Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Pettelaarpark in Hertogenbosch, Nederland by ZZDP Architecten

Sunday, June 9th, 2013

Article source: ZZDP Architecten

The Building is situated in the business park Pettelaarpark. Its location facing the ring road A2, means it is being seen from various angles.

Although a single building was planned on the site, two separate owners joined forced to develop the site. The resulting massing reflects the wishes of the clients to create two independent building, while providing the unity the urban planners envisioned.

Image Courtesy © Michel Kievits

  • Architects: ZZDP Architecten
  • Project: Pettelaarpark
  • Location: Merendonkweg, ’s Hertogenbosch, Nederland
  • GFA:  12.600 sq.m., 420 parking places
  • Completion : March 2012
  • Architect: Joris Deur, Adam Smit
  • Team: Lysann Theiler, Frank Hoekzema
  • Photographer: Michel Kievits (more…)

Research and Design Center in Hebei Province, China by Latitude Studio

Friday, June 7th, 2013

Article source: Latitude Studio  

In large industry structures, the construction of the industrial building is based on logistic, distribution and volumetric requirements determined by the production. It is one of the few building types whose value is measured more in terms of equipment assets than how it performs as social infrastructure.

Image Courtesy Latitude Studio

  • Architects: Latitude Studio
  • Project: Research and Design Center
  • Location: Hebei Province, China
  • Year: 2013
  • Type: Commission
  • Status: On-going
  • Client: N/A
  • Chief Designer: Manuel Navarro
  • Project Manager: Lihui Sim
  • Team: Jorge Cortes, Wang Heyi, Carrie Xun, Lin Yiye
  • Software used: Adobe Illustrator CS6, Autodesk Revit Architecture 2013, AutoCad 2010

IFSante in Lille, France by Wonk architectes

Thursday, June 6th, 2013

Article source: Wonk architectes

The IFSanté is a 3200 square-meter Health Formation Institute building in Lomme, France, for the Catholic University. The site is near the Saint-Philibert Hospital and the subway, in a new neighborhood named “Humanicité” and composed of several open blocks crossed by a large pedestrian avenue.

Image Courtesy © julien lanoo

  • Architects: Wonk architectes
  • Project: IFSante
  • Location: Lille, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Program: Enseignement : formation universitaire d’infirmier et cadres de santé
  • Area: 3 200m²
  • Budget: 4 403 420.00 € HT
  • Client: SCI des Facultés Catholiques de Lille
  • Engineering: Projex Ingénierie, Diagobat, Daniel Caucheteux
  • Year: 2012

Taray Sau Office Building in San Javier, Murcia, Spain by MACLA Arquitectos

Wednesday, June 5th, 2013

Article source: MACLA Arquitectos

The current offices of Taray SAU promoter, are placed in a triangular plot exempt. It is an isolated building which contained the offices of the promoter and we opted to maintain due to his perfect condition of conservation, attacking only the substitution of the exterior carpentry and the adequacy of the interiors appearance to the new face of the brand.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: MACLA Arquitectos
  • Project: Taray Sau Office Building
  • Location: San Javier, Murcia, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • Project year: 2006
  • Construction year: 2008
  • Useful area: 761,7 m2
  • Costruction area: 928,9 m2
  • Exterior area: 1418 m2
  • Team: Miguel Cabanes Ginés, Elena Robles Alonso & Pedro Gambín Hurtado
  • Quantity Surveyor: José Luis Navarro Sanleón
  • Engineer Direction: Andrés Ortuño
  • Builder: Miala S,L. 
  • Budget: 901.072 euros
  • Promoter: TARAY SAU

(more…)

Fragment à Miracle in Château de Chillon, Veytaux, Switzerland by Lapo Ruffi / LRA, Vanessa Giandonati

Tuesday, June 4th, 2013

Article source: Lapo Ruffi / LRA, Vanessa Giandonati   

Fragment à miracle’ project proposes the construction of an architectural landscape on old foundations, a simultaneous source of wonder and contemplation. The project is related to the context of the landscape’s coastline because of its differentiated permeability and its connection with the environment’s point of strength. Walks, south and north, are connected to the Old Street of Italy which, abandoning its original mission, becomes a witness of Veytaux Villeneuve pedestrian link.

Image Courtesy Lapo Ruffi, Vanessa Giandonati

  • Architects: Lapo Ruffi / LRA, Vanessa Giandonati
  • Project: Fragment à Miracle
  • Location: Château de Chillon, Veytaux, Switzerland
  • Design Team: Lapo Ruffi, Vanessa Giandonati
  • Collaborators: Gianluca Chiostri, Nicholas Diddi
  • Client: Foundation du Château de Chillon
  • Competition name: Château de Chillon | Requalification du site et création d’un bâtiment de service
  • Site Area: 12,333 sqm
  • Year: 2012-2013

(more…)

Prague National Gallery Entrance Hall in Hradcanske Square, Prague, Czech Republic by Mateo Arquitectura

Tuesday, June 4th, 2013

Article source: Mateo Arquitectura

In the grounds of Prague Castle, among various palaces currently reused to house the National Gallery, the brief was to design a small building that provides an entrance to the museum complex. Two parallel surfaces organize what used to be an empty space without weighing it down: one forms the floor, the other the roof.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Mateo Arquitectura
  • Project: Prague National Gallery Entrance Hall
  • Location: Hradcanske Square, Prague, Czech Republic
  • Photography: Adrià Goula
  • Author: Josep Lluís Mateo
  • Client: National Gallery of Czech Republic
  • Site: Salm Palace, Hradcanske Square, Prague
  • Project: 2004
  • Construction: 2009 – 2012
  • Surface: 1.500 m2
  • Structural Engineering: Agustí Obiol – BOMA
  • Landscaping: Manuel Colominas
  • Installations Engineering: Grupo JG
  • Fire Protection: Francesc Labastida

(more…)

Secondary school “9th October” in Carlet (Valencia), Spain by García Floquet Arquitectos

Tuesday, June 4th, 2013

Article source: García Floquet Arquitectos

The expansion of secondary and professional school “9 d’Octubre de Carlet” (Valencia) is proposed as an opportunity to restructure an existing system and to rethink about relationship between the new building/s and the landscape, a privileged agricultural environment. The project is mainly based in economy of means and in effective use of space freed by the initial constructions.

Image courtesy García Floquet Arquitectos 

  • Architects: García Floquet Arquitectos
  • Project: Secondary school “9th October” in Carlet
  • Location: Carlet, Valencia, Spain
  • Design year: 2008
  • Construction years: 2010 – 2011
  • Area: 2.109,50 m2
  • Surveyor: Eduardo Ferrer Domenech
  • Contractor: ARCION construcciones S.A..
  • Client: CIEGSA (Construcciones e Infraestructuras Educativas de la Generalidad Valenciana)
  • Building services: Valnu s.l.

Brunnenstrasse 9 in Berlin, Germany by Brandlhuber+ Emde, ERA, Schneider

Friday, May 31st, 2013

Article source: Brandlhuber+ Emde, ERA, Schneider

The house on Brunnenstrasse 9 is an extension of the foundations of a building “ruin” that was the result of a bad investment in the ’90s. The existing consisted of the cellar walls towards the neighboring house, the street and the courtyard, and a cellar ceiling, with exception of the parts of the lift and the drive-through; the steel reinforcement of the incomplete building protruded from the street level. The found structure was not only included but was even further developed in the new building. The angles of sun rays determine the volume of the attic floor, maximizing the light exposure of the building in the back.

Image Courtesy © Brandlhuber+ Nathan Willock 

  • Architects: Brandlhuber+ Emde, ERA, Schneider
  • Project: Brunnenstrasse 9
  • Location: Brunnenstrasse 9, Berlin, Germany
  • Photography:  Nathan Willock, Michael Reisch
  • Team: Thomas Banek, Silvia Farris, Christian Geisser, Tobias Hönig, Andrjana Ivanda, Katharina Janowski, Chrissie Muhr, Jan Winterstein
  • Sound-Installation “BUG“: Mark Bain; Carsten Stabenow
  • Consulting Engineer: Jürgen Bernhardt
  • Construction Engineer: Thomas Fellerhoff
  • Fire Protection: Halfkann + Kirchner
  • Landscape Planning: Terraform
  • Client: Arno Brandlhuber
  • Years: 2008-2010
  • Total Floor Area: 1353 square meters
  • Building Costs after deduction: 940.000 €

Refurbishment of “La Serenissima” office building in Milan, Italy by Park Associati

Friday, May 31st, 2013

Article source: Park Associati

The building known as “Palazzo Campari” was designed in the 1960s by Ermenegildo and Eugenio Soncini in the heart of Milan and was one of a series of buildings that emerged during the economic boom years, representing a new aspect of corporate identity for Italian industry.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

  • Architects: Park Associati
  • Project: Refurbishment of “La Serenissima” office building
  • Location: Via Turati,Via Cavalieri, Milan, Italy
  • Photography: Andrea Martiradonna
  • Client: Morgan Stanley Sgr S.p.A.
  • Schedule:2008 – concorso, 2008 – 2010 Progettazione, 2010 – 2012 Cantiere
  • Gross Floor Area: Slp 7988.84 mq
  • Construction Cost: 11.000.000 Euro
  • Project Team: Marco Panzeri, Project Manager, Alice Cuteri, Andrea Dalpasso, Marinella Ferrari, Stefano Lanotte, Marco Siciliano, Paolo Uboldi, Fabio Calciati (rendering)
  • Design Team: Giovanni Bonini, Loris Colombo, Walter Cola, Luca Dagrada, Franco Pesci,Paolo Rossanigo, Roberto Villa, Luigi Zinco
  • Artistic Site Supervision: Park Associati, Arch. Marco Panzeri
  • Project Management: ECHarris Built Asset Consultancy
  • Landscape Project: Marco Bay Architetto
  • General Contractor: Mangiavacchi e Pedercini S.p.A.
  • LEED certification: Habitech Distretto Tecnologico Trentino S.c.a.r.l.
  • Energy Certification: Arch. Azor Malpocher
  • Fire Consultancy: General Planning
  • Safety Consultancy: PRO.JE.CO Engineering
  • General Contractor: Mangiavacchi e Pedercini S.p.A.
  • Mechanical and Electrical Installation: Furiga Impianti S.p.A.
  • Façades: CNS S.p.A.
  • Landscaping: Lazzaro Cappellini snc

(more…)

134 Dwellings in Larrein, Vitoria-Gasteiz, Spain by Patxi Cortázar and José Manuel Simón

Friday, May 31st, 2013

Article source: Patxi Cortázar and José Manuel Simón

The U-shape building with orientation to the south that the approach proposes is respected, increasing the height and the flexibility of the highest alignments with the purpose of introducing a higher-than-planned number of dwellings.  The building is formally brought up with rectilinear prisms and gaps every two floors, made with two prevailing materials: dark-grey prefabricated panels and glass.

Image Courtesy © César San Millán

  • Architects: Patxi Cortázar and José Manuel Simón
  • Project: 134 Dwellings
  • Location: Larrein, Vitoria-Gasteiz, Spain
  • Photography: César San Millán
  • Date: 2009-2012
  • Architectural Technologist: Juan Manuel Galera, Vicente Luis y Mikel Valderrama
  • Developer: Nasipa S.L.
  • Building company: Nasipa S.L.
  • Surface: 20.177 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise