Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Eco Warsaw Tower in Poland by BXBstudio Bogusław Barnaś

Friday, May 18th, 2018

Article source: BXBstudio Bogusław Barnaś 

Eco Warsaw Tower is a sustainable building situated in the centre of the Polish capital. In the design process, a lot of attention was given to such needs of a contemporary human being as: contact with nature, healthy lifestyle and harmony, which are missing in the modern city.

Image Courtesy © BXBstudio Bogusław Barnaś

  • Architects: BXBstudio Bogusław Barnaś
  • Project: Eco Warsaw Tower
  • Location: Warsaw, Poland
  • Team: Bogusław Barnaś, Anna Taczalska, Mateusz Zima, Justyna Gajda, Kamil Makowiec, Anna Hydzik, Anna Mędrala, Hubert Augustowski, Aleksandra Banasiewicz, Marcin Burzyński, Kinga Żuk
  • Interior Design: BXBstudio & LOOMA interior design
  • Total Plot Area: 1060 sqm
  • Total Building Usable Area: 5808 sqm
  • Total Building Area: 789 sqm
  • Total Residential Area: 2237 sqm
  • Total Office Area: 285 sqm
  • Total Commercial Area: 1229 sqm
  • Date: 2016-2018

(more…)

ORA Hostel in Bangkok, Thailand by SEA ARCHITECTURE CO., LTD

Thursday, May 17th, 2018

Article source: SEA ARCHITECTURE CO., LTD

Ora Hostel is the newest hostel, for warm welcome the Backpacker guests to visit Bangkok, Thailand. It’s located at BTS Saphan Khwai Station near Jatujak Market.

Image Courtesy © Adison Ruangsiridecha

  • Architects: SEA ARCHITECTURE CO., LTD
  • Project: ORA Hostel
  • Location: BTS Saphan Kwai, Bangkok, Thailand
  • Photography: Adison Ruangsiridecha
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 240 spm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Passive House Pavilion of Longfor Sundar in Gaobeidian, China by SONG UND PARTNER ATELIER

Wednesday, May 16th, 2018

Article source: SONG UND PARTNER ATELIER

This project is a exhibition pavilion supported by Longfor Real Estate and Orient Sundar windows company, within which the sustainable architecture strategies and the edge-cutting building techniques could be introduced to the public.

Image Courtesy © Xiazhi

  • Architects: SONG UND PARTNER ATELIER
  • Project: Passive House Pavilion of Longfor Sundar
  • Location: Gaobeidian, Hebei province, China
  • Photography: Xiazhi
  • Design Team: Jingfen Sun, Dan Xie, Yingnan Chu, Xiaojuan Chen, Dongchen Han, Zhenghao Lin
  • Engineer: THUPDI
  • Area: 1200m2
  • Date of Completion: 2017.08

(more…)

Museum of Life and Science in Durham, North Carolina by in situ studio

Wednesday, May 16th, 2018

Article source: in situ studio 

The woodland classroom building is located in a forest on the south side of the Museum’s campus. The building is a flexible space for science learning that blends indoor space with the surrounding natural environment. The stand-alone restroom building is located on the north side of the Museum’s campus, within a new outdoor exhibition area called Hideaway Woods, just up the trail from a Patrick Dougherty sculpture. We worked with the Museum of Life and Science to master plan these portions of their expanding campus and locate these small structures to minimize disturbance to the surrounding environs and, in the case of the woodland classroom, maximize connections with the natural environment.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson and Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: Museum of Life and Science
  • Location: Durham, North Carolina
  • Photography: Richard Leo Johnson and Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp

(more…)

Permeable Living Building in Quito, Ecuador by architecture x

Wednesday, May 16th, 2018

Article source: architecture x

We approached the design for this building from a position that questions the solutions currently being produced in Quito in response to the necessity of densifying the city with mid rise construction.

Can we as architects provide economically attractive solutions for the real state market while meeting the new standards set by the City Government for responsible and efficient construction? But most importantly how do we reconcile market interest that focus on the individual, hermetic apartment isolated as much as possible from the discomforts and complications of public urban living, with the urgent necessity for architecture to be the tool for place making in a disjointed, hard-edged city?

Image Courtesy © Bicubik, Sebastián Crespo and Andrés Fernández

  • Architects: architecture x
  • Project: Permeable Living Building
  • Location: Quito, Ecuador
  • Photography: Bicubik, Sebastián Crespo, Andrés Fernández
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design and Supervision: arquitectura x, Adrian Moreno, Maria Samaniego, María José Crespo, Juan Pablo Freire, Jorge Durán, Eva Setz
  • Client: SMC + EDECONSA
  • Construction: SMC Shubert Martinez Construcciones, EDECONSA Ecuatoriana de Construcciones S.A. Juan Carlos Rodriguez, Sebastián Martinez
  • Structural Engineer: Juan Carlos Garcés
  • Year: 2013 – 2016

(more…)

Nursing and Retirement home in Bellinzona, Switzerland by STUDIO GAGGINI / NICOLA PROBST ARCHITETTI

Monday, May 14th, 2018

Article source: STUDIO GAGGINI / NICOLA PROBST ARCHITETTI

The new building is located at the intersection of two neighborhood streets and forms the corner of a new urban block. The compact volume allows the definition of a central free space, a new resident and public park that links and enhances the various elements: the new nursing home, an existing villa, an annex, a small church.

Image Courtesy © ALEXANDRE ZVEIGER

  • Architects: STUDIO GAGGINI / NICOLA PROBST ARCHITETTI 
  • Project: Nursing and Retirement home
  • Location: Bellinzona, Switzerland
  • Photography: ALEXANDRE ZVEIGER
  • Collaborators: Arch. Crippa Paolo , Arch. Fabiano Fausto ,Arch. Kurtze Bernadett , Arch. Locatelli Silvia
  • Gross Built Area (square meters): 6500 square meters
  • Completion Year: 2017

(more…)

Qianhai East Coast Garden 1C , 7B , 7D Show Flat in Guangdong, China by Dickson Hung Associates Design Consultants

Monday, May 14th, 2018

Article source: Dickson Hung Associates Design Consultants 

Curves enlarge minimalist space1C Show Flat

The construction area of this project is about 90 square meters. Fashion is an eternal topic, and it is also a manifestation of characteristic. Coco Chanel said, “In order to be irreplaceable, one must always be different.” Through a new understanding of fashion, the designers used the principle of “less is more” to interpret a different kind of fashion. The whole space is unified with concise, smooth and fluent lines running through the interior, bringing a refreshing and natural breath. The minimalist furniture reflects the wisdom of design and humanistic spirit everywhere. By thinking differently, the designers embedded a tea table into the sofa, and applied irregular cabinets which have graceful arcs. The storage design is another highlight, the cabinets of the living room, the bed of the study room and the TV wall of the bedroom and others are ingenious.

Image Courtesy © Dickson Hung Associates Design Consultants

  • Architects: Dickson Hung Associates Design Consultants
  • Project: Qianhai East Coast Garden 1C , 7B , 7D Show Flat
  • Location: Shenzhen, Guangdong, China
  • Chief Designer: Dickson Hung
  • Design Team: Jiang Ying
  • Soft Decoration: Zhuangdian Decoration Co., Ltd.
  • Project Area: 90 m2(1C), 89 m2(7B), 127 m2(7D)
  • Completion Time: June, 2016

(more…)

Residência em Atami in Brazil by Elmor Arquitetura

Monday, May 7th, 2018

Article source: Elmor Arquitetura

From the restinga to the intervention plan, the project for a single-family residence in Atami has as its starting point in the invitation to bonding. From the demands for design, moments of relaxation in the family topped the list of problems to be solved; Perhaps, if not for sure, this justifies the four suites that compose the superior volume of the residence that still contains a spacious Master Suite.

Image Courtesy © Rodrigo Ramirez

  • Architects: Elmor Arquitetura
  • Project: Residência em Atami
  • Location: Balneário Atami, Pontal do Paraná – PR, Brazil
  • Photography: Rodrigo Ramirez
  • Architect in Charge: Jorge Elmor Neto
  • Total Built Area (m2): 610 m²
  • Year of Completion: 2015

(more…)

Mandal Slipway Housing Complex in Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Friday, May 4th, 2018

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter AS 

The “Slippen” housing complex is located in the district of Lower Malmø, at the exit of Mandalselva in the Mannefjord. The town of Mandal has some very special qualities with its location where the river meets the sea, and a stunningly beautiful timber architecture. Lower Malmø on the eastern side of the river has historically been an industrial area, but this is currently under development and will in future become a vital part of Mandal’s vibrant city life. The project is iconic with its unique roof forms and minimal window details, while at the same time evoking the character of the local surroundings, taking its inspiration from the unique character of Mandal: the encounter between timber construction and the open sea. The architecture is steeped in local vernacular building traditions, but with a new and modern interpretation.

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter AS

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
  • Project: Mandal Slipway Housing Complex
  • Location: Mandal, Norway
  • Client: Laksesoben Eiendom AS
  • Size: 7.900 m2
  • Status: Completed (2016)

(more…)

Lyon Part-Dieu in France by MVRDV

Friday, May 4th, 2018

Article source: MVRDV

MVRDV’s design focusses on integrating the Lyon Part-Dieu shopping complex to its surrounding urban fabric and hopes to allow everyday life to permeate through it. The street is not only extended through the building via an East-West walkway but also over it by stairways and escalators that take users up and over the complex. MVRDV pushed to reconnect the shopping centre with the facilities in its immediate context. A rearrangement of terraces on the south façade provides a direct connection with the library, and the restructured main east entrance provides access to visitors arriving from the Part-Dieu train station; which is also due to be renovated. The public realm on the street level will extend onto the shopping centre itself, and by rearranging the rooftop, technical facilities and carparks. MVRDV created a series of large terraces and green spaces that are accessible directly from the street. Restaurants, bars and cinemas all spill out onto the terraces but are also independently accessed through covered escalators that navigate around and over the building.

Image Courtesy © Kréaction

  • Architects: MVRDV
  • Project: Lyon Part-Dieu
  • Location: Lyon, France
  • Photography: Kréaction
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob Van Rijs, Nathalie De Vries
  • Design Team: Winy Maas, Frans de Witt, Bertrand Schippan with Catherine Drieux, Antoine Muller, Daniel Diez, Maxime Cunin, Irene Todero, Jean-Rémi Houel, Leo Stuckardt, Saskia Kok, Boris Tikvarski, Paul Mas, Paul Sanders, Julius Kirchert, Andrei Ducu Pedrescu, Karolina Szóstkiewicz, Marie-Aline Rival, Solène de Bouteiller, Ana Melgarejo Lopez, Clémentine Artru, Clémentine Bory, Davide Salamino, Maxime Richaud, Javier Cuenca, Severine Bogers, Marie Saladin, Francesco Barone and Pierre-Emmanuel Escoffier
  • Partners:
    • Project managers: Artelia
    • Co-Architects: SUD
    • Landscapist: BASE
    • Façade Consultant: VP&Green
    • Structural Consultants: Y Ingénierie, WSP
  • Year: 2013+

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise