Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

House in Yamanoi, Japan by WARO KISHI + K.ASSOCIATES/Architects Co., Ltd

Thursday, December 7th, 2017

Article source: K.ASSOCIATES/Architects Co., Ltd.

The residence was built on a site that looks up Himeji Castle in a historical district in Himeji, Hyogo.

The client is a couple, who lives on their own. The residence was newly planned as a place to spend their life together after their children became independent. The site is an irregular shape. A small river runs on the west side, and on the other side of the river is a residential district. On the east side, Himeji Castle can be viewed beyond at the end of the front road that has a trace of historical streetscape. The design condition was very challenging, as the site was in a irregular shape, and I proposed the facade which shows the respect to townscape of the historical city. Additionally, beyond the river on the west side, it contrastingly showed a stretch of ordinary suburbanscape.

Image Courtesy © WARO KISHI + K.ASSOCIATES/Architects Co., Ltd

(more…)

A Multigenerational Space in Olemps, France by CoCo architecture

Thursday, December 7th, 2017

Article source: v2com

The project is located near the city center of Olemps, a “new city” of 3,500 inhabitants, located on the outskirts of the agglomeration of Rodez. The site is located in a peri-urban area made up of architectural objects, built in the ’70s and ’80s. The municipality wanted a strong architecture, thus the building was designed as a monolith, set back from the main street of the village to assert itself and propose a vast landscaped space in connection with the existing sports facilities.

Image Courtesy © Edouard DECAM

  • Architects: CoCo architecture
  • Project: A Multigenerational Space
  • Location: Olemps, France
  • Photography: Edouard DECAM
  • Software used: Autocad
  • Client: Commune of Olemps
  • Design team: CoCo architecture, CETEC, Brehault Ingenierie, Sigma Acoustique, Jérôme Russery
  • Costs: 2 M€ excl. taxes
  • Area: 1 275 m²
  • Dates: 2012–2014, completed in 2014

(more…)

Beautiful interaction between art, architecture and sustainability in Copenhagen, Denmark by Rockpanel

Monday, December 4th, 2017

Article source: Rockpanel

Energy optimisation and a natural match with the surroundings are among the key benefits of a new school building in Copenhagen, Denmark. The school, Skolen i Sydhavnen, is designed by JJW Architects, and is built according to the Danish low-energy class 2015. The artist, Peter Holst Henkel, has made the artistic decoration and the façade has become like a canvas, beautifully reflecting the interaction between art and architecture.

Image Courtesy © Rockpanel

  • Architects: Rockpanel
  • Project: Beautiful interaction between art, architecture and sustainability
  • Location: Copenhagen, Denmark

(more…)

A. Alfred Taubman Wing, University of Michigan by Preston Scott Cohen, Inc.

Monday, December 4th, 2017

Article source: Preston Scott Cohen, Inc. 

Introduction:

The principal goal of the new Taubman Building is to create a new center for the school, a space called the commons, which will enable new forms of collaboration between faculty, staff and students and between the Architecture and Planning programs.

Image Courtesy © James Haefner

  • Design Architect: Preston Scott Cohen, Inc.
  • Project: A. Alfred Taubman Wing, University of Michigan
  • Location: Ann Arbor, Michigan, USA
  • Architect of Record: Integrated Design Solutions
  • Photography: James Haefner
  • Client: A. Alfred Taubman College of Architecture and Urban Planning
  • Owner: University of Michigan
  • Total construction cost: $22,600,000
  • Gross square footage: 36,000
  • Total project cost: $28,500,00
  • Completion date: September 2017

(more…)

Restructurion and extension of the headquarters of the Syndicat des Eaux in Schiltighem, France by Richter architectes et associés

Sunday, December 3rd, 2017

Article source: Richter architectes et associés

The new program for this water purification facility required the adaptation of the existing building and an increase in its surface area. This included creating a more comfortable, functional and adaptable workplace. To achieve this, the program required a reorganization of the site (technical center), an administrative center, a water analysis laboratory and premises for the technicians.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Richter architectes et associés
  • Project: Restructurion and extension of the headquarters of the Syndicat des Eaux
  • Location: Schiltighem, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: SDEA Alsace-Moselle, Strasbourg
  • Cost: 12,5 M€ (excluding VAT)
  • Surface area: 8 340 m²
  • Competition: 2010
  • Delivery: 2016
    (more…)

Vista Club Coworking in São Paulo, Brazil by Vasco Lopes arquitetura

Friday, December 1st, 2017

Article source: Vasco Lopes arquitetura

Renovation of one floor of a commercial building.  The main intervention was to integrate the several spaces by means of glass partitions with wood panels. The wooden frames with large glass panels allow to integrate with the external view with minimum visual interference. Wood was used on the floor, the working tables and the furniture of the bar and the living room, and natural tones of gray and terracotta were used on the upholstery. The reference to raw materials, with the use of concrete, rustic wood, and apparent pipes and beams create a simple and comfortable atmosphere. The concrete slabs were painted white and there is indirect illumination through rails and hanging spots. The view of the green surrounding residential neighborhood was emphasized inside with a  reference of a green wall composed of dehydrated plants by the entrance.

Image Courtesy © Vasco Lopes arquitetura

  • Architects: Vasco Lopes arquitetura
  • Project: Vista Club Coworking
  • Location: Jardim Paulista, São Paulo SP, Brasil
  • Arquitect team: Carol cursino
  • Area of the residence: 150,00m2
  • Project year: 2017
  • Conclusion: 2017

(more…)

Paseo de La Brecha in Colonia del Sacramento, Uruguay by Frazzi Architects

Wednesday, November 29th, 2017

Article source: Frazzi Architects

The project is located in the historical city of colonia del sacramento -declared unesco world heritage- in a privileged location meters from the river, over two grounds unified in a ¨l¨ shape, with way outs to two streets of strong gradients, typical of river ravines.

Image Courtesy © Arq. Federico kulekdjian

  • Architects: Frazzi Architects
  • Project: Paseo de La Brecha
  • Location: Virrey Ceballos Y Rivadavia – Colonia Del Sacamento -Barrio Historico – Republica Oriental Del Uruguay
  • Photography: Arq. Federico kulekdjian
  • Client – Project Management: Mariano Martinez
  • Collaborators: Ariel Damiani, Javier Antruejo, José Frazzi, Mam
  • Constructions management: arq. José maría abella – javier quintana
  • Project Area: 1150 M2

(more…)

Zinder Cultural Center in Tiel, Netherlands by De Zwarte Hond

Monday, November 27th, 2017

Article source: De Zwarte Hond

Stimulating Zinder culture cluster gives Tiel a positive boost

Tiel’s new culture building, “Zinder”, is situated between the city centre and the river Waal. The new culture cluster pulsates and stimulates and invites the inhabitants of Tiel and the surrounding area to participate. Music or dance lessons, follow a painting course, borrow books, rehearse with your band and go to a pop concert, it’s all happening in Zinder. De Zwarte Hond, commissioned by Koninklijke VolkerWessels, was responsible for the architectural, urban and landscape design.

Image Courtesy © De Zwarte Hond

  • Architects: De Zwarte Hond
  • Project: Zinder Cultural Center
  • Location: Tiel, Netherlands
  • Client: VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Midden bv
  • Collaboration: Felixx Landscape Architects & Planners
  • Surface Area: 22.500 m2
  • Period: 2012 – 2017

(more…)

Cortex Park in Odense, Denmark by ADEPT

Monday, November 27th, 2017

Article source: ADEPT

Cortex Park brings together four educational and innovation programs under one roof – connecting students, researchers and staff with shared sports facilities and urban character.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: ADEPT
  • Project: Cortex Park
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Gross Built Area: 7.500 m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

Bamboo Forest on the Roof in Beijing, China by V studio

Friday, November 24th, 2017

Article source: V studio

The location of this project is very special — on the roof of a huge shopping mall. Our client wants to build a small building here for recreation and receiving friends. This shopping mall is located in the CBD of the city. Due to its huge size, there are various forms of business in it, including shopping, catering and entertainment, while its consumers are from all classes of the society. It is extremely prosperous and busy here, and it is full of attraction and fun. Our design is inspired by this unique field condition — to create a place which is totally different from the noisy surroundings. The effect we aim to achieve is that, when visitors pass the noisy busy streets and arrive at the roof, they get into a pure space, which is in great contrast with the surrounding spaces.

Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: V studio
  • Project: Bamboo Forest on the Roof
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Jin Weiqi
  • Designer: Hu Quanchun
  • Floor Area: 320㎡
  • Building Area: 220㎡
  • Design Period: 2017.01 – 2017.03
  • Construction Period: 2017.04 – 2017.09
    (more…)
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise