Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

General Services Building inside Helios Swimming Centre in Zaragoza by ACXT

Saturday, September 7th, 2013

Article source: ACXT 

The new building plays a key role inside Helios sports and leisure centre, working as an extension to the dressing rooms facilities and connecting an existing sports building.

The main functional ideas are:

Solve the connection between dressing room facilities and the sports centre, making it more natural through the new building. Create an integrated new façade of the group of buildings to the south, east and west, and a service yard to the west, needed for the functioning of the three of them.

Image Courtesy © Iñaki Bergera

  • Architects: ACXT
  • Project: General Services Building in Helios Swimming Centre
  • Location: Zaragoza
  • Photography: Iñaki Bergera
  • Project Architects: Antonio Lorén, Eduardo Aragüés, Olatz Maestre
  • Project Team: Cristina Salavera, Jorge Guillén, Jesús Gil, Enrique Sahun, Jesús M. Sau, Marta Gaspar
  • Client: Centro de Natación Helios
  • Area: 2.294 m2
  • Year: 2012
  • Air Conditioning: Jorge Guillén
  • Lighting: Marta Gaspar
  • Public Health Services: Jorge Guillén
  • Electrical Engineering: Marta Gaspar
  • Fire Strategy: Jesús Sau
  • Construction Management: Antonio Lorén, Eduardo Aragüés, Olatz Maestre

Block 13 + 14 in Almere Buiten, Netherlands by Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes 

In the coming years the centre of Almere Buiten, a small satellite city just west of Almere Centre in Flevoland, the Netherlands is being upgraded to function as a renewed commercial core serving 50,000 inhabitants. The basis of this renewal is to regenerate the existing post war commercial centre as a coherent whole through a series of large scale multi-functional blocks and renewed public spaces.These blocks define clear zones for public space while at the same time upgrade the centre with higher quality shops, more parking facilities and more dwellings.

Image Courtesy © Jan Bitter

  • Architects: Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes
  • Project: Block 13 + 14
  • Location: Almere Buiten, Netherlands
  • Photography: Jan Bitter (Berlin, D)
  • Design: 2006
  • Completion: 2010
  • Site: 1.6 ha
  • Program: ca 30.000 m2 where in: 6,500 m2 commercial space, 53 dwellings, 660 parking places
  • Client: Multi Vastgoed BV, Gouda
  • Associate architects: BD Architectuur, Arnhem
  • Urban concept: T+T Design, Gouda
  • Engineers: Steens BV, Zoetemeer
  • Service engineers: DGMR, Arnhem
  • Building Costs: Euro 24,200,000

CHUNGHA BUILDING in Seoul, South Korea by MVRDV

Thursday, September 5th, 2013

Article source: MVRDV

Just before a Korean pop-song became a global success on YouTube for the first time in history, and Gangnam became world famous as the nouveau riche hangout of the South-Korean capital Seoul, MVRDV was commissioned by Woon Nam Management Ltd. to redefine a building on Gangnams chic Apgujung Road. Even though the Chungha building was completed in the 1980’s it was already outdated in a street dominated by flagship stores. The transformation, which added an extra level, was completed in just 9 months.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: MVRDV
  • Project: CHUNGHA BUILDING
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Client: Woon Nam Management Co. Ltd. Seoul, KR.,Transformation of 2820m2.
  • Program: Shops, offices, café.
  • Budget: undisclosed.
  • Co-Architect: InC Design Group : Chang rock Kim, Jaehoon Lee, Boram Lee, Anna Lee, Jinju Dong, Eun ae Choi
  • Contractor: Ain Construction
  • Structure: 1’st Structure, Seoul, KR.
  • Lighting: Total LED.
  • Tiles: M&S Ceramic.

Arsenal B47 / transformation by Ralph Germann architectes

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Ralph Germann architectes

The owner of the arsenal wanted to convert this former Swiss army building, constructed during the Second World War, into a habitable space.

Architect Ralph Germann’s transformation involved inserting a glass cube into the old structure, an option which meant he didn’t have to touch the patina of the walls, and was able to preserve the roof and some historic details such as the “charge maximum 1500 kg au m2”[maximum load 1500 kg/m2] sign on the wall.

Image Courtesy © Lionel Henriod / mc2

  • Architects: Ralph Germann architectes
  • Project: Arsenal B47 / transformation
  • Photography: Lionel Henriod / mc2
  • Photo stylist: Patricia Schmid
  • Furniture & Interior Designer: Ralph Germann architectes

BMW Welt in Munich, Germany by Coop Himmelb(l)au

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Coop Himmelb(l)au

CONCEPTION

The realization of the technical building facilities within the scope of the architecture led to a planning model with five thematic blocks: Hall, Premiere, Forum, Gastronomy and Double Cone.

Hall

A low-tech concept optimized ecologically using high-tech methods

The technical solution here is based on previous experience with large halls. All of the necessary features were realized successfully according to a low-tech concept. The interrelations of daylight and artificial light with ambient climate and acoustics influence people’s feeling of well-being in the Hall. The concept for the technological building systems takes up these relationships and integrates them in an interdependent manner, adapting their range of influence by modifying their dimensions or building in appropriate control mechanisms. A major goal in designing the systems was to save energy.

Image Courtesy © Coop Himmelb(l)au

  • Architects: Coop Himmelb(l)au
  • Project: BMW Welt
  • Location: Munich, Germany
  • Client: BMW AG, Munich, Germany
  • Competition (1st prize): 2001
  • Start of Planning: 11, 2001
  • Start of Construction: 08, 2003
  • Opening: 20./21.10. 2007
  • Building: Site Area: ca. 25.000 m² (about 3 soccer fields).
  • Gross Floor Area: approx. 73,000 m² (excluding ramps) = 100 %
  • Gross Floor Area above ground: approx. 28,500 m² = 40%
  • Gross Floor Area underground: approx. 44,500 m² = 60 %
  • Gross Volume: 531.000 m³
  • Building height (existing) BMW Museum: 28.0 m
  • Building height (existing) BMW high-rise building: 104.5 m

Red Hill Rise in Prague, Czech Republic by Maxwan + MS architekti

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Maxwan + MS architekti

Red Hill Rise, a mixed use building on top of a metro station, consists of offices and retail located along one of the major spine road connecting airport and historical city centre of Prague. Backdrop of the project is a dramatically steep slope (max. 14m height difference), the site being located in a tranquil residential area while required program is purely commercial and requires expressive architecture. Furthermore, there is a lack of sufficient public space in the neighborhood.

Image Courtesy © Maxwan

  • ArchitectsMaxwan + MS architekti
  • Project: Red Hill Rise
  • Location: Prague, Czech Republic
  • Client: KKCG Real Estate a.s.
  • Site area: 1.2 ha
  • Total GFA: 41,000 m2
  • Service, Retail: 12,250 m2 gfa
  • Offices: 28,750 m2 gfa
  • Parking: 700 spaces
  • Estimated building cost: €55M
  • Partner in charge: Hiroki Matsuura
  • Team leader: Jason Hilgefort, Rene Sangers
  • Team:  Artur Borejszo, Veronika Komova, Valentina Chiappa Nunez, Aleksandar Hrib, Nobuki Ogasahara, Ignas Uogintas, Janneke Earl
  • Collaborator: MS architekti s.r.o. (Michal Sourek, Pavel Hrebecky, Tomas Filgas, Martin Studnicka, Thomas Zagdoun, Idan Zveibil), ABT bv (Engineering Structures & Installations), Ebben Nurseries (Horticulture), ACTM Netherlands bv (Commercial consultancy for shopping centres & high traffic locations), Peter Brogt Traffic Advice (Traffic & Parking),, Search Engineering bv (Sustainability), Energysim s.r.o. (Energy, Sustainability and Engineering), Scheldebouw bv (Façade engineering), Buro Happold (Sustainability & Engineering), HEVO bv (Office market &”Het Nieuwe Werken”), Jaroslav Pasek (Geology & Foundations), &H Real Estate bv (Real estate, Retail development)
  • Software used: AutoCAD, 3DS Max, Illustrator, Photoshop

Îlot Saint-Jean in Bordeaux, France by Leibar-Seigneurin

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Leibar-Seigneurin

In scale with the neighbourhood, our proposal fits in with a general policy of creating closed blocks with buildings running continuously alongside the roads and featuring huge private central areas. The guidelines and recommendations thus fixed are clearly consistent with the idea of creating streets and lead to the conception of buildings which fit in with this project. This kind of urban development makes it possible to phase out the building work and the demolition work, both characteristic of this sort of project, in a coherent fashion.

Image Courtesy © Martin y Zentol et Patrick Miara

  • Architects: Leibar-Seigneurin
  • Project: Îlot Saint-Jean
  • Location: Bordeaux, France
  • Photography: Martin y Zentol et Patrick Miara
  • Type : Residential collective housing. First phase : 34 units, Second phase: 92 units.
  • Contractor: Domofrance.
  • Completion: First phase : 2007, second phase: 2012.
  • Cost (tax free): 12 700 000 €

MORIMONDO 23 in Milan, Italy by GIUSEPPE TORTATO

Saturday, August 31st, 2013

Article source: GIUSEPPE TORTATO

In the ex industrial area “Fluid-o-tech”, 10.000 square meters enclosed in a refined architectural casket host the new center of Milan fashion designed by architect Giuseppe Tortato.  An ensemble of buildings, all different, but united by a common architectural expression and a careful choice of materials, develops around unpredictable courtyards and patios.

Image Courtesy © Francesco Giunta

  • Architects: GIUSEPPE TORTATO
  • Project: MORIMONDO 23
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Francesco Giunta

Atriumhaus am Waldrand in Mattsee, Austria by kleboth lindinger dollnig

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: kleboth lindinger dollnig

The site with its distinct longitudinal form completes the building development of the village and marks a direct transition to the adjacent nature reserve. Without doing that the usual way by setting up a fence.

Under the pitched roof, required by the authorities, all functions are strung together: storage, carport, wardrobe, sauna, hall and the actual house itself. Prefabricated walls of exposed concrete hold up the roof, the wooden house was constructed underneath it.

Image Courtesy © Günter Richard Wett

  • Architects: kleboth lindinger dollnig
  • Project: Atriumhaus am Waldrand
  • Location: Mattsee, Austria
  • Photography: Günter Richard Wett
  • Project area: 300m²

Diagonally Cut in Istiklal Avenu, Istanbul by Manco Architects

Friday, August 23rd, 2013

Article source: Manco Architects

The project was submitted to the invited competition opened by the Municipality of Beyoglu to replace their existing building on Istiklal Avenue.

1st basement and ground floor were planned as an art gallery, whereas each of the upper floors were solved as different units of the municipality. The roof floor was allocated to the mayor’s spaces.

Image Courtesy © Manco Architects

  • Architects: Manco Architects
  • Project: Diagonally Cut
  • Location: Istiklal Avenu, Istanbul
  • Software used: AutoCAD, SketcUp and V-Ray
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy