Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cafeteria’ Category

Salvaged ring in Nha Trang city, Vietnam by a21studĩo

Tuesday, July 1st, 2014

Article source: a21studĩo

Salvaged ring is a coffee shop located along side with a highway in the countryside of Nha Trang, Vietnam. After years working, the owner, which is a local carpenter, has a big stock of scrap wood that he wishes to give another life to them rather than leaving it fall into oblivion. Therefore, an idea that a building salvages these pieces of wood has come to life.

Image Courtesy © a21studĩo

Image Courtesy © a21studĩo

  • Architects: a21studĩo
  • Project: Salvaged ring
  •  Location: Nha Trang city, Vietnam
  • Photography: a21studĩo
  • Client: Minh Khang wood
  • Project area: 1620 m2
  • Building area: 360 m2
  • Materials: Specification wood frames
  • Completed: 6/2014
  • Designers: Hiệp Hòa Nguyễn

(more…)

Cafeteria Sheet Lightning in Berlin, Germany by die Baupiloten BDA

Thursday, June 26th, 2014

Article source: die Baupiloten BDA

Sheet Lightning in the Technical University’s Main Building.

The Baupiloten construct a new cafeteria full of mood- and weather-dependent lighting.

The Baupiloten have constructed a new cafeteria within the framework of a new master plan for the remodeling of the TU Berlin’s main building. The cafeteria connects two courtyards located within the listed 19th century building and provides them with a new function. The cafeteria’s distinctive luminous ceiling is already visible from the university’s foyer and through the windows of the inner courtyards.

Image Courtesy © Jan Bitter

Image Courtesy © Jan Bitter

  • Architects: die Baupiloten BDA
  • Project: Cafeteria Sheet Lightning
  • Location: Berlin, Germany
  • Photography: Jan Bitter
  • Architecture: Susanne Hofmann with the Baupiloten
  • Project Management: Dipl.-Ing. Martin Janekovic (Design), Dip. Arch. Marlen Weiser (Construction), Dipl.-Ing. Monica Wurfbaum (Consulting)
  • Start of Planning: April 2005
  • Start of Construction: September 2006
  • Completion: April 2008
  • Budget/Area: 900.000 Euro brutto/ 224 m²
  • Client: Technical University Berlin

(more…)

Refurbishment of the former factory of Can Miguell (1850) in Mataró, Spain by Toni Girones

Monday, June 2nd, 2014

Article source: Toni Girones

The city council of Mataró seeks to provide a new space for the city with mixed uses, in which both public and private areas can coexist. Whereas the public areas will consist of a multipurpose space for workshops or exhibitions (3rd floor) and a cafeteria (ground floor), the private zones will be occupied by offices and work areas for the Polytechnic University of Catalonia (1st and 2nd floor).

Image Courtesy © Toni Girones

Image Courtesy © Toni Girones

  • Architects: Toni Girones
  • Project: Refurbishment of the former factory of Can Miguell (1850)
  • Location: Mataró, Spain

(more…)

Show Area of Vanke in Tsingdao, China by SLOW Architects

Friday, January 17th, 2014

Article source: SLOW Architects   

This small building is the show area of Vanke during the World Horticultural Exposition 2014 in Tsingdao. It will be used as a cafeteria serving the game area beside it. The café adopts a semi-open form as a respondence to the outdoor game area that makes it more accessible as well as creating an internal café space. Besides normal tables and seats, the café provides informal seats facing the game area that allow people to enjoy a coffee during game breaks.

Image Courtesy © Zhou Ruogu

  • Architects: SLOW Architects
  • Project: Show Area of Vanke
  • Location: Tsingdao, China
  • Photography: Zhou Ruogu
  • GFA: approx. 300m2
  • Completion time: 2013

Cafeteria in Ushimado, Japan by Niji Architects

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Niji Architects

This cafeteria is a timber framed, single-story building located in Ushimado of Setouchi city, Okayama prefecture, Japan. It serves as a canteen for a local construction company as well as a cafeteria for the local community. The building structure and its finishes are  kept simple and the presence of the building is kept to a bare minimum. The building design focuses mainly on its primary function as a cafeteria for the local people and to familiarize itself to the community.

Image Courtesy © Masafumi Harada / Niji Photo

  • Architects: Niji Architects  (AI Design + OHNO JAPAN)
  • Project: Cafeteria
  • Location: Ushimado, Japan
  • Photography: Masafumi Harada / Niji Photo
  • Building area: 166.32m2
  • Total floor area: 144.00m2
  • Type of Construction: Timber structure
  • Number of stories: 1F
  • Building height: 3.37m
  • Principal use: Shop(Cafeteria)
  • Principal designer: Masafumi Harada / Niji Architects
  • Construction: UG Giken
  • Design period: August 2012 – December 2012
  • Construction period: January 2013 – April 2013

Finish

  • Structure: Exposed timber structure
  • Roof: Folded metal roof
  • External façade: Clear float glass t=10mm with glass film
  • Window: Wooden sash window and Aluminum sash window

Sekeping Kong Heng in Ipoh, Malaysia by Seksan Design

Saturday, April 6th, 2013

Article source: Seksan Design

Sekeping Kong Heng, in the charming old town of Ipoh, is the latest addition to the Sekeping family of retreats. It is located in a 3 storey neo-classical building which also houses a famous coffee shop of the same name on the ground floor that serves great coffee and the best local dishes in town. All effort has been made to preserve as much of the character of the existing building as possible in contrast to the surrounding new architectural interventions. In addition, an extension has been added at the back, tucked away to reveal an inner courtyard with a dramatic stairway to take guests up to their rooms.

Image Courtesy © Rupajiwa Studio

  • Architects: Seksan Design
  • Project: Sekeping Kong Heng
  • Location: Ipoh, Malaysia
  • Photography: Rupajiwa Studio

(more…)

ROKU Edogawa in Tokyo, Japan by masatomo_kojima_auds

Sunday, March 10th, 2013

Article source: masatomo_kojima_auds

This project is a unit-based intervention for tenants re-occupying existing buildings. The market for this intervention is mainly young customers visiting a new cafeteria. Certain spatial flexibility was required for other activities such as live concerts and shows. The design of the space had to be adjustable and controllable in order to fit in several project sites and within different existing building conditions. The main focus of the project is to invent the system comprised of basic units forming the whole cafeteria, which could be further developed as several design options by transforming its shape and adjusting to its surroundings.

Image Courtesy © Kai Nakamura 

  • Architects: masatomo_kojima_auds
  • Project: ROKU Edogawa
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Completion: 2012
  • Floor Area: 382sqm
  • Architects: Design-Build Alliance
  • Architect In Charge: Masatomo Kojima / masatomo_kojima_auds
  • Design Team: Kohei Sasakawa / KOHEI SASAKAWA architecture+design, Ryo Inoue
  • Structural Engineer: Yoshinori Nito / Yoshinori Nito Engineering and Design PC
  • Mechanical Engineer: Masanori Sodekawa, Takatoshi Mizutani
  • Electrical Engineer: Takao Kawauchi, Akira Katayanagi
  • Lighting Designer: Ryuta Sonobe / Sonobe Design Office
  • Manufacturing and Engineering Consultant:  Heartland Engineering Co., Ltd.
  • General Contractor: Nakano Corporation
  • Client: Boat Race Promotion Association

Service Station With Hotel in Heverlee, Belgium by ABSCIS Architecten

Wednesday, January 16th, 2013

Article source: ABSCIS Architecten

The location of Heverlee Delek creates an oasis in which the traveller/commuter can relax within a contemporary environment to refuel, shop and eat before continuing their journey. Starting from the E40; a strong infrastructure vein, fast traffic is refined and reduced until finally distilled into quieter parking spaces and picnic areas.  These areas visually meander and flow into the surrounding landscape and beyond.  Central to the idea of the plan is a pedestrian axis. This directs traffic to specific areas, solely dedicated for the purpose of rest and relaxation. This ‘walking-axis’ offers the possibility for users to experience the surroundings and to pleasantly reach the service station in safety.

Image Courtesy ABSCIS Architecten

  • Architects: ABSCIS Architecten
  • Project: Service Station With Hotel
  • Location: E40 exit Heverlee, Belgium
  • Project: 1 Hotel And 2 Service Stations With a Shop, Restaurant And Cafeteria
  • Client: Delek Belgium nv
  • Design team: Vereniging van Studiebureaus ‘ABSCIS – PROVOOST – EDV’
  • Study: 2008
  • Phase: In progress
  • Bruto area: 6194 m²
  • Cost: € 17 894 806 excluding VAT and fees

(more…)

Salmtal Secondary School Canteen in Rhineland-Palatinate, Germany by SpreierTrenner Architekten

Saturday, December 1st, 2012

Article source: SpreierTrenner Architekten

The new school canteen of the Salmtal Secondary School in Germany was designed by SpreierTrenner Architekten (www.spreiertrenner.de) as a multifunctional building with the greatest possible flexibility. The space is used not only by children to eat every day, but also for special events such as music concerts, theatre plays or even Christmas fairs. This is why the main room was set out with a column-free square plan only subdivided by a mobile wall. The adjoining section at the rear contains all supporting facilities, such as a kitchen, storage space, toilets and staff facilities, etc. It has been set out with the option of extending it in the future.

Image Courtesy Guido Erbring Architekturfotografie

  • Architects: SpreierTrenner Architekten
  • Project: Salmtal Secondary School Canteen
  • Location: Salmtal, Rhineland-Palatinate, Germany
  • Structure: Ingenieurbüro Johann Ritz
  • M&E: Haustechnik Elmar Koller
  • Client: Schulverband Integrierte Gesamtschule Salmtal
  • Year: 2012
  • Area: 552 m² gross building area, 2630 m³ gross volume, 1122 m² schoolyard
  • photo credits: Guido Erbring Architekturfotografie
  • Software used: Nemetschek Allplan

(more…)

Balzac Caffé – Main-Taunus Center in Main-Taunus-Zentrum Sulzbach, Germany by Klingmann Architects and Brand Consultants

Tuesday, October 23rd, 2012

Article source:Klingmann Architects and Brand Consultants

Framed Store Entrance : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

  • Architects: Klingmann Architects and Brand Consultants
  • Project: Balzac Caffé – Main-Taunus Center
  • Location: Main-Taunus-Zentrum Sulzbach, Germany
  • Site Area: 166 m2
  • Project Scope: Branding, Graphic Design, Signage, Interior Design, Lighting
  • Project Type: Retail: Coffee Shop Chain
  • Client: Balzac Coffee Company
  • Design Team: Anna Klingmann, Jean Keil, Richard Abi Saab, Sarina Heres, Bless Yee
  • Software used: AutoCAD, Adobe Suite

KABC was hired by Balzac Coffee (Balzac Caffé) renamed to redesign the chain after the company merged with World Coffee in 2011. Services included formulating a brand strategy and subsequently a brand experience comprised of graphic services, signage, architectural design, and interior design. The brand strategy is based on the original brand values of the founder of Balzac coffee as well as current coffee shop trends observed in New York City. The second part of KABC’s services was to translate the developed brand into a series of distinct and memorable experiences for guests.

Outside Seating Area : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

This Balzac Coffee Shop was the first shop realized for the brand. It is located in Main-Taunus Center, a brand new shopping development outside Frankfurt, Germany.

Company Logo Material : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

The Balzac Coffee brand and subsequent interior design have been developed from the types of products the stores will sell. Coffee will always be sold, while extra offerings like Panini, frozen yogurt, and specialty shakes will change based on what is popular at that particular time. Similarly, classical furniture which evokes a timeless quality will be built into the store, while whimsical accent pieces juxtapose the minimalist sensibility.

Bar is More than Service Counter, Engages Visitor : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

The shop near Frankfurt features the signature Balzac Caffé wooden frame on the outside. Upon entering, shop patrons are greeted with a 9 meter long, wooden counter that defines the narrow linear space.

Display Case of Local Homemade Food Items : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

It is shaped and intended to be more like a bar counter as opposed to the typical service counter, and will act as a social zone for people to enjoy coffee and additional items each Balzac store will offer.

Wall Opens and Reconfigures Shop : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

This minimal environment is made cozy through playful and artisanal accent elements that will be changed more often, including the menu boards, graphical styles, and seating upholstery.

Company Logo Frosted Glass : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy