Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Condominium Trnovski Pristan in Ljubljana, Slovenia by SADAR + VUGA

Tuesday, May 29th, 2012

Article source: SADAR + VUGA

Condominium is a two-floor apartment building with fifteen individualized apartments, common entrance lobby, interior winter garden and exterior summer atrium.

Its basic volume is agitated, partitioned and non-monolithic, which allows for optimal illumination of all apartments and a connection of interior area with the exterior through greater greened terraces, consoled balconies and winter gardens. The partitioning of the basic volume continues to the irregular rhythm of the balconies volume. The balconies extend far away from the building, towards the circumferential garden. The partitioning reaches its peak by the composition of façade surfaces made of pixels of multi-coloured ceramic tiles, and pre-dimensioned black metal frames, which link Blown-up Windows and balconies of orange wood.

Condominium Trnovski Pristan

  • Architects: SADAR + VUGA
  • Project: Condominium Trnovski Pristan
  • Location: Ljubljana, Slovenia

(more…)

Fiber-Grass in Delhi, India by Dinkoff Architects & Engineers Inc.

Tuesday, May 15th, 2012

Article source: Dinkoff Architects & Engineers Inc.

The composition of the project is a replica to the picture with grassy field provided by the client; it invented the name for the project, “FIBER-GRASS”.  This theme also implied the extensive use of Sustainable Architecture everywhere in the design.   The woven grass fibers are interposed on the site and intersected by the already established vocabulary of IT buildings. The “conversation” launched between the two, forms a new construct which challenges the traditional approach in architecture- the platonic volumes are visualized by their fractions looking for completion of the arrangement together with the existing IT buildings. They become as prosthesis for each other- the linearity of the landscape, established by already constituted orthogonal system, is interrupted by a new one of the lately added buildings to reverse again in a different direction to the previous.

Convention center

 

  • Architects: Dinkoff Architects & Engineers Inc.
  • Project: Fiber-Grass, Spiretec Urban Plaza
  • Location: Greater Noida, Delhi, India
  • Type: Urban Development
  • Date: January, 2011
  • Status: International Competition
  • Client: SPIRE World, New Delhi, India
  • Area: 62, 750SqM
  • Credits: Tino Dinkoff- Design Principal; Ben Wu- Project Director; Stanislav  Hristov- Visualizations; Saeko Harada- job captain, Manuel Quevedo, Fayez Mazid

(more…)

Ombu Building in Stgo, Chile by Mas Fernandez Architects

Tuesday, May 15th, 2012

Article source: Mas Fernandez Architects

Ombú is an Office Building project, located in the Andres Bello Avenue, at the Providencia District of Santiago, Chile.

Its name comes from a type of tree that grows in the surrounding parks, and expresses the privileged location, right by the riverside, the Sculpture Park, and the San Cristobal Hill.

Although surrounded by parks, this does not interfere with its commercial appeal. The building is only two block from the commercial axis represented by Alameda-Providencia-Apoquindo-Las Condes, one of the main streets of Santiago, and one of the most important commercial corridor in the country, and perhaps South America.

Image Courtesy Felipe Fontecilla

  • Architects: Mas Fernandez Architects
  • Project: Ombu Building
  • Location: Avda. Andrés Bello 2115, Providencia, stgo, chile
  • Collaborator: Felipe Fuentes
  • Year of Completion: 2009
  • Floor Area: 6.961 m2
  • Client: ALMAGRO – OMBU Real State
  • Materiality: concrete, ceramic, aluminium, glass.
  • Budget: U$46 / Sq.m.
  • Photigraphy: Felipe Fontecilla
  • Building Contrator: Socoicsa
  • Structural Engineer: Luis Soler and associates
  • Energy Saving: IDIEM

(more…)

Reactor Films in Santa Monica, California by Brooks + Scarpa Architects

Saturday, May 12th, 2012

Article source: Brooks + Scarpa Architects

To remodel an existing 7,000 sq.ft. 1930’s Art deco Masonry Building Art Gallery into office and work space for production of TV commercials and music videos.

Solution: Reactor presented the unique challenge of satisfying the client’s requirement to move into a completed space in less than fourteen weeks from the beginning of the design process.   In order to meet this demand, a systematic working strategy was developed to capitalize on these extreme constraints while cultivating an inventive and dynamic working atmosphere in which client, contractor and architect collaborated with an unprecedented synergism.

Image Courtesy Marvin Rand

  • Architects: Brooks + Scarpa Architects (formerly Pugh + Scarpa)
  • Project: Reactor Films
  • Location: 1330 4th Street, Santa Monica, California
  • Client:  Stoney Road Productions and Reactor Films
  • Total Square Footage:  7000 sq. ft.
  • Costs:  $350,000.00 ($50.00/sq. ft.) includes building shell upgrades
  • Consultants:  Gwynne Pugh – Structural Engineering; Dave Scott – Steel and Furniture Fabrication; Richard Godfrey – Light Trough

(more…)

Xocolatti in New York City by De-Spec

Saturday, May 12th, 2012

Article source: De-Spec

Xocolatti is a new premium chocolate brand, with its first flagship location in New York City’s Soho. Designed by De-Spec inc. Xocolatti defines itself as a luxury chocolate – “Chocolate reimagined” and is planning to have multiple locations nationally and internationally.

De-Spec’s concept for the 150sf space lies in eliminating the traditional barriers of a storefront and window display instead creating an interactive vitrine-like space that seamlessly integrates with the streetscape.

Costumer

  • Architects: De-Spec
  • Project: Xocolatti, flagship store & prototype
  • Location: 72 Prince Street, New York City
  • Program: 150 sqft chocolate store
  • Design: de-spec, Farnaz Mansuri, Tom Shea

(more…)

Daejeon Landmark in Korea by François Blanciak Architect

Friday, May 4th, 2012

Article source: François Blanciak Architect

As the culminating point of a larger planning scheme, the design for this landmark building proposes to link eighteen towers within a single inverted crown, which at once liberates the ground to enhance public space, and provides a large circular garden on its roof to act as a 360° observatory for the City of Daejeon. The liberation of the central space of the building at ground level allows its different programmatic elements (offices, apartments, hotel and museum) to share a naturally lit, circular, inside yet outside park. Structurally, the building is made of 6 independent elements that only connect in the upper circular floors.

Image Courtesy François Blanciak

  • Architects: François Blanciak Architect
  • Project: Daejeon Landmark
  • Location: Daejeon, Korea
  • Program: offices+ housing+hotel+ museum
  • Type: competition
  • Date: 2007
  • Area: 227000m²

(more…)

Herma Parking Building in Gyonggi-Do, Korea by JOHO Architecture

Wednesday, May 2nd, 2012

Article source: JOHO Architecture

General Korean Parking lot types filled JukjeonCommercial Area

Parking lot either frankly reveals itself to be a parking lot without any consideration for design or surroundings, or disguises like a commercial facility. However, both cases are not welcomed in a city and ruin the city landscape.

Development districts of New Downtown in Korea that are fully filled with gigantic real estate goods only emphasize the legal maximum floor area ratio. The city identity is represented by the wall-covering signs not the presence of space nor void. The massive box lumps clutter the city with the logic of capitalism that is composed of investment, lease and presale, rather than the respective regional characteristics. This project intended to change the urban landscape through a proposition of a certain symbolically designed icon on a dry city.

South-eastern view (Images Courtesy Sun Namgoong)

  • Architect: JeongHoon Lee – JOHO Architecture
  • Project name: Herma Parking Building
  • Location: 1190, Bo jeong-dong, Kiheung-gu, Yong In, Gyonggi-Do, Korea
  • Completion: May, 2010
  • Use: Parking Building (20% commercial area of GFA)
  • Site area: 853.7 sqm

(more…)

Strips “Dancing Light and Shadow” in Shiga,Japan by EASTERN design office.,Inc            

Tuesday, April 24th, 2012

Image Courtesy EASTERN design office.,Inc

The form of this construction is the dancing light and the shadow.

Image Courtesy Kouichi Torimura

They dance slowly over one day.

They dance slowly like a Noh performance.

This has a sculpturesque solidity in its expression.

Image Courtesy Kouichi Torimura

  • Architects: EASTERN design office.,Inc
  • Project: Strips “Dancing Light and Shadow”
  •  Location: Shiga, Japan
  •  Completion: 2007
  •  Client: TOYO-KAIHATSU Co., ltd
  •  Site area: 1,658.30m2
  •  Total floor area: 1,012.26m2
  •  Design team: EASTERN design office + HOJO STRUCTURE RESEARCH INSTITUTE
  •  Photographer:  Koichi Torimura
  •  Constructor: Okudakomuten Co., Ltd

Blues House Notodden in Norway by ALA Architects

Tuesday, April 24th, 2012

Article source: ALA Architects

The building opens up as a book cover, and invites people in to read, enjoy the blues, drink coffee, watch a movie, laugh, cry, fall in love and live. All functions are on one level and they are open to the central “hinge” space. This glass roofed atrium is a hub for all functions. Library is on the left side. Reception with shop and wardrobe is in the middle and auditoriums are on their side.

Rendering

  • ARCHITECT: ALA Architects
  • NAME OF PROJECT: Blues House Notodden
  • LOCATION: Notodden, Norway
  • TYPE: competition, honorary mention 2010
  • STATUS: Concluded
  • PROGRAM: 3 000m2
  • CLIENT: Notodden kommun
  • TEAM: Juho Grönholm, Janne Teräsvirta, Antti Nousjoki, Samuli Woolston with Auvo Lindroon and Yena Young
  • COLLABORATORS: Erik Sandsmark

(more…)

Social security administration office building in old city Barcelona, Spain by BCQ Arquitectes

Tuesday, April 24th, 2012

Article source: BCQ Arquitectes

Planning of the complex

The building negotiates its orientation with the urban fabric. The original planning proposal adapts to the reality of the existing urban setting. The ground floor and the basement floor are located within the boundaries of the site; upper floors, however, move and align with the street l’Om. This change frees the space in the south side of the square and creates a wider space.

Although the building divides the empty space of the urban fabric into two, the treatment of each space is the same, and the ground floor of the building is understood as an element of continuity of the surroundings. It is essential that there is transparency in the access area which is overlooking the square.

Access Facade (© Pegenaute)

  • Architect: BCQ Arquitectes
  • Name of Project: Social security administration office building in old city Barcelona
  • Location: Carrer Arc del Teatre 63, Barcelona, Spain
  • Team: David Baena,  Toni Casamor,  Maria Taltavull,  Manel Peribáñez
  • Client: Foment de Ciutat Vella. Ayuntamiento de Barcelona (Foment de Ciutat Vella. Barcelona City Council); Tesorería General de la Seguridad Social. Ministerio de Empleo y Seguridad Social (General Treasury of Social Security, Ministry of Employment and Social Security)
  • Contractor: FCC Fomento de Construcciones y Contratas SA

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy