Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Khazar Residential Building in Tehran, Iran by S-A-L Design Studio

Wednesday, August 3rd, 2016

Article source: S-A-L Design Studio

Project’s site is located in one of North Tehran vicinities which comprises of condensed cluster buildings and narrow alleys. Therefore, approximately an amount of 48 sq. m. of the total land area of 350 sq. m. was neglected by the municipality code in order to widen the alley. In addition to the client’s required physical program, this issue led the building to be extremely compressed, as well as parking lots to be hard to design and the mass of building to be solid for shaping.

Image Courtesy © Saeed Pirasteh

Image Courtesy © Saeed Pirasteh

  • Architects: S-A-L Design Studio
  • Project: Khazar Residential Building
  • Location: Tehran, Iran
  • Photography: Saeed Pirasteh
  • Architect in Charge: Behrad Tondravi
  • Design Team: Siamak Khaksar, Hiva Farajpour Bakhtiari, Faranak Foroughi, Soheil Ghasemi, Alireza Fazeli, Nilufar Moosavi, Nahid Malayeri, Farshid  Moosavi
  • Area: 1900 m2
  • Project Year: 2015

(more…)

Boulogne B4A in France by Brenac & Gonzalez

Friday, July 29th, 2016

Article source: Brenac & Gonzalez 

Among the buildings composing macro-lot B4, B4A takes on an iconic image, the star shape of which owes everything to its location.

Standing at the tip of an acute angle at the intersection of rue Marcel Bontemps and Cours Emile Zola, its volumes focus all of its 95 accommodations around 3 vertical openings. To develop maximum linearity of the façade, the building is hollowed out and turns its façades to the best exposures. This striving for light engenders sculptural shapes where the recessed façade and alignment with the street express a continual organic movement.The wide balconies that ring the building on every floor underscore each floor with a line, like so many piled up layers. These platters rise in stacks to compose a graphic system of undulating lines that amplify its volumes. On a scale with Cours Emile Zola, it looks like an event in the city, also reflecting quality use of the outside spaces for each apartment. The building’s exterior skin is composed of fine float-finished plaster. In contrast the façades of the access balconies are clad in wooden panels, thus putting an accent on the domestic nature of their use.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Brenac & Gonzalez
  • Project: Boulogne B4A
  • Location: Boulogne, France
  • Photography: Stefan Tuchila and Sergio Grazia
  • MO: Nexity Vinci Immobilier co-promotion
  • Cost: € 14 million
  • Area: 7800 M2

(more…)

Refurbishment of the Ex “Unione Militare” building in Rome, Italy by Studio Fuksas

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: Studio Fuksas

A new architecture redefines the urban landscape of Rome historic centre according to contemporary taste. It’s the steel and glass «Lantern» of the “Ex Unione Militare” building, situated between Via del Corso and Via Tomacelli, that crosses the four floors of the building from the ground-floor up to the panoramic terrace with a view of the dome of the Basilica of Saint Ambrose and Carlo al Corso.

Image Courtesy © ORCH

Image Courtesy © ORCH

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: Refurbishment of the Ex “Unione Militare” building
  • Location: Rome, at the corner between Via del Corso and Via Tomacelli, Italy
  • Photography: Gianni Basso and ORCH
  • General Contractor: CEV SpA – Costruzioni Edilizie Vendramin
  • Engineering: Tecnobrevetti srl, Esa engineering
  • “Lantern” Structure: Sthalbau Pichler
  • Lighting: Speirs & Major Associates
  • Area: 6.116 sq.m, 4 floors
  • Period: 2008 – 2013

(more…)

Torre Del Borgo in Villa d’Adda, Italy by CN10architetti

Sunday, July 24th, 2016

Article source: CN10architetti

Torre del Borgo is one of the most famous fortified buildings in the history of Bergamo. The powerful and accurate quality of the medieval walls, the integrity of the fortified structure, the central position in the village, give to this artifact the most complete sense of monument. The restoration project has dealt with different aspects that conditioned the conservation, the use and the valorisation of the building: the structural instability of the walls and floors, the lack of an adequate system of connection between plans, the total absence of plant networks, degradation and precariousness of internal and external stone facings, lack of windows and adequate interior finishes, on floors and walls. The entire work has developed pursuing a dual purpose, first identifying solutions to the problems of degradation, second offering an architectonic and functional reinterpretation of the building. The project is designed to be made into two functional lots of action: with the completion of Lot 1, are now fully accessible the four halls of the central tower and the spaces of the new building C intended to services and distribution. An important intervention is certainly the inclusion of the new system of ramps and walkways, made entirely with an iron structure, which is articulated between the spaces of the central tower and the new building, connecting the various levels of the complex. Lot 2 will include the redevelopment of public space in Piazza del Borgo with the creation of a large area covered and protected to the road, in direct continuity with the new pavement of the square. With the completion of the restoration project, Torre del Borgo will be able to accomodate the Public Library of Villa d’Adda.

Image Courtesy © CN10architetti

Image Courtesy © CN10architetti

  • Architects: CN10architetti
  • Project: Torre Del Borgo
  • Location: Via del Borgo, Villa d’Adda (Bergamo), Italy
  • Client: Municipality of Villa d’Adda
  • Area: 350 sqm
  • Years: 2013-2015

(more…)

Eole on the Evergreen campus in Montrouge, France by Arte Charpentier Architectes

Friday, July 22nd, 2016

Article source: v2com

Right at Paris’ doorstep, the Evergreen Campus hosts the Crédit Agricole’s head office. Multiple corporate entities share this space. The entire campus revolves around a central park that acts as its green lung.

The conception of Eole – a 67 000 m² building made in four years – preserves and upholds the site’s environmental vocation: buildings operate in accordance with the HQE norms (high environmental quality), new structures were built according to the BBC norms (low consumption buildings), soft energies usage (geothermic, solar and rain water is reused), 4 hectares of green spaces valorized.

Image Courtesy © LK Photographe

Image Courtesy © LK Photographe

  • Architects: Arte Charpentier Architectes
  • Project: Eole on the Evergreen campus
  • Location: Montrouge, France
  • Photography: LK Photographe, Augusto Da Silva, Bouygues Bâtiment
  • Project manager / promoter: Crédit Agricole
  • Landscaper: Groupement Takano Landscape
  • Planning: Atelier Kaba (eastern garden and interior street)
  • ASC: Setec Bâtiment
  • Electrical Engineering: Square
  • Structure: Terrell International
  • Facades: CEEF
  • Acoustics: Lamoureux acoustique
  • Economist: AE75
  • Contract management: Groupement SETEC Bâtiment (mandated) and Builders & Partners
  • Surface: 67 000 m2 floor area
  • Delivery date: 2015

(more…)

600 Collins Street in Melbourne, Australia by Zaha Hadid Architects

Thursday, July 21st, 2016

Article source: Zaha Hadid Architects

Located on the Western boundary of Melbourne’s Central Business District, at the nexus between Collins Street and the Docklands, 600 Collins Street is within an area of the city that is evolving into a new precinct in its own right. Melbourne’s renowned cultural attractions, festivals and community events contribute to the city’s listing as ‘the most liveable city in the world’.

Image Courtesy © VA, Zaha Hadid Architects

Image Courtesy © VA, Zaha Hadid Architects

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: 600 Collins Street
  • Location: Melbourne, Australia
  • Visualizations: VA
  • Design: Zaha Hadid and Patrik Schumacher
  • ZHA Director: Gianluca Racana
  • ZHA Project Director: Michele Pasca di Magliano
  • ZHA Project Architect: Juan Camilo Mogollon
  • Local Architect: PLUS Architecture
  • Structural Engineering: Robert Bird Group
  • Building Services Engineering and Sustainability: ADP Consulting
  • Planning Consultant: URBIS
  • Quantity Surveyor: WT Partnership
  • Building Surveyor: PLP
  • Acoustics: Acoustic Logic

(more…)

Cervantes Building in Zaragoza, Spain by saiz+renduelesARQUITECTOS

Tuesday, July 19th, 2016

Article source: saiz+renduelesARQUITECTOS

This residential building makes the most of a tiny space that enjoys a privileged location on a chamfered sidewalk street corner.

The public space takes the lead. The strong volumen of the building steps back on the corner to emphasize the main access.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: saiz+renduelesARQUITECTOS
  • Project:Cervantes Building
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Photography: Eugeni Pons
  • Promoter / Client: Cervantes 19 S.L.
  • Constructor: Inviasa
  • Budget: 574,929.42 €
  • Area: 807.12 m² (above ground) and 601,17 m² (below ground)

(more…)

Machaon Valley in Tatarstan, Russia by LEVS architecten

Saturday, July 16th, 2016

Article source: LEVS architecten

LEVS architecten has won an international competition for the design of a new residential area nearby the Russian city of Kazan. The winning master plan and architectural concept take a ‘Dutch approach’ to create a living environment for approximately 17,000 residents. Intimate dimensions, green spaces, informal bike paths and walkways, adequate facilities, and spirited architecture together make the Machaon Valley a sustainable community.

Image Courtesy © LEVS architecten

Image Courtesy © LEVS architecten

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: Machaon Valley
  • Location:  Malye KabanyKazan, Tatarstan, Russia

(more…)

Transformation In Pronda Road Civic 8 in Turin, Italy by G.G. RAINERI

Saturday, July 16th, 2016

Article source: G.G. RAINERI

The measure in question provided for the restructuring and change of use of an industrial building destination located at the center of a quadrilateral of residential buildings. The shed in which we intervened, was placed exactly in the middle of a block of the west area of ​​Turin, near the border with the town of Grugliasco (block between Via De Santis, Pronda road, via Cimone and via Postumia). This is a city area developed after the Second World War, and still partially in the developing; in fact, some of the block buildings have recently been constructued. The intervention  involved the reshaping of the existing building in order to make it habitable. Its location is ideal, since being on the block center of gravity has a right distance from the buildings to have no annoying visual interference; moreover the intervention took place in accordance with the neighbor (the road Pronda 8), which was planning to demolish the existing buildings low to build a new building on front street, leaving the right of way (existing) to enter the lot in object. The existing building has been, so, surrounded by green gardens, partly to other condos in part derived uncovering part of the building itself. The GFA, originally located on the ground floor of the building, was distributed between the new mezzanine and the remaining ground floor. The height of the cover is not changed, the outer walls were maintained in part as boundary walls in part as the walls of the new residence. The most difficult part of the design was to give the proportions of residential building to a building that was built to house production activities. The main elevations are divided by dormers and recesses that mark the number of homes fitted inside. Moreover, the tall, narrow windows (partially obscured by fixed shading) try to give new proportions to the main prospect. The inputs to housing are designed as common compasses. All shutters and entrances are made of silver-colored metal profiles, the shell is finished with “ISOCOPPO” Alubel light gray, and the facades are painted in colored earthenware (red mattonaceo).

Image Courtesy © G.G. RAINERI

Image Courtesy © G.G. RAINERI

  • Architects: G.G. RAINERI
  • Project: Transformation In Pronda Road Civic 8
    Location: Turin, Italy
  • Ownership of the building: Impresa Monateri
  • Client: Impresa Monateri
  • Director of construction firm: geom.. Carlo Garelli
  • Designer and project manager: arch. Luigi RAINERI Turin
  • Structural design: ing. Sergio Vighetto
  • Project electrical and thermal plants: Fapa engineering
  • Construction cost: € 800.000
  • Area: 500 sm.

(more…)

Philips Lighting in Eindhoven, Netherlands by Diederendirrix architects

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: Diederendirrix architects

Residential building in former Philips Lighting head office first step toward new quarter Eindhoven

Diederendirrix architecture & urban development has transformed the former Philips Lighting head office into a vibrant residential building consisting of 616 lofts and penthouses. The new façade with gold coloured window frames enables quality small-scale housing in the middle of the city. The completion of Lighting is the first and key step in the realisation of the Victoriapark.

Image Courtesy © Diederendirrix architects

Image Courtesy © Diederendirrix architects

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise