Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

ARTS Group Headquarters in Suzhou, China by Guida Moseley Brown Architects

Friday, April 7th, 2017

Article source: Guida Moseley Brown Architects

Guida Moseley Brown Architects (GMB) were selected by long time collaborator for China-based architectural projects, the Suzhou Industrial Park Design and Research Institute (now The ARTS Group), to provide design services for the interior architecture, furniture, and lighting design of all of the highly “public” spaces in their new mixed-use multiple-form headquarters in Suzhou.

Image Courtesy © ARTS Group

  • Interior Architects: Guida Moseley Brown Architects
  • Project: ARTS Group Headquarters
  • Location: Suzhou, China
  • Photography: ARTS Group
  • Building Architects: ARTS Group

(more…)

Diaoyutai Hotel Hangzhou in China by CCD / Cheng Chung Design (HK)

Friday, April 7th, 2017

Article source: CCD / Cheng Chung Design (HK)

Project Background 

As one of the seven ancient capitals in China, Hangzhou has a long history and profound background with picturesque scenery and numerous celebrities. It is known as “paradise on earth” for the fascinating characteristics.

The brand “Diaoyutai”, originated from the ancient Diaoyutai scenic spot outside of Beijing Fuchengmen, which had a history of more than 800 years, is the heritage of Diaoyutai State Guesthouse. Its sites have always been very focused on the accumulation of history and culture. As an esteemed world class hotel brand grounded in Chinese philosophy and aesthetics, Diaoyutai Hotel is designed to create the mansion experience with Chinese spirit and international style.

Image Courtesy © CCD / Cheng Chung Design (HK)

  • Architects: CCD / Cheng Chung Design (HK)
  • Project: Diaoyutai Hotel Hangzhou
  • Location: No.65, Wuxing Road, Jianggan District, Hangzhou, China
  • Designer: Joe Cheng
  • Project area: 34,820m2 for Phase I; 19,767 m2 for Phase II
  • Design time: 2014.12 – 2015.12
  • Construction time: 2015.5 – 2016.8
  • Opening time: 2016.11

(more…)

Arjuzanx Natural Reserve in France by INCA Architects / ALEP landscape (team leader)

Friday, April 7th, 2017

Article source: INCA Architects / ALEP landscape (team leader) 

In the heart of the Landes region (along the French South-west coast), the listed bird sanctuary of Arjuzanx streches on 2 000 hectares. It was born from the renovation by the French electricity supplier (EDF) of a former lignite mine which is today filled up by a lake, birthplace of numerous migrating grey cranes.

Image Courtesy © INCA Architects / ALEP landscape (team leader)

 

(more…)

Central Building at Leuphana University in Lüneburg, Germany by Studio Libeskind

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Studio Libeskind

The New Central Building at Leuphana University of Lüneburg, designed in collaboration with Daniel Libeskind, provides the campus with a landmark building that promotes the vision of innovation and excellence for the university.

“The building represents our University at its best for the future. It establishes the new agora for students and professors as well as other visitors to foster the exchange of ideas, to inspire creativity and to support a vibrant academic life. It will be a landmark of Lüneburg’s culture,” said Leuphana President Sascha Spoun.

Image Courtesy © Studio Libeskind

  • Architects: Studio Libeskind
  • Project: Central Building at Leuphana University
  • Location:  Lüneburg, Germany
  • Structural engineer: Boll und Partner
  • Acoustical engineer: ADA Acoustics & Media Consultants GmbH
  • MEP engineer: emutec GmbH
  • Civil engineer: emutec GmbH
  • Lighting Designers: Studio Dinnebier/ dinnebier blieske gbr
  • Façade Consultant: Arup GmbH
    (more…)

Green Forest Competition in Malaysia by gianluca milesi architecture

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: gianluca milesi architecture

The geographic position of the project site is particular for the sea facing of the area and the vicinity to Singapore.

These two aspects suggested to us to take in big consideration the nature of the shore and its beauty to be valorised and the panoramic view to and from sea, to and from future islands to be built and Singapore.

Image Courtesy © gianluca milesi architecture

  • Architects: gianluca milesi architecture (Gianluca Milesi wiith ChenFeifan, Lin Jinchao, Samuela Martinelli, Xu Yichen)
  • Project: Green Forest Competition
  • Location: Malaysia
  • Software used: Autocad, PHOTOSHOP, 3dS  Max, V-ray, mental ray

(more…)

Student Housing Campus Eindhoven University of Technology in Netherlands by Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere

Wednesday, April 5th, 2017

Article source: Office Winhov

Work began on building the Eindhoven University of Technology (TU/e) in 1957 based on the urban development plan of S.J. van Embden. His design aimed at creating an idealised factory environment for technical research and study consisting of tall, modern buildings on stilts that were connected with one another and with the laboratories and workshops located in between them by means of aerial walkways. The plan followed the modern ideal of self-contained buildings in a continuous landscape. The rational structure in which the buildings followed a fixed grid pattern was expressed in the curtain walls of the first generation of buildings on the campus. A master plan for the reorganisation and expansion of the campus has been drawn up following the original design. It envisages the introduction of accommodation for students and researchers on the north side of the campus on the edge of the green brook valley of the Dommel.

The building at the banks of the Dommel, Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere
  • Project: Student Housing Campus Eindhoven University of Technology
  • Location: Campus TU/Eindhoven, Netherlands
  • Photography: Stefan Müller
  • Client: Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl
  • Contractor: Huybregts Relou
  • Gross Floor Area: 12.600 m2
  • Project: 2013-2016

(more…)

AZALA in Biarritz, France by GARDERA-D Architectur

Tuesday, April 4th, 2017

Article source:GARDERA-D Architectur

The project AZALA, delivered in June 2015 in association with the architecture agency Philippe Pastre, takes place on a site of 1900 m2 in Biarritz, France.
With 1900 m2, and encircled by roads, the site adopts a very particular form of a drop of water, in result of the urban layout surrounding it. Located on the edge of an intercommunal highway, strategically positioned at a crossroads, it constitutes a true entrance of the city, leading to the future Joint Development Area of Kleber in Biarritz.
The project brings all together, in a semi-buried 52-seat car park, several entities with a tertiary vocation:

Image Courtesy © Mathieu Choiselat

Cité internationale Paul Ricœur in Rennes, France by Hérault Arnod Architectes

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: v2com

The plot is located at the interface between two very different urban logics: on one side, a modern district made up of wide public spaces and large-sized buildings, on the other, the historical town-centre consisting of smaller slate-roof buildings. One of the project’s challenges is to articulate the traditional city and the modern city scales, using both the organisation of its volumes and the layout of its functions.

Image Courtesy © André Morin

  • Architects: Hérault Arnod Architectes
  • Project: Cité internationale Paul Ricœur
  • Location: Boulevard de La Liberté – Renne, France
  • Photography: André Morin
  • Client: Rennes Métropole for the city of Rennes, Bretagne Loire University and the CROUS
  • Project management:
    • Project manager: Mickaël Dusson
    • Construction site: Florent Bellet
    • Fluids: Nicolas Mussche Inex
    • Structure: Batiserf
    • Economics: Michel Forgue
    • Kitchen specialist: Artelia
    • Graphic design: Gérard Plénacoste

(more…)

Showflat H of Chengdu CR Bund Briliance Phase II in China by Shenzhen Qianxun Decorative Art and Design Co., Ltd

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: Shenzhen Qianxun Decorative Art and Design Co., Ltd 

This project advocates the combination of nature and humanities, and it adopts the interspersed animals and plants of nature to increase the vividness of the space. It presents a high quality leisure life style full of cultural ambience. With the dominant colors of glacier gray and taupe and partial embellishment of ocean blue, the color combination is harmonious and warm. Together with the flying birds decoration on the background wall, it gives the room a quiet atmosphere. The overall furniture style is steady and simple, and the rounded furniture not only softens the toughness of square building, but also fits the tradition of the East.

Living room, Image Courtesy © Jianghe Architectural Photography

  • Architects: Shenzhen Qianxun Decorative Art and Design Co., Ltd 
  • Project: Showflat H of Chengdu CR Bund Briliance Phase II
  • Location: No.77 Qingbo Road, Qingyang District, Chengdu, Sichuan, China
  • Photography: Jianghe Architectural
  • Interior Decoration Designer: Li Jianmei
  • Area: 216㎡
  • Completion Date: September, 2016

(more…)

The CHU Sainte-Justine’s “Growing Up Healthy” Project in Montréal, Canada by Provencher_Roy

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: v2com

More than six years after the project was launched, the CHU Sainte-Justine’s new building is now accessible. Designed in consortium by Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes and Provencher_Roy, the “Growing Up Healthy” expansion and modernization project enables the hospital to more adequately meet the needs of mothers and children with respect to specialized care and services, while supporting research, education, technological advancement and health promotion. The new, roughly 130,000-square-metre construction increases the institution’s total surface area by 65% and houses the Special Care Unit, the Research Centre, a new thermal power station, and a four-level underground parking facility.

Image Courtesy © Stephane Brügger

  • Architects: Provencher_Roy 
  • Project: The CHU Sainte-Justine’s “Growing Up Healthy” Project
  • Location: Montréal, Quebec, Canada
  • Photographer: Stephane Brügger
  • Client: Centre hospitalier universitaire Sainte-Justine
  • Engineering and construction: SNC-Lavalin Inc.
  • LEED consultation: Provencher_Roy | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes
  • Landscape architecture:NIP Paysage
  • Area: 130,000 m²
  • Year: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy