Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

LanQiao Clubhouse in Rizhao, China by HHD_FUN Architects

Thursday, November 29th, 2012

Article source: HHD_FUN Architects

LanQiao clubhouse is located on the south part of the 2km long Shanhaitian beach park in Rizhao, east China. The 1150 square meter building includes saunas, cafe, and an outdoor swimming pool. Each facility is uniquely functioned so together can provide a complete touristic experience to its visitors.

Image Courtesy Zhenfei Wang, Chenggui Wang

  • Architects: HHD_FUN Architects
  • Project: LanQiao Clubhouse
  • Location: Rizhao, China
  • Photography: Zhenfei Wang, Chenggui Wang
  • Interior: HHD_FUN
  • LDI: HHD & XinChao Design
  • Civil Engineer: H&J International
  • Façade Consultant: FUDA

Kuwait Children’s Hospital in Kuwait City by AGi architects

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: AGi architects

AIMS of the project

  • Provide patients and families throughout the region with easy access to specialty care
  • Build programs that set national standards for quality
  • Provide the best possible service to families and referring physicians
  • Develop the next generation of health-care leaders through its teaching programs
  • Conduct research that contributes to the prevention, treatment and elimination of diseases that affect children
  • Preserve the organization’s financial health, while keeping the promise to provide care regardless of a family’s ability to pay
  • Create sustainable urban, social and environmental development context.

Image Courtesy AGi architects

  • Architects: AGi architects
  • Project: Kuwait Children’s Hospital
  • Location: Kuwait City, Kuwait
  • Type: Hospital | 14.000 – 40.000 sqm
  • Date: 2009
  • Client: Ministry of Health, Kuwait

Kane Offices in Brisbane, Australia by Marc&Co and Coarchitecture

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: Marc&Co and Coarchitecture

When the continued growth of Kane Construction required a new Head Office for Queensland based projects, they asked several architectural firms to submit proposals, resulting with Marc&Cobeing awarded the task of leading them through this exciting journey from concept to completion.

Image Courtesy © Jon Linkins

  • Architects: Marc&Co and Coarchitecture
  • Project: Kane Offices
  • Location: Brisbane, Australia
  • Photography: Jon Linkins
  • Builder: Kane Constructions
  • Client: Kane Constructions
  • Completed: 2012
  • Area: 650sqm
  • Cladding: Precast concrete
  • Windows:  Aluminium with custom zinc reveals
  • Floors: Polished concrete, Interface Carpet, ,Comcork
  • Ceilings: Off form concrete, plasterboard
  • Work Stations: Custom made designed by Marc&Co
  • Chairs: Hay About a chair
  • Lights: Domo, Klik Systems
  • Software used: Documented in Microstation

Loft in Noho, New York City by Jendretzki llc.

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: Jendretzki llc.

This 4,000 square foot classic loft space tries to maintain the openness, utilitarian and industrial language of its raw brick, wood, and steel elements exposed. We created separations between rooms by placing free standing volumes instead of floor to ceiling partitions creating a landscape of intriguing geography, materials, heights, light and shadow.

Image Courtesy Jendretzki llc.

  • Architects: Jendretzki llc.
  • Project: Loft in Noho
  • Location: Noho, New York City, USA
  • Software used: 3DS Max, Rhinocerous, Autocad

New Fom Building in Duesseldorf, Germany by J. Mayer H. Architects

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: J. Mayer H. Architects  

Building project: Building a new, modern college seminar building for FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences gGmbH with approximately 1,400 student seats, office units, underground parking and a spacious, green campus.

Bridge Web : Image Courtesy J. MAYER H. Architects

  • Architects: J. Mayer H. Architects
  • Project: New Fom Building
  • Location: Duesseldorf, Germany
  • Project Architect: Hans Schneider, Team: Mehrdad Mashaie, Ana Alonso de la Varga, Wilko Hoffmann
  • Client: BildungsCentrum der Wirtschaft gemeinnützige GmbH (Education Center for Trade and Industry), Essen
  • Lot size: approx. 8000 m2
  • Gross floor area: max. 6000 m2
  • Start of construction: Spring 2013
  • Completion: Anticipated late 2014

Samrode Building in Ventspils, Latvia by Krists Karklins Design and Arhitektūras Birojs FORMA

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: Krists Karklins Design

The design of addition to the Samrode, SIA construction company headquarters in Ventspils is based on the desire of the client and the project team to create a compact and contemporary architectural volume that maintains a harmonious and complimentary relationship with its historic city center context. The conceptual narrative for this building is based on three scales of purposeful design operations in response to opportunities/limitations offered by the site. From the urban design perspective, the massing of this building is determined by the precedent outlines of a munitions warehouse and a wooden shed, previously present on the site.

Image Courtesy © Indriķis Stūrmanis

  • Architects: Krists Karklins Design, LLC and Arhitektūras Birojs FORMA, SIA
  • Project: Samrode Building
  • Location: Zvana Street 2, Ventspils, Latvia
  • Project Team: Krists Kārkliņš, Ināra Kārkliņa, Jānis Zaharāns, Lauris Zaharāns, Juris Križanovskis
  • Client/Contractor: Samrode, SIA
  • Engineering: Samrode, SIA
  • Year of completion: 2012
  • Size: 600 square meters (400 square meters of new construction and 200 square meters of existing building renovation)
  • Photographer: Indriķis Stūrmanis
  • Software used:
    • A/CAD for drafting
    • 3D Studio Max for 3D modeling and visualizations
    • Photoshop for raster image touch-ups and editing
    • InDesign for booklet and presentation layouts
    • Adobe Acrobat for file presentation, communication, and transfer.

(more…)

Ocasa Headquaters in New York by Jendretzki llc.

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: Jendretzki llc.

This re-imagining of an Ulrich Franzen masterpiece, delicately updates materials, and reconfigures its use adapting it for a corporate headquarters of a shipping company. The division of the individual spaces generates the creation of volumes stand distant enough to structure so that its original features are still primary to the whole.

Image Courtesy Jendretzki llc.

  • Architects: Jendretzki llc.
  • Project: Ocasa Headquaters
  • Location: New York, USA
  • Software used: 3DS Max, Rhinocerous, Autocad

The Next 100 Years in New York by WXY Architecture + Urban Design

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: WXY Architecture + Urban Design

WXY Architecture + Urban Design was one of three distinguished firms invited by New York City’s Municipal Arts Society to create a vision for the future of the public areas around Grand Central Terminal and the surrounding East Midtown district. With deep experience in civic projects, the firm has proposed opening up more public space to city dwellers and visitors for enjoyment and reflection. The plan would also create inviting thoroughfares devoted to pedestrians and bicycle riders.

Tower-Skylight : Image Courtesy WXY Architecture + Urban Design

(more…)

Courtyard of Averbode Abbey in Zichem, Belgium by Omgeving

Tuesday, November 27th, 2012

Article source: Omgeving

Reflections on the Past and the Present in the Courtyard of Averbode Abbey

In the summer of 2012 the recently rejuvenated courtyard of Averbode Abbey has opened its doors inviting everyone to enjoy its centuries-old architecture and Baroque church standing at its heart. These impressive buildings are literally reflected in the grand water mirror calmly sitting at the centre of the square. The large film of water, which is only a few centimetres deep, not only provides an alternative view of the surrounding buildings, but also welcomes the visitor to rest beside it on a nearby bench and enjoy its tranquil character or even walk in it during those rare hot Belgian days. Averbode Abbey’s historical role is thus recreated in its own courtyard by bringing together people of all ages from around the region.

Image Courtesy OMGEVING

  • Architects: Omgeving
  • Project: Courtyard of Averbode Abbey
  • Location: Zichem, Belgium
  • Street: Abdijstraat 1
  • Designers: Peter Seynaeve, Tompy Hoedelmans, Koen Moelants, Luc Wallays, Evi Lefevere
  • Client: Abbey of Averbode
  • Year of design: 2010
  • Completion date: 2012
  • Area: 5.000 m²

House in Moreira, Portugal by Phyd Arquitectura

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Phyd Arquitectura

The house is built around three project themes. The continuous and en-lacing space, which incorporates different inhabiting functions. The time, which incorporates the movement and permanence. The materiality, which incorporates the antithesis weight/lightness.

Image Courtesy © Javier Callejas

  • Architects: Phyd Arquitectura
  • Project: House in Moreira
  • Location: Moreira, Maia, Portugal
  • Photography: Javier Callejas
  • Author: Paulo Henrique Durão, João Ricardo Dias, Daniel Gil Tomé
  • Collaboration: Jennifer Duarte, Miguel Águas
  • Specialty Projects: Structure – Engineer, Pedro Fragoso Viegas
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy