Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Ranch Operations in Hill Country, Texas by Miró Rivera Architects

Tuesday, October 27th, 2015

Article source: Miró Rivera Architects 

The Ranch Operations buildings presented an opportunity to explore the juxtaposition of simple utilitarian structures against the Hill Country landscape. Designed with a common 16’ module, the structural layout for the three buildings is identical, leaving manipulation of the skin system as the primary vehicle for meeting the programmatic needs for the project. These needs include office space and a shop, maintenance vehicle storage as well as general storage.

 Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

  • Architects: Miró Rivera Architects 
  • Project: Ranch Operations
  • Location: Hill Country, Texas, US
  • Photography: Paul Finkel | Piston Design
  • Software used: AutoCAD
  • Client: Withheld at Owner’s Request
  • Design Team: Juan Miró, FAIA LEED AP, Miguel Rivera, FAIA LEED AP
  • Project Architect/Manager: Aaron Hunt
  • Height: 2 floors, 21′-8″
  • Area: 10,255 sf

(more…)

Residence for searchers in LYON, France by François Scali Architecture

Tuesday, October 27th, 2015

Article source: François Scali Architecture

The building located in Lyon is a residence for researchers and programming of the consultation (won in 2010) clarified the role that he must have identification in the Gerland district undergoing urban transformation.

Image Courtesy © François Scali Architecture

Image Courtesy © François Scali Architecture

(more…)

Company office building for Immoquatro in Gent, Belgium by BURO II & ARCHI+I

Tuesday, October 27th, 2015

Article source: BURO II & ARCHI+I

How architecture improves the quality of the daily work

Around 25 staff is working for Accountancy Service in the new office building.
The plot has a level difference across twelve meters: the garden lies approximately 90cm lower than the front garden strip at street level. This natural slope was incorporated into the design for the new office building. It was decided not to use the garden for parking; parking is accommodated below the building. By raising the volume of the new structure marginally from street level, space was created without the need for a deep excavation. This allows all-round daylight to penetrate the car and bicycle parking level and gives the impression that the building is floating.

Image Courtesy © Bart Heijnens

Image Courtesy © Bart Heijnens

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: Company office building for Immoquatro
  • Location: Gent-Mariakerke, Belgium
  • Photography: Bart Heijnens
  • Floor area: 6.634 m²
  • EPB: E37 – K33
  • Status: Completed in 2015

(more…)

Woodland Residences in Austin, TX by Derrington Building Studio

Saturday, October 24th, 2015

Article source: Derrington Building Studio

WDLD_Project Description

Woodland is a small residential community nestled among a grove of large trees in a neighborhood that is just minutes outside of downtown Austin, Texas.  The development started with a simple program of four houses, but quickly became complex through the site’s general conditions and restrictions. Unusual property lines, a steep bluff, and an abundance of old-growth trees squeezed the buildable area for the project. This, in turn, presented privacy and view concerns given the close proximity of each house to the surrounding trees, as well as one other. Along with these issues, permitting violations from a previous owner had to be overcome.

In working with a limited budget and economical materials, we placed extra attention on massing and fenestration. This particular house is 850 square feet of living space and includes two bedrooms and one and half baths. Simplicity of form with dynamic elements and limited use of color creates an impactful form without being overly dramatic. , Image Courtesy © Craig Washburn

In working with a limited budget and economical materials, we placed extra attention on massing and fenestration. This particular house is 850 square feet of living space and includes two bedrooms and one and half baths. Simplicity of form with dynamic elements and limited use of color creates an impactful form without being overly dramatic. , Image Courtesy © Craig Washburn

  • Architects: Derrington Building Studio 
  • Project: Woodland Residences
  • Location: Austin, TX, US
  • Photography: Craig Washburn
  • Software used: Vectorworks
  • Developer/Design Director: George Blume of GHB3
  • Engineer: JM Structural
  • Landscape Designer: Casey Boyter
  • Contractor: GreenTex Builder
  • Construction Manager: William Hodge
  • Total SF: 6514 total sf; House 1 – 1102, House 2 – 2084, House 3 – 1102, House 4 – 2226
  • Year: 2015

(more…)

Campo Viejo Winery – Juan Alcorta Winery in Logroño, Spain by Ignacio Quemada Architects

Saturday, October 24th, 2015

Article source: Ignacio Quemada Architects

The Campo Viejo Winery lies on a plateau on the River Ebro valley, the Rad de Santa Cruz, which is covered by 37 hectares of undulating vineyards with marvellous views in all directions.  The programme is split into two parts, which means that the visiting area is located on the vineyard, château-like, whereas the winery, which covers a surface area of 45,000 m², cannot conceivably be sited on the hill, but is built into it, like a work of land art, and is concealed from the vineyard.

Image Courtesy © Duccio Malagamba

Image Courtesy © Duccio Malagamba

  • Architects: Ignacio Quemada Architects
  • Project: Campo Viejo Winery – Juan Alcorta Winery
  • Location: Logroño, Spain
  • Photography: Duccio Malagamba

(more…)

CEIP Sada extensión building in Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Saturday, October 24th, 2015

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

Sada, located in the region of La CoruñaAsMariñas, in the Galician Rias Altas, occupies a central position in the coast of Betanzos estuary, characterized by an extraordinary beautiful landscape and a mild Atlantic climate with very few thermal fluctuations. With 14,000 inhabitants and 20 Km distant from the provincial capital, La Coruña, it´s nowadays part of the metropolitan area.

Image Courtesy © Héctor Santos-Díez

Image Courtesy © Héctor Santos-Díez

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos
  • Project: CEIP Sada extensión building
  • Location: Sada, Spain
  • Photography: Héctor Santos-Díez
  • Client: Consellería de cultura, educación e ordenación universitaria. Xunta de Galicia
  • Constructor: Obras y servicios Gómez Crespo S.L.
  • Surveyors: Antonio Pazos García y José Luis Pardo Pérez
  • Area: 498,80 m²
  • Date: 2015

(more…)

Schuurkensstraat in Ghent, Belgium by Abscis Architects

Saturday, October 24th, 2015

Article source: Abscis Architects

Two historic retail properties in a unique location on Ghent’s Veldstraat and Korenmarkt are revived with a mixed shopping and residential project. Adding to the initial demand for optimisation of the retail space,an opportunity is seized to redevelop the vacant upper floors, with their authentic interiors and stunning city views, into apartments. Combining renovation with new construction, the two corner premises are merged into one project, with a spacious two-level shop premises on the ground floor,and five apartments centred around a communalpatioon the upper floors.

Image Courtesy © Dennis De Smet

Image Courtesy © Dennis De Smet

  • Architects: Abscis Architects
  • Project: Schuurkensstraat
  • Location: Ghent, Belgium
  • Photography: Dennis De Smet

(more…)

30 SOCIAL HOUSING UNITS in VILLEFRANCHE-SUR-SAÔNE, FRANCE by PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Friday, October 23rd, 2015

Article source: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Intermediate dwellings

The project takes the form of an urban micro-operation aiming to link a park, that had been isolated until now, and a boulevard running through to the town centre. This has resulted in a pathway being created in the middle of the plot to better make use of its heart and to define an unusual landscape. To either side of this axis, two quite different housing typologies have been built: to the north, a two storey building crossing through the site and, to the south, a series of interleaved houses. Each housing unit is extended by a vast outdoor space positioned either next to the entrance or to the rear of the unit. The most symbolic, being that of the main building, is constructed from a double latticework envelope and, extending the living room, creates an additional space of around 20 m².

 Image Courtesy © Stephan Lucas

Image Courtesy © Stephan Lucas

  • Architects: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES
  • Project: 30 SOCIAL HOUSING UNITS
  • Location: Villefranche sur Saône (69), France 
  • Photography: Stephan Lucas
  • Client: Habitat BVS
  • Consultants: Abac ingénierie, All-trades engineering, Cubic, quantity surveying
  • Program: 30 intermediate social housing units
  • Surface: 2450 m² habitable floor area // 2700 m² net floor area
  • Calendar: Completed in April 2009
  • Cost: € 4.1 M excl. VAT

(more…)

Historic Aberdeenshire House in Aberdeen, Scotland by Kebony

Tuesday, October 20th, 2015

Article source: Kebony

A distinctive Edwardian home in north Aberdeenshire was recently given a new lease of life with the addition of an extension inspired by contemporary minimal design. Juxtaposed against the traditional hard wearing granite of the original building, the extension features Kebony cladding which introduces an element of Scandinavian design aesthetic as well as bringing with it all the benefits of resilience and durability that its technology allows. Appearing to ‘float’ in front of a stainless steel mesh, the timberwork gives the building a sense of lightness, contrasting with the solid granite of the main part of the house.

Image Courtesy © Markus Photography

Image Courtesy © Markus Photography

  • Architects: KebonyHRI Architects
  • Project: Historic Aberdeenshire House
  • Location: Aberdeen, Scotland  
  • Photography: Markus Photography
  • Completed: 2015

(more…)

Bus drivers building in Amsterdam, Netherlands by Benthem Crouwel Architects

Tuesday, October 20th, 2015

Article source: Benthem Crouwel Architects

The striking white bus drivers building on the bus station at Amsterdam Central houses a workspace, pantry and a canteen for bus drivers on the first floor. Because the canteen is located on this higher level the drivers have a lot of privacy, with 180 degree views of the bus platform, the river IJ and Amsterdam North. On the ground floor there is space for storage, a technical area and toilets. The bus drivers building has been built three months.

Image Courtesy © Jannes Linders

Image Courtesy © Jannes Linders

  • Architects: Benthem Crouwel Architects
  • Project: Bus drivers building
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Jannes Linders
  • Client: Munipicality of Amsterdam
  • Gross Floor Area: 80 m2
  • Start Design: 2014
  • Start Construction: 2015
  • Completion: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise