Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cafe’ Category

Louverwall in Gyeonggi-do, South Korea by AND(Architecture of Novel Differentiation)

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: AND(Architecture of Novel Differentiation)

Site + Desire

Louverwall is for a couple with five cats. The husband is a music enthusiast who manages the cafe where he enjoys music, coffee, and beautiful space. He wants the café space to be vertical, transparent, and dynamic. They need a small residence on the 2nd and 3rd floors consisted of a bedroom, a living room and a small kitchen. The site is located in the newly developed mixed-use building district in Paju. The plot is surrounded by other buildings on its three sides; it is only open toward due west. Thus, the main challenge of the project is to come up with the west façade that is energy efficient and transparent.

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

  • Architects: AND(Architecture of Novel Differentiation)
  • Project: Louverwall
  • Location: Gyeonggi-do, South Korea
  • Software used: Rhinoceros 3D, Louver design was done by Parametric Louver Design System( grasshopper algorithm)

(more…)

Het Kielzog Cultural and Municipal Complex in Hoogezand, The Netherlands by De Zwarte Hond

Friday, October 21st, 2016

Article source: De Zwarte Hond 

The Municipality of Hoogezand-Sappemeer has been given a single, prominent, public building in which a theatre, an arts centre, a library and the town hall are accommodated. In the dynamic heart of this Dutch municipality citizens are served a wide palette of services, information, education, culture and recreation. Existing elements, such as the theatre auditorium, dating back to the 1980s, are re-used in the new development. The adjacent town hall, at the moment still in an outdated state, will ultimately undergo a complete transformation. In the meantime the existing premises and the new build function as a single entity. The connecting, central street forms a temporary solution to the gaps in the present infrastructure. Both in terms of use, as well as technological exploitation and urban design, the new central building has great advantages for Hoogezand-Sappemeer.

Realised Phase 1 with existing town hall premises to the left, Image Courtesy © Michel Kievits

Realised Phase 1 with existing town hall premises to the left, Image Courtesy © Michel Kievits

  • Architects: De Zwarte Hond
  • Project: Het Kielzog Cultural and Municipal Complex 
  • Location: Hoogezand, The Netherlands
  • Photography: Michel Kievits
  • Client: Municipality of Hoogezand-Sappemeer
  • Area: Total 9250 m2 – Phase 1: 5.100 m2 & Phase 2: 4.150 m2
  • Year: Phase 1 : 2013 – 2016 / Phase 2: To be determined

(more…)

Renovation of the Bank of Slovenia in Ljubljana by SADAR + VUGA

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: SADAR + VUGA

The renovation of the Bank of Slovenia’s central lobby was designed at a student workshop at Ljubljana’s Faculty of Architecture. The project was executed by SADAR+VUGA in close collaboration with the initial student design team.

Bank of Slovenia’s headquarters are located on Slovenska Boulevard. The portal of the 1920s building is adorned by two mighty Atlants. Behind this impressive entrance is the central lobby of the Bank of Slovenia.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: SADAR + VUGA
  • Project: Renovation of the Bank of Slovenia
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Bank of Slovenia
  • Architects Team: Seminar Jurij Sadar (Primož Černelč, Maja Omerzel, Tjaša Plavec, Urška Rupnik, Jan
    Trunkelj, Marko Kavčič; mentors: prof. Jurij Sadar, assist. Ana Kreč) and SADAR+VUGA (Jurij Sadar,
    Boštjan Vuga, Tina Hočevar, Gregor Turnšek, Tjaša Plavec)
  • Total floor area: 531 m2

(more…)

Mug Hakdong in Gyeongsangnam-do, South Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Friday, September 30th, 2016

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

Complex surrounding context + Mountain in the distance

The given site is located in front of the bus stop on the main street of the Mondol beach, in Geojae island. There is a stunning horizon of Mondol beach along the Geojae seashore, 100 meters ahead of the site. However, this stunning view can only be captured from the higher level above the ground, from the limited view frame created by the gaps in between the existing buildings. The site is basically surrounded by the randomly constructed accommodations. Yet, the picturesque view of Moja Mountain over those buildings is considered as our targeting landscape.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects
  • Project: Mug Hakdong
  • Location: 309-2, 309-13, Hakdong-ri, Dongbu-myeon, Geoje-si, Gyeongsangnam-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Team: HyunjoonYoo, Jinsung Huh, Insil Son, Yoonseop Chang
  • Project Area: 397,75 sqm
  • Project Year: 2013

(more…)

Norwegian Mountaineering Center in Møre og Romsdal, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Saturday, September 24th, 2016

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

The Norwegian Mountaineering Center is anchored in an innovative interpretation of nature’s fantastic dimensions and the dramatic experience of mountaineering. The design of the building is based on its function as a mountaineering center and gathering place for both locals and visitors. This provides the structure with a characteristic volume communicating its contents with exciting and unique geometrical expression. Its outer skin is clad in a uniform surface, highlighting its originality and situation next to the train tracks of Raumabanen and the station area in the Åndalsnes town center.

Image Courtesy © Søren Harder Jensen

Image Courtesy © Søren Harder Jensen

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: Norwegian Mountaineering Center
  • Location: Åndalsnes, Møre og Romsdal, Norway
  • Photography: Reiulf Ramstad Arkitekter, Søren Harder Jensen, Fotograf André
  • Software used: AutoCad
  • Client: Stiftelsen Tindesenteret
  • Size / value: 900 m2
  • Commission type: Invited competition (2009), 1st prize
  • Status: Completed 2016

(more…)

KuBe House of Culture and Movement in Frederiksberg, Denmark by MVRDV and ADEPT

Friday, September 23rd, 2016

Article source: MVRDV

Today Crown Prince Frederik of Denmark will open the Ku.Be House of Culture and Movement, an activity hub in Frederiksberg, Denmark, which explores the boundaries between culture, health and movement. The project, designed by MVRDV and ADEPT, is the first of its typology; a community space which also focuses on exploring and developing our most fundamental process, movement. Ku.Be facilitates both fixed, and spontaneous programmes. Main volumes define specific tempos of activities, whereas voids are left without a defined use to let users interpret them how they wish and discover new ways to use and get around the building. The activity from inside then spills out into the community as a garden which will offer a variety of interactive environments.

Image Courtesy © Adam Mørk

Image Courtesy © Adam Mørk

 

  • Architects: MVRDV and ADEPT
  • Project: KuBe House of Culture and Movement
  • Location: Frederiksberg, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Municipality of Frederiksberg, Danish Foundation for Culture and Sport Facilities (LOA) and Realdania Foundation
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries with Fokke Moerel, Mette Rasmussen, Julius Kirchert, Klaas Hofman, Francisco Pomares, Armor Gutierrez Rivas, Buster Christensen, Attilio Ranieri, Chris Green, Kate van Heusen, Henryk Struski, Emanuela Gioffreda, Raymond van den Broek, Sanne van der Burgh, Karl Johan Nyquist, Maria Lopez and Kasper Albrektsen
  • Landscape architect: SLA, Copenhagen
  • Engineering & Costing: Søren Jensen, Aarhus, Denmark
  • M & E: Max Fordham, Edinburgh
  • Movement and Play Consultant: Jens Ole Jensen
  • Year: 2009 – 2016

(more…)

Passaggio Coffee/Bar/Restaurant in Athens,Greece by RC Group

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: RC Group

For the Passaggio project our firm had to design a cocktail restaurant, which would be completely different from what we usually encounter. The clients requested a truly innovative and out of the box design, that would bring together elements of nature whilst achieving perfect harmony between the natural elements and the crowded metropolis.

Image Courtesy © George Fakaros

Image Courtesy © George Fakaros

  • Architects: RC Group
  • Project: Passaggio Coffee/Bar/Restaurant
  • Location: Athens,Greece
  • Photography: George Fakaros
  • Software used: Archicad
  • Year: 2016

(more…)

Happier Café – Paper Space in Taipei, Taiwan by J.C Architecture

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: J.C Architecture

A collaboration that started with a discussion of what makes one feel happy, whether tangible or a feeling, from small pleasures tolife conquests. Happier cafe is a place for change and evolution, where people feel comfortable but also are key attributes to the space. For that, we believe each person sharing the space should be able to change and contribute to its creation. We imagined it as an art installation, given the lease was granted for only six months, something perhaps temporary, nonetheless imaginative and playful. Using paper was an ideal scheme to allow people to express, build, and adjust the environment according to their mood. Paper became a simple tool that records the change of the space, and the idea that each one of us can seek and manipulate their own search for balance and transformation. Large paper rolls create a time machine installation, forming walkways, niches, and intimate spaces for coach sessions, gatherings and relaxation. The cafe bar is designed as an open counter where users hand pick their snacks and prepare their drinks, and are trusted to pay and collect their own change, enabling and sharing the responsibility and maintenance of the space to the community, an overall feeling that directly connects the people and space together.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: J.C Architecture
  • Project: Happier Café – Paper Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Happier Café
  • Lead Designer: Johnny Chiu, Nora Wang, Maria Isabel Lima
  • Built area: Indoor 315 m2,  Outdoor 212 m2

(more…)

Lakefront Mings Café Renovation in Shanghai, China by Latitude

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: Latitude

The project aims to restore and refurbish Mings Café, a building located in the outskirts of Shanghai. To take advantage of its exceptional location –facing a lake and embraced by nature–, the owner decided to revitalize the venue through the application of a new design concept. In June 2015, LATITUDE got commissioned to explore the renovation strategy that would redefine this building’s identity. Our tasks covered from interior refurbishment to the redesign of outdoor areas such as the terrace, the façade and the surrounding landscape.

Image Courtesy © Boris Bohsem

Image Courtesy © Boris Bohsem

  • Architects: Latitude
  • Project: Lakefront Mings Café Renovation
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Boris Bohsem
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Cherry Fan, Jorge Cortes de Castro
  • Client: Shanghai Wei Mings-Food Co., Ltd.
  • Budget: 70,000€ Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Area: 550m2
  • Year: 2015 – 2016
  • Status: Completed

(more…)

KulturØen in Middelfart, Denmark by Rosan Bosch Studio

Sunday, August 21st, 2016

Article source: Rosan Bosch Studio

Rosan Bosch Studio has developed a unique interior designed to encourage and support the collaboration and stronger sense of mutual identity between cultural institutions at KulturØen in Middelfart

KulturØen is a place where different cultural activities meet under the same roof – the local library, the local tourist information, the local cinema and café, as well as conference facilities and a restaurant. The implementation of a new spatial design has improved the cooperation between these cultural activities in the space. The design and spatial solutions were implemented in order to inspire staff to coordinate the communication of cultural activities through a theme-based exhibition. This exhibition shows visitors the cultural offerings available within the house.

The Librarian, Image Courtesy © Kim Wendt

The Librarian, Image Courtesy © Kim Wendt

  • Architects: Rosan Bosch Studio (Ida Marie Vibeke Iuel)
  • Project: KulturØen
  • Location: Middelfart, Denmark
  • Photography: Kim Wendt
  • Client: KulturØen, Kultur & Bibliotek, Turistinformationen, Middelfart Kommune Biograf & café, (Oscars Kaffebar og Panorama)
  • Architect & Designer: Rosan Bosch, Maria M. Hansen, Helen Battisson, Siri Bahlenberg, Jean-François Allard
  • Scope: 2000m2
  • Status: Built

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy