Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Moai Building in Seoul, Korea by L’eau Design

Sunday, December 25th, 2016

Article source: L’eau Design

Easter Island has almost been erased from history as it has no clear documentation of its past. Mysterious Moai statues are the only evidence of civilization. I gained a similar impression of Samjeon-dong, Seoul. Modern Moai at Samjeon-dong began with the consideration of a symbiotic structure for a city, including housing created by stacking commercial facilities and residential units on the everyday cultural ground.

 Image Courtesy © Kim Yongkwan

Image Courtesy © Kim Yongkwan

  • Architects: L’eau Design (Kim Dong-jin (Hongik University))
  • Project: Moai Building
  • Location: 56-16, Samjeon-dong, Songpa-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Kim Yongkwan
  • Design: Lee Sanghak , Ju Ikhyeon, Jung Donghui, Yoon Jihye, Kwon Jungyeol, Kim Minji
  • Structure: RC
  • Finishing: Luxteel, Brick, Tile
  • Construction: BUMJIN
  • Structure Engineer: SDM Structural Engineering
  • Mechanical & Electrical Engineer: HANA Consulting Engineers Co.,LTD.
  • Construction supervision: L’EAU design Co., Ltd.
  • Client: Bae Geumryeol (UNO design)
  • Building scope: 5F, B2
  • Site area: 281.60m2
  • Building area: 164.5m2
  • Gross floor area: 557.0m2
  • Design Period: 2013.06 ~ 2013.12
  • Construction Period: 2014.03 ~ 2015.02

(more…)

Le Signe National Centre for Graphic Design in Chaumont, France by MOATTI-RIVIERE

Sunday, December 25th, 2016

Article source: MOATTI-RIVIERE

The project foresees:

– renovating the Bank of France building and using its potential in the best possible manner

– to tie in with the new project lacing temporary and permanent exhibition spaces and their technical facilities in a new building that is functional and symbolic of the «SIGNE»(Centre national du Graphisme)

– offering the «SIGNE» and the city an entrance courtyard for their encounters as a place for meetings and as an exhibition space.

Image Courtesy © Michel Denancé

Image Courtesy © Michel Denancé

  • Architects: MOATTI-RIVIERE
  • Project: Le Signe National Centre for Graphic Design
  • Location: Chaumont (52), France
  • PhotographyMichel Denancé
  • Lead Architects: Alain Moatti
  • Engineering: Polymago (Graphics and signage), RFR (structure), Inex (fluids), Les sentinelles des collections (Preventive conservation), Bureau Michel Forgue (costs surveyor), Vincent Taurisson (Multimedia and audiovisual), Lumières Studio (lighting), Avel (acoustics)
  • Type of stone: Limestone Moka cream
  • Dimensions: 120 x 240 cm
  • Exterior: steel joinery
  • Interior: structural walls and raw concrete floor
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2 460 m²
  • Completion Year: 2016

(more…)

The First Modern Mass Timber Office in Minneapolis by MGA | MICHAEL GREEN ARCHITECTURE

Friday, December 23rd, 2016

Article source: v2com

Designed by Vancouver based Michael Green Architecture (MGA) in conjunction with Architect-of-Record DLR Group, the seven storey office building in Minneapolis’ North Loop neighbourhood is the largest mass timber building in the United States.

When Hines approached MGA with this exciting project they envisioned T3 as a unique model of new-office building; an opportunity to offer a modern interpretation of the robust character of historic wood, brick, stone, and steel buildings with the additional benefits of state of the art amenities, environmental performance, and technical capability.

Image Courtesy © Ema Peter

Image Courtesy © Ema Peter

  • Architects: MGA | MICHAEL GREEN ARCHITECTURE
  • Project: The First Modern Mass Timber Office
  • Location: Minneapolis, Minnesota, United States
  • Photography: Ema Peter

(more…)

Enclave at the Cathedral in New York by HANDEL ARCHITECTS LLP

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: HANDEL ARCHITECTS LLP

The Enclave at the Cathedral is a new residential development located on the property of Manhattan’s Cathedral of St. John the Divine. The Cathedral and its surrounding gardens and buildings form an 11.3-acre campus collectively referred to as “The Close.” The new residences sit on the site that formerly housed stone sheds used by skilled masons to cut the granite used to construct the Cathedral. Given the proximity of the new building to the Cathedral, the siting, massing, and design of the building were critical.

View east along West 113th Street, Image Courtesy © Pavel Bendov

View east along West 113th Street, Image Courtesy © Pavel Bendov

  • Architects: HANDEL ARCHITECTS LLP
  • Project: Enclave at the Cathedral
  • Location: 400 West 113th Street – NY, NY, USA
  • Photography: David Paler, Bruce Damonte, Pavel Bendov, Adrian Wilson
  • Lead Architect:  Handel Architects LLP
    • Frank Fusaro AIA, Partner, Lead Designer
    • Gary Handel FAIA, Managing Partner
    • Elga Killinger AIA, Project Architect
    • Honyi Wang, Project Designer
  • Client: Brodsky Organization
  • Construction Manager: T.G. Nickel & Associates
  • Structural: WSP
  • MEP: Cosentini
  • Vertical: Joseph Neto & Associates, Inc.
  • Acoustics: Cerami & Associates
  • Exterior Wall: Gilsanz Murray Steficek
  • Site / Civil / Survey: Langan Engineering
  • Landscape Architect: Aarris Atepa Architects
  • Owner’s Rep: Lehrer, LLC
  • Gross Built Area: 403,000 square feet
  • Completion Year: 2016

(more…)

MeePark in Beijing, China by LΛTITUDE ARCHITECTURE

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: LΛTITUDE ARCHITECTURE

Transformation of an industrial building into a multifunctional space

At the beginning of 2016, BlueFocus Communication Group decided to develop a series of venues in multiple locations across Mainland China. The first was then established in Beijing, at the same location used for the Group’s Headquarters, a former Panasonic factory complex of recent renovation. Such a decision is an unmistakable reflection of the company’s priorities, to evolve in China from a manufacturing power into a creative force, under the leadership of its charismatic Chairman Mr. Zhao Wenquan.

Image Courtesy © Hector Peinador

Image Courtesy © Hector Peinador

  • Architects: LΛTITUDE
  • Project: MeePark
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Hector Peinador
  • Client: BlueFocus Communication Group Co Ltd
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Jorge Cortés de Castro, Andrea Ramos Rodriguez, Manuel Coves Botella, Maria Diaz Martin, Zhang Wen
  • Program: 700m2
  • Budget: 350,000€
  • Year: 2016
  • Status: Completed

(more…)

CH-REURBANO in Mexico City by Cadaval & Solà-Morales

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: Cadaval & Solà-Morales

The project seeks to maintain the existing building as much as possible, as well as enhancing the value of its inherent construction properties. The proposal intends to broaden the official proposed conservation plan by committing to preservation international standards, where preservation goes beyond the façade and undertakes virtually the whole building. The idea is to go even further of the maintenance of the existing structure; the project seeks to preserve its ‘essence’. All the new additional construction elements are set up in harmony within the space, being discreet and allowing the prevailing to stand out.

Image Courtesy © Sandra Pereznieto

Image Courtesy © Sandra Pereznieto

  • Architects: Cadaval & Solà-Morales (Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales)
  • Project: CH-REURBANO
  • Location: Roma District, Ciudad de México, México
  • Photography: Sandra Pereznieto
  • Collaborators: Eduardo Alegre, Orsolya Maza
  • Local Architect: Eugenio Eraña Lagos
  • Structural Engineering: Ricardo Camacho de la fuente.
  • Área: 2.500 sqm.
  • Date: Project: 2012
  • Construction 2016

(more…)

Brightlands Smart Service Campus in Heerlen, Netherlands by DIEDERENDIRRIX ARCHITECTURE & URBAN DEVELOPMENT

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: DIEDERENDIRRIX ARCHITECTURE & URBAN DEVELOPMENT 

Office building redesigned into vibrant meeting place

A former ABP [pension fund] office building dating from 1977 is now a breeding ground for education, research and entrepreneurship. Diederendirrix architecture & urban development and Van Eijk & Van der Lubbe designed the Brightlands Smart Service Campus in Heerlen. The building got a new entrance and two floors were redesigned into ‘community floor’. It is the perfect place to meet and work together in the building.

Image Courtesy © Arthur Bagen

Image Courtesy © Arthur Bagen

(more…)

Headquarter SVA in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: HOLODECK architects

The headquarter of the main association of the Austrian Social Insurance Fund is located in the third district, at Erdbergstrasse. The Wittgensteinhaus, the Rochusmarkt and the Grete Jostpark are important cultural buildings and urban areas arranged during site construction in 70s. In this high-quality context, we carefully place a spatial composition of the landscape park and building cubature. The vertical slice is proportionally supplemented by a horizontal slab and integrated the existing landscape park spatially and functionally. The inviting ground floor zone reaches the users and visitors over the extensive open space with shade-spreading trees or over the entrance along the Kundmanngasse. The naturally exposed hall provides a clear orientation and access to the areas.

Image Courtesy © isochrom

Image Courtesy © isochrom

  • Architects: HOLODECK architects (Tomasz Padlo)
  • Project: Headquarter SVA
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: isochrom
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Johannes Müller, Jana Chlupova, Vidosava Petrovic, Marcel Schwab
  • Client: Austrian Social Insurance Fund, Vienna
  • Size: 19100 m2
  • Year: 2015

(more…)

Cinnamon Tower in Hamburg, Germany by BOLLES+WILSON GmbH & Co. KG

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: BOLLES+WILSON GmbH & Co. KG

The Cinnamon tower was conceived as freestanding campanile – a pin on a piazza was the concept behind the premiated competition design by BOLLES+WILSON for the existing 19th century Harbour Masters Building.

A tower was not anticipated in the competition programme, but the jury agreed that a tower anchors the public functions around the only remaining historical building to survive between the megablocks of the ‘Overseas Quarter’ master plan. The historic building would thus be more autonomous.

Image Courtesy © Christian Richters

Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: BOLLES+WILSON GmbH & Co. KG (Prof. Julia Bolles-Wilson, Peter L. Wilson)
  • Project: Cinnamon Tower 
  • Location: Osakaallee 10 20457 Hamburg, Germany
  • Photography: Cordelia Ewerth, Christian Richters, Mitja Schneehage and Rainer Mader
  • Client: Groß & Partner
  • Structural Engineering: Ingenieurbüro Abel · Gebhart GmbH & Co. KG
  • Service Engineers: WINTER Beratende Ingenieure für Gebäudetechnik
  • Building Physics: ITA Ingenieurgesellschaft für Technische Akustik mbH •
  • Fire Protection: hhpberlin- Ingenieure für Brandschutz GmbH
  • GFA: 4.250 m2
  • Realisation: July 2013 – July 2015

(more…)

Headquarter Post AG in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Saturday, December 17th, 2016

Article source: HOLODECK architects

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighbouring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Image Courtesy © Isochrom

Image Courtesy © Isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Headquarter Post AG
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: Isochrom
  • Client: Austrian Mail Courier Post AG
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Peter Hundt, Michal Bugan, Chloe Priou, Karolina Wolny
  • Size: 48000 m2
  • Year: 2012-2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy