Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

New Youth Commune in Songhua Lake, China by META-Project

Sunday, February 5th, 2017

Article source: META-Project

New Youth Commune, a mixed youth community, located on the edge of Vanke Songhua Lake Resort and bordering natural villages, contains 800 people with the upper space for Vanke staff, the middle rented to self-employed town people and the ground facilitating camping students while open to villagers.

Mountain view from the north side, Image Courtesy © Fang Chun,Chen Su

  • Architects: META-Project
  • Project: New Youth Commune
  • Location: Ji Lin, Songhua Lake, China
  • Photography: Fang Chun, Chen Su, Cao Shibiao
  • Client: Vanke Songhua Lake Resort
  • Design Team: Wang Shuo,Zhang Jing, Cao Shibiao, Lan Tian,Wu Yaping,Zhao Yu
  • Lighting Consultant: Han Xiaowei
  • Area: 10, 000 sqm
  • Date: Design 2014/12;Complete 2015/12
  • Status: Construction Complete

(more…)

Budapart – Largest Urban Development in Budapest, Hungary by ADEPT

Friday, February 3rd, 2017

Article source: ADEPT 

The local municipal authorities recently approved the ambitious design for the ‘Budapart’ neighbourhood, the largest singular urban development in Budapest for almost 30 years. ADEPT won the commission to design the new urban area with a masterplan based on a distorted grid structure with references to both historic and modern parts of the city. Construction of the first buildings have already started in the 43 ha mixed-use neighbourhood, where built property will count approximately 600.000 m2.

Budapart Waterfront, Image Courtesy © ADEPT

  • Architects: ADEPT
  • Project: Budapart – Largest Urban Development
  • Location: Budapest, Hungary

(more…)

THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

Friday, February 3rd, 2017

Article source: Studioninedots

The tender for the end building on Stationsplein (Station square) in Delft was won by Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. Studioninedots was responsible for the architecture.

Centrally located in Nieuw Delft, this lively place creates space for meeting, knowledge exchange and innovation: the DNA of Delft. The strength of this robust complex called ‘Antoni’ lies in the physical connection of the dynamic surroundings with an urban, mixed-use function that incorporates exhibition and meeting spaces, a hotel with restaurant, workspaces, retail and apartments. Integrated underneath the building will be a new public parking facility for 2.400 bicycles.

The construction agreement between the development group and the municipal developer Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft was signed on 21 December 2016.

Image Courtesy © Studioninedots|WAX architectural visualisation

  • Architects: Studioninedots
  • Project: THE ANTONI BUILDING
  • Location: Stationsplein, Delft, Netherlands
  • Photography: Studioninedots|WAX architectural visualisation
  • Client: Municipality of Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Gerty Daniëls
  • Team: Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV | Amory+Jurriëns | Studioninedots
  • Consultants: Born2Brand | Pieters Bouwtechniek | NIBE | Hiensch Engineering
  • Plot: 2.000 m2
  • Size: 12,500m2 (GFA)
  • EPC: 0 (apartments), 0,49 (overall)
  • GPR: 8,3
  • Design-completion: 2016 – 2019
  • Status: Winning tender, in progress

(more…)

Rock & Branch in Seoul, South Korea by HyunjoonYoo Architect

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: HyunjoonYoo Architect

A Tail of The Hill

The building has such unique program and location. This facility is served as a place where the park janitors rest, wash and store cleaning tools at the same time. Boramae Park has small and large hills within the park. The site is located at the endpoint of one of those hills. The fan shaped area, which is about two-thirds of the site, is in contact with the road and the rest one-third touches the end of the hill. In fact, the site is in-between the last tail of the hill and the road. With the site given, the park required a shelter for the janitors and the storage for the equipment.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: HyunjoonYoo Architect (Taewon Choi)
  • Project: Rock & Branch: Janitor’s Shelter for Boramae Park
  • Location: 395, Shindaebang-dong, Dongjak-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Lead Architects: Hyunjoon Yoo, Jinsung Heo
  • Design Team: Jaehong Kim, Daeun Seo
  • Client: Dongbu Park & Landscape Management Office
  • Structural Engineer: Seum
  • Construction: Pureun jongwon construction
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 465.90 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

East Village in Beirut, Lebanon by J.M.Bonfils & Associates

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: J.M.Bonfils & Associates

The concept consisted in lifting key contextual elements – traditional building material and Lebanese gardens –and revives them with contemporary interpretations. So conventional wood and dark stone found an unexpected contrast in vivid red metal, and space-efficient vertical gardens replaced their horizontal predecessors. These elements complement the diversity of the surrounding context. While it looks like a simple geometric shape from afar, the structure consists of three parallel elongated blocks each with a unique identity that’s revealed on approach, while a cantilevered section that extends out towards the street emphasizes the building’s partly public function, a contemporary art gallery that occupies the ground floor to introduce a cultural and commercial element to the project.

Image Courtesy © Art Director Kinan Mansour

  • Architects: J.M.Bonfils & Associates
  • Project: East Village
  • Location: Mar Mikhael, Beirut, Lebanon
  • Photography: Art Director Kinan Mansour, Director Chadi Younes and Wael Khoury Photography
  • Lead Architects: Jean-Marc Bonfils
  • Collaborators:
    • Architects: Marwan Matta & Lea Ksayer
  • Consultants:
    • Structural Engineers: Rodolphe Mattar
    • M.E.P Engineers: Kamal Sioufi & Associates
    • Contractors: Kfoury Contracting & Engineering
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 8000 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

ANDARZGOO RESIDENTIAL BUILDING in Tehran, Iran by Ayeneh office

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Ayeneh office

The Andarzgoo Residential Building was built in five units ,each one with three bedrooms, on a land with the area of 215 m2. The ground floor included parking area, yard and the entrance while storage rooms, mechanical room, and gym were placed on the basement.

Image Courtesy © Farshid Nasrabadi

  • Architects: Ayeneh office
  • Project: ANDARZGOO RESIDENTIAL BUILDING
  • Location: Tehran- Iran
  • Photography: Farshid Nasrabadi
  • Graphics: Ali Karbasi
  • Architect in Charge: Ali Dehghani & Ali Soltani & Atefeh Karbasi
  • Built area: 1136 sqm
  • Project year: 2015

(more…)

Student Residence 179 rooms in La Verrière, France by ITAR architectures

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Metropolis Communication

The residence is the first apartment building on the site of the urban renewal program implemented around the station. It is perceived as a flagship project, intended to strengthen the town’s identity. Outlines, scales, volumes and materials, defined in particular during the studies carried out for this “pilot” building project, enabled the definition of urban rules that will shape future projects all around it. It is a compact building where the work on the composition of volumes made it possible to integrate it into the loose urban fabric while simultaneously restructuring the latter. The complex composition of the façades is rendered visible across the entire length of the building through the differentiation of volumes, setbacks and materials. The prow black enameled brick marks the corner of the two future streets. Splitting the two volumes creates a more diverse morphology in the existing cityscape, while also marking the linear rhythm of the façades through fractures of several stories and top floor setbacks creating a greater sense of lightness.

Image Courtesy © 11h45

  • Architects: ITAR architectures
  • Project: Student Residence 179 rooms
  • Location: La Verrière, France (78)
  • Photography: 11h45
  • Project Management: Linkcity, Buyer, Efidis
  • General contractor and Engineering firm: Bouygues Bâtiment Ile-de-France – Habitat social
  • Surface: 
    • 4 875 m² floor area
    • 3 476 m² gross surface area
  • Cost: 7,6 M€ excluding VAT
  • Calendar:
    • Permit obtained: August 2014
    • Construction launch: December 2014
  • Completion: July 2016

(more…)

Krøyer Square in Copenhagen, Denmark by Vilhelm Lauritzen Architects and COBE

Tuesday, January 31st, 2017

Article source: COBE

Krøyers Plads is a five-story housing project with a significant location in the centre of the Copenhagen harbour area designed by Danish architects Vilhelm Lauritzen Architects and COBE. The award-winning and Nordic Eco-labelled project is now finished. The project is based on a hyper-democratic and contextual approach where folded roofs and architectural heaviness create a dialogue between old and new, and a modern, empathetic interpretation of the architectural uniqueness of the old Copenhagen warehouses.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

  • Architects: Vilhelm Lauritzen Architects and COBE
  • Project: Krøyer Square
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Client: NCC Property Development
  • Landscape: GHB Landscape Architects
  • Engineer: COWI
  • Contractor: NCC Construction
  • Size: 20.000 m2
  • Status: Commission 2011, construction start 2013, completion end of 2015

(more…)

Glad Tidings Vision Centre in Selangor, Malaysia by Archicentre Sdn. Bhd.

Tuesday, January 31st, 2017

Article source: Archicentre Sdn. Bhd. 

Site

Nestled at the old industrial district of Section 13, Petaling Jaya, Glad Tidings Vision Centre (GTVC) is a visual respite from its dour surroundings. It is strategically located amidst established and flourishing neighbourhoods, which are predominantly residential.

Brief

The brief called for a revamp and upgrade of the old church facilities due to the growing congregation. The new building comprises a Multipurpose Hall, a garden chapel (for wedding, water baptism, prayer and meditation, and outdoor functions), prayer halls, prayer chapel, function rooms for meetings and seminars, and car parking facilities.

Image Courtesy © Archicentre Sdn. Bhd.

  • Architects: Archicentre Sdn. Bhd.
  • Project: Glad Tidings Vision Centre
  • Location: Section 13, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Client: Pioneer Energy Sdn Bhd
  • C&S Consultant: GCU Consultants Sdn Bhd
  • M&E Consultant: Perunding Timur Sdn Bhd
  • Quantity Surveyor: ELP Juruukur Sdn Bhd
  • Landscape Architects: Aminuddin Badawi Landscape Consultant
  • Main Contractor: SIAB (M) Sdn Bhd
  • Design Commencement: 2008
  • Construction Commencement: April 2011
  • Completion: March 2013

(more…)

25 social housing units in Paris, France by Atelier Téqui Architectes

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: METROPOLIS communication

This project is the implementation of an urban strategy based on continuity with the existing built environment. The program is contained within two buildings: the first facing the street, with ground floor + 4 floors, containing seventeen apartments; the second, at the back of the lot, contains an additional eight. The first building opens to the rue Nicolo through façade detached from the ground and creating a passageway toward the center of the city block and to the vertical circulations.

Image Courtesy © Sergio Grazia

 

  • Architects: Atelier Téqui Architectes
  • Project: 25 social housing units
  • Location: 16th arrondissement, Paris, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Client: Paris Habitat
  • Prime contractor: Atelier Téqui, architect; Incet, engineering firm; Artémise, landscape architecture
  • Surface area: 1,915 m² SHON (adjusted gross floor area) – 1,603 m² SHAB (gross floor area)
  • Cost: €3.7m excluding VAT
  • Calendar: Competition in 2012, delivered in 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy