Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

PRC Embassy Pool Enclosure in Australia by Townsend and Associates Architects

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Townsend and Associates Architects

In designing this new building within the Chinese Embassy compound to enclose an existing 25 x 10m in ground swimming pool, Townsend + Associates Architects have provided a place of reflection and beauty; a building that allows its users to bathe in light as well as water.

Image Courtesy © John Gollings

Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: Townsend and Associates Architects
  • Project: PRC Embassy Pool Enclosure
  • Location: Embassy of the Peoples Republic of China, 15 Coronation Dr, Yarralumla ACT 2600, Australia
  • Photography: John Gollings
  • Software used: Datacad, Sketchup

(more…)

San Jorge University Rectory in Zaragoza, Spain by Taller básico de arquitectura s.l.

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Taller básico de arquitectura s.l. 

Behind the lineal road, the plateau as a balcony over the meadow is converted into a platform. This landscape appears unprecedented and unexpected: the ochre colors and cracked land are transformed into the intense green and yellow colors of the agriculture possible thanks to the river hidden by the topography. Is in this frame, long platform, the place where San Jorge University buildings inhabit.

Southeast view, Image Courtesy © Taller básico de arquitectura s.l.

Southeast view, Image Courtesy © Taller básico de arquitectura s.l.

(more…)

DDS Søndermarken in Copenhagen, Denmark by Sophus Søbye Architects ApS.

Tuesday, September 29th, 2015

Article source:  Sophus Søbye Architects ApS.

The Site

The new scout hut and village hall with the related outdoor play area is located behind the park, Søndermarken in copenhagen. The plot lies stretched out between the road and Søndermarken. It is at the narrowest point not more than 10 meters, but in return it is 80 meters long in east west direction. The plot has a level jumps in the same direction about three meters. The prospect of the large trees in Søndermarken is to make the plot quite unique.

Image Courtesy © Jens Larsen

Image Courtesy © Jens Larsen

  • Architects: Sophus Søbye Architects ApS.
  • Project: DDS Søndermarken
  • Location: Bag Søndermarken 20, 2000 Frederiksberg, Copenhagen, Denmark
  • Photography: Jens Larsen, Rasmus Hjortshøj
  • Project Team: Sophus Søbye MAA, David Vega y Rojo MAA, Martin Freeman MAA, Maria del Mar Freire Morales
  • Structural Engineering: Rostgaard Engineering Consultants A/S
  • Client Representative: Marianne Båastrup-Larsen, DDS Søndermarken Group
  • Area: 420 m2 + 100 m2 covered area.
  • Project Year: 2015

(more…)

Diamond Project in San Francisco, California by Terry & Terry Architecture

Sunday, September 27th, 2015

Article source: Terry & Terry Architecture

The main floor sits at garden level. It contains the common spaces, beginning with a view balcony at the front of the house that extends from the living room, back to a large, kitchen/dining area that opens to rear, outdoor living spaces.

Image Courtesy © Ethan Kaplan

Image Courtesy © Ethan Kaplan

  • Architects: Terry & Terry Architecture
  • Project: Diamond Project
  • Location: San Francisco, California, US
  • Photography: Ethan Kaplan, Joe Fletcher, Alex Terry
  • Software used: ArchiCad, Graphisoft
  • Architects that worked on project:  Alex Terry AIA, Ivan Terry
  • Associate architect(s), if applicable: NA
  • Interior designer: TTA
  • Engineer(s): Santos Urrutia Structural Engineers Inc.
  • Landscape: Gentry Landscapes, Charles Smith (more…)

Gearwheel factory in Amsterdam, The Netherlands by Ronald Janssen Architecten

Sunday, September 27th, 2015

Article source: Ronald Janssen Architecten

The mere fact that the gearwheel factory is still there, right in the old centre of Amsterdam, makes the building special. This warehouse from the early 20th century, with its sawtooth roof and brick walls overgrown with ivy, is like a green oasis in the city. The building has now been transformed by architect Ronald Janssen in cooperation with Donald Osborne Architect into twelve residences, in commission from real estate developer Buro Amsterdam.

Image Courtesy © Ronald Janssen Architecten

Image Courtesy © Ronald Janssen Architecten

(more…)

Residence in Paderborn, Germany by Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Friday, September 25th, 2015

Article source: Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

The House for a family with a child was completed in 2010 and is located on a busy street in a residential area of the Central German city of Paderborn. In accordance with the predominant development in this area (existing development of the environment), the one-and-a-half storey building has a gabled roof, thereby deliberately integrating typologically into the existing neighbourhood. The House is accessed over a gravel-covered introverted courtyard, which is closed off from the adjacent road by a concrete wall. Also the garage is accessed through the courtyard. It was designed in a way that it merges with the house and is barely noticeable.

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

(more…)

Isles Bird in Nantes, France by ANTONINI DARMON architects

Friday, September 25th, 2015

Article source: ANTONINI DARMON architects

After the fashion of the general conversion of the Nantes block, our architecture exploits the special elements of its environment and draws its beauty from the reinterpretation of these. Set in an ideal location, the building becomes a marker for a place to meet.

Image Courtesy © Alexandre Wasilewski

Image Courtesy © Alexandre Wasilewski

(more…)

LIMITED ITAIM in São Paulo, Brazil by PSA Arquitetura

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: PSA Arquitetura

This residential project inserted in the neighbourhood of Itaim Bibi, south of São Paulo, explored its best qualities to provide a respectful relationship with the surroundings. The basement proportion is designed as a volume that dialogues with the street scale. The distance between the building and the street allows a better landscape perception, including the open front garden that welcomes inhabitants and visitors.

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

  • Architects: PSA Arquitetura
  • Project: LIMITED ITAIM
  • Location: Itaim Bibi, São Paulo, Brazil
  • Photography: Marcelo Scarpis
  • Software used: AutoCAD
  • Sitearea: 1 455,17 m²
  • Builtarea: 13 925,36 m²
  • Project year: 2010
  • Conclusion: 2014

(more…)

SRK in Meguro, Tokyo by ARTechnic architects

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: ARTechnic architects

By expanding and adjusting the existing land condition and nature within, I have attempted to create a space which provides dwelling as like a part of the nature.

The shape has been finalized rationally and organically in the forming process of dealing with the site condition and requested function. Not only the result of the form being organic, by paying attention to the organic matter of the planning process, the process itself perhaps produced the organic space.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: ARTechnic architects
  • Project: SRK
  • Location: Meguro, Tokyo
  • Photography: Nacasa & Partners Inc.
  • Software used: Archicad
  • Assistant: Ruri Mitsuyasu
  • Structural engineer: Naomi Kitayama / NAO
  • Client: Kazuyuki Shirakura
  • Site:
    • Conditions Residential area
    • Semi-fire protection area
    • Front street:5.45m
  • Scale:
    • Building scale: 2 stories / Maximum height 6.89m
    • Site area: 234.44 m2
    • Building area: 113.54 m2 (building coverage ratio 48.43 legal max.50)
    • Total floor area: 176.08 m2 (floor area ratio 71.18 legal max.100)
    • B1 floor: 9.2 m2
    • 1 floor: 101.22 m2
    • 2 floor: 65.66 m2
  • Process of work:
    • Design and construction
    • Management period Jun, 2012-Jun, 2013
    • Construction period Jun, 2013-Jun, 2014

(more…)

Transforms historic London buildings into progressive new workplace, Alphabeta in England by Studio RHE

Sunday, September 20th, 2015

Article source: Studio RHE

Alphabeta by Studio RHE offers a dynamic and adaptable workplace on the intersection between Shoreditch and the City of London, successfully attracted media and technology companies alongside financial sector tenants.

Image Courtesy © Hufton + Crow

Image Courtesy © Hufton + Crow

  • Architects: Studio RHE
  • Project: Transforms historic London buildings into progressive new workplace, Alphabeta
  • Location: London, England
  • Photography: Hufton + Crow
  • Project Director: Richard Hywel Evans
  • Client: Resolution Property
  • Square footage: 240,000 sq ft
  • Total NIA: 239,710 sqft. (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy