other acts as a service zone, condensing kitchens, bathrooms, laundry, and storage behind sliding glass doors.

Image Courtesy © Stanley Saitowitz / Natoma Architects

Image Courtesy © Stanley Saitowitz / Natoma Architects

(more…)

Parco DegliAngeli’ (Park of Angels) in Peccioli, Italy by Asymptote Architecture

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: Asymptote Architecture 

Asymptote ( Hani Rashid and Lise Anne Couture ) has been commissioned to design a new cultural project on the outskirts of the Tuscan hill town of Peccioli Italy. Peccioli is a pre-renaissance hill town in the Province of Pisa, located about 50 kilometers southwest of Florence. The ‘Parco DegliAngeli’ (Park of Angels) Master Plan and architectural works by Asymptote include a collection of new buildings and parkland, a large covered 800-seat amphitheater and various interactive sculptural features.

Image Courtesy © Asymptote Architecture

Image Courtesy © Damjan Minovsky

  • Architects: Asymptote Architecture
  • Project: Parco DegliAngeli’ (Park of Angels)
  • Location: Peccioli, Italy
  • Photography: Damjan Minovsky, Asymptote Architecture
  • Architect In Charge: Hani Rashid and Lise Anne Couture
  • Project Director: Mo Zheng, Paul Mecomber. Rob Eleazor
  • Project Team: Matt Slattery, Ivy Wang, Natalie Hein
  • Local Architects: Heliopolis – ArchiettiAssociati Pisa Italy

Consultants

  • Structural Engineers: KnippersHelbig Advanced Engineering Stuttgart Germany
  • Environmental Engineers: Transsolar Stuttgart Germany
  • Renderings: DamjanMinovski, Vienna Austria.

(more…)

Architecture Studio in Wujigeng Building in Nanjing, China by ISO workshop

Friday, April 18th, 2014

Article source: ISO workshop

As part of old Jinglin College campus built in last20’s to30’s in Nanjing, Wujigeng Building is regarded as typical Minguo (Republic of China period 1912-1949) style, Big Chinese roof and masonry grey brick wall as main façade elements, for its representative architectural quality, the left old Jinglin College campus buildings were preserved as major historic and cultural sites under state protection.

Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: ISO workshopAZL ARCHITECTS
  • Project: Architecture Studio in Wujigeng Building
  • Location: Nanjing, China
  • Photography: Yao Li
  • Architect in Charge: Qi Wei
  • Project Team: Qi Wei, Pu Wei, Fang Yunping
  • Project Adviser: Zhang Lei
  • Collaborator: AZL architects
  • Project Area: 2000 sqm
  • Project year: 2013

9 Dwellings in the Historic Center of Sanlucar de Barrameda in Cádiz, España by SUAREZ CORCHETE

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: SUAREZ CORCHETE

The planning regulations require the creation a free, unbuilt space within the plot. This premise led us to believe that the most suitable design for the morphology of the plot, which was quite rectangular, was a courtyard at the back of the plot. Thus, the building is inserted between two living spaces: one outside, which is the street, and one more intimate, which is the courtyard.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: SUAREZ CORCHETE (Fernando Suárez Corchete)
  • Project: 9 Dwellings in the Historic Center of Sanlucar de Barrameda
  • Location: Cádiz, España
  • Photography: Fernando Alda
  • Technical Architect: Víctor Baztán Cascales
  • Collaborators: Lorenzo Muro Álvarez, María Pilar Casado Villa, Sergio Muntané Palomares
  • Client: TAGLIAFICO S.L.
  • Construction: Juan Saborido S.L.
  • Project Years: 2005 / 2009
  • Construction Budget: 339.814,20 euros
  • Cost Per m2: 313.93 euros/m2
  • Project Area: 1082.44 m2

KAIST IT Convergence Building in Daejeon, South Korea by Kyu Sung Woo Architects

Friday, November 8th, 2013

Article source: Kyu Sung Woo Architects

Located in a suburb of Daejeon, Korea, the campus is comprised of buildings scattered throughout a lush setting of tree groves and fields.  Selected from an open design competition, the scheme places the new 26,000sm building on the northern edge of a green lawn running parallel with the East Gate axis. The design brings together the fields of Computer Science and Electronic and Electrical Engineers. Rectangular boxes are stacked nine stories high and arranged around a central core of large multi-level, indoor and outdoor social spaces that enhance cross-discipline communication between both students and professors.

Image Courtesy © Goongsun Nam

  • Architects: Kyu Sung Woo Architects
  • Project: KAIST IT Convergence Building
  • Location: Daejeon, South Korea
  • Photography: Goongsun Nam, Won Yang Kim
  • Project Type: Computer Science & Electronics and Electrical Engineering Lab Building
  • Type of Client: University
  • Construction Type: New Building
  • Total Floor Area: 26,023 sm (280,109 sf) – includes 4,536 sm (48,825 sf) of covered parking
  • Program: Labs, professors offices, classrooms, seminar rooms, international conference hall, lecture hall, department lounges, student and professor’s lounges, cafe, fitness center
  • Parking Spaces: 155 open-air, green roof covered
  • Site Area: 215,278 sf
  • Site Description: The site is a trapezoidal-shaped parcel of land just outside the center of campus at northern edge of the campus adjacent to the east-gate entrance. The site was an open field sloping from west to east and surrounded primarily by a r­­oad on one side and woods on the other.
  • Materials Used – Exterior: Solid and Perforated Clear Anodized Aluminum Panels, Clear Anodized Aluminum Curtain Wall and Windows, Clear, Translucent, Fritted Glass, Extruded Cement Panels, Wood decking, Stone Pavers
  • Materials Used – Interior: Polished exposed concrete floors, Exposed concrete ceilings and columns, Painted GWB, Glass partitions, Wood flooring, Extruded-cement panel stairs

ECONOMICS BUILDING OF THE UNIVERSITY OF NAVARRA, PAMPLONA in Spain by Juan M. Otxotorena Elizegi

Thursday, August 1st, 2013

Article source: Juan M. Otxotorena Elizegi

The new building is the definite headquarters of the Faculty of Economy and Business; it has a large provision of classrooms and rooms available for the increase in the teaching possibilities of the University, adapted to its evolution. It is located in the Pamplona campus and it is next to the current Law building, with which it is connected by means of different accesses in the East and South façades.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena Elizegi
  • Project: ECONOMICS BUILDING OF THE UNIVERSITY OF NAVARRA, PAMPLONA
  • Location: Navarre, SPAIN
  • Photography: Juan Rodríguez, Pedro Pegenaute, José Manuel Cutillas, Rubén Pérez Bescós
  • Collaborators architects: Gloria Herrera, Catalina Delgado, Jorge Ortega
  • Project quantity surveyors: Isabelino Río, Ignacio Quintana
  • Construction quantity surveyors:  Gorka Visiers, Ignacio Quintana, Óscar Lacruz
  • Structure engineering: José Ignacio Etayo, arquitecto FS Estructuras S.L. (Fernando Sarría, arquitecto)
  • Promoter: University of Navarra
  • Construction company: VDR Constructions
  • Total area:  15.529,60 m2
  • Budget: 13.124.022,75 €
  • Project date: April 2010
  • Construction date:  April 2012

Student dormitory in Niš, Serbia by Milan Stevanovic

Tuesday, April 23rd, 2013

Article source: Milan Stevanovic

The newly designed dorm is designed as an accommodation unit building that works together with the existing dorm, and more student facilities at this location. Indoor facilities meet the needs of residents, and the contents of the social character are in addition to the missing ones in current dorm.

Image Courtesy Milan Stevanovic

  • Architects: Milan Stevanovic
  • Project: Student dormitory
  • Location: Niš, Serbia

(more…)

Between Sun and Rails in Hamburg, Germany by Blauraum Architects

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Blauraum Architects

Hamburg`s Largest Solar-Sail Building, German architectural studio blauraum has built a railway service building with an optimal energy balance on half the amount of land occupied by the old facility. The result decreases CO2 emissions by the weight of 2 African elephants (10,635 kg/year) and saves as much energy as 6 100 square metre homes consume in a year (55,974 kWh/year).

Image Courtesy © Martin Schlüter 

  • Architects: Blauraum Architects
  • Project: Between Sun and Rails
  • Location: Niedernfelder Ufer 4, Freihafen Hamburg, Germany
  • Photography: Martin Schlüter
  • Client: HPA Hamburg Port Authority AöR
  • Total usable floor space: 1400 m2
  • Year: 2010

HTBLuVA Salzburg in Austria by kleboth lindinger dollnig

Friday, February 8th, 2013

Article source: kleboth lindinger dollnig

The surrounding
The HTBLuVA Salzburg is located in the district Itzling on the northern edge of town. The school building, built about 30 years ago, is by far the largest building in the area. The school is easily accessible by public transport. The train station is less than a 10 minute walk away, the local train is in the immediate vicinity and a large number of public busses drop of students directly in front of the main entrance. There are also about 180 parking spaces for teachers and students.

Image Courtesy © paul ott photografiert

  • Architects: kleboth lindinger dollnig
  • Project: HTBLuVA Salzburg
  • Location: Salzburg, Austria
  • Photography: paul ott photografiert
  • Project area: 32000m²
  • Structural Engineer: Nowy & Zorn
  • Landscape Design: Atelier Auböck + Kárász
  • Lighting Design: A.B. Zoufal Lightzone
  • Colour Design: Monika Heiss
  • Software used: Vectorworks
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise