Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

A mixed use building in Nancy, France by Anne DEMIANS

Thursday, March 19th, 2015

Article source: Anne DEMIANS

Nancy, A Modern City for Over Three Centuries

Throughout the various periods of its urban development, Nancy’s vision always preceded its architectural commissions. The city suburbs were initially attributed to the original castle town, and in the eighteenth century, a message of unity was asserted at the annexation of Lorraine to the Kingdom of France. And this was an opportunity to highlight the ducal power around an exceptional architecture (classified as a UNESCO World Heritage Site). At the beginning of the twentieth century, the architecture in Nancy successfully integrated the richness of the École de Nancy in its constructions, just as it was able to promote new ideas on building and construction in the footsteps of the architect and designer Jean Prouvé, who was also mayor of Nancy after the Liberation. This identity and legacy continues today with the reconquest of the riverbanks of the Meurthe: the city of the twenty-first century.

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher et AAD

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher et AAD

  • Architects: Anne DEMIANS
  • Project: A mixed use building
  • Location: Avenue du XXème Corps, Quai Sainte Catherine, Nancy
  • Photography: Jean-Pierre Porcher et AAD
  • Contractor / Contracting Authority: CIRMAD
  • Team: Philippe MONJARET, Project Director, Typhaine BLANCHET, Project Manager
  • BET TCE: Pertuy Construction
  • BET Facade: VP Green
  • Perspective: Typhaine BLANCHET
  • Surface Area: 10 200 m2 SHON.
  • Project: BBC – 20, HeE
  • Cost: 15 000 000 € HT

(more…)

Brick Neighbourhood in Ljubljana, Slovenia by dekleva gregoric arhitekti

Wednesday, March 18th, 2015

Article source: dekleva gregoric arhitekti 

How to establish a clear spatial, material and social identity of the neighbourhood? This question was the basic principle when developing the design of objects and their surroundings in terms of deeper connection of future residents with their living environment.

The concept of the 3D erosion is resulting from the critique of the existing master plan with generic volumes in terms of size and height and their arbitrary position. This concept of sub-structuring of the volume is further reflected in the material expression: the initial envelope is defined with the brick layer and the cut-outs with balconies in render.

Façade of two aligned buildings facing the neighbourhood park, Image Courtesy © Miran Kambič

Façade of two aligned buildings facing the neighbourhood park, Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: dekleva gregoric arhitekti
  • Project: Brick Neighbourhood
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Software used: Autocad, 3Dmax and Photoshop
  • Date: 2005-2014
  • Client: SSRS – National Housing Trust
  • Competition team: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič, Lea Kovič, Flavio Coddou
  • Project team: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič, Lea Kovič, Martina Marčan, Andi Koder, Tea Smrke,  Daniel Schwartz, Simon Vrščaj
  • Source: open competition, 1. prize
  • Master plan: LUZ d.d.
  • Landscape / greenery: bruto d.o.o.
  • Area: 20.185 m2

(more…)

VIELA do BURACO, 24 in Porto, Portugal by Atelier – Nuno Ribeiro

Friday, March 13th, 2015

Article source: Atelier – Nuno Ribeiro

This architectural project is related with recovery and physical and functional rehabilitation of a building located in the Alley of the hole, 24, classified as a World Heritage area, the same reborn next door to the Douro River and the streets and squares that this characterization zone with typical and unique architecture.

Image Courtesy © Atelier - Nuno Ribeiro

Image Courtesy © Atelier – Nuno Ribeiro

(more…)

Alvega Canoeing Center in Abrantes, Portugal by ateliermob – Arquitectura

Friday, March 13th, 2015

Article source: ateliermob – Arquitectura 

With the same area and volume of the previous building, the new Canoeing Center is also located at the river beach of Alvega. Its proximity to the Tagus river, in a regularly flooded area during the winter, determined its position, raised above ground level – increasing the ground permeability –, and the coating of its walls, with a solution of black recycled plastic profiles, able to resist the impact of objects that might be dragged by the river, being permeable to the water flow simultaneously.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: ateliermob – Arquitectura, Design e Urbanismo, lda
  • Project: Alvega Canoeing Center
  • Location: Alvega, Abrantes, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Software used: ProgeCAD
  • Design team: Andreia Salavessa, Tiago Mota Saraiva, Vera João, Ana Luísa Cunha, Rita Aguiar Rodrigues, Carine Pimenta, João Afonso Almeida, Mariana Simões, João Torres, Sophia Walk
  • Client: Câmara Municipal de Abrantes
  • Structure: Betar – José Pedro Venâncio, Maria do Carmo Vieira
  • Area: 320 m2
  • Project year: 2010

(more…)

Apartment Torres Blancas 2040 in Madrid, Spain by Hector Ruiz Velázquez

Thursday, March 12th, 2015

Article source: Hector Ruiz Velázquez

Torres Blancas is an emblematic building by Spanish architect Javier Sáenz deOiza (1918-2000), located in Madrid. This 91 m2 apartment is situated in one of the top floors of the building.  It is a result of the subdivision of the original plans by Sáenz de Oiza, who contemplated 400m2 houses. In this space, the intervention of restructuring by architect Héctor Ruiz Velazquez seeks to recover the original organic essence of this building of great architectural quality in the interior of the apartment.

Image Courtesy © PEDRO MARTINEZ

Image Courtesy © PEDRO MARTINEZ

  • Architects: Hector Ruiz Velázquez
  • Project: Apartment Torres Blancas 2040
  • Location: Heart of Mary Street 3 Madrid Spain
  • Photography: PEDRO MARTINEZ
  • Date of Project: 2013-2014
  • Termination Date: 2013-2014
  • Lead time (months): Five Months
  • Quote from work (Euros): 80,000 euros
  • Actuating surface (m2): 91 m2

(more…)

Municipal Indoor Pool in Constantina (Seville, Spain) by FERNANDO SUAREZ CORCHETE

Wednesday, March 11th, 2015

Article source: FERNANDO SUAREZ CORCHETE

Our building is located in a plot at the entrance of the town, bordering the landscape of the mountains in the north of the province of Seville and a great visual presence from all areas due to the elevated streets that climb the hill in the southwest area. In this terrain, with a topographic ascension to the north, were gardens with plenty of plants and trees. The proposed organization meets these topographic conditions, the characteristic landscape of the surrounding mountains, the need to maintain the image of the gardens, and the best east-west orientation to the longitudinal axis of the main pool.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: FERNANDO SUAREZ CORCHETE
  • Project: Municipal Indoor Pool in Constantina (Seville, Spain)
  • Location: Avenida de Andalucía, 41450 Constantina, Sevilla, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Architects Team: Fernando Suárez Corchete, Lorenzo Muro Álvarez
  • Technical Architects: Víctor Baztán Cascales, Antonio García González, Pilar Correa Sánchez
  • Collaborators: María Pilar Casado Villa, Marica Vazzana
  • Consultants: José María Mateos Eguía (MEP), Ricardo Díaz Garrido (Structural engineering) 
  • Client: Secretaría General para el Deporte, Junta de Andalucía (Regional Government)
  • Construction: ETOSA Obras y Servicios Building, S.L.U.
  • End of construction: 2014
  • Construction budget: 1.593.740,94 euros (Cost per m2: 727,40 euros/m2)
  • Project Area: 2.191,01 m2

(more…)

“Edificio en calle Candioti” in Santa Fe, Argentina by BIAGIONI/PECORARI Arquitectos

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: BIAGIONI/PECORARI Arquitectos

Between the houses and shops of services and catering that founded the Candioti neighborhood, multi housing buildings, bars, restaurants and clothing stores are multiplying, in a transformation of vitality and diversity.

Image Courtesy © Ramiro Sosa

Image Courtesy © Ramiro Sosa

  • Architects: BIAGIONI/PECORARI Arquitectos
  • Project: Edificio en calle Candioti
  • Location: Santa Fe, Argentina
  • Photography: Ramiro Sosa
  • Type: Collective housing.
  • Project and Construction Management: Architect Gabriel Biagioni, Sergio Pecorari Arq..
  • Contributors: Arq Ma Virginia Aranda, architect Claudio Tomatis….
  • Structural Calculation: Ing. Rudy Grether, Ing Fernanda Carrasco.
  • Indoor Area: 972 m2
    • Year: 2012 – 2014

(more…)

Suo-jae: The House to Uphold Myself in Seoul, South Korea by studio_GAON

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: studio_GAON

This building is named ‘Suo-jae(守吾齋)’, which means ‘the house to uphold myself’. The Name ‘Suo-jae’ belongs to a house of Yak-hyunJeong – whose brother was Dasan Yak-yongJeong, one of the greatest scholars in late Choseon dynasty- as well as the title of a prose which was written by the scholar. The prose was written when the scholar visited his brother’s house and introspect about his life upon hearing the name. The poem is a masterpiece, making us take a look at ourselves; about the balance between confidence and prudence, and how hard it is to keep uphold ourselves

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: Suo-jae: The House to Uphold Myself
  • Location: Donggyo Dong 164-11, MapoGu, Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Translation: Joowon Moon
  • Project Team: Sungpil Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Won, Hanmoe Lee, Joowon Moon
  • Building scope: 4f, (1~3f: 49.5㎡, 4f:15.4㎡)
  • Building history: first built in 1992, renovated in 2014.
  • Structure: before – masonry structure, after – steel frame structure
  • Construction: Starsis
  • Design Period: 2013.9-2014.5
  • Construction Period: 2013.10-2014.8

(more…)

BL783 in Santa Fe, Argentina by CLAUDIO WALTER Arquitectos Asociados

Sunday, March 8th, 2015

Article source: CLAUDIO WALTER Arquitectos Asociados

The Lehmann boulevard is named after the founder of the colony Rafaela. It is one of the two foundational axes that intersect each other orthogonally and form the main square of the city that is surrounded by old and leafy tipas (TipuanaTipu). The urban space is ample with low-rise buildings and a landscape with a predominance of jacarandás (Jacaranda Mimoosifolia) and lapachosrosados (Handroanthusimpetiginosus).

Image Courtesy © Ramiro Sosa

Image Courtesy © Ramiro Sosa

  • Architects: CLAUDIO WALTER Arquitectos Asociados
  • Project: BL783
  • Location: Rafaela, Santa Fe, Argentina
  • Photography: Ramiro Sosa
  • Team: Arq. Claudio Walter, Arq. Ana Piuzzi, M.M.O. Leandro Schmithalter, Paola Lambrecht
  • Area: 852 m²
  • Year of construction: 2013-2014

(more…)

The Extension-Renovation of ThBETHUNE, FRANCEe Comedie De Bethune–National Drama Center in FRANCE by MANUELLE GAUTRAND ARCHITECTURE

Thursday, March 5th, 2015

Article source: MANUELLE GAUTRAND ARCHITECTURE 

A BUILDING WITH A PRECIOUS HISTORY

Firstly named “National Drama Center of the Nord Pas de Calais” then “Theater of the Northern Countries” and finally renamed “La Comédie De Bethune” by Agathe Alexis and Alain Barsacq who managed it from 1992, this theater distinguishes itself by its location in the heart of a territory marked by the crisis.

Image Courtesy © Philippe Ruaul

Image Courtesy © Philippe Ruaul

  • Architects: MANUELLE GAUTRAND ARCHITECTURE 
  • Project: The Extension-Renovation of The Comedie De Bethune–National Drama Center
  • Location: BETHUNE, FRANCE
  • Photography: Philippe Ruaul, Luc Boegly
  • ENGINEERS & CONSULTANTS:
    • Stage design: BATI-SCENE
    • Structural engineering: KHEPHREN
    • Acoustics: Jean-Paul LAMOUREUX
    • Fluids engineering & economy: HEXA INGENIERIE
    • Scheduling and coordination: HD PROJECT
  • MAIN FIRMS:
    • Shell : RAMERY
    • Façades : DITER
    • Partitions – ceilings : C4M
    • Woodwork : BARA MENUISERIE
    • Painting-wall coatings : VANDENDRIESSCHE
    • HVAC and plumbing : BONNEL
    • Electricity – Networks : EIFFAGE ENERGIE
    • Stage equipment: CAIRE-MANGANELLI
  • Surface: 2.0820 sqm in total, including extension of 720 sqm , Extension & restructuring cost: about 3,6 million Euros
    including all taxes Theater of 350 places, with grid, 15-meter high and 14-meter large scene frame, 15,50-meter large and 13,50-meter deep theater floor with trap room, grid and fake grid. Rehearsal space with grid.
  • DATES: Initial building : competition: 1994, delivered in 1999., Extension-restructuring: competition : 2009, Studies:
    2010-2013, Construction: 2013-2014, Opening of the new theater with its rehearsal space : September 2014.

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy