Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Zilverzijde – Social Housing in The Hague, The Netherlands by Atelier Kempe Thill architects and planners

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: Atelier Kempe Thill architects and planners

Radical Tabula Rasa

In 2006, Atelier Kempe Thill is commissioned to design Block 10 in the Moerwijk neighborhood of The Hague with eighty-eight apartments and twenty-seven terraced houses as the result of a negotiation procedure by Vestia, the largest building corporation in the Netherlands.

Moerwijk is a typical restructuring area with residential buildings from the nineteen-sixties, as also exist in many large cities in the Netherlands. Also here, the city and housing corporations agreed on the comprehensive demolition of the entire area rather than renovation of the existing buildings.

Image Courtesy © A2 Studio Rotterdam

  • Architects: Atelier Kempe Thill architects and planners
  • Project: Zilverzijde – Social Housing
  • Location: Erasmusweg 106 – 178, Wildenborgstraat, The Hague, The Netherlands
  • Photography: A2 Studio Rotterdam
  • Client: Ceres / Vestia Den Haag Zuid-West
  • Team Atelier Kempe Thill: André Kempe, Oliver Thill, Teun van der Meulen with Rafael Alencar Saraiva, Marcel Geerdink, Anja Mueller, Peter Graf, Stefanie Diwischek, Andris Rubenis, David van Eck
  • Urban planner: KCAP, Rotterdam / The Hague department urban planning
  • Supervisor: Ruurd Gietema / Frank Weijzen

(more…)

160 E 22ND ST in New York by S9 Architecture

Friday, May 5th, 2017

 

Article source: S9 Architecture

Located in the Gramercy Park neighborhood of Manhattan, 160 East 22nd Street is a 21-story, 84-unit condominium apartment building. In addition to luxury residences, the building includes ground loor retail space. The design is based on a modern interpretation of the elegant and timeless classic pre-war apartment buildings in the neigh-borhood. The limestone clad building’s massing is sculpted to incorporate a 24’ cantilever, and punctuated with alternating deep set fenestration pattern.

Image Courtesy © S9 Architecture

  • Architects: S9 Architecture
  • Project: 160 E 22ND ST
  • Location: 160 East 22nd Street, New York
  • Size: 116 000 SF
  • Client: Toll Brothers City Living (more…)

Champs-Meunier Sud in Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland by Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA 

The southern part of the newly built Champs-Meunier compound holds 3 buildings. These are scattered following a terrace scheme and sit in a rural context whilst still standing on the border of the city center. The 47 flats are each composed of 3 to 5 rooms and are transversal. The flats are distributed around a central core, allowing the scheme to be simple and efficient.  Moreover, large balconies outspread the living areas, thus permitting the interior / exterior boundary to vanish.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA
  • Project: Champs-Meunier Sud
  • Location: Ch. des Champs-Meunier 11-13-15, 1051 Le Mont-sur-Lausanne, Switzerland
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Client | Investor: Solvalor Fund Management SA
  • Team Lausanne: Jacques Richter, Ignacio Dahl Rocha, Manuel Perez, Nuno Santos, Angela Clua, Thanh Trinh, Roberto Kossi Odi, Sacha Pannatier, Bernard Emonet
  • Structural engineer: Jean-Paul Cruchon & Associés SA
  • Geotechnical EngineerKarakas & Français SA

(more…)

Min Hwi Jeong in Ulsan, South Korea by On Architecture INC

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: MasilWIDE

This is a project looking for another architectural alternative to the housing market located in the innovative cities that are currently being developed.

The building site that is located in the Innovation City is located in the T intersection. The location of shopping mall is good, but for the location of the house is unsecure of the privacy. To solve this problem, we use the cube block as a screen device on the residential sector. As a commercial building, at night, it had an unique lighting feeling and gaining awareness became an advantage. Also, it’s located about 15m lower side of the road and the opposite side has an advantage of the view of urban landscapes and mountains. Considering this surroundings, at the 1st floor was external court and the entire floor was glass mass to give an enjoyment to the users. But, the biggest problem is that if the street block is form as a commercial type house only, then the 2nd floor and 3rd floor has a problem of lighting. A house should to be bright and naturally ventilated to maintain comfort. To secure the privacy of 1st to 3rd floor to the south, we formed a cube block as a screen device and on 3rd floor, we made sky garden in external court for the lighting and natural ventilation. Especially, on 3rd floor, between 2 external court can be a living room, dining room, or home bar and by placing a wall in kitchen, it can be an independent space or one space. Also, in this multi-purpose space, we installed a folding door around the external court to make as a another one space. The kitchen is the center space when the owner of third floor generation comes. The kitchen communicates with the sky garden, multi-purpose space, and living room. The attic separates the 2 areas into 2 spaces and make as a connecting passages. This connecting passage connects the attic with the bridge between the external court and the external deck and connects with the sky garden too. Through the center of the sky garden, various spatial program can be form and hopefully there will be new ways of communicating amongst family members too.

Image Courtesy © Yoon, Joonhwan

  • Architects: On Architecture INC
  • Project: Min Hwi Jeong
  • Location: Ulsan, South Korea
  • Photography: Yoon, Joonhwan

(more…)

JS Corporation’s Company Building in Gangnam, South Korea by Y Group

Tuesday, May 2nd, 2017

Article source: masilwide

We wanted to express the facade of the building based on the image of the respectable midsize company. The square window, which was an existing window of the officetel, was used as a motif of the exterior of the building as it is. Because it was considered that the detailed elevation design with the restrained elements of the building elevation was more suitable for the fashion company than the building with the flamboyant gesture. Form of the building before the renovation was a common building built in the 90s in Gangnam, which was built in the days when the energy saving designing standard were not clear. The project was planned with a significant challenge that is from the design to improvement of energy performance. First, the glass finished staircase has been inefficient due to the greenhouse effect, which has led to a mass study of architecture from increasing the percentage of the wall of the existing staircase. As a result, facade that was planned stone finished staircase with the minimum fenestra and dignity was finished at the corner intersection with a presence.

Image Courtesy © Inwoo-Yeo

  • Architects: Y Group
  • Project: JS Corporation’s Company Building
  • Location: Gangnam, South Korea
  • Photography: Inwoo-Yeo and Jinseok-Yang

(more…)

Rhône 8 in Genève, Switzerland by Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA

Tuesday, May 2nd, 2017

Article source: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA 

The site comprises an ensemble of five historical buildings owned by UBS which are bounded by rue de la Confédération, rue du Commerce, rue du Rhône, and the historic Passage des Lions in the prestigious neighbourhood of Les Rues-Basses in Geneva. In January 2009, UBS launched a competition for projects to transform these structures in order to bring them up to contemporary standards of use, functionality, safety, and energy efficiency.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Richter Dahl Rocha & Associés architectes SA
  • Project: Rhône 8
  • Location: 8, rue du Rhône, 1204 Genève, Switzerland
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Other participants (eg. collaborators, clients, consultants, etc):
    • Collaborators Lausanne: Jacques Richter, Ignacio Dahl Rocha, Christian Leibbrandt, Fabrizio Giacometti, Manuela Toscan, Jérémy Schaffner, Antoine Barc, Yann Collomb, Nathalie Saegesser, Lionel Peter, Christophe Gachnang, Bernard Freymond, Sacha Pannatier, Fabrice Roulin
    • Collaborators Design: Jacques Richter, Ignacio Dahl Rocha, Claudia Dell’Ariccia, Marie Bürgisser-Jaquier, Juliane Mayor, Marco Turin, Eléonore Junod
    • Client | Investor: UBS SA (Swiss Life SA)
    • Representative to the contracting authorityTekhne SA
    • Structural engineer: Ingphi SA
    • Graphic Design / Signag: RDR design SA
    • Safety engineer: Orqual SA

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

(more…)

GABRIEL MANCERA in Mexico City by FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

Sunday, April 30th, 2017

Article source: FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

On a 12.5 meters wide by 25 meters long site, 8 apartments were planned, 2 for each floor of the building. They were to be arranged longitudinally and divided by three voids: a central cube for services and two lateral ones for vine-covered terraces that would work as filters between the public and private spaces.

Image Courtesy © Fito Pardo

(more…)

Vertical House in Dallas, Texas by Miró Rivera Architects

Friday, April 28th, 2017

Article source: Miró Rivera Architects 

Located on one of the few lots in Dallas elevated enough to enjoy a view of the downtown skyline, the five-story Vertical House rises dramatically above the treetops to capture views of the surrounding gardens and the skyline beyond. Characterized by clean lines, sheer glass walls, and sculptural sun shades, this sharply-detailed house offers an intriguing counterpoint to the tropical ambiance of its forest-like setting.

Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: Vertical House
  • Location: Dallas, Texas, USA
  • Photography: Paul Finkel | Piston Design
  • Design Team:
    • Design Partners: Juan Miró, FAIA LEED AP and Miguel Rivera, FAIA LEED AP
    • Project Architect/Manager: Ken Jones, AIA LEED AP
    • Team Members: Carina Coel, Matthew Helveston, Edward Richardson, Andrew Torres
  • Site Area: 1.4 acres (61,726 sf)

(more…)

Light-House in Hsinchu, Taiwan by Shen Ting Tseng Architects

Thursday, April 27th, 2017

Article source: Shen Ting Tseng Architects

Light-House is located in Hsinchu County, Taiwan. This multi-storied residential building block is designed in consideration of common Taiwanese terrace style houses. This project seeks to rethink the fundamentals of this particular housing model and intends to reinvigorate its underlining idea as “Lian-dong” (describing a continuous housing block) and “Tou-tian” (terrace houses describing buildings with roof spaces open to the sky) in the design approach.

Image Courtesy © LucasKDoolan

(more…)

TREC – Training Recreation Education Center in Newark, New Jersey by ikon.5 architects

Thursday, April 27th, 2017

Article source: v2com

The City of Newark has long struggled to come back from the brink since losing its industrial base in the 1950s, which resulted in decreased city revenue, increased unemployment, deplorable housing conditions and ultimately fueled the 1967 riots. Since that time, the city has attempted several “comebacks” floating a host of broad-brush proposals for renewal many of which failed. Today cities are trying a different tact, finding seeds of hope and renewal in incremental rather than sweeping-change, embarking on small scaled, targeted projects led by architects capable of bringing to these ‘wicked problems’ fresh ideas and innovative approaches in the hope of jumpstarting communities in need.

Looking East | Main Entrance, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: TREC – Training Recreation Education Center
  • Location: Newark, New Jersey, USA
  • Photography: Jeffrey Totaro
  • Client: Newark Housing Authority
  • Structural Engineer: KSE Engineers
  • Landscape Architect: KSE Engineers
  • Contractor: Hunter Roberts Construction Group
  • Site Area: 2 acres
  • Building Area: 20,000 sf

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise