Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Lucien Cornil Student Residence in Marseille, France by A+Architecture

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: A+Architecture 

In Marseilles, A+Architecture has designed one of the highest wooden buildings in France for the CROUS: the Lucien Cornil hall of residence.

This eight-floor student residence is the fruit of a successful environmental and construction period. Its sensitive urban approach makes this 200-room structure a functional building, comfortable and opening out towards the city.

Image Courtesy © Benoit Wehrle+î-ü

  • Architects: A+Architecture
  • Project: Lucien Cornil Student Residence
  • Location: Marseille, Bouches-du-Rhône, France
  • Photography: Benoit Wehrle+î-ü
  • Client: Crous in Aix – Marseille, Avignon
  • Construction Cost: €8,715,000 excl. VAT
  • Surface Area: 4, 352 m 2 SDP, Land 12,000 m 2
  • Completion: September 2017 End of works November 2017 2015 Competition winner

(more…)

The Layered Gallery in London, England by Gianni Botsford Architects Ltd

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: Gianni Botsford Architects Ltd 

The Layered Gallery, located in central London, houses a private collection of photographs, prints, pastels and lithographs. The five storey Grade II listed building it is extended from dates from 1770. The aim of client and architect has been to create an enclosed courtyard structure that provides a retreat and place to contemplate art. This has been achieved by adding a new elevation to the building both substantial and sufficiently light to bring life into what is now a garden‐like inner court.

Image Courtesy © Gianni Botsford Architects Ltd

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

Benfeld Aristide Briand Primary School in France by lionel debs architectures

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: lionel debs architectures

Aristide Briand Primary School is located in the historical city center of Benfeld, a small city of 5.000 inhabitants in the East of France. The school takes place in a middle-aged dense urban fabric.

Main Facade, Image Courtesy © lionel debs architectures

  • Architects: lionel debs architectures
  • Project: Benfeld Aristide Briand Primary School
  • Location: Benfeld, France
  • Photography: Emmanuel Kuhn
  • Team: 
    • Lionel Debs Architectures, architect
    • Buisson Grosse, associate architect
    • Mcis, Structure Engineering
    • Jost, Mechanical Engineering
    • Les Économistes, Économy
    • C2Bi, Planning and Organization
  • Budget: 2850000 €HT
  • Surface: 1500 m2, 700m2 new building and 800m2 Renovation of Existing Building

(more…)

Maryland Heights Community Recreation Center in Missouri by CannonDesign

Monday, April 2nd, 2018

Article source: v2com

CannonDesign is proud to share the Maryland Heights Community Recreation Center, a new hub for recreational sports, wellness, and civic engagement located in this west St. Louis community, is open. Situated prominently along the city’s beltway and adjacent to Maryland Heights’ outdoor water park, the Center offers a prominent destination for residents with significantly improved space and a greater variety of activity areas for community use over their former facility on the same site.

Maryland Heights Community Recreation Center, Image Courtesy © Gayle Babcock

  • Architects: CannonDesign
  • Project: Maryland Heights Community Recreation Center
  • Location: Maryland Heights, Missouri, USA
  • Photography: Peaks View LLC, Gayle Babcock, Laura Peters
  • Design Principal: David Polzin, AIA
  • Size: 91,800 SF
  • Completed: 2017

(more…)

Maybanke in Sydney, Australia by Allen Jack+Cottier Architects Pty Ltd

Monday, April 2nd, 2018

Article source: v2com 

Design ingenuity and a dose of respect for its original Gothic Revival bones deliver a blighted 1870s harbourside home in Sydney into the 21st century.

CROSSING THE GOTHIC REVIVAL threshold of Maybanke, the waterfront home on Sydney Harbour with a distinguished history, is to traverse 150 years in a few short steps.

Panoramic water views, an abundance of penetrating antipodean light and a five-storey sculptural stair – that together would surely have befuddled and amazed the 1870s sensibilities of the individuals who built the original building – leave the modern visitor in no doubt which century this home now squarely belongs.

View of the harbour facade, garden and pool, Image Courtesy © Michael Nicholson

  • Architects: Allen Jack+Cottier Architects Pty Ltd
  • Project: Maybanke
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Michael Nicholson, Rose Repetti, Historical photographs
  • Landscape Architect: Terragram
  • Clients: Naomi Simson and Stuart King

(more…)

Odette Estate Winery in St. Helena, California by Signum Architecture

Monday, April 2nd, 2018

Article source: v2com 

Signum Architecture’s LEED Gold-certified design Odette Estate Winery in Napa Valley has been selected by American Architecture Prize 2017 as an Industrial Building category winner.

Odette Estate Winery, LEED Gold-certified production facility, a 2017 winner of American Architecture Prize for Industrial Building Design, Image Courtesy © Adrian Gregorutti

  • Architects: Signum Architecture
  • Project: Odette Estate Winery
  • Location: St. Helena, California, USA
  • Photography: Adrian Gregorutti

(more…)

Streetlight Tagpuro in Tacloban, Philippines by Eriksson Furunes Architecture, Leandro V. Locsin Partners & Boase

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com 

With the increase of natural and man-made disasters around the globe, it becomes increasingly important to understand how architects, and architecture, can contribute to post-disaster reconstruction efforts. While there is an argument that architects are the least people needed in this scenario, a collaborative process of planning, designing and building can enable those affected by the disaster to have a say in the processes that eventually affect them. Streetlight Tagpuro is a collaborative design and build process that began 3 years before the strongest typhoon to ever hit land devastated Tacloban city in the Philippines, and the 3 years of reconstruction that followed.

The doors, when fully opened, allow ventilation and strong winds to pass through without damaging the building, Image Courtesy © Alexander Eriksson Furunes

  • Architects: Eriksson Furunes Architecture, Leandro V. Locsin Partners & Boase
  • Project: Streetlight Tagpuro
  • Location: Tacloban, Philippines
  • Photography: Alexander Eriksson Furunes
  • Software used: Autocad
  • Client: Streetlight Inc
  • Team: Miko Verzon, Aldo Mayoralgo, Pierre Go, Sai Cunanan, JP Dela Cruz, Kurt Yu, Jiddu Bulatao, Otep Arcilla, Mark Docdocos, BJ Adriano, Gela Santos, Matt Varona & Pebbles Miranda, Zoe Watson, Laura Lim Sam, Christian Moe Halsted, Rebecka Casselbrant and Lise Berg
  • Lead Architects: Alexander Eriksson Furunes & Sudarshan V. Khadka
  • Lead Engineer: Jago Boase
  • Area: 1,200sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

104 Social Housing and Home Ownership in Ivry-sur-Seine, France by aEa, agence Engasser+associés

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

Located on a plot of land in Ivry-sur-Seine and close to the river, this 104-unit project had to adapt to the physical constraints of its environment while enhancing the brief with added value. Composed of three apartment buildings, two of which are for private ownership and the third for social housing, the buildings stand in a verdant environment with a landscaped inner garden, visual openings onto the Seine and roof terraces enhanced by flower- and kitchen-gardens open to everyone.

Arranged in a staggered design, the three buildings are broken down into varying volumes, materials and tones so as to create variations of scale and embellish them with slimmer lines.

A dense, urban project that the agency has transformed with panache into a habitat favourable to encounters and conviviality in a bucolic setting.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: aEa, agence Engasser+associés
  • Project: 104 Social Housing and Home Ownership in Ivry-sur-Seine
  • Location: Ivry-sur-Seine, France
  • Photography: Mathieu Ducros, Michel Denancé, GCC Habitat
  • Client: Quartus Résidentiel,
  • Budget: 11.7 M € HT
  • Area: 6,920 m² SHAB – 7,550 m² SP
  • Project year: 2017

(more…)

National Bank’s Dynamic New Workspace in Montréal, Canada by VAD DESIGNERS D’ESPACES

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

VAD Designers d’espaces—in collaboration with National Bank’s Premises Department—developed and orchestrated a new dynamic workspace concept at the financial corporation’s current head offices. The project, which introduces new ways of working, is gradually unfolding across the floors of the National Bank Tower, located at 600 de la Gauchetière.

Large communal table with a view on the library, that features a stylized mural of Montreal’s cityscape, Image Courtesy © Stéphane Brügger

  • Architects: VAD DESIGNERS D’ESPACES
  • Project: National Bank’s Dynamic New Workspace
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Stéphane Brügger
  • Size: Over 100,000 sq ft.
  • Completion: 2018

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise