Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Lifeguard Nesselande in Rotterdam, Netherlands by UArchitects

Thursday, May 14th, 2015

Article source: UArchitects

“How does a building looks like which is not used for half a year during the winter? “
During the winter it is closed, but when the sun arrives the building transforms. The arrival of the spring is visible in the building: screens move up, doors slide open and the flags wave into the air. The building reacts on the summer sun.

Image Courtesy © UArchitects

Image Courtesy © UArchitects

  • Architects: UArchitects
  • Project: Lifeguard Nesselande
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Client: Municipality of Rotterdam
  • Completed: 2014
  • Construction Company: Bouwbedrijf Willemsz
  • Open competition: (Open Oproep 2-120)

(more…)

Chemistry lab in Aachen, Germany by kister scheithauer gross architekten und stadtplaner GmbH (ksg)

Thursday, May 14th, 2015

Article source: kister scheithauer gross architekten und stadtplaner GmbH (ksg)

After a preceding VOF procedure in 2011, kister scheithauer gross (ksg) implemented the new ‘Chemiepraktikum’ building for RWTH Aachen. The client is ‘Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW’. The monolithic building functions as a cornerstone of the existing development and is thus decisively contributing to the formation of a ‘prestigious address’ of the Chemical Institute. Laboratory areas of about 1,500 m² have been provided on a gross floor area of 3,720 m². Since April 1, students at the Institutes of Organic and Inorganic Chemistry of RWTH Aachen can now carry out research and experiments at 160 state-of-the-art fume cupboards.

Image Courtesy © Yohan Zerdoun

Image Courtesy © Yohan Zerdoun

  • Architects: kister scheithauer gross architekten und stadtplaner GmbH (ksg)
  • Project: Chemistry lab in Aachen
  • Location: Chemiepraktikum Aachen (chemistry lab), Melatener Straße/Turmstraße, 52074 Aachen, Germany
  • Photography: Yohan Zerdoun, Freiburg
  • Building Owner: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, represented by branch office Aachen
  • Responsible partner:  Prof. Johannes Kister
  • Structural analysis: IDK Kleinjohann GmbH & Co. KG, Köln
  • Building physics: Krawinkel Ingenieure GmbH, Krefeld

(more…)

La Buanderie media library in Clamart, France by architecture patrickmauger

Wednesday, May 13th, 2015

Article source: architecture patrickmauger

The Buanderie, built in 1893 was a service building belonging to the Ferrari Foundation. Acquired by the local authorities in 2002 to provide the setting for a multimedia library, it was placed on the French supplementary historic monuments list in 2003.

Image Courtesy © Didier Boy de la Tour / Eric Sempe

Image Courtesy © Didier Boy de la Tour / Eric Sempe

  • Architects: architecture patrickmauger 
  • Project: La Buanderie media library
  • Location: Place Ferrari, 92130 Clamart
  • Photography: Didier Boy de la Tour / Eric Sempe
  • County: Hauts-de-Seine (92)
  • Region: Ile-de-France
  • Client: Clamart City Council
  • Budget: 2,5 M€
  • Site Area: 1 800 m²
  • Status: Built / Delivered in 2006
  • Collaborators: CET engineering

(more…)

Villa Arkö in Arkösund, Sweden by Marge Arkitekter AB

Saturday, May 9th, 2015

Article source: Marge Arkitekter AB

Villa Arkö is a summer house situated on an island in the archipelago of Norrköping that will also have the possibility to house the family over Christmas and fall vacations. A steep slant towards south east with a marvelous view is the benchmark for the placement and the form of the villa. The house contains of an archetypical basic shape with a high-pitched roof completely covered in cedar wood which over time will get a silver grey color and interact with the surrounding cliff landscape.  A glassed lower volume with sedum roofing and terraces is added on and is thereby creating a building which is following the decrease of the slant.  The in-between spaces of the volumes creates out-door spaces in different cardinal directions, on different levels, with and without roofs. Sliding sun shields (with inbuilt mosquito net for the bed rooms) can cover in and protect the house from weather and wind.

Image Courtesy © Johan Fowelin

Image Courtesy © Johan Fowelin

  • Architects: Marge Arkitekter AB
  • Project: Villa Arkö
  • Location: Island Arkö outside of Arkösund, Sweden
  • Photography: Johan Fowelin
  • Software used: Microstation
  • Client: Private
  • Structure (materials) : Timber work
  • Total floor area: 200 ㎡
  • Year: 2012

(more…)

New’R, ZAC EuroNantes Gare in Nantes, France by Hamonic+Masson & Associés architects

Sunday, May 3rd, 2015

Article source: Hamonic+Masson & Associés architects

This emblematic project in the EuroNantes quarter introduces a gradation in the way people live in the air. The lower floors come in varying kinds of outside spaces with plant bins built into the railings. The higher floors, above any obstructed views, have terraces that become big panoramic screens with winter gardens protected from winds and bad weather. The script is honed and simple. The building reflects an image of great sobriety. Encased in light-coloured metal sidings, the façades catch the light in a constantly changing play of reflected light. Work on the skyline introduces variations in forms and varying ownership of the roofs. This enables different scales of views to people looking at the building from a distance and a diversity of places for the building’s users. The design plays on the idea of movement, backgrounds and multiplicity. Architecture in cinema scope.

Image Courtesy © Hamonic+Masson & Associés architects

Image Courtesy © Hamonic+Masson & Associés architects

  • Architects: Hamonic+Masson & Associés architects
  • Project: New’R, ZAC EuroNantes Gare
  • Location: Nantes, ZAC EuroNantesGare, block 1C
  • Calendar: Under construction, completion in 2017
  • Client: Kaufman&Broad
  • Inspection body: SOCOTEC
  • Contractor: Nantes MétropoleAménagement
  • Environment: RT 2012
  • Graphics: Luxigon
  • Urban planners: Atelier Ruelle
  • Surface: 10 352 m²

(more…)

CHOPIN CENTRE in Warsaw, Poland by STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

Thursday, April 30th, 2015

Article source: STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

WARSAW of the Chopin Center in Warsaw was constructed within the framework of the simplest reactions to “terms” dictated by law, investor and surrounded scenery.

Image Courtesy © STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

Image Courtesy © STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

  • Architects: STELMACH I PARTNERZY Architectural Office
  • Project: CHOPIN CENTRE
  • Location: Warsaw, Poland
  • Author’s name: Boleslaw Stelmach
  • Co-operation: Marek Zarzeczny, Zbigniew Wypych, Rafał Szmigielski, Sławomir Kłos
  • Office name: STELMACH I PARTNERZY Biuro Architektoniczne Sp. z o.o.
  • Technical data:
    • Site area: 372 m2
    • Footprint: 363 m2
    • Usable floor area: 2078 m2
    • Total area: 2796 m2
    • Volume: 6805 m3
  • PROJECT: 2004 – 2008; REALIZATION: 2008 – 2010

(more…)

Sauna Saltsjöbaden in Sweden by Murman arkitekter ab

Thursday, April 30th, 2015

Article source: Murman arkitekter ab

This is a Sauna and relax building in Saltsjöbaden just outside Stockholm.
Saltsjöbaden community was founded in the 1890’s with the goal of creating a society close to nature following the example of central European spas, but near the nature and the sea with the possibility of boat and outdoor activities.

The villas built there was relatively large to fit the growing group of people with a good economy around the turn of the century.

Image Courtesy © Åke E-son Lindman

Image Courtesy © Åke E-son Lindman

  • Architects: Murman arkitekter ab, Hans Murman och Ulla Alberts, Frida Gustafsson
  • Project: Sauna Saltsjöbaden
  • Location: Saltsjöbaden, Sweden
  • Photography: Åke E-son Lindman, Hans Murman
  • Software used: AutoCAD
  • Building complete: 2011

(more…)

INCUBE BUILDING in Las Palmas, Spain by Romera y Ruiz Arquitectos

Thursday, April 30th, 2015

Article source: Romera y Ruiz Arquitectos 

Logical reaction to the surroundings, to the economic context (crisis) and social context (peripheral neighborhood  in a ravine); to the climate (over-exposed latitude to UV rays); to the requirements of the developer: construction completion from August to December, in-fill of an urban block in a plot of 43,20×13 meters, physical connection to levels of the existing building to the north.

Image Courtesy © Simón García · arqfoto fotógrafo | arquitecto

Image Courtesy © Simón García · arqfoto fotógrafo | arquitecto

  • Architects: Romera y Ruiz Arquitectos
  • Project: INCUBE BUILDING
  • Location: Avenida de la Feria s/n. Parcela 8 del Recinto Ferial de Canarias, 35080, Las Palmas de Gran Canaria, Spain
  • Photography: Simón García · arqfoto fotógrafo| arquitecto
  • Designer: Pedro Romera García, Ángela Ruiz Martínez (Romera y Ruiz Arquitectos S.L.P.)
  • Developper: CABILDO DE GRAN CANARIA y SOCIEDAD DE PROMOCIÓN ECONÓMICA DE GRAN CANARIA, S.A.U.
  • Collaborators (all architects): Jorge Hernández Fernández, Rocío Narbona Flores and Paula Cabrera Fry.
  • Technical Architect: Manuel Hernández Vera
  • Built in the year: 2013
  • Area: 1.116m2

(more…)

New Vietnamese National Assembly building in Hanoi, Vietnam by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Wednesday, April 29th, 2015

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner 

“What is Vietnamese building culture?” This question is asked in a country the architecture of which was for many years defined by the former colonial powers, France and Japan, and by the separation of the country into North and South Vietnam with the two capitals, Hanoi and Saigon.

Image Courtesy © Christian Gahl

Image Courtesy © Christian Gahl

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: New Vietnamese National Assembly building in Hanoi
  • Location: Hanoi, Vietnam
  • Photography: Christian Gahl
  • Design: Meinhard von Gerkan
  • Partner: Nikolaus Goetze
  • Project management: Marcus Tanzen, Hanoi Jörn Ortmann, Duc Tran Cong, Tuyen Tran Viet
  • Competition design team: Evelyn Pasdzierny, Alexandra Kühne, Deren Akdeniz (more…)

Bruce C. Bolling Municipal Building in Boston, Massachusetts by Mecanoo

Tuesday, April 28th, 2015

Article source: Mecanoo

Designed by Dutch practice Mecanoo, together with US based firm Sasaki Associates, the Bruce C. Bolling Municipal Building in Boston houses the Boston Public Schools (BPS) department and plays a central role in the reactivation of Roxbury’s Dudley square.

Image Courtesy © mecanoo

Image Courtesy © mecanoo

  • Architects: Mecanoo
  • Project: Bruce C. Bolling Municipal Building
  • Location: Boston, Massachusetts, USA
  • Programme: 16,700 m2municipal office building for Boston Public Schools department with community space and retail, integrating 3 historic facades
  • Design: 2011-2012
  • Realisation: 2012-2015
  • Client: City of Boston, MA / US
  • Partnerarchitect, landscape architect and civil engineer: Sasaki Associates
  • Historic preservation consultant: Building Conservation Associates
  • Structural, mechanical and electrical engineer: Arup
  • Lighting consultant: Lam Partners
  • Construction Manager: Shawmut Design and Construction
  • Project management for client: PMA Consultants

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy